végrehajtás ügyében sos segítséget kérek


papinianus88 # 2021.05.11. 08:19

Egyrészt nem Instrum. Nézd meg jobban a levelet. Feláll a hátamon a szőr. Másrészt, amennyiben a nyíregyházi végrehajtó az illetékes, akkor valószínűleg ott volt bejelentett lakcímed/tartózkodási helyed. Ez szerepelhetett a kölcsönszerződésen is. Amennyiben az aktuális tartózkodási helyedet nem jelentetted be a jogelőd, szerződő fél részére, akkor ne csodálkozz.
A végrehajtó előzetes dokumentumokat nem tud mutatni, ezért találták a végrehajtható okiratot, amin a releváns adatok szerepelnek, ha a végrehajtó megkapná az előzetes iratokat, akkor egyes akták a plafonig érnének.
Az Intrum Zrt.-t keresd. Szóval ne háborogj, utóbb 99%-ban eszébe jut a kötelezettnek, hogy mégis igényelt egy kölcsönt, vagy használt egy telefont :)

Kovács_Béla_Sándor # 2021.05.11. 07:45

De én még mindig nem tudom milyen tartozás ez.
Azért a leglényegesebbet tudod: ez egy végrehajtható tartozás.

csbeata # 2021.05.11. 05:08

Tanácsot szeretnék kérni. 2 hónappal ezelőtt egy végrehajtó irodától kaptam levelet. Arról tájékoztattak, hogy egy 16 évvel ezelőtt felvett kölcsönből adódóan 252.000-Ft tartozásom van. Ez a kölcsönügy időközben több végrehajtónál is megfordult, így az ő költségeikkel együtt már 450.000.-Ft-ra duzzadt. Ezt az összeget szeretné a végrehajtó iroda rajtam behajtani. Próbáltam telefonon a végrehajtó irodát elérni több héten keresztül, de nem sikerült. (Mivel a végrehajtó iroda Nyíregyházán van, én pedig Budapesten élek, dolgozom, személyesen nem tudom felvenni velük a kapcsolatot) Ekkor ügyfélkapun keresztül írtam nekik levelet, hogy szeretnék többet megtudni erről a tartozásról, szeretném ha elküldenék a kölcsönszerződés másolatát, illetve a felszólítások átvételét igazoló tértivevények másolatát. Tudomásom szerint nem vettem fel kölcsönt és tartozásom sincs. Számomra az is érthetetlen hogy a 16 év alatt miért nem keresett ezzel kapcsolatban senki, miért nem kaptam eddig egy felszólítást sem, csak most. A múlt hónapban a végrehajtó iroda a bankszámlámra inkasszót rakott. Mivel a számlán nem volt semmi pénz, ebben a hónapban már a fizetésemből tiltattak le 80.000.-Ft-ot. De a levelemre semmit nem reagáltak. A napokban pedig az INSTRUM Zrt-tól kaptam levelet, hogy ha ennek a 16 éves 252.000-Ft-os tartozásnak a felét egy összegben kifizetjük, a fennmaradó részt elengedik. De én még mindig nem tudom milyen tartozás ez. És felháborít, hogy olyan kölcsön miatt tiltanak le a fizetésemből, amit nem vettem fel. Sem a végrehajtó, sem az INSTRUM Zrt. nem tudott olyan szerződés másolatot felmutatni, ami bizonyítaná, hogy felvettem kölcsönt. Hová fordulhatok panasszal, kitől kérhetek segítséget?

gerbera317 # 2019.11.22. 13:28

Alapelv, hogy az egyik végrehajtást kérő akarata / engedékenysége nem sértheti a másik végrehajtást kérő kielégítéséhez való jogát. Az árverési hirdetmény visszavonása csak az összes végrehajtást kérő közös akarata alapján történhet. Ez az elv az 52/A. § (7)-ből tükröződik legtisztábban vissza.

drbjozsef # 2019.11.22. 12:35

Krisztina18,

Az az egy hét az mér kevés lesz.

A Vht. 52.§-54.§ szerint kérhetsz részletfizetést, de ez elég faramuci szabály. Egyrészt ADHATÓ, másrészt fontos feltétele, hogy „az adós a végrehajtandó követelés egy részét már megfizette”.

Amíg ilyen nincs, szóba se fog állni veled a végrehajtó.

