végrehajtás kérdések


Vadsuhanc # 2017.05.30. 12:25

Saját példámat írjam ?

Jogutódlás megállapításának beterjesztése a bírósághoz: 0001 év július 23.

Bíróság által jogutódlásról hozott végzés: 0002 év. szeptember.

CCa másfél év.

De ezzel ne foglalkozz, ha a lentiek rendben vannak.

harmankardon # 2017.05.30. 11:57

Vadsuhanc:

Visszatérve az előbbi ügyemmel kapcsolatban, mégis mi a tendencia ilyenkor,szerinted mennyi ideig kell a végrehajtó berjesztésétől a jogerős végzésig várnom?
A végrehajtó felhívta a figyelmem, hogy "SOS"- ügyként járnak majd el.....a beterjesztés 12-én történt meg elmondásuk szerint.

Vadsuhanc # 2017.05.30. 11:52

Nem. ( ha maga teljesít )

samesza # 2017.05.30. 11:44

Üdvözlöm önöket ,,, Érdeklödni szeretnék. A feleségem valamikor régen el jött nekem kezesnek.. Amit sajnos egy idö után nem tudtam fizetni.. És most a végre hajto ki küldte az adoságot a munka helyemre. Tehát letiltást, Ezzel nincs is semmi gondom csak a feleségemnek is ki küldte ugyan azt az összeget mint nekem,, Tehát a kérdésem az lennehogy .. MIND A KETTÖNTÖL LE LEHET VONNI UGYAN AZT AZ ÖSSZEGET?? köszönöm elöre is a válaszukat ...


Üdv, Volt egy kis összeg? hitelem amit sajnos nem fizettem 1998. 98000 ezer forint volt .Amir?l a mai napon kaptam 1 milliós felszólítás, Mit is kellene

harmankardon # 2017.05.30. 08:52

Vadsuhanc:

Köszönöm szépen a válaszaid,tanácsod!
Remélem tényleg nem lesz probléma a későbbiekben.

Vadsuhanc # 2017.05.30. 08:44

Szerintem - az általad leírtak alapján - ne aggódj !

harmankardon # 2017.05.30. 08:40

Vadsuhanc:

Elnézést a helyesírási hibákért,telefonról írok......tehát a végrehajtási eljárás még nincs megszüntetve, de a letiltás már igen,függetlenül attól, hogy jelenleg nincs munkaviszonyom, és a korábban leírt dokumentumokat beterjesztette a végrehajtó a bíróságon.

harmankardon # 2017.05.30. 08:28

Vadsuhanc:

Jelenleg nem dolgozom,hamarosan elfogok helyezkedni,de a végrehajtó azt mondta , hogy nem fog eljárni a munkabérem letiltására ha sikerült elhelyezésének,és ha jelenleg is munkaviszonyban lennék,akkor sem tiltanának , mert a jogutód és az általam kötött megállapodás melyben szerepel minden amit előbb leírtam, már a végrehajtónál van,és ezt terjesztették be a bíróságra május 12-én.

Vadsuhanc # 2017.05.30. 08:15

És mi van a levonással a fizetésedből történő levonással ?

Ha él még. ( gyanítom )

Azonnal kérj igazolást a követelés jogosultjától, hogy a tartozást megfizetted és a végrehajtás költségeit Ők állják. Majd....

Ha a végrehajtó erre nem reagál személyes beszélgetés során add át neki az írásban előterjesztett kérelmed a Vht.41.§ hivatkozással, hogy a követelés álláspontod szerint megszűnt csatolva hozzá a végrehajtást kérő nyilatkozatát.

Ha már nem tiltanak nem lesz baj.

harmankardon # 2017.05.30. 08:00

Vadsuhanc:

A jogutód által felkínált egyszeri kedvezményes ajanlatban a feltételek teljesülése esetén, a végrehajtó iroda fennmaradó költségét helyettem megtéríti a jogutód a befizetett összegből, ez áll a levélben,ezt mutattam is a végrehajtó irodában,ahol azt felelték, ez esetben nem kell a befizetett összeg 8%-át még részükre befizetnem.
Én attól tartok csak,nehogy valami közbe jöjjön a több száz ezer forint befizetése után, hogy mégsem kerülök le a végrehajtás alól.
A jogutód bank folyamatosan azt hangsúlyozta,ha befizetem az összeget,1-2 héten belül lezártnak tekintik a szerződést,és ez idő alatt lekerülök a végrehajtás alól,ehhez képest már több mint egy hónap eltelt a befizetés óta........ezért van rossz előérzetem......mi tart eddig?

Vadsuhanc # 2017.05.30. 07:55

harmankardon

Te írtad : .." a végrehajtó iroda a jogutódtól kapott értesítést.." Gondolom kérte is a jogutódlás megállapítását. Így a végrehajtónak kell beterjeszteni az iratokat a jogutódlás megállapítása érdekében a bírósághoz.

Érdeklődj mennyi a végrehajtási költség és ennek megfizetésére készülj. A végrehajtó egyébként fillérre megmondja.

