vegrehajtasugyintezo!
Köszönöm így értem már.
vegrehajtasugyintezo!
Köszönöm így értem már.
Ptk.4.§ (4) :-))))
Ártatlan
Értelmezd. Ha "nem kereste" jelzéssel megy vissza, jogerőre emelkedik. Azonban a jogerő téves feltételezésen (hogy szabályszerű kézbesítés történt) alapszik. Tehát - az ellened indult eljárásról történő - igazolható - tudomásszerzésedtől számított 15 napon belül ezt a vélelmet döntöd meg azzal, hogy igazolod, nem bejelentett lakcímedre történt. Eljárást megszüntetik, vh lapot visszavonják, ú fmh-t kibocsátják, ellentmondasz stb.
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
„olyan címet adsz meg a hiteleződnek, ahol sem te, sem meghatalmazottad nem veszi át a küldeményt.”
Kovács_Béla_Sándor!
Neked is köszönöm!
De már régóta nem lakom ott csak a jó kapcsolatok miatt szóltak.
vegrehajtásügyintéző!
Köszönöm a válaszokat!
A baki az,hogy van állandó bejelentett lakcímem és oda nem érkezik a levél,ott van meghatalmazottam is,ezért nem értem,hogy hogyan mehet egy olyan címre ahol nem is tartózkodom már és nem is lakom a helyi önkormányzatnál mindig kezeltem a lakcímem a tartózkodási helyemet,erről a címről kijelentkeztem ahova jött az értesítés.
Ez most mit takar kérlek nekem értelmesen írd le....kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelemmel" visszapöckölöd a kiindulási mezőre"
Köszönöm szépen!
Pl. Ptk. 4. § (4) második mondata?
mert...
Nem fog menni.
Ártatlan
Ha a cím nem - a fizetési meghagyás feladásakor érvényes - állandó bejelentett lakcímed, nem is kell tudnod róla. Ha majd egyszer csak "visszaköszön" majd "kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelemmel" visszapöckölöd a kiindulási mezőre.
Hagytak értesítést. Ha nem veszed át, "nem kereste" jelzéssel érkezik vissza. Beáll a kézbesítési vélelem. Az már a te bajod, hogy olyan címet adsz meg a hiteleződnek, ahol sem te, sem meghatalmazottad nem veszi át a küldeményt.
És miből is vonna le és hova adja a fizetési meghagyást,semmim sincs!!!..és elég messze vagyok a levéltől 1000km,szóval amiről nem tudok az hogyan végrehajtható?..ne haragudj a kérdésért de sajnos nem értem a törvényeket és a jogaimat se,sajnos:(
Az fizetési meghagyás, és ha nem mondasz neki ellent, jogerős lesz és végrehajtható.
Sziasztok és kellemes hétvégét mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni ha valaki válaszolna,hogy tegnap felhívtak egy volt lakóhelyemről a szomszédok,hogy árválkodik egy értesítő a nevemen a postaládák tetején amit a Mokk küldött,az lenne a kérésem,hogy ha nem tudom át venni a levelet akkor is érvényesül a levél tartalma?.....jelenleg elég messze vagyok a levéltől és erről a címről már több mint egy hónapja kijelentkeztem külföldi tartózkodás miatt.
Válaszokat köszönöm és további kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!
Boszi20
A munkanélküli járadék csak 33%-ban tiltható és az is csak a tartásdíjra tekintettel...
Vht.72.§
Vagy megengedik, vagy elutasítják.
8 éve tartó vagyonmegosztási per első,és másodfokon 2011-ben jogerős ítélettel zárult. Most az exem perújrafelvételt kért.Mire lehet számítani.
Ha örökösként az örökhagyó tartozásáért a hagyaték tárgyaival és azok hasznaival felelsz, de te a hagyaték tárgyait elajándékoztad, akkor logikus, hogy azok értékéig a saját vagyonoddal felelsz. Mellesleg, a jogutódlást megállapító végzés is ki szokta ezt kötni.
Azonban azt írod, hogy a zálogingatlanra végrehajtási jog van bejegyezve. Ebben az esetben a zálogingatlanból továbbra is minden további nélkül kielégítéshez juthat a végrehajtást kérő bank, és a megajándékozott ezt tűrnie köteles. Mivel így gyakorlatilag továbbra is megvan a hagyatéki tárgy, felmerül a kérdés, vajon a végrehajtó nem terjeszkedett-e túl a jogutódlásról szóló végzésben foglaltakon. Mert ha igen, érdemes lehet kifogással megtámadni a különvagyonod ellen vezetett intézkedéseit.
Egyébként igaza van KBS fórumtársnak: a tüzet nem oltani kell, hanem megelőzni.
Ezt elszabtad. (Egyébként édesanyádnak még így is tűrnie kell, hogy az ajándékozott ingatlant is foglalják, árverezzék.)
Talán ha korábban kérdezel.
Sziasztok!
Érdeklődi szeretnék, hogy egy örökölt jelzáloghitel tartozásnál, ami már végrehajtás alatt van, a végrehajtó az örökös banki hiteles lakására és szintén hiteles gépjárművére, amelyek nem képezik a hagyaték tárgyát, abszolút a hagyaték előtt szerzett saját tulajdon, valóbán rá teheti-e a végrehajtást?
Sajnos abban a helyzetben vagyok, mivel édesapámnak ajándékoztam a hagyaték tárgyát, ami egy fél ingatlan, a saját "vagyonomon" akarnak végrehajtani.
Már kaptál választ. Ha csak egy helyen kérdezted volna meg, könnyen meg is találnád.
Sziasztok. Nekem olyan problémám lenne, hogy a páromat 10 év után ki szeretnék rugni létszámleépítés miatt. Ez értelembe lesz 55 nap felmondási ideje és 3 hónap végkielégítése ha jól tudjuk. Sajnos vonnak tőle hitel meg gyerektartást is. A végkielégítésből és a felmondási időből mit vonhatnak le?? Azt olvastam, hogy ha letelik a felmondási idő akkor elmehet munkanélkülire mert a végkielégítés az nem befolyásolja a munkanélküli segély igénylését. A munkanélküli járadékból mit vonhatnak?? Tud nekem valaki segíteni?? Köszi és üdv
Nincs nyomtatvány, és ne egyidejűleg. Nem illetékköteles - amíg a végrehajtótól kéred.
Van erre valamilyen nyomtatvány, ami alapján lehet írni? Irjak a végrehajtónak egy részletfizetési kérelmet és egyidőben a bíróságnak is? Illetékbélyeg?
Eléggé megkéstél vele, de lehet részletfizetést kérni. Első körben a végrehajtótól, másodikban a bíróságtól.
Sziasztok
Kaptam végrehajtótól levelet, mely szerint lefoglalták az autómat, 8 napon túl megküldik az okmányirodának a forgalomból kivonásra a levelet, illetve 15 nap múlva árverés lesz.
Kérdés: Mit lehet ilyen esetben tenni?
Vihetné a kocsimat, de a gond, hogy hiteles autó - tudom, hogy ez nem akadály neki, de ha a bank is felmondja a szerződést, akkor ellehetetlenítik a létezésemet, ráadásul a tartozást sem fedezi, mivel kb 3szor annyira értékelték fel, mint amennyit valójában ér - lejárt műszakival, motorhibásan, nem indul hónapok óta, süllyed a kertben...
Lehet még kérni részletfizetést, vagy fizetési halasztást? Mi a módja, kinek kell írni, illeték stb?
Köszönöm a segítséget.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02