Persze, hogy "figyelembe veszi". Az inkasszó átutalási megbízás az ügyféltől, illetve, mivel az vonakodott, helyette a hatóságtól. Ugyan milyen jogon ne venné figyelembe a másodikat? Ha te kétszer utaltatsz ugyanoda, ugyanazon a jogcímen, neked megtagadhatná a bank a második utalást? Ugye nem? A hatóságnak se fogja megtagadni. Az egyetlen korlát a véges fedezet.
Apropó, fedezet: Neked millió a fizud, hogy abból kétszer is futni fogja a hatóság átutalási megbízására?
végrehajtás kérdések
Akkor ez alapján jogos, hogy a jelenleg nyilvántartott tartozásomat kétszer vonja le? 12 napon belül két inkasszót kiad ugyanarra a tartozásra.
A bank most úgy tudja két millióval tartozom és nem eggyel....
A banknak fin§ja sincs arról, hogy mennyi a tartozásod. Ő kapott két átutalási megbízást arra, hogy utaljon át tőled xy-nak (egyébként a végrehajtónak) ennyit meg annyit. Mit nem értesz ebből?
Ha ezt meg tagadhatná, akkor azt is megtagadhatná, hogy a vízszolgáltatónak utaljon 6325 forintot a te megbizásodból. Csak mert éppen nincs kedve hozzá. Biztosan nem rúgnád ki a bankot, igaz?
Nekem nem a bankkal van a bajom... Ő csak azt teszi amire köteles.
Viszont a végrehajtó így duplán akarja behajtani a követelést. Ha a példáknál maradunk.. Most folyna be egy ingatlan eladásból származó összeg....
Ha túlfizetésed lesz, visszakapod. (Halkan jegyzem meg, hogy ha a számlaegyenleged duplán is elég a követelés kiegyenlítésére, akkor akár önként is fizethettél volna. Sok kellemetlenségtől kímélted volna meg magad.)
Kedves KBS az, hogy tartozom-e jelenleg megállapítás alatt. Szerintem nem. Értem az "inkasszó" lényegét, de nem lett volna jobb a 35 nap után ujra kiadni?
Másik kérdésem a témában, hogy hogyan fogom visszakapni a pénzem? Perelnem kell?
„nem lett volna jobb a 35 nap után ujra kiadni?”
Mondom, hogy azt benézte valaki!
„Perelnem kell?”
Nem.
Gerbera317.. Igen benézte, de még az összeg sem azonos.
a két inkasszón pedig ugyanarra az eljárásra és tartozásra lett kiadva.
Trehány slendrián munka. És még most sem mondták - meg még szóban sem- , hogy az az összeg amire az "inkasszót " kiadták miből tevődik össze. Mennyi a tőke vagy kamat vagy más díj.
Legalább ezt megmondanák mit vitassak........
Reménytelen dolog téged csiszolni. A régi, viszonylag jól sikerült csiszolások mára már ótvar repedezettek, az újak meg eleve karcosra sikerednek.
Gerbera317!
A tisztánlátás érdekében. Fogadjuk el a végrehajtást kérő állítását arról, hogy tartozom. A végrehajtást kérő állítás, hogy a tartozásom a mai napon 380.000. forint. Tokkal vonóval ebben benne van minden. Ha ezt kifizetem akkor OK! Ezt lenyilatkozza 08.01.-én.
A végrehajtó a július közepén - a végrehajtást kérő nyilatkozata előtt - kiad egy inkasszót ami 1.000.000. forintról szól, majd most a nyilatkozat után kiad még egy inkasszót több mint 1.000.000. forintról.. Annak ellenére, hogy maga a végrehajtást kérő sem állítja, hogy ennyivel tartozom!
Mi indokolja és mi alapozza meg az inkasszó összegét ha a végrehajtást kérő szerint Ők sem tartanak ekkora követelést nyilván. A végrehajtó tud erről a nyilatkozatról... ennek ellenére ujra kiadta az inkasszót...