Ha meg van, akkor is küldözgetni kell a jegyzőkönyveket, nyilatkozatokat, eleve 15 nap van az utóbbira a végrehajtást kérőnek.

Ez most nem nagyon fog már leállni.

wers # 2019.11.22. 12:28

Úgy értem, hogy az összes végrehajtás kérő bele nem egyezik?

wers # 2019.11.22. 12:27

De az árverés nem áll le.

Akkor sem, ha maga a végrehajtás, árverés kérő nem kéri?

Kovács_Béla_Sándor # 2019.11.22. 12:06

Kérni bármit lehet. De az árverés nem áll le.

Krisztina18 # 2019.11.22. 11:51

Tanácsot szeretnék kérni. A Berki András vh.-nál vagy több tartozásos ügyem. Mivel sajnos eddig nem állt módomban kifizetni ezeket ezért árverésre írta ki az ingatlanomat. Az össz. tartozásom 4 millió forint ami több közüzemi és egy banki tartozásból áll amit jelenleg az intrum kezel. ez az intrumos tartozás 2 millió forint ők kérték a végrehajtást. de időközben az intrummal megálla2podtam részletfizetést kaptam. a fent maradt 2 millió forintra kérhetek -e részletfizetést az végrehajtótól úgy hogy 1 hét múlva lenne a lakás árverése. Kérésem esetén kötelessége-e adni vagy az a hatáskörébe tartozik eldönteni.

wers # 2019.11.22. 08:15

Vajon 2016-ban miért gondolta úgy a bíróság, h. elévült?

Az a nagy gond, hogy az elévülés nem egyenlő a tartozás megszűnésével. Az adós attól még adós marad, csak a végrehajtást kérő ezt bírósági úton már nem tudja érvényesíteni.

Akinek tartozol miért is ne követelhetné továbbra is a tartozás megfizetését? Indíthatott újabb fizetési meghagyást, aminek ha nem mondtál ellent azzal kvázi elismerted az adósságot, és mehetett is végrehajtóhoz.

gerbera317 # 2019.11.21. 19:53

Ennek meg mi baja velem? Egy k. rossz szót nem írtam. Az mitől földbe döngölés, hogy az esélyeit nullának látom? Ha egyszer az? Most akkor hazudjak, és attól jobb lesz? Beszarás.

nyakinca # 2019.11.21. 13:02

Még csak annyi, h. tényleg nagyon köszönöm. Most erőt adtatok.Sosem hittem volna, h. a negatív dolgoknak ilyen ereje van. Pontosan az ilyen mindenkit eltipró, ismeret nélkül elítélő emberek ellen fogok küzdeni, ez erőt ad. Fontos, h. kijavítsátok az idegességben elhibázott nyelvtani hibát, egy kétségbe esett, segítséget kérő embernél? Ez szégyen! És csak megismételni tudom, h. nem tudtam a tartozásról. Vajon 2016-ban miért gondolta úgy a bíróság, h. elévült? Azt én is vallom, h. kell a kommunikáció és aki tartozik fizessen, de ez nem az a szitu. Egész életemben a tömegkommunkációban, vezetőként dolgoztam, sosem tartoztam, nem pereltek. Nem fordultam ügyvédhez,anyagiak miatt, ismerősökhöz, mert szégyellném. Nyugdíjasként lesz időm ennek szentelni az energiáimat. És tudom most jönne az h. dolgozzak. Csak gratulálni tudok! Az oldal lényege /T.Gerbera/ h. minősíthetetlen stílusban földbe döngöljétek az elesett embereket. Ez ellen küzdeni fogok, amíg lehet!


Holnapi napon kapom els? nyugdíjamat, melyb?l -mai értesítés szerint- életem végéig 33% levonásra kerül /213e helyett 143e. Ft./. 2002-ben maradtam a

nyakinca # 2019.11.21. 12:23

Sajnálom, hogy írtam. Gratulálok a hozzá szólásokhoz! Segítség helyett ítélet. Nem kívánom h. ebbe a helyzetbe kerüljetek! Köszönöm!


Holnapi napon kapom els? nyugdíjamat, melyb?l -mai értesítés szerint- életem végéig 33% levonásra kerül /213e helyett 143e. Ft./. 2002-ben maradtam a

wers # 2019.11.21. 09:59

Ráadásul a szokásos:

a végrehajtási értesítést nem kaptam meg, a kézbesítő elköltözött megjegyzést írt rá, pedig ma is oda vagyok bejelentve, de nem mindig tartózkodom ott.

