DunaCorp

e.t.haza # 2012.10.15. 08:13

Sziasztok! Megegyeztem az ügyintézővel, hogy befizetek egy minimális összeget és kérvényt írok az ügyvéd úrnak a részletfizetés engedélyezére. Leírtam a levélben, hogy miért nem tudtam fizetni a hitelt és eküldtem a munkanélkülí ŕegélyemről és az éllettársam rokkantnyugdíjáról az igazolásokat. Erre adtak nekem 75000-es havi részletet. 150000 a család havi jővedelme. Ën ŕszeretném fiznetni a tartozást de ennyit nem tudok. Nincs ingatlanom se autóm se senim. Az éllettársam házában élek. Mit tegyek. Már se éjjelem se nappalom a Dunacorp miatt. Köszőnettel!

Csillagszem63 # 2012.10.15. 10:49

Kedves Skorpioka!

Nagyon is hasznos információkat kapunk/adunk egymásnak ezen a fórumon. Honnan tudod, hogy bandában vagyunk? Mindenki a saját dolga után érdeklődik, informálódik....
Csak nem a Duna Corp Zrt dolgozója vagy?

:)

maresz75 # 2012.10.16. 16:40

Tisztelt Skorpioka!

Elsősorban osztom Csillagszem63 véleményét.

Másodsorban megjegyezném, ha már te is koptattad a klaviatúrát ahhoz, hogy leírtad eme "nemes" Síró fórumra a hozzászólásodat gondolom pár bejegyzést elolvastál. Ezekből a bejegyzésekből világossá válhatott volna, hogy az esetek zömében nem arról szól a történet, hogy azért nem fizetnek mert nem akarnak vagy nem dolgoznak az adósok. Mindannyian tudjuk, hogy tartozunk és azt ki kell fizetni valakinek.
DE mit vár a Dunacorp az ügyfelektől mikor Ő sem tartja be a szabályokat. Lehet, hogy jogos a követelése de az eljárási módja sok esetben törvényt sért lásd. PSZÁF határozatok. Az általuk küldött levelet mindjárt azzal kezdi melyik törvény mely paragrafusa alapján fog eljárni - ha az a paragrafus vonatkozik rá akkor a többi is amit a leveleikben nem sorol fel.
Ha picit odafigyeltél volna és a bejegyzések mögé látnál akkor észrevetted volna, hogy mindenki a törvényes utat szeretné választani.

Skorpioka # 2012.10.18. 12:20

Véleményem szerint igen jól átlátom a helyzetet, de amikor a bankba bement az adós, és pénzt kért kapott.
A bank senkit nem kényszerített arra, hogy vegyen fel pénzt, mindenki önszántából vállalta a szerződési feltételeket.

A fentiek szerint, a szerződésekben nem rögzítették azt, ha valaki elveszti a munkahelyét, akkor nem kell fizetni, vagy ha csökken a bére akkor kevesebbel kell fizetni a törlesztőrészletet...

Véleményem szerint, ha mindenki rendesen fizeti, akkor nem is kéne hívogatni az ügyfeleket, ha nem bujkálnának, nem kéne őket kerestetni, szomszédok, stb...

Tessék ezeken a dolgokon elgondolkodni....

limma # 2012.10.18. 13:38

"de amikor a bankba bement az adós, és pénzt kért kapott.
A bank senkit nem kényszerített arra, hogy vegyen fel pénzt, mindenki önszántából vállalta a szerződési feltételeket."

Szóval, ha valaki - valóban önszántából - hitelt vett fel, akkor már MINDENT megtehetnek vele.

Eladta a lelkét, mint Faust és kész, keresheti a mennyországban a megnyugvást.

maresz75 # 2012.10.19. 18:08

A bank senkit nem kényszerített arra, hogy vegyen fel pénzt, mindenki önszántából vállalta a szerződési feltételeket.

A Dunacorp vezéreinek a fejéhez sem tartottak géppuskát, hogy vásárolja meg a tartozásunkat. Önszántából tette vállalva azt, hogy vagy megkapja vagy nem.
A banki szerződések sem tartalmaznak olyan eljárási módokat amit a Dunacorp végez, ha már ezt vesszük alapul.
Ha mindent olyan korrektül csinálna a cég akkor nem kellett volna október 11-én az ügyfélfogadást szüneteltetni (ha már egyáltalán létezett ilyen) a székhelyen.

mijou # 2012.10.19. 19:31

Most találtam:

"A „Fehér Kéményseprők” Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége, sértettek jelentkezését várta, azon sértetteket, akiket a „Dunacorp” elnevezésű ismeretlen körülmények közt működő vállalkozás zaklatja, vagy zsarolja.