OFF
Tisztelt gerbera317!
Először is szeretném megköszönni az évek óta irántam tanúsított türelmedet az adott tanácsaidat, véleményedet és, hogy a tudásoddal segítettél számtalan esetben. Szeretem a stílusod mert nem csak leírod ezeket, de gondolkodásra is késztettek mindig engem így nem csak mantrázom amit írsz hanem sokszor meg is értem.
Csak tudod..... Te mindig a hivatalos dolgokat írod, amit a szabályok diktálnak, ahogyan valójában menni kellene az ügyeknek. Nos a való világ teljesen más. Egy kis vidéki végrehajtó irodában le sem tudsz ülni, beállítanak egy pulpitus elé ahol sem szék, sem asztal nincs. Télen ott állsz 25 fokban nagykabátban izzadva miközben próbálod elővenni a papírjaidat. Az ügyintéző közben telefonál, beszélget írkál van amikor eszik is de nem rád figyel. Szórja kifelé az embereket statáriális bírót játszva. Olyan, hogy végrehajtó ügyfélfogadás időben?? hmmm.
Az iratok odaböfögve ezt az inkasszót is ugy küldték meg, hogy még a végrehajtást kérő neve sem volt feltüntetve rajta és az sem, hogy uj végrehajtó van az ügyben már 4 éve... Hogy miért nem? a válasz" nincs nekik idejük értesítéseket küldözgetni arról, hogy már hozzájuk került az ügy....
Nyilván ez nem a Te hibád! De hidd el ez a valóság és nem az amikor mindenki rendben teszi a dolgát. Két hét alatt nem volt képes intézni rajtam kívül senki semmit. Sem a VH kérő( hagyján) de a végrehajtó sem.
Tisztelettel irányodban...
„Trehány slendrián munka. És még most sem mondták - meg még szóban sem- , hogy az az összeg amire az "inkasszót " kiadták miből tevődik össze. Mennyi a tőke vagy kamat vagy más díj.”
A restanciádból tevődik össze. Meg a hanyagságból. A végrehajtható okirat, amely mellé csatolt okirat lenyűgözően megmutatja a végrehajtási eljárás, mint állami kényszer lényegét: haladéktalan. Ezzel indul meg - főszabály szerint - a végrehajtási eljárás. Átvetted ezt az okiratot? Mert azon szerepel a végrehajtást kérő követelésének mértéke, miből tevődik össze, valamint a végrehajtói költségek. Amennyiben nem vetted át, gondolom a postás az értesítőt bedobta a postaládádba, csak azzal nem kell foglalkozni. Csak az sms-sel, amit a bank küldött.
„tartozom-e jelenleg megállapítás alatt. Szerintem nem.”
Mire alapozod, hogy nem tartozol? Kifizetted?
Kedves papinianuss 88!
Nagyon leegyszerűsítve a tényállást.
Indult egy végrehajtási eljárás. A végrehajtó az adós munkabérére 10 évvel ezelőtt letiltás adott ki. A munkáltató az adós munkabéréből a levonást foganatosította a letiltáson szereplő összegeket+kamatokat megküldte a megadott számlaszámokra. A letiltás végén kiadott egy igazolást, hogy a letiltás megtörtént+kamatok felszámításra kerültek.. Ez volt 4.5 éve.
Most 4,5 év múlva a a letiltás vége után a végrehajtó küldött egy "inkasszót" ( egyszerűség kedvéért nevezem így ) Az inkasszó 1.000.000. forintról szól. AZ adós érdeklődik, hogy mi ez? A végrehajtó azt mondja, hogy nem lett minden megfizetve és erre a kamatokkal együtt most ennyit kell fizetni.......
Az adós megkeresi a vh kérőt. Az állítja, hogy neki 3800.000. ft még jár a mai nappal (tőke+kamat+díj+vh költség benne van ) .
