végrehajtás kérdések

Vadsuhanc # 2018.06.06. 14:05

Nehezen tudom elképzelni mivel a kölcsön felvételénél jövedelemigazolás is szükséges volt és a személyes irataidat is eredetben kellett bemutatni........

Persze Te látod a szerződést és Te tudod, hogy milyen meghatalmazást adtál, de kétlem, hogy olyat, amely feljogosítja arra Őket, hogy a nevedben kölcsönt vegyenek fel.

Én nagyon körbenézném azt a szerződést. Persze Mint írtam Te látod.

eljenmajusegy # 2018.06.06. 14:40

Vadsuhanc , hat , ugy latszik a kozjegyzo ezt igy fogta fel. De azzal egyet is ertek hogy a megjelolt ingatlan erejeig felelek en is , de azzal mar nem hogy egyeb ingatlanjaimmal is.
Egyebkent azt a hazat meg vigye az OTP meg a vegrehajto ha akarja , Csanyi meg akassza a hatara es legyen boldog vele , a tesomek meg elmennek alberletbe vagy kulfoldre vagy ahova akarnak , csak engem hagyjanak mar beken vele!

Vadsuhanc # 2018.06.06. 19:32

eljenmajusegy

Én nem erről beszélek? Nyálazd körbe azt a szerződést rendesen. Ne tévesszen meg ha az van az okiratban, hogy ..." eljenmajusegy adós/zálogkötelezett"...

Mondom keress egy ügyvédet, aki átnézi nem lesz kidobott pénz.

mahinda01 # 2018.06.08. 14:08

Tisztelt Hozzáértők!
Segitséget szeretnék kérni egy bizonyos banki tartozás ügyben.Röviden a problémám:kb 10 éve egyik ismerösöm hitelfelvételénél kezes voltam.Az ismerösöm egy darabig fizette a hitelt,majd lelépett külföldre,és a tartozást a bank végrehajtásra adta ki.A végrehajtó nem igazán tudott semmit levonni tölem, én meg nem tudtam fizetni a hitelt, ezért a tartozás egyre csak nőt,mig az idén összeszedtem magam,bementem a bankhoz,és kértem,hogy egyezzünk meg.Azt kértem, hogy tekintsenek el a büntetőkamatok kifizetésétől,és én a tőkét részletekben kifizetem.Meg is állapodtunk,befizettem egy bizonyos összeget egyösszegben,és a fennmaradó részt minden hónapban törlesztettem a megállapodás szerint.Ma is utaltam rendesen,mire du. visszautalta a hitelintézet az általam elutalt részletet.Felhivtam telefonon a hitelintézetet,hogy miért jött vissza a pénz,erre azt mondták, hogy sajnos eladták a hitelemet egy követeléskezelő cégnek,és ők ebben az ügyben már nem illetékések,nem tudnak segiteni.Kértem hogy adják meg melyik követeléskezelőnek adták el a hitelem,mire azt a választ kaptam, hogy nem tudják megmondani,de a követeléskezelő már levélben keresett engem.Levelet nem kaptam meg,mire mondta a hitelintézett képviselője,hogy a követeléskezelőnek a régi lakcimemet adták meg.Igy meg esélyem sincs arra,hogy megkapjam.Érdekes módon,mikor megkötöttük a megállapodást,jeleztem, hogy elköltözem, és megadtam a banknak az új lakcimemet,de ők mégis a régi lakcimet adták meg a követeléskezelőnek.

Kérdésem,hogy megteheti a bank hogy egyoldalúan kilép az irásos megállapodásból,ill. ha eladta a követelést,akkor ezügyben létezik jogfolytonosság,azaz hogy a követeléskezelőre vonatkozik az a megállapodás,amit a bankal kötöttem.Illetve még azt szeretném kérdezni,hogy hogyan tudnám kideriteni hogy melyik követeléskezelőnek adták el a tartozást,mert fel szeretném venni velük a kapcsolatot minélelőbb.
Előre is köszönöm a segitséget

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.08. 17:15

Röviden a problémám
Ja... röviden...

nonolet # 2018.06.08. 17:25

"mikor megkötöttük a megállapodást,jeleztem, hogy elköltözem, és megadtam a banknak az új lakcimemet,de ők mégis a régi lakcimet adták meg a követeléskezelőnek."

