Teljesen felesleges befizetni a 20 ezer forintot. Hajtsák el ezeket az álbehajtókat. Hívják ki nyugodtan a rendőrséget, ha megjelennek.
DunaCorp
De azt mondták ha nem működünk együtt a végrehajtásnál akkor az büntető jogot vagy mit von maga után...és ez a baj, nagyon meg félemlítik az embert...itt a gyermekem...féltem na meg a születendőt is....
Majd ha bírósági végrehajtó jön, azzal együttműködsz. Ezek csak behajtók, semmi többet nem tehetnek mint ha mondjuk a munkatársadnak lógnál 20.000 ft-tal és követelné rajtad a pénzt.
Ha kimenne vmi nagydarab, akkor nem szabad beengedni és ha erőszakoskodik rá kell hívni a rendőrséget. Az sem árt, ha felveszed amit mond, lefényképezed/levideózod ahogy rugdossa az ajtód. Ezekért mind előveszik majd.
Ezek abból élnek mind, hogy féltek tőlük. Egyszer kell ellentmondani és kitartani a végsőkig, utána csak röhögsz rajtuk. Tapasztalatból írom. Nem árt egyébként utánanézni mit tehet a közjegyző, a végrehajtó, a nav, az önkormányzat, a parkolócég, a közterület-felügyelet, a rendőrség, a bank, a közművek, a szemétszállítók, a telefon kábeltv és internetcégek - kb ezek a leggyakoribbb vérszívóink. Ha szép sorban utánajársz, hogyan lehet ezeket a fizetnivalókat sorban kikerülni - ha NAGYON_AKAROD - onnantól más világ nyílik meg előtted. A behajtók csak ezek után jönnek, futottak még kategória.
Az élettársamat is már hónapok óta zaklatják. Ma már ott tartunk, hogy naponta legalább 50 - szer hívják, különböző számokról. Már az én emailemre is küldtek üzenetet, amiről fogalmam sem volt, honnan nyomozták le. Tegnapelőtt én vettem fel a telefont és rákérdeztek konkrét név szerint hogy én vagyok - e az élettársa. Ráadásul én nem is magyar állampolgár vagyok. Ma felvettem a telefont és nagyon kiabáltam a nővel. Azt mondta, igyak egy pohár vizet. Még dühösebb lettem. Kérdőre vontam honnan tudja az én adataimat, és hogy mi közöm a tartozáshoz. Arra persze nem válaszolt. Ja, azon akadtam ki, hogy mivel már a párom nem vette a telefont, lehallgatták, és akivel előtte 2 perccel telefonált, őt is felhívták, a páromról érdeklődve. Közöltem a nővel, hiába hivogat egy fillért nem fogunk fizetni, mert ha már olyan nagy nyomozó, nézzen utána az interneten, milyen rossz hírük van és hogy mindenki óva inti az embereket hogy nekik fizessen. Erre persze nemtudott mit mondani. Mondtam, hogy bemegyünk a bankba és oda befizetjük a pénzt. Mondta, hogy a bank eladta nekik a tartozást. Hát mi biztos hogy nekik nem fizetünk, énvégettem ide is jöhetnek, rájukhívom a rendőröket. Utána még hivogattak, felvettem a telefont és tartottam a vonalat.:) Nem kell tőlük megijedni.
Engem is ma zaklattak azzal a kérdéssel, hogy márciusban mikor fogom feladni a pénzt. Nagyon begurultam, mert szerintem ilyet nem kérdezhet február végén. Én tudom, hogy tartozásom van, amit be kell fizetni. Sajnos a bank eladta, nem tudok már oda fizetni. Eddig 180 e. Ft-ot befizettem részletekben, még 60 e. van hátra, de azt már nem tudom hogyan fizessem ki. Nyugdíjasok vagyunk,betegen, hidegben, kevés élelemmel stb. Nem értem az Ügyvéd urakat, akik azt írják, hogy ne fizessünk. Tartozást fizetni kell!! Miért ad el egy jó hírű bank "állítólagos szélhámosoknak" ügyeket? Hogy adhatják ki az adatainkat? Hol van a bank titok? Visszaélnek a szegény emberekkel. Mi van ha nem fizetem ki a 60 e. Ft-ot? Mit tudnak csinálni? Jönnek betörni az ajtót? Az ijedségtől ott fogok meghalni. Írjon valaki ötletet, hogy mitévő legyek.
duduka74
Az ügyvéd urak nem azt írják, hogy ne fizessék meg a tartozást, hanem azt, hogy a jogosultnak fizessenek. A behajtó cégek nem azok. Ha és amennyiben engedményezési szerződéssel ők váltak jogosulttá és ezt megfelelően igazolta az engedményező, akkor teljesítsenek neki. De ebben az esetben sem jogos a telefonos zaklatás ( Btk. 176/A. §), munkahely, szomszédok, rokonok megkeresése, akár megtévesztő levelekkel és sorolhatnám tovább.
