Vh-ügyes
"A kérelemben meg kell jelölni
- az ingatlan tulajdonosának adatait,"
Már nem ő a tulajdonos (gondolom)... az nem baj?
Vh-ügyes
"A kérelemben meg kell jelölni
Már nem ő a tulajdonos (gondolom)... az nem baj?
Sajtosstangli
Az árverési vevőd tilos önhatalommal jutott be... (önmagában már ez is büntetős, de hogy még az aranyaidat is?...)
Szorítsd meg! (ki tudja mi lesz belőle... tán "bocsánatért" folyamodik...)
Köszönöm a válaszokat kedves fórumozók!
A helyzet az, hogy a végrehajtót ez nem érdekli, szerintük ki van fizetve az adósság és a kulcsok önként át lettek adva. Ezt vagy a vevő hazudta vagy ők találták ki, mindenesetre nem történt meg. Sajnos én néhány országgal odébb vagyok az apukám pedig rokkant nyugdíjas és nem igazán tud (vagy akar) bárminek utánajárni. Külföldről lehet bármit intézni ezzel kapcsolatban?
Illetve rám (a fiára) miféle büntetés vagy egyéb szankció róható ki ha ő nem hajlandó foglalkozni ezzel az üggyel? (maradék ingóság elszállítása, adósság rendezése mi marad satöbbi, hivatalos szervek értesítése, kereshet e engem még a végrehajtó). Illetve ezeket, hogy tudnám elkerülni? Sajnos nem tudom otthagyni a munkám, hogy hazamenjek elintézni mindent, és pénzügyi keret sincs rá.
Nem mindegy?!! hogy hogyan került birtokba
Pláne, hogy nem is lakta senki.
Idővel úgy is átadásra került volna.
- -
Az ingóságok ügye attól függ, hogy kell-e régi tulajnak.
-
A régi tulaj felől nézve.
Ha kell akkor elvben elviheti.
(gondolom nem volt része ennek az árverésnek)
Ha megvan még és kiadja neki az tulaj önként.
HA nem adja ki de kellene, akkor felszólítás és ha kell per.
Bár a hivatalos iratnak nehéz lesz ellenbizonyítani...
Azaz elég reménytelen.
-
Az új tulaj felől nézve.
Ő vagy megtartja mindet vagy egy részét.
(ebben a régi tulaj gátolhatja, ha elég rámenős)
Vagy kidobja mindet vagy egy részét.
Vagy elszállíttatja és leadja mindet vagy egy részét.
Ekkor a szállítási/leadási díjat vagy kéri a régi tulajtól vagy nem.
- -
"adósság rendezése mi marad satöbbi"
Ez a végrehajtó dolga...
Majd megírja az eredményt.
"kereshet e engem még a végrehajtó)"
További végrehajtás ügyében
akkor fog újra keresni, ha
a most befolyt pénz nem lesz elég
ÉS
Azaz marad MÉG fenn adósság!
Akkor folyhat tovább a végrehajtás.
A többi vagyonodra és a jövedelmedre is.
Amíg MINDENT ki fizetsz!
Akár életed végéig is...
(az EU-ban már a jövedelmed is végre tudják hajtani, könnyen az EU-n kívül csak elég nehézkesen és nem is mindenhol)
"Illetve rám (a fiára)"
Ja hogy nem ellened folyt a végrehajtás...
Akkor veled nem foglalkozik senki.
Nem vagy érintett.
A korábbiak arra vonatkoznak ellen folyik az eljárás.
Sajtos
tényleg hagyd a fenébe, mert meghatalmazásról láthatóan még nem hallottál, sőt minden megoldásra van egy problémád... (a "sajnos" körülményeket hosszan taglalod, de hogy ki is voltaképp a kötelezett...)
Üdvözletem.
Olyan kérdésem lenne hogy egy már elítélt fegyelmi tárgyalása utáni elzárás esetében melyek azok a tárgyak, amelyeket magánál tarthat? Erre vonatkozó jogszabályt sajnos nem találok.
Kérem, hogy,hogy válaszoljon valaki fontos lenne számomra.
Köszönöm
Értem és köszönöm a válaszokat!
Sajnos elég sok dologról nem hallottam, ezért is írtam ebbe a fórumba.
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Udvozlet mindenkinek. A multkor mar tettem fel nehany kerdest es ugy latszott hogy a dolog megoldodik , de most megis tortent valami. Roviden az elozmenyek: 2007-ben beleegyezesemet adtam hogy a testveremek a kozos tulajdonunkban levo hazra( amiben ok laknak), kolcsont vegyenek fel , nem tudvan hogy ezzel en is "adostars" leszek. Devizahitel volt , fizettek amig birtak , summa summarum , az OTP faktoring atadta egy vegrehajtonak a dolgot , de kozben mindkettojuknek sikerult munkaba allni , megegyeztek a faktoringgal a fizetesben es a napokban ala is irtak a megallapodast , e honaptol kezdik a torlesztest. Minden jo es szep , erre par napja kapok egyE-mailt hogy ellenem mint 1/1 tulajdonos ellen meginditjak e honap 23-tol a vegrehajtast( a kozos tulajdonban levo hazra).
A testveremek semmi ilyet nem kaptak.
Hivtam a vegrehajtot , a kozjegyzot , az otp faktoringot , e-maileztem mindenhova , se kep , se hang , semmi valasz.
Ilyenkor mi van?
Hogy lettem en 1/1 tulajdonos es miert vegrehajtanak mikor a testveremek fizetik a megallapodott reszleteket?
Vagy csak a levelek kereszteztek egymast?
A masik , hogy szeretnek egy normalis elszamolast latni mar valakitol , mert a testveremtol nem keves penzt vontak le az elmult evekben , nekem is hol ennyirol , hol annyirol kuldozbpgetnek fizetesi felszolitast , szeretnem tudni hogy mennyivel tartoztak , mennyit fizettek be. Kitol kerjem?
