VÉGREHAJTÁSI JOG BEJEGYZÉSE

pazs # 2017.06.12. 13:03

A bejegyzés ellen fellebbezhetsz. Nyilván a folyamatban lévő végrehajtás ellen az nem segít. Árverezés nem ettől lesz (enélkül is lehetne árverezni).
Derült égből villámcsapás vagy tudtál a tartozásodról?

Vadsuhanc # 2017.06.12. 13:06

Linnax

KBS jól írta. Az ingatlanodra bejegyezték a végrehajtási jogot, amely azt jelenti, hogy jelenleg végrehajtási eljárás folyik ellened. Van egy adósságod amit nem fizettél meg és eljárás van folyamatban ellened. A bejegyzésről szóló értesítésben benne van az is ki miért jegyeztette be a végrehajtási jogot az ingatlanodra. El kell olvasni.

Nem azt jelenti, hogy 10 napon belül elárverezik a házad.

gerbera317 # 2017.06.12. 13:13

:-) Valószínűleg az ingatlanodat foglalta le a végrehajtó hatóság. Azért valószínűleg, mert ha a kérdésedbe beleszőtted volna azt, hogy kaptál egy határozatot a földhivataltól, akkor senki nem találgatna itt. Biztos nehéz lett volna még ennyit hozzáírni.

gerbera317 # 2017.06.12. 13:16

Én azt a 10 napot kevésnek találom, de nem ez a lényeg. Nem érdemes az ilyen ellen fellebbezni, mert a közigazgatósági hatóság a végrehajtó hatóság megkeresése alapján jegyzi be a vh-jogot, és mint ilyen, jogszerű az intézkedése. Ilyenkor a vh-jogot bejegyeztető hatósággal kell felvenni a kapcsolatot, hogy ez most micsoda és miért, és egyébként is, meg nehogymá. De azt is csak csendben és szerényen.

Vadsuhanc # 2017.06.12. 13:17

Mellesleg fellebbezni semmi értelme szerintem, de lehet ez egy speciális eset... Nézz utána milyen végrehajtási eljárás folyik ellened. Gondolom még ezt sem tudod....??

gerbera317 # 2017.06.12. 13:29

Vadsuhanc, nincs speciális eset! A végrehajtó hatóság megkeresi a földhivatalt, és az csak az alaki kellékeket vizsgálja, és ha az rendben van, eleget tesz a megkeresésnek. Nem történik jogszabály-sértés, és ezért a jogorvoslatot minden szinten elutasítják. Na akard rábeszélni a sikertelen fellebbezésre a kérdezőt, és ne sugalld neki, hogy a tartozása rendezését a földhivatalnál kell kezdenie!

Linnax # 2017.06.12. 13:32

Tudtam a tartozásról, de nem tudtam fizetni. (290 ezer)
Igen, a Földhivataltól.
Takácsi József önálló bírósági végrehajtó.
Építkeztem, nem volt elég a készpénzem, kértem 4 M kölcsönt, de volt hitelkártyám is, de azt is felhasználtam anyagra. Aztán mikor megnőtt a svájci hitel, azt már nehezen tudtam fizetni. Tehát mást egyáltalán nem tudtam már mellett. (Közben két állásom szűnt meg rövid időn belül). Most is van a rokk.nyd.-ból letiltás, a fenti úrnak is ezt javasoltam, de úgy látszik, nem tud várni.
Hogy-hogy milyen végrehajtási eljárás? Miért milyenek vannak?

Vadsuhanc # 2017.06.12. 13:39

Tisztelt gerbera!

Nem sugaltam és semmit :-). A speciális eset ironikus megjegyzésem arra vonatkozott, hogy szegény adós évek óta nem is tud a tartozásáról és nem értesült a végrehajtásról és egyáltalán olvasni sem tud mi van abban a bejegyzésben.

Vadsuhanc # 2017.06.12. 13:41

Kedves Linnax!

Sürgősen fordulj ügyvédhez mert, így tényleg nagyon gyorsan el fogod veszíteni a házad. Igaz nem 10 nap, de lehet egy év alatt igen.
Sajnálom.

Linnax # 2017.06.12. 13:43

Ez egy egyszerűsített határozat - szemle, és az ingatlan adatai, meg a ráterhelt jelzálogok vannak benne, meg ez a végrehajtási jog bejegyzés a nevezett végrehajtó megkeresése alapján.
Mit írjak még? Válaszolok, csak tudjam, mit kell mondanom.

