Végrehajtás

tímea78 # 2013.10.16. 14:41

A végrehajtó szerint nincs vagyona, azért keresem a megoldást mert a hitel havi törlesztő részlete az én egész havi fizetésemet felemészti.Nagyon szeretném ha a vállalt fizetési kötelezettségét teljesítené, és az eddigi tartozását felém rendezné. Csak azt nem tudom ezt hogyan érhetem el?

gerbera317 # 2013.10.16. 14:28

És csak a munkabérben látod a megoldást? Egyéb vagyona nincs?

tímea78 # 2013.10.16. 14:17

Nem gyerektartás és nem is csak a kamatoktól nő a tartozás összege.
Röviden: egy hitel tartozás közösen vállalt visszafizetése amelyet most teljes összegben én fizetek így az adósra eső részt is és a rá eső résszel tartozik. A hitelből pedig még van 5 év.
A lejárt tartozást követelem tőle fél évente fmh-bíróság-vh általában ez a folyamat.

gerbera317 # 2013.10.16. 14:02

tartozása pedig csak nő

És mitől növekszik? Talán kamatozok? Hát akkor engedd el a kamatot, és akkor nem fog növekedni.
Vagy gyermektartásról van szó? Akkor pedig ne behajtatni akard, hanem a behajthatatlanság megállapítását sürgesd, mert azzal sokkal többre mész.

tímea78 # 2013.10.16. 13:50

Köszönöm a választ!
De akkor mit tegyek mert már fél éve ez van, hogy nem fizet, a tartozása pedig csak nő? Ha nincs bejelentett munkahely és letiltható fizetés akkor hogy jussak a pénzemhez?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.16. 13:30

Kérhetsz, de azzal nem leszel beljebb. Sőt, ha jól megbírságolják, akkor még kevesebb marad arra, hogy téged kifizessenek.

tímea78 # 2013.10.16. 13:27

Tisztelt fórumozók!
A következő kérdésem lenne:

• a vh nem talált bejelentett munkahelyet és bankszámlát az adósnál, de tudomásom szerint dolgozik ezek szerint feketén. A NAV-tól kérhetek vizsgálatot, hogy akkor miből él az adós mert valamilyen bevételének lennie kell(pl:munkanélküli ellátás)?

A válaszokat előre is köszönöm!

anula # 2013.10.16. 09:15

Következő kérdésem.
Mivel én mindenképpen szeretnék beszállni a hiteltartozás (végrehajtás) anyagi terheinek viselésébe, mégpedig fifti-fifti alapon, tehát vagy úgy, hogy a férjemével azonos összeget fizetek a végrehajtónak, vagy úgy, hogy annak az összegnek a felét, amelyet a férjemtől vonnak, a férjemnek megtérítem. Hogyan tudom azt elintézni, hogy a férjem azt a pénzt, amit én a számára utalok, a végrehajtásra fordítsa, vagy bizonyítható legyen a válóper során, hogy én a már nem közös kasszából a férjem számára ennek a konkrét tehernek a felét megtérítem. (Tehát véletlenül se jöhessen létre olyan helyzet, hogy a férjem azt mondja, hogy ezt az összeget pl. a lakásrezsibe fizettem be, nem pedig a közös tartozás rendezésébe.)

Köszönöm a válaszokat.

anula # 2013.10.16. 09:03

Szervusztok!
A következőben kérem a segítségeteket: egy magánhitel tartozást vonnak a férjem fizetéséből (neki van fizetése), de az én általam - a férjem tudtával és beleegyezésével felvett magánhitel - alapján. A végrehajtónál én is adós vagyok.
Mivel válunk, és pár hete külön kasszán vagyunk, én szeretném korrekt módon rendezni a tartozásból rám eső részt, és szeretnék önkéntes teljesítéssel "beszállni" a tartozás rendezésébe. (Anyagi helyzetem ezt rövidesen lehetővé fogja tenni.) De szeretném tudni, hogy valójában mekkora a tartozás. Szeretném, ha a végrehajtó nyilatkoztatná a hitelezőt, hogy mennyi pénz lett befizetve, mennyi még a tőke illetve kamattartozás. Amennyiben hitelező nem nyilatkozik - gondolom van egy határidő, amely alatt ezt meg kell tennie - kérhetem-e a végrehajtás felfüggesztését?

