Végrehajtás

Guethmarta # 2012.09.25. 04:38

Sziasztok!

Ha egy végelszámolás alatt lévő cég indított végrehajtást, akkor a végrehajtott kinek fogja fizetni a tartozását a bírósági végrehajtón keresztól, ha a cég a végelszámolásban jogutód nélkül közben megszűnik? Vagy addig nem tud megszűnni, amíg nincs a tartozás rendezve? Köszönöm előre is a válaszokat!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.24. 13:32

mert a végrehajtó nem tud utánanézni semminek.
Dehogynem.

ann1213 # 2012.09.24. 08:41

Sziasztok!
Tanács kéne!A volt férjem 2 hónapja nem küldi a gyerektartást.Voltam a bíróságon azt mondták kérhetek végrehajtást,de nem sok esélyem van.
Okok:
1.,Németben dolgozik és hazudott a munkahely címéről.
2.,A felesége számlájára küldi a fizetését.
3.,Ahol laktak elköltöztek és nem tudom,hogy hova.

Mivel gyakorlatilag nem tudok semmit,nincs esélyem a pénzre,mert a végrehajtó nem tud utánanézni semminek.

Mi a véleményetek?

Előre is köszönöm!

Tajbor # 2012.09.24. 08:15

Sziasztok !

Segítség kellene a végrehajtási lap kitöltéséhez.
Aki tud segítsen.
Köszönöm.
Ha netán a neten valami minta elérhető, már az is nagy segítség lenne.
Sürgős lenne , mert letelik a határidőm.

Üdv.
Avacse

A F?városi Bíróság megszüntette a számláim zárolását, mert a magánfél a munkaügyi bíróság ítéletének joger?re emelkedése után több mint

gerbera317 # 2012.09.15. 21:01

Talán még annyit, hogy az nem felfüggesztve van, hanem szünetel.

vegre # 2012.09.12. 15:35

KBS: koszonom!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.12. 14:58

A felfüggesztett végrehajtás is folyamatban van ebből a szempontból.

barrerra # 2012.09.12. 14:58

i.am.s.! Először is: az EOS, Sigma, Díjbeszedő, stb. nem végrehajtási cégek (ilyen nem is létezik), hanem követeléskezelői cégek. Ezek a cégek csak annyit tehetnek, hogyha nem jutnak semmire sem, hogy a faktoring részük felvásárolják az adósságot, majd elküldik az illetékes bíróságnak az ügyet, budapesti lakos esetében a Budai Központi Kerületi Bíróságnak, ahol kiállítják majd a végrehajtási lapot. Innentől kezdve a követeléskezelő cégek az eljárásban a "végrehajtást kérőként" lép fel (részletek: 1994. évi LIII. tv.). A végrehajtási lapot a bíróság az illetékes bírósági végrehajtónak megküldi, és innentől kezdve a végrehajtó intézkedik. Elsősorban - ahogyan a tv.-ben is előírják - a munkabérre mennek rá; egy OEP-es lekéréssel gyorsan meg tudják állapítani, hogy az adósnak van-e munkahelye, vagy sem. A te esetedben, ha nincsen, akkor egy e-bankos lekéréssel kiderítik, hogy van-e pénz a bankszámládon, ha elegendő van, akkor az megy inkasszóra, ha nincsen, akkor egyéb programokkal megnézik, hogy van-e a neveden ingatlan, gépjármű. Ezután kiteszik az ügyet kijáróba, ami azt jelenti, hogy a végrehajtó/végrehajtó-helyettes végrehajtó ügyintézővel ki megy terepszemlére, hogy kiderítsék, milyen lefoglalható ingóságai vannak az adósnak. A te esetedben, ha kb. 50-100k Ft-os tartozásról van szó, a gépjárművet lefoglalhatják, erről jegyzőkönyvet készítenek. Ha nincsen levonható munkabér, lefoglalható ingóság, ingatlan, akkor az ügyet szünetelőre teszik. Az elévülési idő 5 év, de vigyázz! Az elévülési idő leteltével az ügy nem a tv. erejével szűnik meg, hanem hivatkozni kell rá! Az elévülési idő a végrehajtási eljárásban a végrehajtó részéről az utolsó intézkedéstől számít - tehát ha az ügyben nem történt 4,5 éven keresztül semmi, de 4,5 év után a végrehajtó el kezd intézkedni ismét az ügyben, onnantól kezdve lenullázódik az elévülési idő és újrakezdődik.

vegre # 2012.09.12. 14:18

Sziasztok!