HA MOST IS az jó címed, amit utoljára megadtál, akkor...
Ez legyen az ő gondjuk.
Te megadtad a jó címed.
Így te védett vagy jogilag.

"Kérdésem,hogy megteheti a bank hogy egyoldalúan kilép az irásos megállapodásból,ill. "

Igen.
A saját követelésével azt tesz amit akar.

"ha eladta a követelést,akkor ezügyben létezik jogfolytonosság,azaz hogy a követeléskezelőre vonatkozik az a megállapodás,amit a bankal kötöttem."

Jó kérdés.
Vélhető nem.
Vagy ha igen, akkor is felmondhatja.

"Illetve még azt szeretném kérdezni,hogy hogyan tudnám kideriteni hogy melyik követeléskezelőnek adták el a "tartozást,"

Hova a rohanás?
Majd jelentkezik, ha akar valamit.

A banknak szánt pénzt addig gyűjtsd!

- -

Amikor jelentkezik, akkor tegyél egy új alku ajánlatot neki

Ha van annyi pénzed, akkor a teljes tartozás
úgy 30-40%-t felkínálva neki egyösszegben
az ügy lezárásáért.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.08. 18:12

A banknak szánt pénzt addig gyűjtsd!
A banknak szánt pénzt addig is a megállapodásnak megfelelően fizetni kell. Különben lesz ok a felmondásra.

mahinda01 # 2018.06.08. 18:41

Köszönöm szépen a hozzászólásokat!A banknak azért nem tudom fizetni a megállapodás szerinti összeget,mert az ehavi utalásomat ma visszautalták a számlámra,azzal a magyarázattal,hogy ők már nem illetékesek ezügyben.
Még azon gondolkoztam, hogy jogorvoslatért a PBT-hez,vagy esetleg a bírósághoz fordulok,de akkor ezek szerint nem sok értelme van ennek sem,hiszen a bank ha nem is tisztességesen,de jogosan mondta fel a megállapodást

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.08. 18:56

azért nem tudom fizetni a megállapodás szerinti összeget,mert az ehavi utalásomat ma visszautalták a számlámra,
És ez téged akadályoz benne, hogy a következő hónapban megint utalj? Akár kéthavi részletet.

(Egyébként bocs, azt hittem, kérdezni akarsz, de már látom, hogy inkább vitatkozni.)

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.08. 18:57

de jogosan mondta fel a megállapodást
Azt ki mondta?

nonolet # 2018.06.08. 21:48

Kovács_Béla_Sándor

Nade a banknak minek fizetne?
Az már eladta a követelést...

- -

Vagy szerinted nem adhatta volna el?

nonolet # 2018.06.08. 21:52

mahinda01

"mire mondta a hitelintézett képviselője,hogy a követeléskezelőnek a régi lakcimemet adták meg"

Írásban kérd a bankot, hogy

• adják meg a jó címed és ezt igazolják feléd

ÉS

• adják meg neked a követelés kezelő címét

A levél a bank központi jogi osztálynak menjen.
Tértivevénnyel.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.09. 07:37

Amíg a kötelezettet az engedményezésről szabályosan nem értesítik, addig számára semmi nem változott.

nonolet # 2018.06.09. 08:39

Itt ugye a cím elkavarása az ok valószínűleg...

De kinek kellene értesítenie?
Gondolom a banknak kéne elsősorban.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.09. 09:26

Vagy az engedményezőnek, vagy az engedményesnek.

Mahinda, kérdezd már meg azt, aki a "régi címeden" lakik, nem vette át véletlenül a leveledet.

nonolet # 2018.06.09. 12:56

Szóval: VAGY

Azaz a bank nem köteles értesíteni.

Mondjuk a bank implicit módon már tudatta...
Visszaküldte a pénzt!

Sőt szóban is közölte érdeklődésre.

Mi több azt is, hogy hol lehet hiba az ügymenetben.

Akkor most kinél van a labda?

A banknál ezek szerint aligha.

Nyilván a követelés kezelőnél van, ha akar valamit.
Ő azonban a bank miatt egy rossz címen küzd...

Ebből összejöhet a kézbesítési fikció miatt egy fura ügy.
Amiből nem feltétlenül lesz sima ügy kikeveredni.

A vége az, hogy érdemes a bank figyelmét felhívni a tévedésére és megpróbálni elérni a követelés kezelőt.

Ez mindenki érdeke az ügyben...