Köszönöm.

breaking # 2013.10.15. 12:21

Jó napot kívánok! Segítségét, és tanácsadását szeretném kérni egy nagyon sürgős üggyel kapcsolatban, kérem amennyiben lehetséges segítsen nekem, nagyon kilátástalan helyzetben vagyok! Fiatal korom ellenére évek óta munkanélküli vagyok, így a TB-met nem tudtam fizetni, ami a mai napra 200 ezer forint nagyságú. A mai nap folyamán kaptam a NAV-tól egy levelet, hogy november második hetében tartózkodjak otthon, mert köztartozásom rendezése érdekében felkeresnek. Az ingatlan amiben lakom a szüleimé, nincs a nevemen semmi, munkám sincs. Beszéltem ma telefonon az ügyintéző hölggyel, ő azt mondta, hogy a szüleimtől nem tudnak lefoglalni semmit, és mivel tőlem sem tudnak, így a helyszínen regisztrálják a dolgot. A szüleim erről mit sem tudnak, szeretném részletfizetéssel kifizetni a tartozásomat. A kérdésem a következő: Mivel az ingatlan a szüleimé, a végrehajtók bejöhetnek -e a lakásba, ha senki nincs otthon? A tartozás az enyém, papíron a szüleimé a lakás, tehát ennek tükrében bejöhetnek -e az ingatlan területére?

ius latratus # 2013.10.15. 11:42

Konkrétan a Sigmára?
Rémlik, hogy az Országgyűlés elfogadta egy honatya módosító javaslatát, melyben képviselő úr indítványozta, hogy a Sigma különleges közhatalmi státuszt kapjon, ezáltal külön törvények hatálya alá tartozzon.
Valaki itt biztosan emlékszik erre...
:)

markobabszi # 2013.10.15. 10:11

Üdvözletem!

Érdeklődnék,hogy mihez van joga a behajtócégnek,s mihez nem? Konkrétan a Sigmára gondolok,elég sok embertől olvasom,hogy olyan dolgokkal fenyegetőznek,amivel nem tehetnék. Köszi

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.18. 10:47

Szerintem meg te... Na mindegy, hagyjuk.

runningman # 2013.04.18. 00:28

nemil: szerintem csak nyűgöt veszel a nyakadba. Ha a másik fél tulajdonosa nem szívbajos, évek múltán sem biztos, hogy tiéd lesz a másik fél. Belefagyasztod a pénzed egy olyan ingatlanba amivel csak az idegbaj van. Keress addig amíg 1/1 beköltözhetőt találsz, de olyat, amiből a valóságban is kiköltöztek már, mert beletörődtek a végrehajtásba. Minden más csak nyűg, pluszköltség, idő, idegbaj. Különben sem szerencsés egy családot kitenni az egyetlen lakásából, szerintem akik ilyen ingatlant vesznek és kidobatják a bentlakókat, még szorulni fognak.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.17. 20:25

Miért kellene birtokba kerülnie ahhoz, hogy kérhesse a közös tulajdon megszüntetését?
(Tulajdoni hányadot fogalmilag nem lehet lakottan venni. Az ingatlan a lakott, amelyben 1/2 tulajdoni hányadot szerez a vevő. De ez nem feltétlenül jelenti, hogy valaki kizárólagosan használja az ingatlant.)

gerbera317 # 2013.04.17. 19:07

Hmmm. 1/2 tulajdoni hányadot lakottan vásárol. Utána kéri a közös tulajdon megszüntetését, és megveszi a másik 1/2-et is. De hogyan hogyan került birtokon belülre, ha nincs alapja a birtokba adásnak, mivel az első 1/2-et lakottan vette?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.17. 10:02

Tehetsz vételi ajánlatot a másik felére a tulajdonostársnak, természetesen csak a végrehajtási eljáráson kívül. Esetleg megveheted az árverezett hányadot, és aztán kéred a közös tulajdon megszüntetését magadhoz váltással.
(Arra figyelni kell, hogy haszonélvezet ne legyen egyik hányadon se.)

nemil # 2013.04.17. 09:55

Felvilágosítást kérnék!

Nagyon járatlan és tudatlan vagyok a végrehajtási dolgokban ezt előre leszögezem :)
Arról lenne szó, hogy végrehajtás alatt álló ingatlant szeretnénk vásárolni, de amiket találtunk és megfelelő lenne az mind úgy van kiírva, hogy 1/2 rész tehát ami azt jelenti, hogy csak a fele eladó.De, mi van a másik felével?Mi a járható út, hogy az enyém legyen az ingatlan egészében?Vagy egyáltalán, hogy működik ez az egész?

porcmistrec # 2013.04.14. 10:27

gerbera317

Természetesen az ártatlanság vélelme mindenkit megillet a jogerős bírósági döntésig, az is lehet, hogy úgy van, ahogy írtad: nem tetszett valakinek a végrehajtó intézkedése. A végrehajtót is megilleti a munkája iránti tisztelet, ha azt tisztességesen látja el. Személy szerint én nem dédelgetek magamban indulatokat velük szemben. Ha csak arcoskodni akart az adós, akkor nyílván bukja is majd a kifogás illetékét. Mindazonáltal nem kiáltanám bűnbaknak ki a sajtót, hiszen tudjuk, nagyon sok dolog, amit az illetéskesek szerettek volna/szeretnének eltussolni, csak azért nem maradhat jótékony félhomályban, mert egy oknyomozó riport rámutatott a visszásságokra. A nyílvánosságnak azért komoly visszatartó ereje van. Tehát az is lehet, hogy valaki súgott a sajtónak, kapja fel a hírt, meg az is, hogy ténylegesen van alapja. Csak az nem tévedhet, aki nem dolgozik. Majd kiderül mi az igazság, addig is természetesen a végrehjatót megilleti a jó hírnévhez fűződő joga.

gerbera317 # 2013.04.14. 08:19

Erre nincs mit fölvarrni. Ez csak egy hír, ami vagy alapos, vagy alaptalan. Majd az ügyészségi vizsgálat kideríti.

