VÉGREHAJTÁSI JOG BEJEGYZÉSE

Linnax # 2017.06.12. 13:57

Úgy értettem a válaszolást, hogy kérdezzetek, és én válaszolok nektek.

Linnax # 2017.06.12. 13:54

Azt, hogy a 290 e. meg a járulékai. De azt nem tudom, mennyi.
Az az igazság, hogy több öngy.kísérletem volt, és akkor elégettem sok papírt, mert gondoltam, már úgysem kell...
Akartam csődöt jelenteni, de utoljára azt olvastam, hogy egyszerűsíteni fogják, és gondoltam megvárom.(Talán meg is lenne, ha nem közeledne a választás, mert így nem érnek rá ilyesmivel foglalkozni.)

Linnax # 2017.06.12. 13:50

Van egy ilyen bejegyző határozat, hogy a bankom (Erste) "Lemondás a jelzálogjog ranghelyével való rendelkezés jogáról"
Ez még nagyobb baj, ugye?

Vadsuhanc # 2017.06.12. 13:49

Kedves Linnax!

És mit jegyeztek be ? 290.000. vagy négy millió ?
Válaszolni nincs kinek sajnos.

Linnax # 2017.06.12. 13:48

Hát, ügyvédre sincs pénzem. Mennyiért vállalnak kb.? Csak a havi kajapénzem van, ami kb. 20 ezer forint. A rezsit muszáj fizetni. Még talán a háztartásra nem költök, de az is csak egy-két ezer forint.

Linnax # 2017.06.12. 13:43

Ez egy egyszerűsített határozat - szemle, és az ingatlan adatai, meg a ráterhelt jelzálogok vannak benne, meg ez a végrehajtási jog bejegyzés a nevezett végrehajtó megkeresése alapján.
Mit írjak még? Válaszolok, csak tudjam, mit kell mondanom.

Vadsuhanc # 2017.06.12. 13:41

Kedves Linnax!

Sürgősen fordulj ügyvédhez mert, így tényleg nagyon gyorsan el fogod veszíteni a házad. Igaz nem 10 nap, de lehet egy év alatt igen.
Sajnálom.

Vadsuhanc # 2017.06.12. 13:39

Tisztelt gerbera!

Nem sugaltam és semmit :-). A speciális eset ironikus megjegyzésem arra vonatkozott, hogy szegény adós évek óta nem is tud a tartozásáról és nem értesült a végrehajtásról és egyáltalán olvasni sem tud mi van abban a bejegyzésben.

Linnax # 2017.06.12. 13:32

Tudtam a tartozásról, de nem tudtam fizetni. (290 ezer)
Igen, a Földhivataltól.
Takácsi József önálló bírósági végrehajtó.
Építkeztem, nem volt elég a készpénzem, kértem 4 M kölcsönt, de volt hitelkártyám is, de azt is felhasználtam anyagra. Aztán mikor megnőtt a svájci hitel, azt már nehezen tudtam fizetni. Tehát mást egyáltalán nem tudtam már mellett. (Közben két állásom szűnt meg rövid időn belül). Most is van a rokk.nyd.-ból letiltás, a fenti úrnak is ezt javasoltam, de úgy látszik, nem tud várni.
Hogy-hogy milyen végrehajtási eljárás? Miért milyenek vannak?

gerbera317 # 2017.06.12. 13:29

Vadsuhanc, nincs speciális eset! A végrehajtó hatóság megkeresi a földhivatalt, és az csak az alaki kellékeket vizsgálja, és ha az rendben van, eleget tesz a megkeresésnek. Nem történik jogszabály-sértés, és ezért a jogorvoslatot minden szinten elutasítják. Na akard rábeszélni a sikertelen fellebbezésre a kérdezőt, és ne sugalld neki, hogy a tartozása rendezését a földhivatalnál kell kezdenie!

Vadsuhanc # 2017.06.12. 13:17

Mellesleg fellebbezni semmi értelme szerintem, de lehet ez egy speciális eset... Nézz utána milyen végrehajtási eljárás folyik ellened. Gondolom még ezt sem tudod....??

gerbera317 # 2017.06.12. 13:16

Én azt a 10 napot kevésnek találom, de nem ez a lényeg. Nem érdemes az ilyen ellen fellebbezni, mert a közigazgatósági hatóság a végrehajtó hatóság megkeresése alapján jegyzi be a vh-jogot, és mint ilyen, jogszerű az intézkedése. Ilyenkor a vh-jogot bejegyeztető hatósággal kell felvenni a kapcsolatot, hogy ez most micsoda és miért, és egyébként is, meg nehogymá. De azt is csak csendben és szerényen.

gerbera317 # 2017.06.12. 13:13

:-) Valószínűleg az ingatlanodat foglalta le a végrehajtó hatóság. Azért valószínűleg, mert ha a kérdésedbe beleszőtted volna azt, hogy kaptál egy határozatot a földhivataltól, akkor senki nem találgatna itt. Biztos nehéz lett volna még ennyit hozzáírni.

Vadsuhanc # 2017.06.12. 13:06

Linnax

KBS jól írta. Az ingatlanodra bejegyezték a végrehajtási jogot, amely azt jelenti, hogy jelenleg végrehajtási eljárás folyik ellened. Van egy adósságod amit nem fizettél meg és eljárás van folyamatban ellened. A bejegyzésről szóló értesítésben benne van az is ki miért jegyeztette be a végrehajtási jogot az ingatlanodra. El kell olvasni.

Nem azt jelenti, hogy 10 napon belül elárverezik a házad.

pazs # 2017.06.12. 13:03

A bejegyzés ellen fellebbezhetsz. Nyilván a folyamatban lévő végrehajtás ellen az nem segít. Árverezés nem ettől lesz (enélkül is lehetne árverezni).
Derült égből villámcsapás vagy tudtál a tartozásodról?

Linnax # 2017.06.12. 12:58

Jó, de akkor most elárverezik a házamat? Mit fellebbezhetek 10 napon belül?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.12. 12:39

Mit jelentene? Bejegyezték a végrehajtási jogot. (Nyilván ingatlanra, esetleg valamely lajstromozott ingóságra.)

Linnax # 2017.06.12. 12:31

Kaptam egy határozatot: végrehajtási jog bejegyzése. Mit jelent ez? (10 nap a fellebbezés, kérek szépen mielőbbi választ!)

gerbera317 # 2014.12.10. 08:37

Meg, de én már feladtam.

Bonyolult2 # 2014.12.10. 07:33

Természetesen köszönöm a segítségüket ezzel kapcsolatosan...

Az e-mail-t megkapta?

gerbera317 # 2014.12.10. 07:29

Ugyanazt jelenti, mint amikor én azt írom, hogy "én most feladom". És most írtam is.

Bonyolult2 # 2014.12.10. 07:05

Üdvözlöm!

Egészen pontosan mit is jelent a "Fejét fogja!"

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.12.10. 06:57

Fejét fogja!

Bonyolult2 # 2014.12.10. 06:27

Nekem sajnos bonyolultabb ügyeim vannak (elbirtoklás, vitatom a terület nagyságát, és a "veszett fejsze ügy) részben már bírósági szakaszban...

Szófosás nélkül:

Hasonló saját ügyben már sikerrel jártam, ezért megtalált egy közeli ismerős. És úgy látszik lesz mégegy is... Ez már nem az én ügyem, azzal viszont nem vagyunk tisztában, hogy a mai napon még működhet-e mivel napról-napra változnak a törvények.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.10. 05:57

Nem is tudod, milyen nehéz. :) Ide vezet, hogy nem olvasnak a népek gyerekkorukban sem.