Azt mondja meg nekem valaki legyen szives hogy a _felfuggesztett_ vegrehajtas (a VH kerovel megbeszeltek alapjan reszletfizetes miatt felfuggesztve) az 'folyamatban levo'-nek szamit?
Konkretan az arfolyamgaton gondolkodom, es ott ugye feltetel hogy ne legyen folyamatban vegrehajtas - ebben az esetben ez is mar kizaro ok, vagy ettol meg mehet?

Koszi elore is!

ObudaFan # 2012.09.12. 13:11

A válasz: nem.

zolle # 2012.09.12. 12:45

Tudom de olyan választ kaptam amit sajnos nem értek!A feleség inkasszója az oké, de mi történik majd a lánnyal????Abbol a válaszból nem értem a következményeket! "a lánytól bajosan fognak kaszálni" ! Ez mit takar ? Azért is kérdeztem rá utána de arra nemjött válasz és azért gondoltam , hogy felirom mégegyszer hátha lesszíves elmagyarázni érthetőbben valaki ! Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.12. 10:32

Már kérdezted. Választ is kaptál.

zolle # 2012.09.12. 10:24

Üdv Szakik!
Adott egy ember aki tartozik az Apehnek 8 millió forinttal ! (Árverezi az Apeh a lakását , autóit )Törlesztené részletekben a tartozást, csak a számláját zárolta az Apeh, következő hónapban utalt a felesége számlájáról is az Apehnak és azt is zárolták. Következő hónapban megkérte a lányát,(teljesen külön él a párjával és gyermekeivel saját házában, a számlájára minden hónapban érkezik, fizetés,gyes,családi pótlék, stb.), hogy utaljon az Apehnek egy bizonyos összeget! Természetesen a lány semmit nemtudott a számlazárolásokról ő jószívüen segíteni akart ! Kérdés az az lenne , hogy most a lánya számláját is zárolni fogja az Apeh??
Köszönöm a segítséget előre is!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.10. 16:31

A ház tehermentes,fél-fél arányban vagyunk tulajdonosok,csak a bírósági ítélet szerint van ez a százalékos arány,mert a telket én a szüleimtől kaptam.
:O)

Judith56 # 2012.09.10. 14:35

Miért kellene hablatyolnom,a vevőnek meg visítani?
A ház tehermentes,fél-fél arányban vagyunk tulajdonosok,csak a bírósági ítélet szerint van ez a százalékos arány,mert a telket én a szüleimtől kaptam.Mi ebben a bonyolult??

gerbera317 # 2012.09.09. 20:34

Ezek szerint mindkét tulajdoni illetőséget árverezi a végrehajtó. A tiéd nem szállítható le, az exedé 50 százalékos. És miért nem 70 százalékos???

Ha tudsz vevőt szerezni, ő a 157. § szerint veheti meg a végrehajtótól az exed részét, a tiedet pedig a szokásos úton. Ha árverésen akad vevő, ő a 161. § szerint tudja megvenni mindkettőtök tulajdoni illetőségét.

A kérdésedre: Hirdetheted az ingatlant, de a nyitó kérdésedből az derül ki számomra, hogy az esetleges érdeklődőnek legfeljebb csak hablatyolni tudnál, rövid úton eltántorítva a vételi szándékától. Úgyhogy készülj fel rendesen, mit fogsz neki mondani, amikor a tulajdoni lapot meglátva felvisít.

Judith56 # 2012.09.09. 17:46

Az én részem 53%,az exemé 47%. 8 éve áruljuk,eddig 11 milló volt a legtöbb amit ígértek érte. Most a Polgármesteri Hivatal 17 millóra értékelte.Ezért nem gondolom,hogy lesz jelentkező ennyiért.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.09. 16:23

Mit értesz hirdetés alatt? Ahhoz természetesen jogod van, hogy bárkit értesíts az árverésről.
(De például olyan hirdetést feladni, hogy amelyben a tulajdoni hányadot a kikiáltási ár 50%-áért kínálod, több, mint necces lenne. Először is nem te vagy az eladó, másodszor nem biztos, hogy nem lesz magasabb az ár.)

