Végrehajtás rossz adatokkal, 3 alkalommal

valoapa # 2014.06.16. 13:28

1996. évi XX. törvény

a személyazonosító jel helyébe lépő azonosítási módokról és az azonosító kódok használatáról

4. § (1) A polgárt

1. természetes személyazonosító adataival,
  2. a természetes személyazonosító adatokból kiválasztott, az adatkezelés célja szerint szükséges és megfelelő mértékű adattal vagy
  3. törvényben meghatározott esetben családi és utónevével, valamint az e törvényben meghatározott azonosító kóddal

(a továbbiakban együtt: azonosítási módok) kell azonosítani.

Az én SAJÁT értelmezésem szerint a 4. § (1) a) nem áll meg (nincs meg minden természetes személyazonosító adatom), és b) sem, hiszen az én adataimból kiválasztottak mellett egyéb adatok is vannak, amik nem az enyémből választottak ki.

Kérdés, hogy mi a gyakorlat?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.16. 13:47

Arra tippelek, hogy az elíráson is múlik, hogy mennyit.
Ha a születési dátumot írták el, akkor természetesen nem.

gerbera317 # 2014.06.16. 13:48

A gyakorlat az, hogy itt a végrehajtási lapon közölt helyes adatok alapján kétséget kizáróan azonosítható az adós személye. A helytelen adatokat (= a vh-lapot) kérelemre kijavíthatja az elrendelő bíróság, de akár a végrehajtó is megállapíthatja saját hatáskörben, hogy az adós adatai helyesen a következők: (...). Emiatt az adóst sem előny, sem hátrány nem érheti. A vh-lap visszavonását, és különösen az 1996:XX törvényt pedig el lehet felejteni.

valoapa # 2014.06.16. 13:57

Hát, az nem tudom, hogy a végrehajtó jutalékában jelentkezik-e például kár számomra, mert például körözött egy darabig, mert nem bírt megtalálni (a hibásan megadott címen keresett...), dolgozott a felkutatásomon, stb...

gerbera317 # 2014.06.16. 14:19

Kérd a bíróságot, hogy a helytelen adatközlésből eredő többletköltséget ne az adósnak kelljen viselnie.