Vevő Jogai - Ingatlan Végrehajtás

ildidi # 2015.09.09. 18:43

focitomi
Ha emiatt maradok le az idei kiürítésről akkor tuti nem hagyom annyiba mert személyesen voltam 3-án és nem vette el! Meg szerintem nem is kell az árverési jegyzőkönyv ami miatt 8 i érkeztetést írt. Meg az elsőbbségi feladási dátumon is rajta va a csütörtöki dátum.
Szerdán leadom kiváncsi vagyok mit mond a végrehajtó!

focitomi # 2015.09.09. 18:26

Ildidi

A bejelentés dátumát kell visszaigazolnia a jegyzőnek, tehát esetedben az érkeztetés dátuma lesz... Kicseszés veled, bár nem biztos, hogy lesz jelentősége…
A törvény ide vonatkozó pontja:
„…12)480 A végrehajtó az árverési vevő kérelmére - szükség esetén rendőrség közreműködésével - akkor intézkedik az ingatlan kiürítése iránt a 182. § és a 182/A. § megfelelő alkalmazásával, ha a (11) bekezdés szerinti, a jegyző által igazolt bejelentéstől számított 60 nap eltelt…”
Tehát nem a jegyző reagálásának dátuma a lényeg, ezt szajkózom egy ideje…
Akinek nem szerepel a dátum az igazolás szövegében, az kérjen másik igazolást, amin szerepel az érkeztetés dátuma! Ezért vittem be személyesen elsején a bejelentést,na meg azért mert a jegyző nem tudott arra válaszolni, hogy ha feladom augusztusi dátummal a levelet és ledátumozom, akkor elfogadhatja e ha egy szeptember 1-i törvényre hivatkozom és elsejét szeretnék igazoltatni. Továbbá a posta sem 100%-os biztonsággal kézbesít…

ildidi # 2015.09.09. 17:54

A jegyzőtől jött papír dátuma vagy anyik nap beadtam? Mert a múlthét csütörtön adtam fel a postán pénteken megkapták, utána felhívtak hogy kell az eredeti árverési jegyzőkönyv amit közjegyzőnél tegnap hitelesítettem és rögtön beadtam meg is kaptam a tegnapi dátummal de az érkeztetést is a 8-ai dátummal írta rá a nő! Melyik dátumtól számit a 60 nap? Ha egyáltalán vonatkozik ránk!

focitomi # 2015.09.09. 16:52

Az enyém elsejei…
Akkor kapkodásban hozták a 2013 november 5-i döntést, november 8-a a módosító jogszabály kihirdetés dátuma, másnap lett a kezdő időpont, november 9 …
Most viszont az a kérdés, hogy engedik vagy sem az idén…

spamrulez # 2015.09.09. 16:39

focitomi, POZITÍVAN!!!

2013-ban nov10-én lépett hatályba a moratórium. a jegyzői igazolásom negyedikei, lesz 6 nap nov 10-ig ;)

focitomi # 2015.09.09. 16:25

spamrulez

Tartok tőle, hogy így lesz... Novemberi időpontok viszont "gyanúsak" lesznek, 2013-ban már láttuk mi történt...

spamrulez # 2015.09.09. 16:17

"De nem csak az én „végrehajtóm” utalt arra, hogy esetünkben valami történik szeptember 16-tól"

én úgy tippelem, hogy moratórium alatt szeptember 15-ig nem tehetnek semmit, viszont szeptember 16-tól kitűzik a kiürítési időpontokat (a jegyzői igazolástól számított 60 napra).
aki nem adja le az igazolást, ott pedig nem csinálnak semmit.

de ez csak tipp.

focitomi # 2015.09.09. 16:12

Moyoko

A migránsok elvonják a figyelmet...
Azért az eljárások folytatása sajnos még ne egyenlő a kilakoltatással..., de részemről, legyen úgy! Gondolkodom, hogy állásfoglalást kérek az MBVK-tól, hogy a mi eseteink folyamatba lévő ügyeknek minősülnek vagy sem.

