Valószínűsítő... Okiratot...
végrehajtás kérdések
Zsini ezt nem Te írtad a multkor. Most már emlékszem miért kommunikáltunk nehezen...
IJ Zrt. végrehajtást kérőnek xy adós elleni végrehajtási ügyében a bíróság felhívja az adóst, hogy jelen végzés kézhezvételétől számított 15 napon belül a 2017. január 17-én érkezett fellebbezésének érdemi vizsgálat nélküli, hivatalból történő elutasításának terhe melle rójon le 7000 Ft fellebbezési illetéket illetékbélyegben. Az adós beadványa tartalma szerint a vh megszüntetése iránti kérelemnek tekinthető.
"Valószínűsítő... Okiratot..."
Ez csak szóhasználat kérdése. Itt, a fórumon. Élesben az van, hogy az adós okirattal valószínűsítí az állítását, de a végrehajtó már mint bizonyítékra utal ugyanerre, amikor felszólítja a vh-kérőt.
Vadsuhanc, igen én írtam az általad részletezett sorokat. Gerbera a bizonyítékot beküldtem, egy 2005. január 6-án jogerőre emelkedett FMH-ra kért az Intrum 2016. november 25-én vh-t! Az eltelt időszakban semmi vh nem történt! Tudom, hogy kérheti, de azt viszont ők is tudják, hogy a vh jog elévült! Na majd csak megjön a válasz.
Tisztelt gerbera317!
Az ügyben már adtál tanácsot és részletesen át lett beszélve a téma részedről is. Én személy szerint el lettem küldve, hogy Te is azt eldöntöd majd, ha esetleg visszaolvasol. Lehet, hogy a név fel van írva azok közé... akik a faladon vannak a negatív oldalon :-)
Kellemes hétvégét:-)
Vadsuhanc! Te most rólam írsz? Szerintem és senkit nem küldtem el sehová, és személy szerint Gerberának is megköszöntem, hogy foglalkozott az ügyemmel! Az elmúlt 6 hétben nem is írtam semmit a témával kapcsolatban, most is csak azért, hogy hátha van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy mennyi időt vesz igénybe a vht 41 lefolytatása! Elnézést, ha valakit megbántottam!
Zsini ez szép köszönet mondhatom !
Idézlek :
zsini
#
Jelentem!
2017.03.22. 23:00
Kedves Gerbera! Én eddig kulturáltan kérdeztem, és hidd el nem vagyok fogyatékos! De azt látom, hogy te mindenkivel, aki de fordul némi jó tanácsért, rendkívül pökhendi stílusban válaszolsz! Miért? Nyilván azért kérdezünk, mert nincs a nevünk előtt, hogy dr. És képzeld, van olyan kollégám, akinek 4 diplomája van, mégsem tudta ős sem egyértelműen eldönteni, mi a szart akar egészen pontosan a bíróság közölni velem!
Ez csak egy véleménynyilvánítás volt, és visszaolvasva a régi hozzászólásokat, más is volt, hogy ugyanezt érezte a kérdésére kapott válasszal kapcsolatban. De ha tovább keresgélsz, akkor azt is meg fogod találni, mikor megköszöntem normálisan, hogy foglalkozott velem! És téged mivel bántottalak meg? Mikor belecsöppentél ezekbe az ügyekbe, akkor te is biztosan csak néztél mint a lukinyúl, és biztosan te is normális válaszokra vártál, hiszen te sem vagy dr. Vadsuhanc! Ez egy fórum, ahová mindenki azért jön, mert bajban, és tájékozódni szeretne.
Kedves zsini !
Szerintem most is megkaptad a kérdéseidre a választ.
Igen meg!
Tisztelt Fórumozók!
Deviza alapú kölcsönnél a Közjegyzői okiratba foglalva "Felmondá nyilatkozat jegyzőkönyve és a Felmondás ténytanúsítványát" vettem át. Kifogásoltam ezt, mivel elálltam a szerződéstől. A közjegyző kifogásomra adott végzésére fellebbeztem. Kérem tájékoztatásotokat, hogy mi lehet most?
Az ingatlan árverezése hogyan kezdődik?
Köszönettel:
Z
Befektetés
Első körben talán meg kellene várni, hogy a közjegyző végzése elleni fellebbezés milyen eredményre vezet.
Innen - amit leírtál - még kicsit messzebb van a végrehajtás.
A végrehajtástól majd akkor kezdj félni, ha az általad aláírt tartozáselismerő nyilatkozatot a készítő közjegyző végrehajtási záradékkal látja el.
Hogyan jön itt képbe az ingatlan árverezése? Ez a követelés még csak végrehajtási szakban sincs. (Vagy pedig elhallgatsz valamit.)
Ja, Vadsuhanc megelőzött. :-)
szeretném megkérdezni mit lehet tenni eü tartozás miatti ingatlan árverezése elött, szeretnénk megmenteni az ingatlant de a tartozás összegével khr listára tett a nav.mit tehetünk
Ki lehet fizetni a tartozást. A khr. nem oszt, nem szoroz.
Tisztelt Fórumozók!
Az adós ellen indított végrehajtásban a ingatlan részére ( 1/2 rész ) végrehajtási jogot jegyeznek be.
Az adós később megörökli az ingatlan másik felét is.
A bejegyzett végrehajtási jog automatikusan kiterjed az örökölt részre is vagy arról külön intézkedést kell hozni a végrehajtónak ?
Egyetemleges adósok esetén ( ingatlan közös egyenlő arányban ) külön-külön indított végrehajtásban elég egyszer bejegyezni a végrehajtási jogot vagy külön-külön a két adós és egyben tulajdonos ingatlan részére ?
