Bahajtással kapcsolatos törvénytelenségek


cs.gabi77 # 2011.02.21. 19:34

Tiszeteletem!

Van 2 felmondott hitelem egy takarékszövet­kezetnél,az egyik 1.5millió jelzálog alapú,a másik 500.000személyi hitel(2 kezes­sel).Végrehaj­tásra került mindkettő tavaly nyáron.Kérelemmel éltem,miszerint fizetném,választ nem kapva,az egyik kezes autójára végrehajtást rendeltek el,a másik kezesem fizetéséből azóta vonják a 30%ot.kb 7 hónapja.Januárban megkaptuk a papírt miszerint a fennálló tartozásunk ugyanannyi mint 7 hónapja,valamint adjuk át az autót,és a földhivatal is kiküldte a határozatot miszerint a jelzálogosított ingatlanra 1.9 millió forintot jegyeztek be.Ismét kérelmeztem a fizetést,csak szüntessék meg a végrehajtásokat­.Engedélyeztek havi 25000ft fizetést,a fizetési letiltás valamint a végrehajtás felfüggesztése mellett.Fizettem,rá pár napjára ismét jött a földhivatalból levél miszerint a másik kezes lakására is bejegyeztek 1.9millió ft,és a napokban megint kaptam egy levelet a földhivatalból hogy egy házból amiben örökségem van,is bejegyzett a földhivatalná 1.9 milliót.Bár mindegyik korábbi dátumozással van mint amivel a takarékszövet­kezettel megállapodást kötöttünk,de nem értem ezt az egészet.Felle­bezhetek 30 napon belül 10000ért,de az előző kettő már lejárt,mert a kiállítástól számítva 3 hét múlva kaptam meg őket.Mit jelent pontosan a végrehajtás felfüggesztése?At­tól még a bejegyzések fent maradnak a földhivatalnál?Te­lefonáltam többször a t.szövetkezet­be,ahol annyit mondtak ha nem fizetek 15.ig minden hónapban visszaállítanak minden végrehajtást,kér­désemre hogy meddig fizetem és meddig fogják tiltani a fizetést,a válasz:amíg el nem fogy,de a késedelmi kamatokkal minden nap nő,és lerakták a telefont.Se egy papírt se egy számlát nem kaptam és nem kapok,hogy fizetem,hogy meddig,és hogy mennyi a kamat,mennyi a tőketartozás.Jo­gosan járnak el?Hova forduljak?Nem mindegy hogy 20 évig vagy 10 évig fogom fizetni,és így követni sem lehet hogy hol tartok!
Köszönettel:Norbert

végrehajtó1 # 2011.02.15. 09:36

És még 3 évet is kapot és aktivan dolgozik...nem semmi:)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.14. 22:42

A bank, amint kijelöli a felszámolót... Jaj.

Sz@bi # 2011.02.14. 20:27

A problémám a következő:
Édesapám 2003-ban 4M Ft szabadfelhasználású kölcsönt vett fel egy takarékszövetkezetnél.
A hitel ingatlanfedezete az édasanyámmal közös lakásuk lett,és készfizető kezes az öcsém és én lettünk.
Késöbb ugyanannál a banknál a saját kft-je nevében vett fel hitelt aminek az ingatlanfedezete a kft telepheje és csarnoka lett.
Kiegészítő jelzálogként a korábban említett lakás is felvételre került, mindkét hitel renben fizetve volt. 2006-ban a kft ellen egy jogtalan számlakövetelés alapján felszámolási eljárást indítottak.
A bank a privát kölcsönt felmondta arra hivatkozva,hogy a hitel fedezete megszünt mert a kft felszámolás alá került és a kft-s hitel fedezeteként a lakás is szerepel, valamint mivel a kft megszűnik nem látják biztosítottnak a hitel törlesztését (63'000Ft).
Közben a számla kiállítója is elismerte, hogy olyan tételeket is kiszámlázott amik valótlanok voltak. A bank által felkért felszámoló a telephely eladását többször
megakadályozta mert azt áron alul akarta értékesíteni kenőpénz fejében. A bank 2 hitelre vonatkozó követelése töredéke volt a kft értékének. A bank ezen törvénytelenségekről többször értesítve lett, és kérve, hogy jelöljön ki másik felszámolót, de nem tette.
Ezért édesapám a rendőrséghez fordult, a felszámolót beépített vevő segítségével tettenérték 3M Ft kenőpénz átvételekor. Első fokon 3 év börtönbüntetést kapott a felszámoló. A bank az ítélet után sem cserélte le a korrupt felszámolót és az 2010 elején a telephelyet értékesítette az ügy indulásakori értékének kb. 20%-áért.

Amíg ezek a történések voltak a bank nem indított behajtást a privát kölcsön miatt. 2009.11. hónapig, ekkor az öcsémnél és nálam fizetésletiltást alkalmaztak,egy 2007-es bírósági határozat alapján, a tárgyalásról és a hitel felmondásáról semmiféle előzetes tájékoztatást nem adtak.
Azóta kb. 2.6M Ft-ot vontak le kettőnktől.
A kérdésem az lenne, hogy a bank kamat követelése a hitel felmondása és behajtás közt eltelt időszakra jogos-e?
A bank kötelezhető-e a felszámoló cége(az egyik legnagyobb) ellen indított kártalanítási per lezárásáig a behajtás felfüggesztésére? Mivel bizonyítottan nem váltotta le a korrupt felszámolót, holott a bank érdeke is a minnél nagyobb vételár lett volna, és mivel közben a felszámolás indítás alapját képező számláról is bebizonyosodott, hogy alaptalan volt.
A bank a kötelezhető-e a hitel kezdetétől mostanáig a hitel pénzügyi adatainak kiadására a két készfizető kezes részére, mert pénzügyi jelentést csak édesapámnak küldtek, de az ott szereplő számok nagyságrendekkel különböznek a fizetésekből letiltott összegektől? A bank személyes megkereséskor azt a választ adta, hogy merültek fel egyéb költségek a behajtó cégnél és a letiltásokból finanszírozták ezeket, holott a letiltást engedő bírósági végzésben részletezve voltak a behajtó költségei is. Ez a követelés jogos-e vagy a levonásokat csak a bírósági határoza szerinti sorrendben és mértékben szabadna a banknak alkalmaznia?
A bank kötelezhető-e, hogy a terhelt ingatlannak az eladását lehetővé tegye? Ennek az ára fedezné a kamatos kamattal számolt követelést is a privát kölcsönre.