Már bocs, de ki tehet arról, hogy nem gondoskodtál arról, hogy megkapjad a küldeményeidet. Bölcs mondás, hogy a rossz hír annál rosszabb, minél később értesül róla az ember.

gerbera317 # 2019.11.21. 09:57

Az elévülési kifogás sikerének az esélye nulla. A végrehajtási kifogásé is. Az indoklás kidolgozását most mellőzöm, de elárulom, hogy válaszomat a negyedik és ötödik mondataidban közöltekre alapítom. És kár hangosan intrumozni, a Citibankkal ugyanúgy nem boldogulnál. És még valamit: nem "felé".

Kovács_Béla_Sándor # 2019.11.21. 09:51

Volt egy csomó alkalmatlan cselekményed. Most fenyegetőzöl egy újabb alkalmatlan cselekménnyel.
Van kérdésed is?

nyakinca # 2019.11.21. 09:02

Tisztelt Fórumozók! Megpróbálom röviden, de sajnos így is kicsit hosszabb. 66 éves nyugdíjas vagyok.2000-ben átvett Citibank Visa hitelkártyáján jelentkező tartozás miatt 2016-ban -nyugdíj megállapítással azonos napon - érkezett rá végrehajtás 33% erejéig. Mivel sem értesítés, sem letiltás addig nem volt, azonnal benyújtottam a Bíróságra és a Végrehajtónak az elévülési kifogást.Nem került sor letiltásra, bár értesítést nem kaptam, megnyugodtam. 2018-ban pénzintézetem tájékoztatott h. benyújtott hitelkérelmem nem folyósítható, mert 950e tőke és 7millió kamat tartozásom van a Citibank felé.Nem ide tartozik, de komoly egészségügyi problémáim keletkeztek, melyek a csak súlyosbodnak az ügy jelenlegi helyzete miatt. Nyomozni kezdtem: 1/ Citibank megszünt, 2/ az Erste /jogutód/ nem ismert, mint ügyfelet, így javasolták keressem meg az Intrumot, mivel a behajtandó követeléseket csomagban átvették. Írtam az Intrumnak, h. nem ismerem el a követelést, ugyanakkor elévült. Azt nyilatkozták h. nem hajlandók.Ekkor írtam a Bíróságnak, választ nem kaptam, de fél évre rá határozatot az Intrum részére történő engedményezésről. Lehet ez eszükbe nem jut, ha én nem firtatom.Erre is kifogást írtam, elévülés címén, mivel utána néztem és az engedményezés megszakítja az elévülést. Válasz szintén nem volt, viszont 2019.szeptemberi nyugdíjamból már vontak és azóta is. Igazoltam, h. a végrehajtási értesítést nem kaptam meg, a kézbesítő elköltözött megjegyzést írt rá, pedig ma is oda vagyok bejelentve, de nem mindig tartózkodom ott. Azonnal beadtam /aug.22./-végrehajtótól bekért iratokkal, mert nekem nem volt- 3 pld. tértivevényes végreh.kifogást, kérelmet a törlésre. Azóta még egy panaszt, sürgetést beadtam. 3 hónapja semmi, a telefoni érdeklődésre válasz, h. a Bíró /Pesti Kp.Ker. Peren kívüli/ asztalán az ügy, nyilatkoztat. A végrehajtó kedvesen megnyugtatott, h. a Bíró úgysem dönt, majd pereskednem kell. Nagyon megköszönöm, ha egyáltalán valaki elolvassa és tud számomra segítséget nyújtani. Albérletem felmondásra kerül, a levonás után nem marad semmi, így súlyos lépésre szántam el magam, méltósággal is lehet életet befejezni, nem csövesként végezni és a család nyakán élősködni. Ezt megelőzően részletesen le fogom írni a történteket, a lehető legtöbb helyre /RTL,Sajtó,...stb/ elküldve, hogy foglalkozzanak már végre a kis emberek életét tönkre tevő, hatalmas profitot bezsebelő Intrum viselt dolgaival. Ha valaki még egy hajszálnyi reményt tud adni, kérem ne habozzon.