A vh-jogot ügyenként be kell jegyezni. Tulajdoni hányad növekedése esetén a különbözetre új vh-jogot kell bejegyezni.
A KHR-rel nyilván arra célzott, hogy hitelt nem kapnak, tehát nincs pénzük visszafizetni. Ily módon a tartozás rendezése nem evidens opció.
Mondjuk, mást meg nem nagyon lehet tenni. Az, hogy a kecske meg a káposzta is megmaradjon, nem nagyon megy.
Köszönöm gerbera317!
Kérdésem alapja az volt, hogy a halott adóstársam ellen indított eljárásban az Ő ingatlan részére is bejegyezték a végrehajtási jogot, amely ingatlan részt megörököltem tőle és a bíróság a jogutódlást meg is állapította. A közjegyző viszont törölte a halott adóstárs elleni záradékot, így a Vht szerint az ellene hozott (sic) intézkedések hatályukat vesztik.
Így a jogutódlás illetve az ingatlan részére bejegyzett végrehajtás is hatályát vesztette, ha jól gondolom?
Még egy rövid kérdésem lenne, hogy a tulajdonrészemre egy adósság miatt ( egy végrehajtás ) mennyi végrehajtási jogot lehet bejegyezni ? Röviden egy kölcsön egy végrehajtás és két végrehajtási jog van bejegyezve egy x millió és egy x+y millió.
A Vht-ben nem találtam olyan részt, amelyben a a végrehajtást kérőnek a folyamatban lévő végrehajtásban lehetősége lenne a követelésének növekedését kérni. ( külön végrehajtási kérelem nélkül a két összeg közötti növekedésre való tekintettel)
136. § (1) Az adós tulajdonában levő ingatlant az ingatlan jellegére, művelési ágára és az ingatlant terhelő jogra vagy tilalomra, továbbá az ingatlanhoz kapcsolódó, az ingatlan-nyilvántartásba feljegyzett tényekre tekintet nélkül végrehajtás alá lehet vonni.
Tehát a te ingatlanodra akármennyi vh-jog, akármilyen magas értékben, függetlenül a meglévő terhektől, bejegyezhető. Ha az adóstársad (egyelőre tehermentes) ingatlanát te örökölted meg, onnantól az a te vagyontárgyad, tehát onnantól az is lefoglalható, és le is kell foglalni.
„A Vht-ben nem találtam olyan részt, amelyben a a végrehajtást kérőnek a folyamatban lévő végrehajtásban lehetősége lenne a követelésének növekedését kérni.”
Ez így van. Behajtani csak vh-okirat szerint felszámítható követelést, valamint a végrehajtás foganatosításával felmerült költségeket lehet. Ez nem jelenti azt, hogy a követelés nem növekedhet - elrendelt kamat vagy tőkenövekmény (pl. gyermektartás vagy életjáradék) felszámítása továbbra is történik, illetve deviza esetén az árfolyam-különbséget is figyelembe kell venni.
Ha a vh-kérőnek egyébként további követelése keletkezett, arra külön végrehajtást kell kérelmeznie.
Köszönöm gerbera317!
Közben rájöttem, hogy hiába pattogok azon, hogy a csak az ingatlanom fele van végrehajtás alá vonva, mivel ha árverezik vagy árverésen kívül eladom a végrehajtó simán ráteheti a kezét a megmaradt vételárra. Gondolom én.
A másik kérdésnél csak annyit még, hogy a tulajdoni lapon most melyik bejegyzés érvényes az első vagy a második? Vagy mindkettő ?
( röhögni fogsz, de a végrehajtó azt mondta tartozom x millióval ami az első bejegyzés és tartozom x+y millióval ami a második bejegyzés ) Ezt nem fogadtam el mert ez az alaptartozással ( x millióval növelt összeg )
Üdvözletem!
Szakértők segítségét szeretném kérni.
2006-ban vettem fel jelzálogot a hatmilliós ingatlanomra,ami bedőlt,hivatalos végrehajtói okirat még nincs,de a faktoring hamarosan átadja neki. Később ismételten vettem fel hitelt egy másik banktól műhely és lakàsvásárlásra(ez egy másik telken van),a válság hatására ez is bedőlt. 25 milliót terheltek a műhelyes telekre,55 milliót pedig a hatmilliós házamra amin ugyebár van egy jelzálog egy másik banktól. Itt a végrehajtás hogyan fog működni mivel ekkora összeget kifizetni nem tudok,és jelenleg munkahelyem sincs. A hatmilliós ingatlanon már csak a víz folyik,minden mást kikapcsoltak tartozás miatt.
Köszönöm a válaszokat.
@Matthew82:
„a végrehajtás hogyan fog működni”
Gondolom ez a kérdésed, noha kérdőjelet nem használtál sehol.
Az ingatlan-végrehajtás menete: a végrehajtó lefoglalja az ingatlant, megállapítja annak becsértékét, kitűzi az árverést, aztán vagy lesz aki megveszi, vagy nem. A vételárból először a zálogjogos bank fog részesedni, ha neki minden megtérül, akkor kap érdemben pénzt bárki más.
Általánosságban ezt lehet elmondani.
Köszönöm!
És a hatmilló értékű lakásomat az 55 milliós terheléssel fogják árulni vagy anélkül? Vagy ilyen esetben hogy tudják megvenni ha én nem tudom kicsengetni ezt az irdatlan nagy összeget ami rá van terhelve?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02