Vadsuhanc # 2017.05.30. 07:40

harmankardon

Sajnos én a helyedben nem lennék nyugodt, ha a megállapodásod az jogutóddal nem tartalmazta a végrehajtás költségeiről szóló megállapodást.

Azt valakinek meg kell fizetni és ez megállapodás hiányában mint adós Te leszel, ha nem vállalta magára a követelés jogosultja. ( ami majdnem kizárt )

harmankardon # 2017.05.30. 07:30

Grave7:

Az előbbi üzenetemből kihagytam az a tényt, hogy a végrehajtó iroda is tisztában van azzal,hogy valóban jogutódlás történt,csak ők erről nem kaptak még végzést....

harmankardon # 2017.05.30. 07:23

Grave7:

Köszönöm válaszát, tulajdonképpen a végrehajtó iroda a jogutódtól kapott értesítést melyben az áll, hogy beolvadás miatt a továbbiakban őket illeti meg a követeltösszeg,ők lesznek a továbbiakban a végrehajtást kérők.
Viszont a jogelőd bank erről nem tájékoztatta a végrehajtót,és egymás között sem volt meg a kellő kommunikáció a két bank között,és így a jogerős végzés sem lett kiállítva a bíróság részéről.........
A végrehajtó iroda ezt beterjesztette a bíróság elé, hogy a jogerős végzést küldjék meg feléjük.
Ebben az esetben ugye nem csúszhat hiba a rendszerbe?

Vadsuhanc # 2017.05.30. 07:05

Az örökséget nem kötelező elfogadni.

Imre1977 # 2017.05.30. 06:19

Köszönöm a gyors válaszokat!

"Vadsuhanc" Önnek van igaza a levelet az Intrum Justitia küldte.Hála istennek még soha nem kaptam hasonló levelet,gy nem igazán vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal.Én már legalább 22 éve elköltöztem onnan,de azt tudom,hogy kb.10 éve már nem volt áram a házban,így a tartozás is legalább annyi ideje áll fenn.Nagyon elkeserítő,hogy örököltünk egy omladozó,elhanyagolt házat (mert édesanyám 2 hete halt meg ) ami tele van jelzálog és azt biztosító elidegenítési és terhelési tilalommal,amelyek 1986 óta halmozódnak,önkormányzat javára bejegyzett jelzálogjoggal és mindenféle közüzemi tartozással.Az egész ingatlan ha ér 400.000 Ft-ot,míg az eddig kiderült tartozások már a 900.000 Ft-ot is meghaladják.
Köszönöm a tanácsot és utána járok,hátha már van ami elévült.

Vadsuhanc # 2017.05.30. 05:35

Imre1977

Ahogyan Grave leírta nem ártana tisztáznod, hogy ki keresett meg. Erősen gyanítom, hogy egy követeléskezelő ( Intrum, EOS, MKK stb. ) és nem végrehajtó. A végrehajtó kizárólag tértivevényes levélben keres meg.

Grave válaszához még annyit tennék hozzá, hogy nem ártana tudni azt sem, milyen közüzemi tartozásról van szó mert azt sem lehet kizárni, hogy az a követelés elévült.

Grave7 # 2017.05.29. 21:37

Olyan nincs, hogy "végrehajtó társaság", se "végrehajtó cég" - el kéne olvasni, hogy mi van az iratok fejlécében és a borítékon (Végrehajtói Iroda, bírósági végrehajtó).

.
@harmankardon: A bíróságnak meg kell állapítania (jogerős végzéssel), hogy akitől a kedvezményes ajánlatot kaptad, az valóban az eredeti végrehajtást kérő jogutódja, mert a végrehajtó csak ebben az esetben fogadhat el bármilyen nyilatkozatot tőlük.
Ezt a banknak kellett volna intéznie azzal, hogy már korábban értesíti a beolvadásról (ha valóban ez történt - te írtad ezt a szót) a végrehajtót és/vagy a bíróságot (+igazolja részükre).

.
@Imre1977: Kifizetheted azt amit "saját részednek" gondolsz, de az örökséged erejéig a teljes tartozásért felelsz (egyetemlegesen a többi örökössel). Ha kifizeted az egész tartozást, testvéreidtől követelheted az arányos részek megtérítését.