Linnax # 2017.06.12. 13:48

Hát, ügyvédre sincs pénzem. Mennyiért vállalnak kb.? Csak a havi kajapénzem van, ami kb. 20 ezer forint. A rezsit muszáj fizetni. Még talán a háztartásra nem költök, de az is csak egy-két ezer forint.

Vadsuhanc # 2017.06.12. 13:49

Kedves Linnax!

És mit jegyeztek be ? 290.000. vagy négy millió ?
Válaszolni nincs kinek sajnos.

Linnax # 2017.06.12. 13:50

Van egy ilyen bejegyző határozat, hogy a bankom (Erste) "Lemondás a jelzálogjog ranghelyével való rendelkezés jogáról"
Ez még nagyobb baj, ugye?

Linnax # 2017.06.12. 13:54

Azt, hogy a 290 e. meg a járulékai. De azt nem tudom, mennyi.
Az az igazság, hogy több öngy.kísérletem volt, és akkor elégettem sok papírt, mert gondoltam, már úgysem kell...
Akartam csődöt jelenteni, de utoljára azt olvastam, hogy egyszerűsíteni fogják, és gondoltam megvárom.(Talán meg is lenne, ha nem közeledne a választás, mert így nem érnek rá ilyesmivel foglalkozni.)

Linnax # 2017.06.12. 13:57

Úgy értettem a válaszolást, hogy kérdezzetek, és én válaszolok nektek.

Vadsuhanc # 2017.06.12. 13:58

Kedves Linnax!

És mennyit ér a lakásod ?

Linnax # 2017.06.12. 14:02

Nem ér annyit, mint amibe került. "Rossz" helyen lakom, pici faluban, igaz, nagyon közel Mórhoz és Székesfehérvárhoz. 2,2 millió volt a telek, a ház kb. 13-14 millióba van, de az eredeti dokumentációban csak 10 valamennyi vagy 11 M van beírva. Nem tudom, mennyire értékelnék?

Linnax # 2017.06.12. 14:02

Itt mindig frissíteni kell?

Linnax # 2017.06.12. 14:05

Ráadásul azóta sincs teljesen kész, mert utca felőli kerítés nincs, zöldsövényt ültettem, meg a házban - mivel mestert nem tudok fizetni - a gipszkartont át kellene kenni, hogy festhessek. Így aztán (egy helyiség, ill. a kamra is, kivételével nincs kifestve. Persze kívül sem. A külső falakra növényeket futtatok.

Vadsuhanc # 2017.06.12. 14:08

Azon kellene elgondolkodnod, hogy eladod a házat a tartozásaidat kifizeted. A maradék pénzt felhasználva keresel egy nyugodt csendes lakhatást így már adóságok nélkül.

Linnax # 2017.06.12. 14:17

bocs, mindig elfelejtek frissíteni.
De most, hogy "bejegyezték", nem tudom eladni, nem?

Vadsuhanc # 2017.06.12. 14:20

El tudod adni, főleg, ha az ingatlanért kapott vételár a hitelezők igényét és a végrehajtás költségeit fedezi.( meghaladja ) Ezt a végrehajtó fillére pontosan meg tudja mondani neked.

Linnax # 2017.06.12. 14:34
Tudod, az a legnagyobb baj, hogy már mindent kifizettem volna, ha nem cse-
  • nek ki így a bankok velünk. A vicc az, hogy azzal kezdtem, hogy szakmai tanácsot kértem tőlük, és annak alapján mentem bele ebbe a konstrukcióba. Ráadásul augusztusban lejár az a - ideges vagyok, áhh, kétségbe vagyok esve - nem jut eszembe, valami 5 éves határ, és újra többet kell fizetni.
Linnax # 2017.06.12. 14:37

Na és persze minden tartozás soksoksoksokszorosára növekedett. Lehet, hogy a 4 M helyett már az egész ház árát ki kell fizetnem, és nem marad semmi. Pedig volt sok pénzem, lakást kellett volna inkább vennem belőle és most nem lenne gondom, de nekem marhának kert kellett!!

Vadsuhanc # 2017.06.12. 14:48

Ne haragudj meg Linnax, de így semmire sem fogsz menni.

Mondjam azt, hogy egy éve közel 50 milliós tartozásom volt ? Igaz lehet én is bukom a lakásom, de még marad is belőle. Az hogy sajnáltatod magad nem vezet semmire.

Nagy levegőt kell venni és belevágni mert a tétlenség rosszabb mint a bűn.

Indulj el egy úton mert így baj lesz.