végrehajtás kérdések

nonolet # 2018.06.10. 14:08

"a 1,5 milliós tőke és a kb. 2-szer ennyi kamat még mindig fennáll"

Milyen tartozás ez?
Hitelkártya tartozás?!

Az szokott ilyen gyorsan nőni a 40% körüli kamata miatt :-(

Azt AZONNAL ki kell váltani egy olcsóbb hitellel.

Hitelkártya tartozást NEEEEEEEEEM görgetünk-őrzünk.
Mert egy pénzügyi halálos csapda.

- -

Hitelkártya adósságot csinálni is nagy butaság.
De nem lezárni mielőbb az végzetes....

nonolet # 2018.06.10. 14:03

detti85

NAGYOBB összegeket kell fizetni!

Mégpedig NAGYOBBBBBBAT mint a kamatok.

Csak akkor csökken a tőke is!!!!!!!!
Hisz, ha MÉG a kamatra sem elég a részlet,
akkor a hiányzó kamat is tőkésedik.
Aztán kamatos-kamattal nő a fizetni való.

Ha tartozás 100 Ft és a kamat 20% rá.

Akkor minimum 20 Ft-t kell törleszteni, hogy NE NŐJÖN a tartozás.
A tartozás fogyásához meg a 20 Ft-nál is többet...nyilván.

HA csak 15 Ft-t fizet akkor ugye az lesz , hogy

A tartozás+kamat=100+20=120 Ft
Befizetés 15 Ft
A tartozás megnő 105 Ft-ra, mivel 120-15=105

Tartozás+kamat=105+21=126 Ft
Befizetés 15 Ft
A tartozás megnő 111 Ft-ra, mivel 126-15=111

(de ez azért 6.-os matek és alapvető logika ám csak...)

- -

Szóval kiutak.

1.
Egyszeri nagyobb összeg befizetése.
AKKKKKORA, hogy nem csak a kamat fogyjon el, de a tőke IS CSÖKKENJEN jócskán!!!
Akkor utána már a mosatni részlet is elég lehet a további csökkenéshez.

(a tartalékából ha van, vagy valamit elad, vagy extra melóból, netán összedobják a rokonok-ismerősök, stb. stb.)

2.
A részlet fizetés ÖNKÉNTES NÖVELÉSE akkorára, hogy a tőke IS csökkenjen
(összébb húzza magát, extra melót szerez)

3.
Az 1. és 2.kombinálása.
Nagyobb összeg befizetése soron kívül és a részletek megnövelése.

4.

HA egyébként HITELKÉPES!
(azaz van érdemi jövedelme)

A mostani kamatnál érdemben kisebb kamatú hitel felvétele a teljes tartozás összegének megfelelően.
Abból a magas kamatú és költségű tartozást egyben kifizeti.
EKKOR LEHET ALKUDNI IS, általában :-)
Gyakran elég csak a tőkét és behajtási költségeket megfizetni.

De ha "követelés behajtó" szedi a pénzt akkor még akár a tőke egy részének elengedése is alku tárgya lehet.

Sikeres alku esetén kisebb kiváltó hitelt kell felvenni.
Aminek a kamata is kisebb és így a részlete is.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.10. 10:18

Mi érdeke fűződne a hitelezőnek ahhoz, hogy csak úgy elengedje valakinek a tartozását? A bank nem szociális intézmény.

Felmerül a magáncsőd lehetősége.

detti85 # 2018.06.10. 10:07

Ez esetben van valami kiút? Előfordul hogy elengednek valamit a követelésből, vagy ez a gyakorlatban nem szokott megvalósulni?

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.10. 07:43

Lehetséges.

detti85 # 2018.06.10. 07:31

Tisztelt Fórumozók!
Egy barátomnak szeretnék segíteni átlátni a helyzetét. Lehetséges az, hogy évek óta letiltják a fizetését és nemhogy csökkent volna az adóssága hanem még nőtt is??
Tudom hogy kamatozik az összeg és vannak vh költségek, de így gyakorlatilag a semmit fizeti évek óta mert a 1,5 milliós tőke és a kb. 2-szer ennyi kamat még mindig fennáll (sőt növekedik). Kérdésem hogy a végrehajtóhoz vagy a bankhoz (faktoringhoz) lehet-e fordulni hogy valami megoldást találjon és ne életfogytiglanig fizessen egy 1,5 milliós kölcsönért. Köszönöm

nonolet # 2018.06.09. 12:56

Szóval: VAGY

Azaz a bank nem köteles értesíteni.

Mondjuk a bank implicit módon már tudatta...
Visszaküldte a pénzt!

Sőt szóban is közölte érdeklődésre.

Mi több azt is, hogy hol lehet hiba az ügymenetben.

Akkor most kinél van a labda?

A banknál ezek szerint aligha.

Nyilván a követelés kezelőnél van, ha akar valamit.
Ő azonban a bank miatt egy rossz címen küzd...