Imre1977 # 2017.05.29. 19:20

Jó estét!
Szeretnék segítséget kérni. Ma kaptam a végrehajtótól egy fizetési felszólítást,melyben 3 éve elhunyt édesapám közüzemi tartozásának rendezésére szólítanak fel.Telefonáltam a végrehajtó cégnek és közölték velem,hogy a tartozást 4 testvéremmel együtt örököltük.Mondtam,hogy akkor én kifizetem a rám eső 1/5 részt,mert a testvéreim nem valószínű,hogy valamit is tenni fognak az ügyben.Közölték,hogy erre nincs lehetőség.
Ez valóban így van? Akkor ha ők nem hajlandóak fizetni,akkor az én adósságom is csak tovább fog halmozódni?
Előre is köszönöm a választ!

harmankardon # 2017.05.29. 18:11

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretném a segítségét kérni,mert tanácstalan vagyok az ügyemmel kapcsolatban.
Korábban(lassan 3 éve) egy személygépjármű hitelemből fakadóan végrehajtási eljárás alá kerültem,és a végrehajtást kérő bank a végrehajtó segítségével a munkabérem 33%-át vonta.
A végrehajtást kérő bank beolvadt egy másik bank csoportba,és a beolvadást követően kaptam egy levelet az "új" banktól amiben magukat jogutódnak tüntették fel, a levélben az állt,hogy kedvezményes zárási ajánlatot kínálnak fel számomra, amiben eltekintenek a fennálló teljes hátralék követelésétől,ha befizetem az általuk engedményezett összeget,és a feltételek teljesülése esetén a szerződés zárásra kerül,további követelésük nem lesz felém,a végrehajtási eljárás, munkabér letiltás megszűnik.
Ezek után bőven határidőn belül éltem a kedvezményes zárási ajánlattal,befizettem egyben az összeget ( több száz ezer forintot), és bízva a szavukban azt reméltem,hogy a befizetés után 1-2 héten belül lekerülök a végrehajtási eljárás alól,megszűnik a több éve fennálló munkabérem tiltása.
Az összeg befizetése óta viszont már eltelt több mint egy hónap,és kérdésemre a végrehajtó elmondása szerint azért nem tudja a letiltást megszüntetni,mert a jogutód bank és a korábban végrehajtást kérő bank nem küldött meg részükre erről hivatalos dokumentumot amit a bíróság állított ki.
Jelenleg a végrehajtó iroda "sos"-ként kezeli az ügyem,és a korábbi papírjaimat,amiket kaptam a jogutódtól,amiben a kedvezményes zárási ajánlat szerepel,valamint ezek feltétel nélküli teljesítése részemről megtörtént,megküldték a bíróságnak,hogy ők küldjék meg feléjük a végzést,mely után véglegesen megtudják szüntetni a végrehajtási eljárást.

Nyugtasson meg legyen kedves ,hogy ha már megfizettem a jogutódnak a kedvezményes zárási ajánlatban meghatározott összeget,akkor a bíróság ezek után jóváhagyja ,és megküldi a végrehajtó társaságnak a hivatalos iratot,mely alapján a letiltás azonnali hatállyal megszűnik.
A végrehajtó társaságnál dolgozó munkatárs azt mondta,nyugodjak meg,nem lesz semmi akadálya annak hogy megszüntessék az eljárást,hiszen az összeget megfizettem,csak a bíróságot kell megvárni ,hogy részükre meg küldjék a végzést.......csak az a helyzet,hogy annyira nem bízom már senkiben....nem akarok ráfaragni ,hiszen befizettem az összeget,és szó nem volt eddig arról a jogutód szerint,hogy eddig fog elhúzódni az ügyem.......miután teljesítettem a feltételeket,és nem akarom ,hogy az legyen ,hiába fizettem,továbbra sem szűnik meg a végrehajtási eljárás.

Válaszár előre is köszönöm szépen!

Vadsuhanc # 2017.05.29. 15:18

A poén az egészben, hogy ez az engedményezésről szóló értesítés még mindig nem nekem szól, aki teljesítek, hanem az öt éve elhunyt édesapámnak ( nevünk azonos majdnem ) akinek a kölcsönhöz egyébként semmilyen formában nincs köze.

Qva ideges lettem, de megint rájöttem, nem fogok innentől szólni, hanem a letiltást hagyom ( egyébként jogos ) jegyzem mennyi megy a banknak.

Az engedményesnek fogalma nincs kitől és mit követel és milyen végrehajtási eljárás van folyamatban.

Tudom nehéz elhinni, de ma meggyőződtem róla.

gerbera317 # 2017.05.29. 15:00

Miért nem mindjárt azt üzeni meg az adóson keresztül a végrehajtónak, hogy a követelés már nem áll fenn? Höhöhö.
Az adósnak az a kötelezettsége áll fenn, hogy a végrehajtó felhívására fizesse meg a tartozását, nem is akárhová: a végrehajtó kezeihez.

Vadsuhanc # 2017.05.29. 14:41

Tisztelt gerbera317!

Az elrendelt végrehajtásban ( adós jövedelméből 33 % tiltanak ) az adóst értesíti az engedményes, hogy a követelés " már az övé ". Az adósnak van-e bármilyen kötelezettsége a jogutódlás bíróság által történő megállapításáig?

Ma beszéltem az engedményessel és azt mondta jelentsem be a végrehajtónál az engedményezést. Nem nevettem hangosan....

drbjozsef # 2017.05.29. 13:30

... és azon túl, a jogutódokat is.

gerbera317 # 2017.05.29. 11:12

Nincs ilyen. A végrehajtást kérő akár élete végéig is üldöz(tet)heti az adósát. Szépen is néznénk ki, ha ennek lenne valami időkorlátja.