DunaCorp


Dr.Attika # 2012.09.27. 14:30

Az is. Ezek a cégek abból élnek, hogy az átlag magyar, ha kap egy hivatalosnak tetsző levelet, akkor teszi azt ami abban foglaltatik. meg kell nézni ezen cégek mérlegét. Kiderül hány balekot vesznek rá a fizetésre.

Adóstárs # 2012.09.27. 14:10

remek, hogy ilyen cégek vannak.

Itt mindent szabad a zsiráf végrehajtóknak.

Külföldön még a borítékra azt sem írhatják rá szinte, hogy honnan jött a levél, nemhogy zaklassonak.

Pl nekem is jött levél végrehajtótól, hogy xy.. és nagy betűkkel virított rajta, hogy végrehajtás. Még az is látszott, hogy haladéktalanúl fizessem be stb stb.

Kis falu.. a postás ismer mindekit.. értitek.

Én ezt jogtalannak tartom.

Dr.Attika # 2012.09.27. 13:57

Nagyon helyesen cselekedett. Kiváncsi vagyok renőreink mire jutnak.

Csillagszem63 # 2012.09.27. 13:45

Sziasztok!

Feljelentettem a Rendőrségen Őket munkahelyi zaklatásért, és az Adatvédelmi Hivatalhoz (Ombudsman) is nyújtok be panaszlevelet, mert a folyosón még azt is kikiabálta, hogy milyen hitellel, mennyivel tartozom, amihez -én úgy gondolom- banki titok köti ŐKET is...
Nagyon-nagyon szemtelenek, udvariatlanok, gátlástalanok, lekezelőek és még lehetne sorolni a jelzőket rájuk. A szomszédaimat hívogatták, de nekem a levelemre -panaszlevél, tv-s ajánlott levél- semmiféle választ nem küldtek, csak megalázó sms-t, ami persze meg van a telómban.

ObudaFan # 2012.09.27. 12:35

Azt nem, de a feljelentés helyett érdemesebb lenne polgári pert indítani, azt meg ebben az esetben a törvényszéken lehet.

Dr.Attika # 2012.09.27. 12:12

Feljelenteni nem a bíróság panasz irodájában, hanem a rendőrségen kell.

maresz75 # 2012.09.27. 10:34

T. Csillagszem63!

Én képes vagyok ezt az esetet elhinni neked, de remélem a nevét megjegyezted. Én a helyedben felkeresnék egy ügyvédhez vagy pedig befáradnék a bíróság panaszirodájába és feljelenténém a Dunacorpot. Ha van tanúd vagy esetleg az iskola rendelkezik megfigyelő kamerával kérném az illetékesektől az adott napi felvétel megőrzését biozonyítási céllal.

  • Ez egy pénzügyi vállalkozás "faktorcég" eggyáltalán mégha annak is van kinyílvánítva?
  • Ezek után verőlegényeket is várhatunk netán?

De lehet, hogy elgondolkodok azon, hogy felekresem őket mivel nekem is tartoznak és a végrehajtó 8 éve nem megy semmire.

Csillagszem63 # 2012.09.26. 16:12

Kedves "Ius latratus"!

Kérlek, higgyél nekem, mert tanúk vannak rá. Eddig telefonon hívogattak, ma pedig személyesen megjelent egy férfi, és úgy, ahogy leírtam, az történt.
Joga van kikiabálni, hogy mennyi adósságom van, és milyen típus? Csak annyit árulok el a munkahelyemről, hogy iskola. Ott nem egyedül vagyok....

ius latratus # 2012.09.26. 15:23

Fenntartva a jogot, hogy erős kétségeim vannak a történet valóságtartalmát illetően, azt kell mondjam, kedves csillagszem, hogy nem, nem tehetik meg.
Én nem látom a sztoriban a zaklatást amúgy.

Csillagszem63 # 2012.09.26. 13:41

Azt elfelejtettem leírni, hogy Bennetek pedig "dologtalan ügyvédeknek" nevezett.
Nekem nem ez a véleményem....

Csillagszem63 # 2012.09.26. 13:19

Sziasztok!