Judith56 # 2012.09.09. 12:41

Jövő hónap 17.-én lesz az árverés amit én kértem,hogy hozzájussak a pénzemhez.Szeretném megkérdezni,hogy én is hírdethetem-e az ingatlant,vagy csak a végrehajtó.
Az értesítésen rajta van,hogy a volt férjem részét le lehet vinni 50%-ra./Közös,tehermentes,régi lakásunk./
Kiszámoltam,hogy az Ő része mennyi 50%-on,és úgy szeretném meghírdetni,hogy mennyi lenne a minimum ára.
Tehetem-e?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.05. 15:27

Ez még egy hülye. Nem mindegy neki? Kiteszi magát egy vesztett pernek valaki más érdekei miatt. (Amely érdekeket ráadásul nem fog tudni megvédeni.)

gerbera317 # 2012.09.05. 14:11

Bírósághoz kell fordulnod, de nem jogorvoslatért, hanem a Vht. 113. § alapján a Pp. 385. § szerinti követelés behajtása iránti pert indíthatsz a követelést el nem ismerő 3. személy cég ellen. És majd ebben a perben a bíróság fogja megmondani, hogy T.A. magánszemély azonos-e T.A. egyéni vállalkozóval vagy sem. Ha azonos, akkor az el nem ismert követelés erejéig a 3. személy felel a kielégítésedért. Ha a bíróság szerint sem azonos a két személy, azt indoklással együtt írd meg ide is, hadd tudjuk meg mi is!

Vht. 113.§:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Pp. 385. §:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

Gerechtigkeit # 2012.09.05. 09:56

A következő ügyben kérnék segítséget. T.A-val szemben van 2 M forint követelésem. A végrehajtóval közösen kergetjük az adóson behajtható összeg fellelését.Tudomásunkra jutott, hogy adósnak magánvállalkozóként van követelése harmadik személlyel szemben(jutalék). Ezt a céget végrehajtó felhívta, hogy a követelés lefoglalásának tegyen eleget. Nos , ez a cég nem fizetett végrehajtónak azzal, hogy nekem nem mint T.A. egyéni vállalkozó felé áll fenn a tartozásom, hanem mint magánszemély. Végrehajtó szerint jogellenes ennek a cégnek a magatartása, mert egyetemlegesen felel T.A. mint e.v.is, hiszen nem jogi személyről beszélünk, és az egyénivállalkozó felel a magánvagyonával, a magánember meg a vállalkozás vagyonával egyetemlegesen.Végrehajtó javasoja , hogy forduljak bírósághoz jogorvoslatért a követelést nem teljesítő céggel szemben. Több jogászt és végrehajtót felkeresve, különböző álláspontokkal találtam magam szemben.
Most szeretném tudni, hogy akkor kinek is van igaza, miyen jogszabály alapján, és egyáltalán mit tehetek?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.23. 21:39

Én vegyész vagyok.

Niki92 # 2012.08.23. 19:56

Kedves Fórumozók!

Szeretném egy hozzáértő segítségét kérni!!
Egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz (remélem jó helyre írok), hogy egy immár 6. éve húzódó per idén júniusban végre lezárult. (A mi cégünk perelt be egy másik céget, mert "elfelejtett" kifizetni minket.)
Másodfokú ítélet született, és a bíróság felszólította az alperest a követelt összeg kifizetésére. Erre ugye volt 15 napja, ez már régen lejárt, nem történt semmi, nem utalták át a pénzt. Most elindítottuk ellenük a végrehajtási eljárást (inkasszó kerül a számlájára).
A kérdésem az lenne, hogy van-e még joga ezek után arra, hogy fellebbezzen ellene, és/vagy bármilyen kifogással éljen? Hozzájutunk-e valaha is a pénzünkhöz?
A választ előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.23. 19:28

De nem annyival kapsz többet, hanem a kétszeresével. (Általános iskolai matekversenyeken gyakori beugratós feladat.)