Fórum Végrehajtási jog újabb elöl     új hozzászólás


Fizetés letiltás!

zolle # e-mail 2012.06.25. 16:17

Tisztelt fórumtagok!

A történet a következő! Valamikor kb 10 éve vettem fel a Budapest Banknál 600000ft személyi kölcsönt! Természetesen úgy mint sokan mások én sem tudtam fizetni! Kb 6-7 éve se híre se hamva nem volt a dolognak nem jelentkeztek nem küldtek levelet sem . A mai napon kaptam egy végrehajtói levelet miszerint a fizetésem 33%-át tiltsa le a munkáltatóm a fizetésemből! A végrehajtást kérő a Díjbeszedő Faktorház Zrt. aminek még a nevét sem hallottam ! A lényeg az az hogy mit tehetnék hogy ne tiltsák le?? Minimálbéres (br.93000ft) dolgozó vagyok a helyi önkormányzatnál 4 kiskorú gyermekem van élettársi viszonyban élek párom gyesen van lakásunk hiteles.Lehetséges-e az hogy figyelembe veszik ezeket a dolgokat és enyhítenének vagy valami??? Ja és még egy kérdés: Ha a 33%-át levonják akkor még plussz rájön a behajtási jutalék (azaz 10% áll a levélben),és akkor 43% lesz levonva vagy ezt nemértem. Meg amugy is azon gondolkodtam , hogy a teljes összeg ami a levélben van az közel 1200000ft, amit ha a fizetésem 33%-ával számolok havonta akkor azt vagy 8 évig vonják. Megéri ez nekik? Mi van akkor ha leszámolok az inkább dolgozom feketén? Mit tudnak csinálni?? Legyenek szívesek segítsenek mert nagyon elvagyunk keseredve ! Az össz havi bevételünk 130-150 ft ebből fizessem a lakáshitelt meg a rezsit meg még vonjanak le az akkor nem is eszünk vagy , hogy gondolják??? Válaszokat előre is megköszönöm !

turbo71 # e-mail 2012.06.26. 12:13

zolle! legrosszabb ha feketén dolgozol hiszen a végrehajtó ráteszi a tartozást az ingatlanra is és megy a ház lásd az elözö forumokon ! valoszinüleg eladták a tartozást és a cég végrehajtást kért ellened. az már más kérdés hogy erröl nem tudtál hiszen ezt megelözi elég sok dolog ugyancsak a másik forumokon! egy tartozás esetén 33% a felsö határ abban bele kell hogy férjen a mindenkor levont összeg 10%a behajtási jutalék gyanánt. sajnos végrehajtásban a 4 gyerek inkább erkölcsi kérdés ez nem lassitja a folyamatot. a dolog érdekesége hogy valoszinüleg a nem fizett kölcsön miatt bár listás vagy lettél akkor hogy folyositottak neked kölcsön? föleg nagy értékü kölcsönt? hmmm érdekes.

zolle # e-mail 2012.06.26. 13:41

Akkor is tudja a házat árvereztetni ha hiteles és a hitel rendesen időre van törlesztve??A bank felbontaná velem ezért a szerződést??

Lehet , hogy bár listás vagyok. nincs róla tudomásom! A lényeg, hogy ez a végrehajtandó hitel ez 600000ft volt 2002-ben. Akkor vettem fel ! most is eggyi a tőketartozás !A lakásunk hitelét pedig 2009-ben vettük és akkor még szerintem nem voltam báros mert akkor valóban nemkaptam volna meg ! Pedig sem ingatlanfedezetet nem kértek se semmit, csak a 20% önerőt azthiszem !

Akkor aztmondod semmi esélyem rá , hogy valamit is figyelembe vegyenek??
Kérelmet akarok benyjtani , hogy a tőkét kifizetem ,oké azt vonják le de a mégegyszer annyi , sőt ! több kamat meg mindenféle sallang összeget engedjék el vagy legalább csökkentsék ! A 600000ft ból több mint 1300000ft lett ! Szerinted megérné beadni egy kérelmet ? Lenne esélyem rá . hogy engednek az "árból" ??

kfgabri #   2012.06.26. 13:57

Figyelj Zoli, hiába próbálod a szánkba adni, amit hallani szeretnél, nem fog menni.
A szociális indokokat a kérelmedben ne spilázd túl, tényszerűen add elő, hangsúlyozva, hogy ELISMERED a KÖTELEZETTSÉGED és kifejezed EGYÜTTMŰKÖDÉSED, azonban:

  • bevétel ennyi
  • kiadás ennyi
  • eltartott kiskorú amannyi.

Kéred, hogy havi járandóságod ennyiben állapítsák meg, illetve kéred, hogy az összkövetelés x %át elengedni szíveskedjenek.