A jogszerű út az igényük érvényesítésére a bírósági út.
ERA01!
Én is hasonló cipőben járok, és kértem a cégtől hivatalos kimutatást, amit persze nem tudnak küldeni. Egy hivatalos levelet nem kaptam tőlük, és amikor kijöttek a munkahelyemre feljelentettem őket zaklatásért. Jó lenne, ha minél többen lennénk, akik tudjuk bizonyítani az undorító magatartásukat. Ők megszeghetik a törvényt szemrebbenés nélkül, hisz kiadják az adatainkat. (Én írtam a Nemzeti Adatvédelmi Hivatalnak, ahonnan azt a választ kaptam, hogy nyugodt lélekkel jelentsem fel őket, mert kétszeresen is megszegték a törvényt velem szemben.)
Teljesen egyetértek Veled abban, hogy nem szabad, hogy észrevegyék, hogy félünk tőlük....
Sziasztok! Kinek milyen tapasztalatai vannak a dunacorpal? Engem is zaklatnak hogy fizessek de olvastam itt hogy nefizesünk nekik. Nemtudom mit tegyek fizesek vagy nem? Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok! Kinek milyen tapasztalatai vannak a dunacorpal? Fizessek nekik? Segítségeteket el?re is köszönöm!
Sziasztok!
A Dunacorp pár napja jelent meg az életemben, azzal hogy megvásárolták a banki tartozásomat. Tud abban valaki segíteni, hogy ha a bank hivatalos ÁSZF-ében az áll, - "...hogy a Bank jogosult a hatályos jogszabályok alapján a követelése behajtása érdekében bírósági peres, majd azt követően végrehajtási eljárást kezdeményezni, mely eljárások költségei is a Számlatulajdonost terhelik..." - akkor jogosult egy harmadik félnek eladni a követelését és kiadni az adataimat?
Nem sérti meg az eladással az adatvédelmi törvényt?
Előre is köszönöm a választ.
Igen, nem.
Tiszteletem. Olyan kérdésel fordulnék önökhöz, hogy volt egy zsemélyik kölcsönöm, amit jó ideje nem tudtam fizetni.Közben a dunacorphoz került a hitelem, párszor hivtak telefonon, de semmiben nem egyeztünk meg. Most ott tartunk, hogy a munkáltatomnak küldtek levelet,hogy a fizetésem 50% szeretnék le vonni. Kérdésem az lenne ez lehetséges-e? ugy tudom a fizetésem 33% vonnhaták le.vagy tévedek.ez nagyoban veszélyeztetné a megélhetésemet, ugy, hogy közben még két embert tartok el, egy kiskorut, meg édesapámat aki nem dolgozik.Kérdésem az lenne lehet e velük ilyenkor valami egyeségre jutni valami részlet fizetésröl,pl fizetésem 20-30% ról. Munkáltatomank eleget kell enenk a levélnek tenni, vagy nekem allál kell irnom ezt a papirt? válaszát elöre is köszönöm.
Tiszteletem!
A munkáltatójának olyan levelet küldtek, hogy Ön hozzájárult ahhoz, hogy vonják le a fizetéséből az állítólagos tartozást részletekben. Itt csalás kísérlete és személyes adatokkal visszaélés történt.
remélem a munkáltatója tett büntető feljelentést.