Holnapi napon kapom els? nyugdíjamat, melyb?l -mai értesítés szerint- életem végéig 33% levonásra kerül /213e helyett 143e. Ft./. 2002-ben maradtam a

Dictrina # 2019.11.07. 12:21

Köszönöm szépen a segitséget, megtaláltam a te.számát, most már nyugodtabban alszom :) és azt is tudom, mikor van ügyfélfogadási idő. Már ezért érdemes volt felkelnem reggel.

gerbera317 # 2019.11.07. 08:21

Már az is csoda, hogy tudja, ki az eljáró végrehajtó. Mert a bank (érthető okból) a közjegyzőt közli az inkasszó értesítőben.
Igen, az MBVK oldalán megtalálható a végrehajtó minden elérhetősége. De az is ott van, hogy mettől meddig hívható.

Grave7 # 2019.11.07. 07:38

@Dictrina: A hivatalos MBVK weboldalon lévő névjegyzékben keress rá a végrehajtó nevére és/vagy jelvényszámára (az ügyszámból a .V. előtti szám) és ott megvan minden elérhetősége.

http://mbvk.hu/nevjegyzek.php

drbjozsef # 2019.11.07. 06:04

Dictrina,

Ha fontosnak érzed, hogy felvegye egy titkárnő, és elmondja, hogy konkrét ügyben sajnos nem adhat telefonon felvilágosítást, fáradj be személyesen, akkor igazad van, tényleg ez lenne a minimum.

Dictrina # 2019.11.06. 23:00

Nem 2 percre lakom a végrehajto irodátol. A cime nyilvános, de a telefonszámát senki sem tudja. Nekem ez az, ami fura. Biztosan velem van a gond, de én elvárnám, hogy ha már lenullázták a számlámat teljesen váratlanul, értesités nélkül, akkor a végrehajtot el lehessen érni telefonon. Ez lenne a minimum.

drbjozsef # 2019.11.06. 15:03

Ez hogy lehetséges,hogy egy végrehajtot nem lehet felhivni? Miért nem?

Ezt valamiféle alkotmányos alapjognak gondolnád?
Fel lehet hívni. Csak nem veszi fel. Nem kötelező az, nem írja elő törvény. Ő nem szolgáltat, nem érdeke, hogy telefonálgasson.

Egyébként meg, hidd el, ha felvenné a telefont, a pontos időn kívül a világon semmit nem tudhatnál meg tőle. Tudod, adatvédelem, meg ilyesmik, amelyek viszont tényleg vannak törvényekben...

Be kell fáradni személyesen, persze, szigorúan az ügyfélfogadási időben, különben még annál jobban is elhajt, mintahogy a telefont nem veszi fel.

Dictrina # 2019.11.06. 14:24

Tisztelt forumozok,

Incassozták a bankszámlámat. A végrehajto irodanak NINCS telefonos elérhetösége. Ez már elég érdekes eleve... Végrehajtoi kar nem veszi fel a telefont... Én egy db levelet sem kaptam, az ügyben illetékes közjegyzövel tudtam beszélni telefonon,mint kiderült rossz cimre küldték a felszolitásokat. 2007-es ügy,szerintem elévült, de egyébként is azt gondoltam hogy jogtalan (EOS faktor -UPC elöfizetés egy olyan cimen,ahol én csak 2 honapot laktam albérletben. Megtörtént a bejelentés anno,hogy elköltöztem)

Ez hogy lehetséges,hogy egy végrehajtot nem lehet felhivni? Miért nem?
Elöre is köszönöm

gerbera317 # 2019.10.07. 06:41

Féligazságok hangzottak el lejjebb.
Halasztást a végrehajtó nem adhat. Szépen is néznénk ki, ha adhatna. Azt kizárólag a bíróság adhat, az is az ingatlan-végrehajtás becsérték-közléses szakában, időben előterjesztett kérelemre. Később már nem.
Az adósnak és az ő jogán a lakásban tartózkodóknak az árverést követő 30. napig kell elhagyniuk a lakást. Az árverési vevő adhat ugyan haladékot, de ez nem mentesíti a kiürítési kérelem beadása alól, tehát azt a 45. napig akkor is be kell adnia, ha egyébként haladékot adott az adósnak. A végrehajtó erről a kérelemről tájékoztatja a jegyzőt, és ha az adós nem tartja be a megállapodást, és nem költözik ki, a tájékoztatástól számított 60 nap elteltével intézkedhet a végrehajtó a kérelmezett kiürítés iránt. Ha ez november 15. napját követő időszakra esik, akkor a kiürítést elhalasztja következő év április 30. napját követő időszakra.