Nincs olyan, hogy Te mire vagy hajlandó, olyan van, hogy mit KÉRSZ és KÖSZÖNÖD.

zorsi75 # e-mail 2013.08.22. 21:58

Tisztelt Válaszadó!

Sajnos lett bejelentett munkám így a behajtó megtalált szépen vonnak is , A kérdésem hogy elévül-e a hitel amit 1998-ban vettem fel??????
A másik,hogy a munkáltatónál bejenkezett az APEH IS diákhitel tartozás miatt vagyis így 50% is lehet már levonni vagy csak bírósági végzéssel lehet??? Kihez forduljak kérem SEGÍTSENEK!!!!!!ÉLJEN A DIÁKHITEL!!!!!!!!!

gerbera317 # e-mail 2013.08.25. 13:52

Kihez forduljak?

Attól függ, mit szeretnél. Ha nem akarsz fizetni, azt segítség nélkül is megteheted. Ha részletet szeretnél, akkor a végrehajtó hatósághoz, vagy a végrehajtást kérőhöz. Azonban legegyszerűbb, ha belenyugszol a letiltásba, elvégre a veled szembeni követelések jogosak, tehát akár erőn felül teljesítve is vissza kell őket fizetned.

ÉLJEN A DIÁKHITEL

Ámen. Tényleg jó, bárcsak akkor lett volna, amikor én voltam diák. Te viszont - úgy tűnik - vissza nem térítendő támogatásnak tekinted a diákhitelt. Attól tartok, nézetedhez nem fogsz támogatókat találni.

Brumi.B # e-mail 2013.09.21. 21:24

Tudna valaki tanácsot adni?
A NAV már több mint fél éve 100%-ban (!!!!) elvonja a jövedelmem. LEHET JOGOS AZ AMI EMBERTELEN???
A (kényszer)vállalkozásom jelentősen veszteséges volt, megszüntettem. Azóta az egyetlen bevételem egy lakáskiadásból származik, ezt a bérlő (egy iroda) havonta számfejti, a Nav pedig teljes egészében a letiltás nyomán elvonja. Amikor ezt kifogásoltam, az ügyintéző arra hivatkozott, hogy igenis elvonhatja, mert ezt nem bér. No de ember, mondom én, nekem az az egyetlen jövedelmem, közben bedől a bankhitelem, lassan már a tejbe sincs mit aprítani. De ő elvonja.
Holott szerintem csak 33%-ban vehetné el. Mitévő legyek? Lassan már a családom is kikészül ettől az embertelen húzástól. Help please. Ha valaki tud.

lownech # e-mail 2013.09.24. 18:36

Tisztelt fórumozók. Érdeklődni szeretnék, hátha tud valaki érdemi tanácsot adni.
Tanuló vagyok, 19 éves. Jövedelmem csak ösztöndíjból van. Kapok az iskolától 15 ezret, illetve a gyakorlati helyemről szintén 15 ezret, számlára. De sajnos egy régebbi dolog miatt van kb 300 ezer elmaradásom. A napokban kaptam a banktól egy levelet, hogy ezt az összeget a számlámra terhelték, azaz onnan vonják el a pénzt. Kérdésem, hogy ez jogos? Ösztöndíjból letiltani? A kettő együtt alig éri el a nyugdíjminimumot. Pár helyen olvasgattam, és úgy értelmeztem a törvényt, hogy ezt meg sem tehetnék. A végrehajtónak írtam már, de válasz nem jött immár 3 hete. Tudna valaki érdemi információval segíteni?
Köszönettel venném.

gerbera317 # e-mail 2013.09.25. 17:41

A bankszámla végrehajtás alá vonása és a munkabér-letiltás két különböző dolog. Veled az egyik történt, és a másik miatt reklamálsz. Ne csodálkozz, ha a végrehajtó nem méltat válaszra, ugyanis nincs mire válaszolnia. Egyébként ami történt, az a maga nemében teljesen jogszerű.

Krisss # e-mail 2013.09.27. 23:41

Tisztelt Fórumozók!

Az első kérdésem az lenne, hogy incasso 270000 forintot levonhat-e egyben az aktuális számlámról egy végrehajtó, úgy hogy fizetési mghagyást tudomásom szerint nem kaptam a valóságban. Ez egy közös ktsg tartozás, annak ellenére hogy én kértem részletfizetési lehetőséget, vagyis akaró emberként törlesztettem volna a csekély, 100000 forintos adósságomat. Ez így most ez a triplája lett majdnem. Meglehet ezt ma tenni Mo-on????? És mi van a megélhetéssel???!!! Tudniillik azt hiszem van egy törvény, hogy valahány százalékot kapnom kell a fizetésemből, de ez így most gyakorlatilag egyenlő a nullával!

gerbera317 # e-mail 2013.09.30. 13:05

Ez itt kérdés és szemrhányás ömlesztve. Melyiket szántad a fórumra?