Az adós bemegy a vh irodába. Kap egy esedékes tartozásról szóló kimutatást. Azon az szerepel, hogy a munkáltatója átutalásai 2.500.000. forintot tesznek ki. Az adós igazolja a munkáltató igazolásával, hogy Ö 2.380 000 forintot fizetett be. 380.000. forinttal többet mint amit a végrehajtó állít. A végrehajtó nem fogadja el a munkáltató hivatalos cégszerűen aláírt igazolását...
A két állítás között 380.000. forint a különbség az adós javára. amit igazolni tud, hogy befizetett. A vh kérő azt mondja, hogy, ha a 380.000. forintot megkapja rendben minden.....
Hol is tartozom én?
Megjegyzem a jelenlegi vh kérő jogutód és a neki járó pénzeket a munkáltató a végrehajtónak utalta a letéti számlájára mert az erről így rendelkezett a munkáltatónál...
És a munkáltató több 10.000. embert foglalkoztató cég a könyvelését sem egy egyszerrű kis iroda végzi mielőtt ez felmerülne
" Az adós igazolja a munkáltató igazolásával, hogy Ö 2.380 000 forintot fizetett e "
Helyesen 2.880. ezer forintot.... elírtam bocsi...
A végrehajtót sem az adós, sem az adós munkáltatójának a számításai nem kötik. Sőt, még a végrehajtást kérőé sem. (Legfeljebb, ha a végrehajtás megszüntetését kéri.)
KBS!
Itt most nem a számításról van szó! mennyi kamat meg ilyesmi ..! A befizetések összegéről.
A végrehajtó azt állítja, hogy 2.500.000. forintot küldött neki a munkáltató. ( a vh rendelkezése alapján a vh kérőnek járó összegek is neki kellett utalni )
A munkáltató igazolja, hogy 2.880.00. forintot küldött a a végrehajtó által megjelölt bankszámlára....
Ugye érted....?
I
Nem értem. :)
Értem, hogy nem érted:-).....
Ez most tabu téma.. Bár név nélkül van és én sem neveztem meg a vh irodát, így sem rágalmazás sem becsület sértés vagy más nem merül fel. Mellesleg okiratokkal tudom bizonyítani az elmondottakat..
Tabu téma? Ne viccelj már! Ha tudnád, hány végrehajtóval vitatkozom nap mint nap.
KBS
Kár, hogy nem laksz közelebb..:-)
Másrészt nagyon szomorú, hogy a végrehajtók többsége így áll az egészhez. Persze ebből élnek. Az ember nem azon háborog, hogy a tartozását kamatokkal és költségekkel együtt ki kell fizetni, hanem azon, hogy olyanokat is ki kell fizetni amit nem tud megmagyarázni a végrehajtó.
PLD: Az esedékes tartozásról szóló értesítésen a behajtási jutalék a behajtott összeg 23 %-a......
A letiltáson 10 % szerepel...... hmm.. sok apró sok apró.... A munkadíj a letiltáson 54.000. forint..körül az igazoláson már 102.000. forint....... sok apró...
VAgy a másik ügyem példája.. elárverezik az ingatlanom. A befoly összegből 14.000.000. millió jár a vh kérőnek. Az árverés napjától számítva a 14.000.000. forintot a vh kérő 8 hónap múlva kapta meg a végrehajtótól... Megkapta. Csakhogy nekem a 8 hónap alatt havi közel 90.000. forint kamatot kellett fizetnem...
Na ez van.
Hááát,rgyszerübb lett volna nem tartozni,de főleg olcsóbb.