Moyoko # 2015.09.09. 15:53

Milyen érdekes egy média sem foglalkozik a közelgő kilakoltatásról, illetve az újból induló árverésekről. Se újság cikk se semmi.

focitomi # 2015.09.09. 15:32

ildidi

A törvény elég egyértelműen fogalmaz: ”… az igazolást az árverési vevő köteles megküldeni a végrehajtónak…”
Mi van ha átadod? Ha rád nem vonatkozik, akkor nem veszi figyelembe... Ennyi! A végrehajtó nem tehet mást, mint a törvény szerint jár el… Tehát ha te beadod és mégsem kellett volna, akkor nem a beadott dokumentum fogja meghatározni az ügymenetet! Mondjuk az nincs meghatározva, hogy mennyi időn belül kell átadni, de nyílván célszerű mielőbb megtenni.

Moyoko # 2015.09.09. 12:33

Ildidi

Én nem adom át csak ha kéri, mert a dátum már rajta van, attól él a 60 nap, akár az 59-napon is az orra alá nyomhatod.

Ha nem kéri és átadja akkor minden ok, úgy is szol ha kell neki vagy sem.

ildidi # 2015.09.09. 11:38

Ma végre magkaptam a jegyzőtől az igazolást.
Arra gondoltam ha nem kéri a végrehajtó nem adnám neki oda. Mi a véleményetek? A jövőhéten szerdán megyek hozzá!

ildidi # 2015.09.07. 18:55

Focitomi

Köszi a tanácsokat egy részére magam is gondoltam.

focitomi # 2015.09.07. 17:13

Business Law
Őszintén szólva úgy tervezem, hogy a birtokbaadást követően vágnék bele a rosszhiszemű, jogalap nélküli bortokossal szembeni használati díj pernek… Ugye addig bármi történhet az ingatlannal. Mondjuk úgy, hogy sérülékeny és nincs lehetőségem megvédeni….

focitomi # 2015.09.07. 17:00

Business Law

Elvileg, szeptember 16-tól folytatódnak a végrehajtási eljárások… Ugyanakkor kérdés, hogy ahol „csak” a birtokbaadások maradtak el, azok az ügyek milyen jogállásúak. Folyamatban lévő ügy vagy sem. Ha igen akkor sajnos vonatkozik ránk is a bejelentés a jegyző felé, amit 60 nap „semmittevés” követ…
De nem csak az én „végrehajtóm” utalt arra, hogy esetünkben valami történik szeptember 16-tól, így most reménykedünk, bár semmi törvényi hivatkozásunk nincs ennek alátámasztására…

focitomi # 2015.09.07. 16:37

Moyoko
Megkövetlek, ha úgy lesz…

focitomi # 2015.09.07. 16:30

ildidi

Valószínűleg én is megtenném a helyedben amit kérnek, de….

1. Nem kell ezt megtenned a törvény szerint (erre nyomatékosan hívd fel a figyelmüket)
  2. Kérd, hogy írásban is kérjék tőled a jegyzőkönyv hitelesített változatát (amíg nem kapod meg az írásos kérelmet / hiánypótlás felszólítást?/, addig ne add ki a kezedből) Kérd meg őket, hogy hivatkozzanak rá, hogy milyen jogszabály alapján kérik be a jegyzőkönyvet.
  3. Tájékoztasd őket, hogy a költségeidet amit pl. a közjegyzőnél „otthagysz”, kiesel a munkából, stb. megtéríteted, ha bebizonyosodik, hogy nem lett volna szükség erre a hitelesített jegyzőkönyvre /akkor is jelezd, ha eszed ágába sem jut ilyen követelés a későbbiekben /
  4. Miért nem jó ha beviszed az eredetit és ott lemásolják?
  5. Ne fogadd el a holnapi dátumot beadási napnak, ugyanis a törvény szerint nem kell csatolni a hiteles jegyzőkönyvet. Ha szerintük igen, akkor hivatkozzanak a törvényre.
  6. Végül mond el, hogy tudsz öt-hat esetről, ahol ez simán ment jegyzőkönyv nélkül… Csak, hogy ne érezzék magukat olyan kényelmesen… :)
  7. maradj végig higgadt és határozott :)
Moyoko # 2015.09.07. 16:21

spamrulez, focitomi,ildidi

Én már írtam nekem július közepén azt mondta a végrehajtó hogy október elején át adja, de én 16 án felhívom kiváncsi vagyok mit mond majd

spamrulez # 2015.09.07. 16:02

focitomi,
én drukkolok, hogy az az értelmezés nyerjen, miszerint szeptember 15. után kirakják őket.
2 év bőven elég várakozás volt, nem kell plusz 60 nap se nekem, se a kiköltözni nem akaróknak.