Most volt nálam a munkahelyemen egy férfi (rövid nadrág, póló, papucs) a Duna Corp-tól. Közöltem vele, hogy a munkahelyem az munkahelyem, és itt nem vagyok hajlandó vele tárgyalni. Szóváltás következett, amire én kértem, hogy legyen szíves menjen az irodából, mire ő nem volt hajlandó. Felvettem a telefont, hogy hívom a rendőrséget, ha nem távozik, mire ő a munkahelyem folyosóján végig kiabálta a hitelemet, tartozásomat.
Ezt ŐK megtehetik, vagy feljelenthetem zaklatásért?

Köszönöm a segítséget.

Szibülla # 2012.09.26. 10:58

Kedves Dr.Attika!
Én azért fizettem nekik, mert mikor először felhívtak, mellékelten megjegyzem, hogy ilyen gusztustalan stílust én még nem hallottam) akkor a bankot hívtam fel, hogy megkerestek a Dunacorptól, de én a BANKnak szeretnék fizetni és nem a behajtónak. De elzavartak mondván én már nem vagyok az ügyfelük, nem tudok nekik fizetni! Az EOS-nak nem fizettem, ők csak telefonálgattak és leveleket küldtek, majd jött a fizetési meghagyás.
A Dunacorpnál mikor telefonon megbeszéltük, hogy akkor fizetek majd, mondtam ok, de szeretném személyesen befizetni a bankba. Az ügyintéző hölgyike, mint akit leforráztak mondta, hogy személyesen nem tudom elintézni.
Sajnos ezek semmitől nem riadnak vissza. Minap anyukámat elérték és közölték vele, hogy megtudták, hogy én külföldön vagyok és ha kell akkor hazahoznak és az a költség is engem fog terhelni. Szerencsére anyukámat nem kell félteni, mert mondta, hogy őt még egyszer ne hívják, mert nem tud semmit.
Én pont azért jöttem külföldre, hogy ezeket az adósságokat rendezni tudjam, de ki felé fogom tudni azt nem tudom.

ObudaFan # 2012.09.25. 16:26

Ha a régi jogosult értesít az engedményezésről, akkor az engedményesnek kell teljesíteni, minden más esetben a régi jogosultnak.
Természetesen a Dunacorp csak bírósági eljárást követően tud végrehajtani, csak anyagilag nem érdemes ezt kivárni.

Mariskanéni # 2012.09.25. 14:59

Üdv!Ha a Dunacorp megvásárolta a hitelt akkor hogy fizessünk a régi jogosultnak???És akkor ne fizessünk semmit?Bírósági eljárás nélkül úgye nem foglalhat a Dunacorp???Amúgy honnan tudja lekérdezni,hogy mi van a nevemen???Köszönöm a válaszokat!

Dr.Attika # 2012.09.21. 19:59

Köszi. De amíg nem jut el az adósok tudatába, addig pusztába kiáltó szó.

dundibundi # 2012.09.21. 18:34

Sziasztok!

Dr. Attika, írtad, hogy a pénzintézetnek fizessünk. Volt egy jelzáloghitelünk, amit felmondtak, átkerült a Zalabest Kft-hez. Elmentem a bankba, részletfizetési kérelmet adtam be, pozitívan bírálták el, bár most nagyon magas törlesztővel, de azért sikerült megmenteni, s visszafordítani.
Volt egy hitelkártya, amit ua. a bank "vágott a fejemhez", s bár nem akartam róla költeni, rákényszerültem, s mikor törleszthettem volna, akkor omlott itthon össze minden. A hitelkártyafelmondást a Dunacorphoz küldték. Sajnos már fizettem nekik. Csak azért beszélek velük, mert különben hivogatnák a hugomat és az édesanyámat, akik a jelzálogban is érintettek (az ő elérhetőségük is ment a Dunacorphoz), viszont a hitelkártyáról nem tudnak. Kérdésem: ugyanúgy, ahogy az előző felmondásnál is tettem, visszamehetek a bankhoz? Vajon adnának egy újabb esélyt? A Dunacorp nálam is a végrehajtót emlegeti.
Más: vki itt már említette, hogy elment személyesen Csomádra, s a székhelyükön nem talált senkit, még kiírva sem. A honlapjukon a panaszbejelentést viszont rögtön azzal kezdik, hogy személyesen "szóban" a csomádi székhelyen lehet. Ezt nem vizsgálja egyik szerv sem? Ma pont beszéltem a hölggyel, kérdeztem, hogy nincs vmi pesti irodájuk? Mondta, nincs lehetőség személyes egyeztetésre. Érdekes....

