Nem elválni még több gonddal jár...
végrehajtás kérdések
Üdv!
Köszönöm!
Az ő lakcíme egy masik városban van és ott is lakik,én hasznalom az ingatlant a gyerekekkel.
Az elvalas sajnos nagyon bonyolult lenne....
@osmi: Ennyiből nem lehet megállapítani, hogy mi a törlés oka - lehet bíróság rendlkezett így (vagy megszüntette a végrehajtást), vagy a végrehajtói letéti számlára befizetésre került a teljes tartozás, csak a kiutalás feltételei nem állnak még fenn, de a foglalást akkor is fel kell oldani.
Mi van?
T.Hozzáértők!
Adott egy 2014 - ben végrehajtási joggal terhelten megvásárolt ingatlan, melyről a vht.-i jogot kéri töröltetni az a végrehajtó, aki anno az előző tulajdonos tartozása miatt jegyeztette be azt. A vht.-i joggal biztosított követelés nem lett kifizetve, a vht.-i jog jogosultja nem kérte a törlést.Van-e joga ehhez a végrehajtónak?
Köszönöm
Bojti175
Sürgeted a végrehajtót...
1.
Ideje volna elválni is.
Akkor az ilyen ügyek nem alakulnak ki.
De legalább a címről kikéne jelentkeznie
annak aki NEM OTT LAKIK ténylegesen.
ÉS
Bejelentkezni oda, ahol VALÓBAN lakik!
(erre a törvény egyébként 3 munkanapot ad határidőként)
2.
Meg kell fizetni...
Különben megeshet, hogy idővel a férj béréből fogják letiltani.
3.
HA kevés a tartásdíj kérj többet!
A 3 gyerekre a jövedelem fele simán jár a másiktól.
A szokásos 100-200 eFt/hó munkajövedelmek esetén.
4.
Valami módon keress többet!
Hosszú távon CSAK EZ a megoldás.
Találd ki a módját és lépj előre.
Üdvözlöm,
Van egy 3 éve elhúzódó tartozás egy budapesti ingatlanon. Én mint végrehajtást kérő érdeklődni szeretnék aziránt, hogy a végrehajtás kiírás mikor szokott megtörténni? a tulajdoni lapon már szerepel, hogy tartozik felém, a becsértéket a végrehajtó meg tudta mondani, az árverezést már kértem írásban, de nem tudom, hogy mikor fogják kiírni ténylegesen az árverést. Sajnos erre a végrehajtó sem adott semmilyen információt. Mit tehetnék, hogy minél hamarabb kiírják az árverést?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Fúromosok!
A kerdésem az lenne ha tudnának segíteni,
Hogy papíron házas vagyok még de 1,5 éve külön lakcímen lakunk.
3 gyermekkel maradtam a közös lakasban gyamügyi papírral hogy csak en gyakorolom a felügyeletet és ferjem havi 30000,-et fizet minden hónapban.
Most viszont jött egy elég magas rezsi tartozas amit mind 2-től követelnek.
Viszont ez az én saram mert mi vagyunk itt,és ezért fizet 30000,-er gyerektartast hogy én a kozuzemi dijjat is fizetem.
De ezt sajnos a papirba nem rögzítettük!
Így érdeklődni szeretnék hogy így rajta ezt jogosan követelik-e?
Nagyon félek ettől mert nem szeretnék pereskedni vele,mert én huznám a rövidebbet.
Ha nem jogos a követelés az ő irányába akkor hová kellene fordulni?
Tudom fizetni kellet volna de 103000,-ft-bol nem nagyon jövünk ki 4-en!
Nagyon köszönöm a segítséget!
drbjozsef!
Édesanyàm nem volt adostárs, sem kezes.
Tulajdoni lapon szerepel az épület.
Hamlett,
Édesanyád nem volt adóstárs, vagy kezes a végrehajtással érintett tartozásban a bátyád mellett?
Egyébként, ha nincs lakhatási, és csak szerkezetkész az épület, akkor gondolom fel sincs vezetve a tulajdoni lapra, csak a telek van rajta 1/2-1/4-1/4 tulajdonnal. De akkor hogyan lehetne beköltözhető, ha jogilag nem is létezik?
Gerbera317!
A beköltözhető ingatlanban nem lakik senki, lakhatási engedély sincs, mert csak szerkezetkėsz allapotú. Ide nincs bejelentve sem senki, a végrehajtó szerint ezért beköltözhető. A tulajdoni viszonyok ugyanazok itt is. Anyukámė a 1/2 rész, enyém 1/4, tesómė volt 1/4, anyumnak van még haszonélvezete a mi részünkön édesapám halála következtében.
A 141. § (3) rendelkezik arról, mikor kell lakottan árverezni az ingatlant. A leírásod alapján mindkettőt lakottan kellett volna árverezni. Ha az egyiket beköltözhetően árverezték, akkor az vagy törvénysértő, vagy elhallgatsz lényeges információt.
Nonolet!
Akkor nem kell kulcsot adni a beköltözhető ingatlanhoz az új tulajdonostarsnak? -birtokba kell adnunk, valahogy így mondta a végrehajtó.
Volt olyan ügyvéd, aki azt mondta, hogy az új tulajdonostars időnként ellenőrizheti, hogy a minden rendben van -e az ingatlanon, nem tesszük -e tönkre stb. Ez sem így van?
Köszönöm a válaszokat egyébként.
Grave7
Bocsanat, A tesóm volt az adós. Mindkét ingatlanban volt 1/4 résztulajdona édesapánk halála után.