Induljunk ki abból, hogy alaptalan. Ekkor felmerül a kérdés, hogyan lett ebből hír.
Nos, az adósok egy kis része mindent elkövet, hogy az ellene jogszerűen eljáró végrehajtót - és vele együtt a végrehajtást szervezetét - lejárassa. Ezt legkönnyebben úgy érheti el, hogy a sérelmezett intézkedés ellen nem végrehajtási kifogással, hanem ügyészségi feljelentéssel él. Az ügyészség pedig minden ilyet köteles kivizsgálni. Ez egy mindennapos jelenség. Ezt a mostani ügyet a sajtó "valahogyan" megszimatolta, és hírt kreált belőle, elvégre mégiscsak az alelnökről van szó.
Valószínűleg a vizsgálat eredménye ugyanaz lesz, mint az összes többié: alaptalan a feljelentés. Addigra az adós végrehajtási kifogását is elbukja. De mivel ebből sajtóhír lett, ezért helyreigazításnak lesz majd helye, és valószínűleg röpködni fognak a tízmilliós kárigények - azok viszont alappal.

Éppenséggel lehet a feljelentés alapos is, de ennyire hülye nem lehet egy végrehajtó, az alelnök pedig pláne nem.

Ez volt az én gombom. És a tietek?

porcmistrec # 2013.04.13. 15:13

Na erre varrjatok gombot:

"Hivatali visszaéléssel gyanúsítja az ügyészség a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara alelnökét. Az M1 Híradójában elhangzott, hogy a gyanú szerint a férfi 2012 júliusában hivatali hatalmával visszaélve, jogtalanul akart leemelni 400 ezer forintot egy kft. számlájáról. A végrehajtónak elszámolási vitája volt a céggel, és miután a bíróság elutasította kérelmét, hatósági átutalási megbízást állított ki, amit a banknak teljesítenie kellett.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a hírműsorban elmondta: az alelnök tagadta bűnösségét és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A gyanúsított szabadlábon védekezik."

Hirforras: Index.hu

gerbera317 # 2013.04.10. 21:36

Jagna

Jól írod: "szerinted". A törvény meg nagy ívben tesz a véleményedre. A munkáltató helyesen jár el. Ha nem hiszed, megfelelő összegű illeték ellenében "reklamálhatsz", és majd a bíróság nem frappánsan, de felettébb szakszerűen elmagyarázza neked, miért kell ennek így lennie. Én is elmagyarázhatnám, mert tulajdonképpen értek hozzá, de annyiszor írtad le, hogy "szerinted", hogy azzal már a meggyőzhetetlenek kasztjába tartozol. Ez itt pedig nem vitafórum, hanem jogifórum. Sok szerencsét.

nimfa20 # 2013.04.06. 11:30

Tisztelt ügyvéd Úr/Nő!
Következő problémám lenne!
Tartozásom van egy telefonos cégnél,már 2-3 éve.De nem tartózkodom Magyarországon,már 2 éve!folyamatosan kapom a felszólításokat,édesanyám címére!De nem ajánlva jön a posta!A leírtak szerint már behajtóhoz került a tartozásom,személyesen is kerestek meg,de nem tartózkodom otthon!kérdésem a következő

• Mit tegyek?-Érvényes itt az elévülési idő?
  • Hivatkozhatok-e arra hogy semmilyen tulajdonom,ill. munkám nincsen,Magyarországon!
  • Mire számítsak?Fizetni nem tudok!

(A tartozás körülbelül 120 ezer ft!
Válaszát előre is köszönöm!

Jagna # 2013.04.06. 07:39

gerbera317-nek: köszönöm a "frappáns" választ. Nem győztél meg. Letiltani végrehajtható határozat alapján lehet, ami esetemben fennáll. A határozat 33 %-ot kért letiltani. Az ezen felüli részre szerintem nem terjed ki a végrehajtás. A munkáltatóm által hivatkozott 63. § a nyugdíjminimum ötszöröse fölötti rész végrehajtás alá vonhatóságáról szól, ami szerintem nem ugyanaz, mint a korlátlan letiltás. Ugyanakkor a 61. §-ban az áll, hogy legfeljebb 33 %, kivételes esetben legfeljebb 50 %. Kérdésem továbbra is ugyanaz: jogos volt-e a munkáltatóm eljárása, amikor a végrehajtható határozatban előírt 33 %-on felül is letiltott?

gerbera317 # 2013.04.05. 09:52

Ha a 63. § azt rendeli, amit rendel, akkor mit akarsz megreklamálni? Ha a sárga sárga, akkor az sárga. A bíróságtól ne várd el, hogy azt a kedvedért lilának ítélje meg.