Ebből összejöhet a kézbesítési fikció miatt egy fura ügy.
Amiből nem feltétlenül lesz sima ügy kikeveredni.

A vége az, hogy érdemes a bank figyelmét felhívni a tévedésére és megpróbálni elérni a követelés kezelőt.

Ez mindenki érdeke az ügyben...

A pénzt pedig addig félre tenni, mert kell az majd!

- -

Persze, ha NEM HISZEK a banknak

• a pénz visszaküldés

és

• a szóbeli tájékoztatás

ellenére sem, akkor jön a javaslatod, hogy
minden hónapban el kell neki utalni a részletet.

Addig amíg "hivatalos-írásos" értesítés nincs

• a banktól

és/vagy

• a követelés kezelőtől

Ez a biztonsági játék...

Azonban e közben is célszerű elkezdeni az utána járást!
A 2018.06.08. 23:52-kor írtak szerint.

Mert ez meg az ügyféltől várható el a rendszerhiba láttán, szerintem.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.09. 09:26

Vagy az engedményezőnek, vagy az engedményesnek.

Mahinda, kérdezd már meg azt, aki a "régi címeden" lakik, nem vette át véletlenül a leveledet.

nonolet # 2018.06.09. 08:39

Itt ugye a cím elkavarása az ok valószínűleg...

De kinek kellene értesítenie?
Gondolom a banknak kéne elsősorban.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.09. 07:37

Amíg a kötelezettet az engedményezésről szabályosan nem értesítik, addig számára semmi nem változott.

nonolet # 2018.06.08. 21:52

mahinda01

"mire mondta a hitelintézett képviselője,hogy a követeléskezelőnek a régi lakcimemet adták meg"

Írásban kérd a bankot, hogy

• adják meg a jó címed és ezt igazolják feléd

ÉS

• adják meg neked a követelés kezelő címét

A levél a bank központi jogi osztálynak menjen.
Tértivevénnyel.

nonolet # 2018.06.08. 21:48

Kovács_Béla_Sándor

Nade a banknak minek fizetne?
Az már eladta a követelést...

- -

Vagy szerinted nem adhatta volna el?

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.08. 18:57

de jogosan mondta fel a megállapodást
Azt ki mondta?

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.08. 18:56

azért nem tudom fizetni a megállapodás szerinti összeget,mert az ehavi utalásomat ma visszautalták a számlámra,
És ez téged akadályoz benne, hogy a következő hónapban megint utalj? Akár kéthavi részletet.

(Egyébként bocs, azt hittem, kérdezni akarsz, de már látom, hogy inkább vitatkozni.)

mahinda01 # 2018.06.08. 18:41

Köszönöm szépen a hozzászólásokat!A banknak azért nem tudom fizetni a megállapodás szerinti összeget,mert az ehavi utalásomat ma visszautalták a számlámra,azzal a magyarázattal,hogy ők már nem illetékesek ezügyben.
Még azon gondolkoztam, hogy jogorvoslatért a PBT-hez,vagy esetleg a bírósághoz fordulok,de akkor ezek szerint nem sok értelme van ennek sem,hiszen a bank ha nem is tisztességesen,de jogosan mondta fel a megállapodást

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.08. 18:12

A banknak szánt pénzt addig gyűjtsd!
A banknak szánt pénzt addig is a megállapodásnak megfelelően fizetni kell. Különben lesz ok a felmondásra.

nonolet # 2018.06.08. 17:25

"mikor megkötöttük a megállapodást,jeleztem, hogy elköltözem, és megadtam a banknak az új lakcimemet,de ők mégis a régi lakcimet adták meg a követeléskezelőnek."

HA MOST IS az jó címed, amit utoljára megadtál, akkor...
Ez legyen az ő gondjuk.
Te megadtad a jó címed.
Így te védett vagy jogilag.

"Kérdésem,hogy megteheti a bank hogy egyoldalúan kilép az irásos megállapodásból,ill. "

Igen.
A saját követelésével azt tesz amit akar.

"ha eladta a követelést,akkor ezügyben létezik jogfolytonosság,azaz hogy a követeléskezelőre vonatkozik az a megállapodás,amit a bankal kötöttem."

Jó kérdés.
Vélhető nem.
Vagy ha igen, akkor is felmondhatja.

"Illetve még azt szeretném kérdezni,hogy hogyan tudnám kideriteni hogy melyik követeléskezelőnek adták el a "tartozást,"

Hova a rohanás?
Majd jelentkezik, ha akar valamit.

A banknak szánt pénzt addig gyűjtsd!

