Nem hinném, hogy ellentmondással élne a FMH ellen...de ki tudja. Köszönöm a segítő választ.
A végrehajtó által megjelölt 15 napos határidő már eltelt. Kérhető-e részletfizetés a végrehajtótól? Vagy van-e más lehetőségem az egyösszegű kifizetésen és a letiltáson kívül?
végrehajtás ügyében sos segítséget kérek
Itt nem nagyon kell bizonyíték.
Az majd - ellentmondás esetén - a bíróságon kerülhet elő. Lakcímkártya hülyeség, a többit majd a bíróság mérlegeli.
Ha én is FMH-t indítok a másik tulajdonos ellen, elegendő bizonyíték-e a lakcímkártyám (ti.: évek óta nem ott lakom), és az e-mail levelezés, amiben elismeri, ő a hibás?
Helyesbítve: megpróbálkozhatnál...
Talán megpróbálkozhatsz te is fizetési meghagyással.
Tiszteletem!
Tanácsot kérnék.
4 éve elköltöztem egy banki hitellel terhelt ingatlanból, amelynek hitelét a másik tulaj fizette tovább. Egyetlen közmű számla maradt a nevemen, azon tartozás alakult ki. A felszólításokat nem kaptam meg, FMH-t sem, a másik tulaj eltitkolta. A végrehajtó levelét azonban megkaptam. A másik tulaj nem hajlandó fizetni. E-mailben elismerte, hogy ő a felelős, és bizonyítani is tudom, hogy nem lakom életvitelszerűen az ingatlanban.
Mit tehetek, hogy rábírjam a fizetésre?
Nagyon köszönöm a segítséget.
arról beszélek...
(olvass vissza mielőtt "helyre akarsz tenni")
A végrehajtást kérő nem egyezkedik a végrehajtóval, hanem egyeztet. Az egyezkedés az adós feladata, és semmiképpen nem a végrehajtóval, hanem a végrehajtást kérővel.
korábban jeleztem, egyezkedni kellene...
A végrehajtóval kell egyeztetni, hogy tokkal-vonóval mikorra várható az árverés kitűzése, és ahhoz kell igazítani a következő fizetési meghagyást és a végrehajtás kérését. Jelzálogot nem kell kérni, és - ha még csak most következne a becsérték közlése - bekapcsolódni sem kell jelzálogosként (ha ugyan valóban jelzálogokról van szó).
Köszönöm a válaszokat, igen társtulajdonos vagyok.
Az érintett lakáson nincsen más teher, csak a társasházunk jelzálogai. Egyébként a tulajnak van vidéken is lakása, erre is feljegyezték a végrehajtási jogot.
Az árverést tavasszal kértük, kb 800 ezer Ft-ra.
Az aggódásunk oka inkább az, hogy mivel kétszer is fizetett, valamint közeledik ismét a tél és a kilakoltatási moratórium, nehogy ezek akadályai legyenek az árverésnek.
A férfi biztosan nem kért részletfizetést, alkoholista a feleségével együtt (aki nem tulajdonosa a lakásoknak), minden jogerős lett, semminek nem mondtak ellen.
Amennyiben emberünk befér a Vht.7.§ szerinti korlát alá, úgy részletfizetést kell megállapítani.
Amennyiben nem, úgy a végrehajtó nem halaszthatja az ingatlan-végrehajtást.
(persze lehetnek okok amelyek hátráltathatják pl. deviza hitel stb.)
Szeretnék választ kapni az alábbi kérdésben:gázszámla tartozás elévülhet e ebben az esetben? Adós személyének holléte ismeretlen,eltünt 2013.04.hóban,rendőrség a körözést abbahagyta,halottá nyílvánítani 5 év után lehet,tartozása a gátszolgáltató felé van,behajto EOS cégnek kiadva.Családja nincs,szülei rég nem élnek.
Választ előre is köszönöm.
@danixxl83:
Te társtulajdonos vagy? Ha igen, akkor a közös képviselőt nyaggasd, mert ő járhat el a Társasház képviseletében.