Tehát zálogkötelezettséget vállaltál a fél ingatlanoddal. Hiba volt. Ezt nem ragozom tovább, mert szerintem nélkülem is tudod.
Utóbb kiderült, hogy nemcsak zálogkötelezett vagy, hanem minden vagyonoddal és jövedelmeddel felelsz. Hát, jól benézted azt a szerződést.
Közben a teljes ingatlant megszerezted úgy, hogy nem is tudsz róla. Az komoly teljesítmény. A trippert szokás úgy elkapni, hogy szűz vagy, és fogalmad sincs, mitől lettél olyan.
„szeretnek egy normalis elszamolast latni mar valakitol”
A végrehajtást kérő jelentse be a végrehajtónak az eddigi megtérüléseit, és akkor majd a végrehajtó is tud egyenleget közölni. Rém egyszerű. Neked természetesen nem ad információt, csak a testvéredéknek, hiszen ellened nem folyik végrehajtás, hanem - a leírásod szerint - még csak most helyezték kilátásba.
Gerbera , mondom ellenem , a szoban forgo ingatlanra , mint 1/1 tulajdonos ellen , meginditjak a vegrehajtast.
Holott eddig mint 1/2 tulajdonos szerepeltem , meg ados , erre most egy egesz lettem az eddigi felbol.
( ja , a szerzodest sosem lattam , miutan 30 eve kulfoldon elek , csak kuldtem az ocsemeknek egy beleegyezest hogy hitelt vehetnek a kozos ingatlanra. Az egesz kalamajkarol ez ev majus 4-en ertesultem , hogy en is ados vagyok...stb...stb..)
Kulonben mikor eloszor erdeklodtem , akkor On/Te javasoltad hogy adjuk be azt a bizonyos Vht41-et , csak kozben megegyeztek a hitelezovel , igy gondoltam hogy minden rendben van.
A testvéred nemes egyszerűséggel átver!
Ezt külföldről így nem fogod megoldani kellene egy itthoni ügyvédet fogadnod. Gondolom ennek módját megírják neked az ebben jártasak.
Lépj minél előbb.
Kozben kaptam egy masik E-mailt a vegrehajtotol , azon mar mindkettonk neve szerepel mint ados( most ez irto "megnyugtato")
Mert arra gondoltam hogy szetbontottak az adossagot , ok megegyeztek hogy reszletekben fizetnek , a masik felet meg ramvarrtak , es elarverezik a hazat ha nem fizetek...Mondjuk ez oket erintene nem engem, de a hitelezo mi a fenet kezdene egy pici szabolcsi faluban levo hazzal , mikor az ados hajlando fizetni?
„javasoltad hogy adjuk be azt a bizonyos Vht41-et, csak kozben megegyeztek a hitelezovel, igy gondoltam hogy minden rendben van”
Bravó! Ha az adóstársaid felrúgják a megállapodást, a végrehajtás az eredeti tartalommal folytatódik tovább. Akkor pedig k. nem mindegy, hogy csak a zálogtárggyal felelsz, vagy minden vagyonoddal és jövedelmeddel.
eljenmajusegy
Szerezd már meg azt a kölcsönszerződést, amelyből egyértelműen kiderül, hogy adós(társ) is vagy-e vagy csak zálogkötelezett.
Üdvözletem.
Olyan kérdésem lenne, hogy 50% tulajdonjogom van egy lakásban ahol nem én élek, hanem a másik 50% -os tulajdonos
lakik aki közüzemi tartozást halmozott fel. Kérdésem az, hogy ha tőle jelenleg nem tudják behajtani a tartozást akkor tőlem behajthatják e a teljes tartozást vagy csak az 50%-át?
Milyen közüzemi tartozás és kinek van szerződése a szolgáltatóval?
Fűtés(főtáv) és Víz(Díjbeszedő holding) mind a kettőnél a tulajdonostársnak van szerződése.
A távfűtésre nézve a törvény megalapozza a tulajdonos mögöttes (sortartó kezesi) felelősségét.
Ha jól értem akkor csak a távhőt hajthatják be rajtam a vizet nem?
Nem egészen ezt mondtam.
A távfűtés díjáért törvény szerint van mögöttes felelősséged. A vízért - és minden másért - pedig szerződés alapján lehet.
Üdv!
Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy mennyire megy zökkenőmentesen egy ingatlan birtokbaadása, ha az adós a Magyar Állam?
Nyilván merő tudatlanságból, de elképzelni sem tudom hogy zajlik majd maga a folyamat.
Gondolom semmi jelentősége, csak merő érdekességből említem: az adatlap szerint tetemes közös költség és valamilyen egyéb díjtartozás van az ingatlanon.
Köszi előre is!
A Magyar Állam adós, mint az elhunyt adós törvényes örököse nem az a fajta adós, aki az árveréstől számított harmincadik napig nem hagyja el ingóságoktól kiürítve az elárverezett ingatlant, és nem biztosítja, hogy a végrehajtó átadja azt az árverési vevőnek.
„az adatlap szerint tetemes közös költség és valamilyen egyéb díjtartozás van az ingatlanon.”
Az árverési vevőt ez ne érdekelje.
Köszönöm szépen, így már teljesen érthető a dolog.
Vadsuhanc: adostars vagyok :(((
gerbera317: most beszeltem az OTP faktoringgal , amikor megerkezik az ugyintezohoz az alairt megallapodas, mult heten kedden adtak fel , akkor ok intezkednek , ettol fuggetlenul nekem meg mindig erdemes a VhT41-et kernem? Azt en is megirhatom , vagy ugyved kell hozza?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02