Felhívásunkra országosan több százan jelentkeztek, akik elmondták, hogy különféle aljas módszereket alkalmaztak, például telefonos fenyegetőzést, zaklatást, zsarolást követtek el. Több esetben azzal zsarolták meg az adósokat, ha nem fizetnek be azonnal nagyobb összeget a vállalkozás saját számlájára, délután öt óráig, akkor másnap rendőrökkel mennek és kipakolják az egész házat családostól az utcára. A hölgyeknek több esetben azt mondták a telefonba, hogy álljon ki a sarokra, ha nem tud fizetni és másnap fizesse be az általuk megadott számlára az éjszaka megkeresett pénz.

A „Fehér Kéményseprők” Országos Társadalmi Szervezetek Szövetségének, sikerült feltárni és a nyomozó hatóságok elé tárni a „Dunacorp” összes hazugságát és elkövetett bűncselekményeit. Melyet sajtótájékoztató keretében oszt meg a nyilvánossággal.

Az alábbi videót és képeket Dabasi Tamás csomádi sajtótájékoztatóján készítették a Szabad Riport munkatársai

mijou # 2012.10.19. 19:32

lemaradt a link:

Pysti # 2012.10.20. 05:30

A lemaradt link: http://www.feherkemeny.com/

ius latratus # 2012.10.20. 06:16

Ilyenekre nincs valami dili rovat? Mi köze van ennek a végrehajtási joghoz?

Csillagszem63 # 2012.10.25. 11:25

Sziasztok!

Ez nem dilirovat -szerintem-, hanem egy bizonyos cég eljárási módszerével történő kifogás, szembeszállás.

Senki nem azt vitatja, hogy tartozik, hanem az eljárási stílusukat, valamint a hovatartozásukat, ha egyszer senkit nem lehet elérni adott székhelyen...Olvastam a riportot, és én is írtam e-mailt a velem történt incidensről. Anno, rendőrségi feljelentést tettem, mert kikiabálták az adataimat, amit bejelentettem a NAIH-nak is (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság). Tőlük is olyan választ kaptam, hogy a leírtakkal nyugodtan feljelenthetem őket.
Undorító a viselkedésük........

Ez a Duna Corp Zrt. ide tartozik ebbe a rovatba, mert milyen végrehajtási joguk, stílusuk van?

hossevi@gmail.com # 2012.10.27. 08:46

Sziasztok! Bele olvastam a hozzászólásokba, és az lenne a kérdésem hogy a Dunacorpal van két ügyem. Az egyik egy Erstés hitelkártya tartozás és egy T-Home tartozás! Mindent megtesznek hogy kicsinálják az idegeimet!! Szomszéddal üzengetnek Facebook profilomat nézegetve fenyegetnek telefonon aztán meg pláne kinyílt a csipájuk, és olyan hangnemben beszél és fenyegetőzik , hogy kénytelen vagyok segítséget kérni hogy ilyen esetben mit tegyek? Először is azt se tudom hogy a Dunacorp Zrt. valós cég e? Akár hányszor utaltam nekik pénzt vagy fizettem csekken azok az összegek mintha eltüntek volna!!! Szeretném ha ez a tartozás megszünne de! de már félek nekik fizetni mert a tartozás csak nő!! Nem lehet ezeket a tartozásokat az eredeti cégnek kifizetni "Erste T-Home"??? Segítsetek kérlek!! Üdv.

Dr.Attika # 2012.10.27. 08:52

Lehet, sőt ajánlott. A Dunába dobni is lehet, de nem érdemes.

laikusjoghoz # 2012.11.27. 14:21

Sziasztok!

Kérdésem: Hogy ha a Dunacorpnak engedményezte egy bank a tartozásomat, akkor hogyan teljesítsek a banknak? Én fel kerestem a bankot, meg erősítették, hogy eladták, engedményezték a tartozásom a Dunacorpnak.

Ptk.328. § (1) A jogosult követelését szerződéssel másra átruházhatja (engedményezés).

(2) Nem lehet engedményezni a jogosult személyéhez kötött, valamint azokat a követeléseket, amelyek engedményezését jogszabály kizárja.

(3) Az engedményezésről a kötelezettet értesíteni kell; a kötelezett az értesítésig jogosult az engedményezőnek teljesíteni.