A pénzt pedig addig félre tenni, mert kell az majd!

- -

Persze, ha NEM HISZEK a banknak

• a pénz visszaküldés

és

• a szóbeli tájékoztatás

ellenére sem, akkor jön a javaslatod, hogy
minden hónapban el kell neki utalni a részletet.

Addig amíg "hivatalos-írásos" értesítés nincs

• a banktól

és/vagy

• a követelés kezelőtől

Ez a biztonsági játék...

Azonban e közben is célszerű elkezdeni az utána járást!
A 2018.06.08. 23:52-kor írtak szerint.

Mert ez meg az ügyféltől várható el a rendszerhiba láttán, szerintem.

detti85 # 2018.06.10. 07:31

Tisztelt Fórumozók!
Egy barátomnak szeretnék segíteni átlátni a helyzetét. Lehetséges az, hogy évek óta letiltják a fizetését és nemhogy csökkent volna az adóssága hanem még nőtt is??
Tudom hogy kamatozik az összeg és vannak vh költségek, de így gyakorlatilag a semmit fizeti évek óta mert a 1,5 milliós tőke és a kb. 2-szer ennyi kamat még mindig fennáll (sőt növekedik). Kérdésem hogy a végrehajtóhoz vagy a bankhoz (faktoringhoz) lehet-e fordulni hogy valami megoldást találjon és ne életfogytiglanig fizessen egy 1,5 milliós kölcsönért. Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.10. 07:43

Lehetséges.

detti85 # 2018.06.10. 10:07

Ez esetben van valami kiút? Előfordul hogy elengednek valamit a követelésből, vagy ez a gyakorlatban nem szokott megvalósulni?

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.10. 10:18

Mi érdeke fűződne a hitelezőnek ahhoz, hogy csak úgy elengedje valakinek a tartozását? A bank nem szociális intézmény.

Felmerül a magáncsőd lehetősége.

nonolet # 2018.06.10. 14:03

detti85

NAGYOBB összegeket kell fizetni!

Mégpedig NAGYOBBBBBBAT mint a kamatok.

Csak akkor csökken a tőke is!!!!!!!!
Hisz, ha MÉG a kamatra sem elég a részlet,
akkor a hiányzó kamat is tőkésedik.
Aztán kamatos-kamattal nő a fizetni való.

Ha tartozás 100 Ft és a kamat 20% rá.

Akkor minimum 20 Ft-t kell törleszteni, hogy NE NŐJÖN a tartozás.
A tartozás fogyásához meg a 20 Ft-nál is többet...nyilván.

HA csak 15 Ft-t fizet akkor ugye az lesz , hogy

A tartozás+kamat=100+20=120 Ft
Befizetés 15 Ft
A tartozás megnő 105 Ft-ra, mivel 120-15=105

Tartozás+kamat=105+21=126 Ft
Befizetés 15 Ft
A tartozás megnő 111 Ft-ra, mivel 126-15=111

(de ez azért 6.-os matek és alapvető logika ám csak...)

- -

Szóval kiutak.

1.
Egyszeri nagyobb összeg befizetése.
AKKKKKORA, hogy nem csak a kamat fogyjon el, de a tőke IS CSÖKKENJEN jócskán!!!
Akkor utána már a mosatni részlet is elég lehet a további csökkenéshez.

(a tartalékából ha van, vagy valamit elad, vagy extra melóból, netán összedobják a rokonok-ismerősök, stb. stb.)

2.
A részlet fizetés ÖNKÉNTES NÖVELÉSE akkorára, hogy a tőke IS csökkenjen
(összébb húzza magát, extra melót szerez)

3.
Az 1. és 2.kombinálása.
Nagyobb összeg befizetése soron kívül és a részletek megnövelése.

4.

HA egyébként HITELKÉPES!
(azaz van érdemi jövedelme)

A mostani kamatnál érdemben kisebb kamatú hitel felvétele a teljes tartozás összegének megfelelően.
Abból a magas kamatú és költségű tartozást egyben kifizeti.
EKKOR LEHET ALKUDNI IS, általában :-)
Gyakran elég csak a tőkét és behajtási költségeket megfizetni.

De ha "követelés behajtó" szedi a pénzt akkor még akár a tőke egy részének elengedése is alku tárgya lehet.