Devus85 # e-mail 2013.10.10. 08:43

Keves fórumozók!

Segítségre lenne szükségem.

Egyik ismerősömnek van az alábbi problémája.

Egyéni vállalkozása csődöt jelentett , két évvel ezelőtt.
Most nem mer bejelentett munkát vállalni, mert fél hogy az összes bérét 100 % ban levonnák.
Ilyen lehetséges inkasszó esetében?
Köszönöm a segítséget.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.10.10. 10:05

Az nem levonás, hanem inkasszó. Előfordul.

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.10.10. 10:05

(Egyéni vállalkozó nem tud csődöt jelenteni.)

www.kbs-ugyved.hu

zsz13 #   2013.10.21. 08:44

Tisztelt Fórumozók!
Következő kérdések megválaszolásában kérnék segítséget:
1:Jól tudom-e, hogy amennyiben bíró fizetésből
letiltással rendeli megfizetni a tartásdíjat, úgy az minden más követelést megelőz?
2:Tartásdíj letiltással történő megfizetése után bank mekkora részt tiltathat még le a fizetésből? Vagyis tartásdíj letiltás + banki letiltás a fizetés mekkora mértékéig mehet el? Van itt valami korlát, vagy a tartásdíj után maradó összeg 100%-át is letiltahatja a bank?

Előre is nagyon köszönöm!

eos_üldözött # e-mail 2013.10.21. 13:02

Alkalmazott esetén:
Ha dolgozónak több letiltása is van, akkor azok a netto 50%-ig mehetnek.
Elől a gyerektartás, a többi meg aztán, amennyi jut.
A bérszámfejtők ezt tudják, nem vonnak többet.
A bank (bárki) csak a bérszámfejtésen át jut a letiltandó pénzéhez.

zsz13 #   2013.10.21. 15:37

Kedves eos-üldözött!
köszönöm a választ!
Arról esetleg nincs infód, ogy mi van akkor ha a banki tartozást végrahajtó próbálja beszedni? Jól tudom, hogy a folyószámla egyenlegéből a
minimun nyugdíj + (min.nyugdíj háromszorosa/2) érték fölött mindent vihet?

luck-666 # e-mail 2013.10.21. 15:42

A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá.

Az intelligenciának roppant kínos tulajdonsága, hogy nehéz leplezni...

áron45 # e-mail 2013.10.21. 16:12

Üdvözletem!

Egyenlőre válás nélküli gyerektartást fizetünk havonta mindketten, egyenlő összegben. A 2 gyerek 2 hetet nálam 2 hetet az anyjánál van. Mostanra sajnos gondot okoz az összeg kifizetése, fizetésletiltás miatt. Elfogadja-e a munkáltatóm, ha közjegyző elött nyilatkozom/nyilatkozunk a megállapodott gyerektartás összegében, és azt vonja le előbb?
Köszönöm a választ!

gerbera317 # e-mail 2013.10.22. 10:02

Kérni kell közvetlen bírósági letiltást, és az majd szépen beelőz a többi letiltásnak.

gerbera317 # e-mail 2013.10.22. 10:04

OFF
egyenlőre = egyenlő mértékűre
egyelőre = most és még egy ideig
ON

gerbera317 # e-mail 2013.10.22. 10:05

OFF
egyenlőre = egyenlő mértékűre
egyelőre = most és még egy ideig
ON

Hephaistos7 # e-mail 2013.10.24. 19:05

Inkasszózták számlámat, el isutalta a bankom a lehetséges maximumot, a többi pénzhez pedig ugye nem férek hozzá. De ma megkaptam a közjegyző levelét, amelyben a végrehajtási lapot visszavonja, a fizetési meghagyásra tett záradékot pedig hatályon kívül helyezi( nem kaptam egy levelet sem ezért megdőlt a kézbesítés vélelme ). A kérdésem az lenne, hogy hogyan szabadulhatok meg a végrehajtó irodától és velük együtt a számlámat terhelő inkasszótól? Kinek kell jelezni feléjük, hogy a vhlap vissza lett vonva?

Segítséget előre is nagyon köszönöm.

gerbera317 # e-mail 2013.10.25. 00:01

Kinek kell jelezni feléjük, hogy a vhlap vissza lett vonva?

A közjegyző megküldi a végzést a végrehajtónak, és az már tudni fogja a dolgát.

feléjük

Pusztán ezért megérdemelnéd, hogy ne kapj vissza semmit, de hát visszakapod.

Anima1 # e-mail 2013.10.25. 16:06

"Inkasszózták számlámat, el isutalta a bankom a lehetséges maximumot, a többi pénzhez pedig ugye nem férek hozzá."

A többi pénzhez miért nem férsz hozzá? Inkasszónál a maradékot nem lehet levenni?