@Vadsuhanc
A végrehajtó nem saját kútfőből találja ki, hogy az adós tartozik-e. Van egy vh-okirat, ami szerint ő felszámítja a követelést, meg van egy jól működő nyilvántartó programja, ami automatice hozzáadja a felszámítható végrehajtási költségeket. A vh-okirat rendelését módosíthatja DH2 szerinti elszámolás. Aztán ahogy csorog be a kasszába a pénz, a megfelelő szabályok alkalmazásával csökkentgeti az adós tartozását. Jelen esetben nincs szükség a vh-kérő bejelentgetésére, mert minden behajtott összeg a végrehajtóhoz kerül. Ja, és egy ún. pénzügyi adatlap generálásával ki is tudja mutatni az egyes követelésrészekkel előírás, teljesítés, hátralék oszlopokkal. Persze, az adósnak ezt nem mutatja meg, mert az adós csak egy felhívást kap, hogy mennyit méltóztasson még fizetni, azonban ez a felhívás is meglehetősen részletes szokott lenni, közölve - többek között - azt is, hogy a megfizetendő Emilio forintból mennyi a tőke, és mennyi a kamat.
A te munkáltatód állítja, hogy ő kifizetett a végrehajtónak y összeget. A végrehajtó szerint meg csak x összeget. Nos, ilyenkor a munkáltatót kell elszámoltatni, hogy hová tette a különbözetet, és ha ő az utolsó fillérig sikerrel elszámolt, bemutatva az utalások bizonyítékát is, akkor veheted elő a végrehajtót, hogy ő hová faxxolta el a pénzt.
@papinianus!
Ne bántsd szegény Vadsuhancot. Ő régi, sokat szenvedett kérdező itt a fórumon. A Himnusz "Megbűnhődte már e nép" kezdetű sorát is őróla írták. Én is csak azért piszkálom, mert annak idején egészen kikupálódott vh-ismeretekből, de most úgy ír, mint aki még sosem látott vh-okiratot, végrehajtói felhívást, meg inkasszós értesítőt.
Pótvizsgára készül vh ismeretből?
Kedves gerbera !
Itt most nem erről van szó.. A végrehajtó nem azt állítja, hogy maradt az általam (munkáltatóm ) által befizetett összegek után még adósságom mert esetleg rosszul számolt... Nem
Ő azt állítja, hogy a kimutatás rossz és nem fizettem be 380.000. forintot. Tehát röviden a munkáltatómat azzal gyanúsítja, hogy az általa kiadott igazolás hamis és nem volt ekkora befizetés.
Erről van szó...
Semmiféle számítás nincs pedig én már 100 kértem könyörögtem, hogy üsse be a gépbe a letiltáson szereplő adatokat, összegeket és számolja ki Ő is. Nem hajlandó rá. Ő a befizetés megtörténtét vitatja pedig az a fizetési papírjaimmal a munkáltatóm igazolásával tudom igazolni..( szerintem ezt a bíróság is elfogadná)
És mielőtt felmerül- de ezt már írtam - a munkáltatóm több 10.000. embert foglalkoztat külön könyvelő céget alkalmaz. Azt, hogy rosszul számol még esetleg elhinném, de hogy hamis igazolást állít ki az én két szememért azt nem....
Ez a kölcsön nem esik a DH törvények alá..... nem kellett elszámolás.
@Vadsuhanc
Elbeszélünk egymás mellett. Pontosabban: te énmellettem. Igen, ugyanezt mondtam: a végrehajtó nem ismeri el 380e befizetését, holott a munkáltatód állítja azt. De csak állítja. Végrehajtás megszüntetése iránti perben bizonyítania is kell. Na nem közvetlenül, hanem közvetve.
A nyolcvanas években az egyik munkahelyemen velem is előfordult, hogy a balesetbiztosításom díját a munkáltatóm vonta tőlem, a bérpapíron ez szerepelt is, de a biztosító soha nem látta azt. Pöcs összeg volt, és biztosítási esemény sem történt, ezért végül nem ragaszkodtam az elszámoltatáshoz, amikor láttam, milyen ellenállásba ütközök. Pedig az nem valami könyvelőiroda volt, hanem konkrétan "bérosztály"-nak hívták, ahol a bérszámfejtés történt.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02