Munkáltató nem tett fejelntés, de mindent tudnak rólam, h mióta dolgozom ennél a cégnél, h mennyi a bejelentett bérem stb.Igen az állt benne , h az én kifejezett kérésemre történt ez a levél, és h hozzá járolok ehez. Most, h ezt a papirt nem irtam alá, fel hivtak ennek a behajtó cégnek a jogi osztályáról, h továbbitani fogják közjegyzönek, és akkor jógeröre fog emelkedni ez a behajtás. ajánlotak olyan lehetöséget, h 1 héten belül befizetek minimum 250ezret akkor talán beszélhetünka 33% levonásról. Mondtam nekik, h biztos, h nem tudok befizetni ennyi pénz hisz nem is keresek ennyit. ez nem nagyon érdekellte öket. mert h 3 hiteböl áll a tartozásom, és nem kevés 2milló körül van.
:)
joci
Szerintem várd meg a közjegyző által kiküldött Fizetési Meghagyást (FMH). Ebben benne lesz, hogy ki, mennyit, milyen alapon követel tőled. Addig is keress egy ügyvédet. Ha megjött az FMH, mutasd meg az ügyvédnek és azokat a szerződéseket, iratokat is ami alapján keletkezett. Az ügyvéd megmondja mi alapján mondj ellent, 15 napon belül kell ellentmondani. Kis szerencsével a követelést felére/harmadára apaszthatod ha perré alakul az ügy, de az is lehet, hogy simán elpárolog.
Ha nem fizetsz nekik egy forintot sem, azzal jelentősen lassítod őket, kevesebb adóst tudnak megkeresni, fenyegetni, fogy a pénzük, ha mindenki ellentmondana besülne az egész, bezárhatna a dunacorp. De hát ti fizettek rendületlenül, jó birka módjára :))
Ellentmondást nem kell indokolni. Egyszerűen a közjegyzőnek címezve, ügyszámra hivatkozva csak azt a bűvös mondatot kell leírni, hogy
"A követelt összeggel nem tartozom."
Ezt követően perré alakul a dolog. Ott pedig lehet védekezni.
Tiszteletem.
Kérdésem az lenne, ha már vonják fizetésemböl 50%.
Attol függetlenül, még a bankszámlámra is tudnak inkaszót tenni? akkor is a van hitel keretem ami folyamatosan minuszban van mert van hitel keretem fizetésem 2x se. És még a másik, h a hitelel terhelt autómal mi történik? mert azt hallottam azt is el vihetik.
Válaszokat elöre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.
Én csak annyit kérdeznék tőletek,hogy a Bank miért nem kínálta fel nektek a hiteletek megvásárlását? Köztudott hogy 10%-körüli összegért vásárolja meg Pl ez a DunaCorp.
Amúgy én is azt tanácsolom hogy nem szabad nekik fizetni! Csak akkor ha bírósági végzés van róla. De ha sok péznetek(pénzük) van nekem is fizethettek!:)
Ahogy azt már előttem is sokszor leírták,nem kell félni ezektől a gyökerektől!
Ezt figyelmesen olvassák el:
A személyes adatkezelésről szóló törvény szerint nem adható ki személyes adat harmadik félnek, – csak abban az esetben, ha az adóst erről levélben tájékoztatják, és beleegyezését megkapják. – A törvény 6. §.-nak 8. pontja szerint, azonban: … „(8) Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg.”
Abban az estben, ha adósság kezelő faktoring cégek megkeresik az adóst, hogy a nevesített szolgáltató, vagy bank kezelésébe, illetve tulajdonába adta az adósságot, felmerülhet a kérdés, hogy vajon jogában állt-e?
A szolgáltató, illetve bank nem jogosult a követelésének eladására, mert az adós a szolgáltatóval, illetve bankkal kötött szerződést és nem a faktoring céggel.
Ezek a faktoring cégek teljesen jogtalanul járnak el. Követelés kezelésére sem jogosultak csak az a cég, akivel az adós szerződést kötött.
Ennek módja a következő; a jogosult szolgáltató illetve bank kér az adós ellen fizetési meghagyást és annak alapján bírósági végrehajtást, ez a jogos eljárás.
Tehát, amennyiben zaklatja az adóst bármilyen faktoring cég, bátran követleje nála a személyes adatainak azonnali megsemmisítését. – Valamint írjon egy feljelentést a Pesti Ügyészségre, és ennek keretében kérje az ügyészséget az illető faktoring cég felszámolására.
Mindezek megkoronázásaként a szolgáltató, illetve bank ellen, aki az szigorúan titkos adatait kiadta, – kérje a kártérítési kötelezettségük megállapítását, akár az ügyészségen is!