Az én 1/4 részem es anyukám 1/2 része mindkét ingatlanon tiszta. És mindkét ingatlanon anyukámnak van haszonélvezeti joga is.
Hamlett
A haszonélvezet marad.
A vevőnek TULAJDONOSI jogai lesznek CSAK.
Azaz a haszonélvező marad a főnök.
Ő mondja meg, hogy ki költözhet be!
(és ő adhatja béreb, ő hasznosíthatja)
- -
A beköltözhető csak azt jelenti,
hogy
nincs olyan lakó akit nem lehet kitenni.
De nem jelenti azt, hogy vevő be tud költözni!
Vadsuhanc
Az árverés véget ért.
Megvan az ÁRVERÉSI VEVŐ!
De nem biztos, hogy megvan a VÉGREHAJTÁSI VEVŐ IS.
avagy:
ÁRVERÉSI VEVŐ nem egyenlő VÉGREHAJTÁSI vevő
@Hamlett: Csak a lényeget hagytad ki: melyik tulajdoni hányadot terheli végrehajtási jog, ki az adós?
Üdv. Kedves Fórumozók!
Speciáliskérdéseim lennének.
Van 2 ingatlan, mindkettőben tulajdonos az édesanya 1/2 részben, 1/4 részben én vagyok a tulajdonos, a másik 1/4 rész árverésen eladásra kerult egy teljesen kívülálló személynek. Mindkét ingatlanon az édesanyának haszonélvezete van a tulajdonán kívüli 1/2 részen. Csak az egyik ingatlan lakott, a másik beköltözhetőkėnt lett elárverezve - mert ide senki sincs bejelentve, egyébként kb szerkezetkėsz allapotú.
Kérdés : szabályos ez igy hogy beköltözhető, de haszonélvezet is van?
Milyen jogai lesznek a 2 ingatlannal kapcsolatban az új tarstulajdonosnak?
Es milyen joga lesz a haszonélvezettel rendelkező tulajdonosnak?
Birtokba kell adnunk valahogy ezt az osztatlan közös tulajdonú ingatlanokat? Tehát kulcsot kell adni mindkét ingatlanhoz?
Tehát viszem a laptoppomat mindenhová és azzal igazolom, hogy én vagyok az a személy aki licitáláskor a legnagyobb ajánlatot tettem ? Ehhez nem kell semmit aláírnom innentől gyakorolhatom az árverési vevő jogait mert én tettem a legnagyobb vételi ajánlatot?
A törvény pontosan hol jelöli meg, hogy én leszek az árverési vevő az árverési jegyzőkönyv aláírása előtt?
Erre még mindig nem kaptam választ, amelyet tisztelettel várok még mindig.
"a licitnapló lezárásakor még nem lehet tudni az árverés végső eredményét, "
DE lehet tudni!
Az az árverési vevő aki, az utolsó licitet tette.
"a végrehajtó azzal még nem állapított meg semmit, tehát az árverésnek nincs vége.
DE vége van!
Tovább már senki nem tehet ajánlatot,
hisz az ÁRVERÉS VÉGET ÉRT!!!!
Az más kérdés, hogy: HOGYAN ért véget.
Két megállápítást a VÉGE UTÁN a végrehajtó.
- sikeres volt
- sikertelen volt
Ezt a megállapítást nyilván CSAK az árverés vége után teheti meg.
MAJD akkor amikor kiderül, hogy tényleg vevő-e lesz licitet nyerő...
Ekkor lezárja a VÉGREHAJTÁSI eljárást, aminek csak egy lépése volt az árverés!
Végrehajtási eljárás indul
- hirdetmény
- árverés (licit időszak)
- árverés vége (licit lezárva)
- sikeresség/sikertelenség megállapítása
- egyéb teendők (felosztás, stb.)
Végrehajtási eljárás vége.
Avagy az ÁRVERÉS nem egyenlő a végrehajtási eljárással.
Annak egy szakasza csak!
Ami
- a licit lehetőséggel kezdődik
- a licit lezárással ér véget
Az árverés vége és végrehajtás vége ezért két külön dolog.
Mellesleg az ingatlanom árverési hirdetményét törölték. Szerinted, ha nem megfelelő kérelmet és iratokat nyújtok be szerinted ez meg történt volna ?
Örökölt 15 milliós végrehajtásban a megyei Törvényszék a végrehajtási lapot visszavonta.
Örökölt 16 milliós devizahiteles tartozással kapcsolatban a közjegyző a végrehajtási záradékot visszavonta.
Örökölt 3 milliós adótartozással kapcsolatban a NAV bejelentette, hogy nincs követelése a végrehajtást megszüntették.
Örökölt kb 2 milliós hitelkártya tartozásban az elrendelt végrehajtást a bíróság megszüntette.
Örökölt közel 2 milliós adótartozást a Polgármesteri hivatal törölte.
Mindez ügyvéd nélkül pontosabban az itt tanácsokat adó személyeknek köszönhetően. Gerbera317, KBS, Obudafan, Lajcsó......
Nem Ők írták meg helyettem nem fizettem nekik....
De valószínúleg nem értek semmihez. Tudom, hogy Te többet csak az elmélet és a gyakorlat nem mindig ugyanaz.
Mire vagy kíváncsi kedve oligaliga? Azt azért tudom, hogy a végrehajtást kérő nem szükségszerúen azonos az árverési vevővel.
Kezdetnek magát a végrehajtást, utána jöhet maga az árverés.
Azért egy végrehajtást kérő és egy árverési vevő tudom mi az ami nem azonos.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02