Dr.Attika # 2012.09.21. 16:48

Nem "cseberből vederbe". Egyesek, mint Szibülla nem fogják fel, mint e topicban többször elhangzott, hogy az ilyen EOS, Dunacorp cégeknek ne fizessenek, hanem az alap jogosultnak teljesítsenek. Amit fizettek az kiobott pénz, mert a saját jutalékukra számolják el és az alap jogosult egy forintot nem kap belőle.
Aki nem hagyja, azon nem lehet segíteni.

Szibülla # 2012.09.21. 08:49

Sziasztok!

Nekem mind az EOS-sal is volt kapcsolatom, ők a fizetési meghagyást elindították 3 hónapja, a Dunacorp most tart ott, hogy a szomszédokat zaklatja.
Majdnem egy évig rendesen fizettem nekik egy-két nap csúszással, már akkor jöttek a telefonok és az sms-ek. Most külföldre jöttem, hogy sikerüljön összeszednem egy kis pénzt, hogy kifizessem őket, de most az anyámat, a szomszédot hívogatják, hogy a világ végén is megtalálnak és hazahoznak és azt is nekem kell kifizetnem.
Én sem kaptam semmilyen szerződést és ezt egyszer a jogi osztályuknak szóvá is tettem. A válasz: Nem vagyunk pénzintézet, hogy szerződést kössünk, amiben megállapodtunk szóban telefonban ahhoz tartsam magam. De hangfelvétel nem készült a beszélgetésekről, vagy legalábbis nem mondták a beszélgetés elején. Mondtam, hogy nem tudok a továbbiakban ennyit fizetni csak kevesebbet. Az nem jó, annyit kell és kész! Majd "rendes" volt és megadott egy elérhetőséget, hogy vegyek fel újabb hitelt, hogy őket rendezni tudjam.

Én sem tudom mit csináljak, mert tudom, hogy rendeznem kell őket is és mindegyiket, csak nehéz. Elbújni nem akarok a felelősség alól, de amit csinálnak kicsit sok nekem.

Csillagszem63 # 2012.09.21. 06:17

Sziasztok!

Köszönöm válaszaitokat!

Gerbera317! Hidd el én nem haragszom, mert nem az a típus vagyok, hanem inkább olyan, aki túl lelkiismeretes.

Taffyka! Nagyon köszönöm a betett topicot, ugyanis "40 %-os munkaképesség csökkenésem van" :), és nagyon igaz, amit ott leírtak.

Legyen bármi, de az Ő aljas, "mocskos" stílusuktól, beszédüktől, zaklatásuktól szabaduljak meg.. Azoknak az embereknek pedig, akik ott így viselkednek emberekkel, hogy megalázzák őket úton-útfélen ez legyen az életben a legnagyobb örömük!

Ismételten köszönöm Nektek!

gerbera317 # 2012.09.20. 16:03

Kedves Csillagszem,

Olvass bele az EOS Faktoros topikba, ott megtudod, hol kell kezelni ezeket a követeléskezelőket. Mielőtt azonban le akarnád rázni magadról a Dunacoropot, javaslom, győződj meg arról, vajjon tényleg nem tartozol-e a társaságnak.

Ha ugyanis tartozol, akkor a "jogi úton" a fizetési meghagyást kell érteni. Lényegesen ettől nem lesz több a tartozásod, de néhány ezrest mindenképpen megsprórolsz, ha most állsz szóba a társasággal. Ha a fizetési meghagyás jogerőssé és végrehajthatóvá válik, bármikor, kénye-kedve szerint kérheti a Dunacorp a végrehajtást. Igaz, ekkor megszabadulszt tőlük meg a zaklatásuktól, de lesz helyette végrehajtó, aki nem nagyon fog zaklatni, de ő már olyan oroszlán, akinek foga is van, úgyhogy ha csak egyszer is megharap, az tényleg fájni fog.