- -

Amikor jelentkezik, akkor tegyél egy új alku ajánlatot neki

Ha van annyi pénzed, akkor a teljes tartozás
úgy 30-40%-t felkínálva neki egyösszegben
az ügy lezárásáért.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.08. 17:15

Röviden a problémám
Ja... röviden...

mahinda01 # 2018.06.08. 14:08

Tisztelt Hozzáértők!
Segitséget szeretnék kérni egy bizonyos banki tartozás ügyben.Röviden a problémám:kb 10 éve egyik ismerösöm hitelfelvételénél kezes voltam.Az ismerösöm egy darabig fizette a hitelt,majd lelépett külföldre,és a tartozást a bank végrehajtásra adta ki.A végrehajtó nem igazán tudott semmit levonni tölem, én meg nem tudtam fizetni a hitelt, ezért a tartozás egyre csak nőt,mig az idén összeszedtem magam,bementem a bankhoz,és kértem,hogy egyezzünk meg.Azt kértem, hogy tekintsenek el a büntetőkamatok kifizetésétől,és én a tőkét részletekben kifizetem.Meg is állapodtunk,befizettem egy bizonyos összeget egyösszegben,és a fennmaradó részt minden hónapban törlesztettem a megállapodás szerint.Ma is utaltam rendesen,mire du. visszautalta a hitelintézet az általam elutalt részletet.Felhivtam telefonon a hitelintézetet,hogy miért jött vissza a pénz,erre azt mondták, hogy sajnos eladták a hitelemet egy követeléskezelő cégnek,és ők ebben az ügyben már nem illetékések,nem tudnak segiteni.Kértem hogy adják meg melyik követeléskezelőnek adták el a hitelem,mire azt a választ kaptam, hogy nem tudják megmondani,de a követeléskezelő már levélben keresett engem.Levelet nem kaptam meg,mire mondta a hitelintézett képviselője,hogy a követeléskezelőnek a régi lakcimemet adták meg.Igy meg esélyem sincs arra,hogy megkapjam.Érdekes módon,mikor megkötöttük a megállapodást,jeleztem, hogy elköltözem, és megadtam a banknak az új lakcimemet,de ők mégis a régi lakcimet adták meg a követeléskezelőnek.

Kérdésem,hogy megteheti a bank hogy egyoldalúan kilép az irásos megállapodásból,ill. ha eladta a követelést,akkor ezügyben létezik jogfolytonosság,azaz hogy a követeléskezelőre vonatkozik az a megállapodás,amit a bankal kötöttem.Illetve még azt szeretném kérdezni,hogy hogyan tudnám kideriteni hogy melyik követeléskezelőnek adták el a tartozást,mert fel szeretném venni velük a kapcsolatot minélelőbb.
Előre is köszönöm a segitséget

Vadsuhanc # 2018.06.06. 19:32

eljenmajusegy

Én nem erről beszélek? Nyálazd körbe azt a szerződést rendesen. Ne tévesszen meg ha az van az okiratban, hogy ..." eljenmajusegy adós/zálogkötelezett"...

Mondom keress egy ügyvédet, aki átnézi nem lesz kidobott pénz.

eljenmajusegy # 2018.06.06. 14:40

Vadsuhanc , hat , ugy latszik a kozjegyzo ezt igy fogta fel. De azzal egyet is ertek hogy a megjelolt ingatlan erejeig felelek en is , de azzal mar nem hogy egyeb ingatlanjaimmal is.
Egyebkent azt a hazat meg vigye az OTP meg a vegrehajto ha akarja , Csanyi meg akassza a hatara es legyen boldog vele , a tesomek meg elmennek alberletbe vagy kulfoldre vagy ahova akarnak , csak engem hagyjanak mar beken vele!

Vadsuhanc # 2018.06.06. 14:05

Nehezen tudom elképzelni mivel a kölcsön felvételénél jövedelemigazolás is szükséges volt és a személyes irataidat is eredetben kellett bemutatni........

Persze Te látod a szerződést és Te tudod, hogy milyen meghatalmazást adtál, de kétlem, hogy olyat, amely feljogosítja arra Őket, hogy a nevedben kölcsönt vegyenek fel.

Én nagyon körbenézném azt a szerződést. Persze Mint írtam Te látod.

eljenmajusegy # 2018.06.06. 13:42

Vadsuhanc: adostars vagyok :(((

gerbera317: most beszeltem az OTP faktoringgal , amikor megerkezik az ugyintezohoz az alairt megallapodas, mult heten kedden adtak fel , akkor ok intezkednek , ettol fuggetlenul nekem meg mindig erdemes a VhT41-et kernem? Azt en is megirhatom , vagy ugyved kell hozza?

BBB008 # 2018.06.06. 12:39

Köszönöm szépen, így már teljesen érthető a dolog.

gerbera317 # 2018.06.06. 12:33

A Magyar Állam adós, mint az elhunyt adós törvényes örököse nem az a fajta adós, aki az árveréstől számított harmincadik napig nem hagyja el ingóságoktól kiürítve az elárverezett ingatlant, és nem biztosítja, hogy a végrehajtó átadja azt az árverési vevőnek.
az adatlap szerint tetemes közös költség és valamilyen egyéb díjtartozás van az ingatlanon.
Az árverési vevőt ez ne érdekelje.