Sikeres alku esetén kisebb kiváltó hitelt kell felvenni.
Aminek a kamata is kisebb és így a részlete is.

nonolet # 2018.06.10. 14:08

"a 1,5 milliós tőke és a kb. 2-szer ennyi kamat még mindig fennáll"

Milyen tartozás ez?
Hitelkártya tartozás?!

Az szokott ilyen gyorsan nőni a 40% körüli kamata miatt :-(

Azt AZONNAL ki kell váltani egy olcsóbb hitellel.

Hitelkártya tartozást NEEEEEEEEEM görgetünk-őrzünk.
Mert egy pénzügyi halálos csapda.

- -

Hitelkártya adósságot csinálni is nagy butaság.
De nem lezárni mielőbb az végzetes....

detti85 # 2018.06.10. 16:00

Úgy tudom ez egy személyi kölcsön volt, de nekem is gyanúsan sok a kamat. Sajnos az adós eléggé befordult a kialakult helyzettől és nem kért segítséget időben, sőt azt sem követte hogy hol tartanak a tartozásai, próbált nem tudomást venni az egészről abban a tudatban hogy vonják és majd elfogy egyszer. Igazából most tudatosult benne hogy ez a tartozás annyira kamatozik, hogy nem is csökken hanem nő. Felelőtlen volt, ez tény, de attól még megoldást kell találni mert ez így tarthatatlan.
Jó lenne a mostani teljes kamat összeget kifizetni egyben, ami 2 millió fölött van, de ennyit összekaparni fél fizetésből még plusz melóval is kb lehetetlen. Másik hitelt gondolom nem vehet fel akinek már végrehajtáson vannak korábbi tartozásai...
Egyébként lakása nincs, autója nincs, max a fél veséjét tudná eladni. Szerintem ha nem enged el a faktoring valamennyit akkor reménytelen a dolog.

nonolet # 2018.06.11. 07:40

Ha fizetése van, akkor elvben hitelképes is.
Persze adóstárs és/vagy kezes vagy zálogvállaló kell mellé vélhetően.
Mondjuk a PROVIDENT és hasonlók is képesek eszement kamatot szedni.

- -

A levonás összegét tudja majd részletként fizetni ezután is.

Így aztán nem reménytelen,
hogy valamelyik bankkal meg lehet állapodni.
Hisz a bank is szereti a kamatot :-)

-

Érdemes próbálkozni szerintem.

0.
Körüljárni a bankokat, hogy

• melyik hajlandó hitelezni
  • milyen feltételekkel
  • mennyi pénzt ad, ha a havi törlesztő a mostani levonás lesz

Így kiderül mi várható....

HA van megfelelő ajánlat, akkor.

1.
Ajánlatot kell tenni a követelés kezelőnek, hogy:
Kap egyösszegben mondjuk xxxx Ft-t és a többiről mondjon le.

Az eddigiek alapján 1,5 millió tőke és 2 millió kamat a követelés.
Más nincs?

Első körben az ajánlatom úgy (1,5+2)*0,6=2,1 millió Ft lenne egyben.

Ez a körülményektől függően (zálog, adóstárs/kezes, futamidő, bank) úgy 25-40 eFt/hó törlesztővel oldható meg (5)-6-8-(10) éves futamidejű hitellel.

- -

Extra jövedelem-meló kérdése.

Manapság már a "napszám" is 10 eFt/nap vagy több,
nettó-zsebbe a fővárosban és jópár más helyen is.

Egy hónapban van 4x2=8 nap hétvége.

Ami az utazást (és az estleges ott alvást)
levonva is havi 50-60-70 eFt plusz lehet.

Vannak fő állások is ahol különösebb képzettség nélkül is megkereshető a havi 200-300 eFt netto.

Ezek persze nem álommelók és nem kényelmes álom megoldások.

Viszont jól fizetnek...

Avagy (a legtöbb esetben) csak akarat-választás kérdése, hogy belátható időn belül lenullázható legyen az adósság csapda a jövedelem jelentős növelésével, kemény HAJTÁS árán.

Akkor, ha valaki képes odatenni magát egy időre
az eddigi élete átrendezésével és beleállni az ügybe a kényelem helyett.

...és képes kitartani is amíg kell!

detti85 # 2018.06.11. 16:21

Köszönöm szépen a segítséget, elindulunk ezen a vonalon. A plusz munkával nem lesz gond, szorgalom van. Csak eddig kilátástalansággal párosult.