Remélem, most hasznosabb voltam, mint legutóbb.

U.i.: Ne higgy az előttem szólónak: a "felszólítás"-nak nincs állandó határozója, de ha mégis ragaszkodunk hozzá, akkor a "feléjük" a lehető legrosszabb megoldás. Taffyka mondata így lenne helyes: "..., hogy utoljára szólítod fel őket, hogy..." :-x

Csillagszem63 # 2012.09.20. 15:37

Sziasztok!

Legyetek szívesek adjatok tanácsot, hogy hova fordulhatok, mivel napi szinten munkahelyen, szomszédoknál állandóan hívogatnak, sőt sms-t küldenek!
Péntektől fogva 12-szer hívtak fel mobilon és a munkahelyi vezetékes telefonon, munkaidőben.
Ma még közölték, hogy jogi útra terelik az ügyemet.

Mit ajánlatok? Köszönöm!

Csillagszem63 # 2012.09.18. 05:42

Szia Gerbera317!

Nem kellett kimagyaráznom magam, ugyanis elmondta a Hölgy aki keresett, hogy hitelem van, nem fizetek és le fogja tiltani a fizumból :) Ugyanígy a szomszédom is tudja, hogy miről van szó, de nem általam.... Erre lettem dühös, hogy milyen banktitoktartás ez? Miért kell kiteregetni mindenkinek? És mi jogon hívogat fel ezzel kapcsolatban idegeneket?
Ezért kérek Tőled/Tőletek infót, hogy ez okból van-e jogom feljelenteni?

Amúgy nem vagyok sértődős, csak egy kicsit rosszul esett, amit válaszoltál. Elnézésedet kérem!

Köszönöm, és ha kérhetek legyél szíves/legyetek szívesek tanácsot adni, hogy hova kellene ezzel kapcsolatban írnom, avagy feljelentést tennem, mivel a címükre küldött panaszlevelemre a mai napig nem érkezett válasz. Írni nem tudnak, csak telefonon zaklatni..... :)

Köszönöm!

gerbera317 # 2012.09.17. 14:24

Javagyúgy, téged nem az érdekelt, hogyan magyarázd ki magadat azoknál, akik előtt kompromittált a Dunacorp? Téged az érdekelt, hogyan rázhatod le magadról a Dunacorpot, és hogy egyáltalán lerázható-e?

Nos, ehhez elég lett volna egy kicsit visszábbgörgetni a hozzászólásokban, illetve az EOS faktoros topikba beleolvasni. Ez annyira lerágott csont, hogy dr. Attika is csak 2 nap után szólt hozzá, de ő is kitérő ill. máshová hivatkozó választ adott. Végrehajtási ügyintéző kicsit szájbarágósabban magyarázza meg ugyanazt. Tőlem meg azt tudtad meg, hogyan gurítsál a kollégák és a szomszédok előtt. Mi ebben a komolytalanság, meg a lenézés, csillagom?

Csillagszem63 # 2012.09.17. 13:35

Kedves "Végrehajtásügyintéző" és Dr.Attika!

Köszönöm válaszotokat, és tanácsotokat be is fogom most tartani. A munkahelyemnek, ismerősöknek, szomszédoknak úgy gondolom ehhez semmi köze nincs. Én vagyok "sáros", de nem ennek a cégnek.

Kedves "gerbera317"!

Én komoly érdeklődéssel fordultam Hozzád/Hozzátok segítségért, és nem azért, hogy azt érezzem, hogy lenéztél....kinevettél.
Én nem vagyok ügyvéd, jogász, végrehajtó és egyértelmű, hogy ezért kérek tanácsot. Egyszerű emberként dolgozom, de egyformán tisztelek Mindenkit akár Fiatal, akár Idősebb.

Köszönöm!

Dr.Attika # 2012.09.17. 12:55

Nem ezt írtuk le régebben is ezen a topicon és az EOS-on is. Mindig vannak, akik fizetési kényszert éreznek, ha kapnak egy hivatalosnak látszó sárga csekkel "bélelt" levelet. Mindegy ki küldte azt.