Ha az adós valamikor mégis szóban vagy írásban beleegyezését adta ezen adatok kiadására, írjon levelet a faktoring cégnek, hogy kéri az adatai azonnali törlését, mert nem velük szerződött, hanem a jogosult szolgáltatóval vagy bankkal. Továbbá az adós írjon egy levelet a szolgáltatónak vagy a banknak és szólítsa fel, hogy úgy rendelkezik, hogy ezentúl az adatait zártan kezeljék és megtiltja az adatok harmadik félnek való kiadását.
Miért kell ezt a marhaságot minden héten feldobni? A jogosult arra engedményezi a követelését, akire akarja. Az engedményes pedig már nem harmadik fél. Ennyi.
Mindazonáltal, nem kell ezekkel szóba állni mindaddig, amíg nem küldenek fizetési meghagyást. És akkor sem velük, hanem a közjegyzővel.
"A szolgáltató, illetve bank nem jogosult a követelésének eladására, mert az adós a szolgáltatóval, illetve bankkal kötött szerződést"
Ha egy ilyen mondatot eleresztettél volna a polgári jog kollokviumon, szerintem azonnal, páros lábbal rúgtak volna ki.
Azt meg az adatvédelmi biztos is megállapította, hogyha egy követelést eladnak (engedényeznek), akkor az eladó jogszerűen adja át az adós személyes adatait a követelés megvásárlójának.
"Mindazonáltal, nem kell ezekkel szóba állni mindaddig, amíg nem küldenek fizetési meghagyást."
Ezt is erősen meggondolnám, ha a követelés jogos.
Ha perré alakul az ügy, és még hónapokig, évekig húzódik, a perköltség, meg a kamatok igen szép összeget tesznek ki, és lehet, hogy az adósnak a végén jóval nagyobb összeget kell perkálni,mintha szóba állt volna a hitelezővel.
Kedves gerbera307,légysziles ezt támaszd alá ha megkérhetlek hogy ez miért is hülyeség!? Mindazon által itt az adatvédelmi törvény a lényeg,nem pedig az hogy ki kire engedményez!!! Főleg ha az iskola folyósólyán kiabálja az un behajtó hogy a tanítónőnek mennyi tartozása van!! (lentebb olvasva)
Mindazonáltal ha egy követelés jogos annak is megvannak a törvényi eljárásai.Én viszont akkor is pere mennék mert érdekes módon egy 600e Ft tartozásból már csak 250e FT a jogos követelés. (az induló hitel 200e ft volt amiből a követeléskezelő 600e szeretett volna csinálni.) De természetesen ez mindenki szíve joga hogy dönt.
Gondolom mindenki szeretné kifizetni a tartozását ha már egyszer megcsúszott,de nem úgy hogy egy bankszámlára fizetgetve csak küldözgeti a pénzt és nem hogy kevesebb hanem több lesz!!
Még azt szeretném hozzáfűzni hogy egy jogos követelést érvényesíteni akar a Bank vagy követeléskezelő az ügy perre megy. A bíróság kötelezi az illetőt hogy fizessen,ugye a jogos követelés pl:200eFt+egyéb dijak legyen 200eft (ez így 400e FT). Kiadják hogy a fizetésből tiltsák le a 33%-ot. A legtöbb dolgozó ember havi keresete 80-100e ft, Kérdem én hogy az a jobb ha minden hónapba 33% levonnak a fizetésből és legalább látja az illető a kiutat,vagy fizetget egy bankszámlára havonta 50e-reket mert PL:ennek a DunaCorpnak és a tarozása nem csökken vagy csak ki mértékben!!?
Mielőtt valaki ideirná hogy foglalni is kimennek házhoz annak írnám hogy először a fizetésből tiltanak! Az önálló bírósági végrehajtó meg nem mumus a legtöbb esetbe,vele is lehet tárgyalni.:)
Üdv mindenkinek!
Nálam is próbálkozott ez a cég, brutálisan é indokolatlanul nagy összeggel bepróbálkozva, de köszönet a tanácsokért és a segítségért dr. Attikának, feljelentettem őket a rendőrségen és elindult a nyomozás ezen munkáltatói megkeresés miatt jelentős értékre elkövetett csalás kísérlete miatt. Ezt a jogi lépést szerintem többen is megpróbálhatnánk, akkor talán leszállnának az emberekről.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02