A közös képviselőnek pedig érdemes lenne bemennie a végrehajtóhoz, vagy legalább egy levelet írni, amiben kéri az adós ingatlanának árverését illetve tájékoztatást kér, hogy mi az akadálya ennek.
A Vh-ügyes által javasolt mulasztási kifogás akár 15.000 Ft illetékbe is kerülhet (ha nem alapos és ezért elutasítja a bíróság). Ugyanis simán elképzelhető, hogy jogos indokkal nem árverezi még a végrehajtó az ingatlant (a leírtakból nem derül ki: kérte-e már a társasház az árverést, mekkora követelésre indított végrehajtást, van-e banki zálogjog az ingatlanon, stb.).
Részletfizetést csak adott (jogszabályban meghatározott) feltételek fennállása esetén ad automatikusan (kérés nélkül) a végrehajtó, általános esetben az adósnak kell ezt kérnie.
Rosszul tudod...
Nem a közös képviselőnek kellene csipkednie magát?
"Részletfizetési ajánlatot, ha jól tudom nem küldött neki a végrehajtó"
Tudtommal nem a végrehajtó küld részletfizetési ajánlatot, azt az adósnak kell kérnie.
Elég világos... Amennyiben a végrehajtó nem igyekszik, mulasztási kifogással lehet noszogatni...
Azonban lehetne okosan beszélgetni emberünkkel, hogy minőségi lakáscseréből, kvázi "fájdalommentesen" oldja meg... (ezt vállalnám...)
Sziasztok!
Társasházunk ügyében kérnék segítséget.
Az egyik tulajdonostárs, 1/1 tulajdonosa a lakásnak, jelenleg már több mint 1.000.000 Ft közös ktg.+fűtési díj+vízdíj tartozása van, ami kb. 3-4 évnyi. A lakás értéke kb. 10 millió Ft.
A NYUFIG értesítése szerint nyugdíja nincs, jövedelme nincsen, valamilyen szoc. járadékból él. A végrehajtási eljárás során kiderült, hogy van egy másik lakása is vidéken. A végrehajtót nem engedte be foglalni, nagy valószínűség szerint nincs is mit elvinni tőle. Bankszámlája nincsen. A végrehajtó értesítési lapját bedobta a postaládába, ezután 200.000 Ft-ot befizetett a háznak, majd idén kétszer 100.000 Ft-ot.
Részletfizetési ajánlatot, ha jól tudom nem küldött neki a végrehajtó. Már több mint éve húzódik a végrehajtás, tulajdoni lapokra is bejegyezték, már többszázezret költöttünk az eljárásokra, erre az esetre is vonatkozik a kilakoltatási tilalom?
Mi a fenét csináljunk? Már több lakó javasolta, hogy menjünk el személyesen a végrehajtóhoz (Császti) ügyfélfogadási időben.
Esetleg panasztétel az Igazságügyi Hivatal Bírósági Végrehajtók Ellenőrzési Főosztályán?
Köszönöm Kovács Úr.
Az adós nem kérhet végrehajtást maga ellen, ha meg kérnek vele szemben, akkor nem kérdezik tőle, miből hajtsanak végre. Ami jön - a bér a legkézenfekvőbb.
Kedves Kovács Úr.
Úgy értem,hogy én vagyok az adós,és eladni nem tudom az ingatlant,nem is tudom már fizetni a törlesztő részeket,és én kérném a végrehajtást,de a munkahelyemen nem szeretném,hogy tudjanak róla.
Úgy érted, hogy a végrehajtást kérő kérheti-e ezt? Ő igen.
Tisztelt szakértők.
Az lenne a kérdésem,hogy lehet-e végrehajtást kérni úgy,hogy a fizetéshez ne nyúljanak.A munkahely ne tudjon róla.
Kedves Ügyvèd úr!Nagyon köszönöm a vàlaszàt!
Kérd a végrehajtótól, hogy folytassa le a Vht. 41. § szerinti eljárást, mert szerinted a követelés elévült.
De számíts rá, hogy az Intrum ezt nem fogja elismerni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02