focitomi # 2015.09.07. 15:57

spamrulez
A jegyzőnek a bejelentés napját (!) kell leigazolnia 8 napon belül…
Bár amit neked is mondott a végrehajtó, ill. amire nekem is sejtelmesen utalt, nem biztos, hogy szükséges a mi esetünkben a bejelentés. Az a kérdés, hogy mi a jogállása a mi ügyeinknek, folyamatban lévő ügy vagy sem. Ha nem az, akkor nem kell a bejelentés és nem vonatkozik ránk a 60 nap sem…
Még júliusban kértem több dologról is tájékoztatást a végrehajtótól, írásban válaszolt is, akkor még folyamatban lévő ügynek minősítette… A vht-ben nem találok megoldást, lehetséges van valahol máshol szabályozás (törvény) ami elkerülte a figyelmünket?

ildidi # 2015.09.07. 15:55

Most hívtak a IV. kerületi Önkormányzattól hogy küldjem be az eredeti árverési jegyzőkönyvet. Mondom azt nem adom, mert csak egy van belőle. Jó de akkor közjegyzővel hitelesítsem és azt adjam be. Holnap kettőre a közjegyzőhöz utána beviszem személyesen. Közölte a hölgy hogy új törvényről van szó mindenki másképp értelmezi természetesen a 8 nap holnaptól kezdődik. Ez létezik? Egyáltalán azt sem értem miért kell ez nekik?

spamrulez # 2015.09.07. 14:49

Moyoko,
"Meg jött egy levél a jegyzőtől hogy bizanyitsam hogy meg kértem a birtokba adást"
akkor ezzel buktál 7-8 napot? necces.

bevittem ma a végrehajtó irodához a jegyzői igazolást. végrehajtó helyettes megkérdezte mikor volt az árverés, mondtam hogy 2013, erre azt mondta, hogy szeptember 15 után kitűzik a kiürítési időpontot. kíváncsian várom.

Moyoko # 2015.09.07. 14:00

Meg jött egy levél a jegyzőtől hogy bizanyitsam hogy meg kértem a birtokba adást, bizonyítottam most várom az igazolást.

Pénteken meg kerestem a volt tulajt most már hajlandó 100 ezerért át adni az ingatlant :) meg beszéltem vele hogy 19 megyek és viszem a pénzt, kiváncsi vagyok 16-án mit mond majd a végrehajtó mikor adja át az ingatlant. Addig gondolkodom hogy kifizessem vagy ne.

Moyoko # 2015.09.07. 13:55

bokorattila

Én benne lenék, de sajnos semmi időm utána járni az egésznek.

bokorattila # 2015.09.06. 12:27

Lenne egy javaslatom, Hölgyeim és Uraim (Sorstársak)!!!

Hiába emelkedtek az ingatlanárak - mert a saját tulajdonunkat nem tudjuk használni - a közös költséget fizetnünk kell és a kárveszélyt is viselnünk kell.
Havi szinten 60-80-100 eFt-os bevételtől vagyunk megfosztva a csapnivalóan megszerkesztett és elfogadott elszámolási törvények miatt. Mivel havi szinten mindenkit veszteség ér, ha nem tudja használni illetve hasznosítani az ingatlanát!!!! Az én esetemben az ingatlan üres - mégsem adja át a végrehajtó
Perelnünk kellene mivel a tulajdonjogunkat korlátozzák - gondolom az Európai Bíróságon pert tudnánk nyerni, kötelezve a végrehajtó hatalmat a kárunk megtérítésére.

Van valakinek valamilyen ötlete a javaslatommal kapcsolatosan?