(4) Ha a kötelezettet az engedményező értesíti, a kötelezett az értesítés után csak az új jogosultnak (engedményes) teljesíthet; az engedményestől származó értesítés esetén a kötelezett követelheti az engedményezés megtörténtének igazolását. Ennek hiányában csak a saját veszélyére teljesíthet annak, aki engedményesként fellépett.

329. § (1) Az engedményezéssel az engedményes a régi jogosult helyébe lép, és átszállnak rá a követelést biztosító zálogjogból és kezességből eredő jogok is.

(2) A kötelezettnek az engedményezésről való értesítése az elévülést megszakítja.

(3) A kötelezett az engedményessel szemben érvényesítheti azokat a kifogásokat és beszámíthatja azokat az ellenköveteléseket is, amelyek az engedményezővel szemben az értesítéskor már fennállt jogalapon keletkeztek.

gerbera317 # 2012.11.28. 18:32

Ha az a kérdés, hogy hogyan teljesíts a banknak, akkor a válasz: sehogy. A Dunacorpnak tartozol már, nem a banknak.

Dr.Attika # 2012.11.28. 18:45

Tévedés. Nem a Dunacorpnak tartozik, hanem a banknak. Ne keverjük már az engedményezést a követelés kezeléssel. Előbbi kötelem átszállás, az utóbbi megbízási jogviszony.

gerbera317 # 2012.11.28. 19:32

Jó. De a srác engedményezésről ír.

laikusjoghoz # 2012.11.29. 12:27

Dr. Attika!
A Dunacorp faktor cég, nem követelés kezelő! Lehet, hogy nem minden ügyet vásároltak meg, viszont az enyémet igen és ezt a bank is alá támasztja rögzített vonalon, levélen keresztül. Tehát a kérdésem az, hogy a Te tanácsod szerint hogyan teljesítsek a banknak? Eddig azt hangoztattad, hogy ne fizessen senki a Dunacorpnak, de a bankban nem tudok fizetni, mert már nem is él a számlám, tehát el sem megy a bank felé az utalás. Ügyvédre nincs pénzem, szeretnék fizetni, mert van egy kis pénzem, de teljesen elbizonytalanítottál. Úgy érzem, hogy baj lesz, ha nem fizetek a dunacorpnak sem.

Szibülla # 2012.12.13. 09:06

Nekem is ez volt a problémám, hogy mikor a Dunacorp elkezdett nyomulni, akkor a bankokat felhívtam, hogy én nekik szeretnék fizetni. De mindenki azt mondta, hogy már nincs náluk a tartozásom. Olyan szinten nyomulnak, hogy az édesanyámat fenyegetik, hogy mennek foglalni, hacsak nem számlával bizonyítja, hogy az ővé a lakásban található dolgok (nála van a bejelentett lakcímem), a közösségi oldalon az ismerőseimnek írogatnak, hogy jelezzék felém, hogy hívjam fel őket.
Külföldre mentem, hogy több pénzt tudjak keresni és lerendezzem az adósságaimat, persze itt sem könnyebb a pénzkeresés, de hívogattak a régi számomon. Kérték adjam meg a külföldi telefonszámomat, hogy azon tudjanak hívni. Ezt megtagadtam. Kezd az egész nyomasztó lenni. Nem tudom, hogy mihez tudnék még kezdeni.

M666 # 2013.01.04. 08:51

Kérdezni szeretném hogy a dunacorp zrt-ről tud valaki valamilyen konkrét ügyet?Valóságos cég,folyik ellenük büntető eljárás,szabad nekik fizetni,utalni?Mi is kapcsolatba kerültünk velük.Elég durva dolgokat műveltek telefonon.Hatósággal fenyegetőztek,gyámhatósággal,végrehejtással stb.De ezt mind a saját hatáskörükön bellül!Lehetséges mind ez,szerintem nem!Már utaltunk nekik de a pénz útja homályos számunkra.Álneveken jelenkeznek,helyi polgárőrséget küldik ki hozzánk,egyik ügyintéző nem tud a másikról,már mindegy kivel beszélnek csak utaljuk a pénzt nekik,a beszelgetésről felvétel nem mindíg készül!Tanácsot szeretnénk kérni mi tévők legyünk ezek után!

valevi # 2013.01.09. 15:54

Ma engem is felhívott egy hölgy a dunacorp Zrttől engem is megfenyegettek ha nem fizetek egy összegbe akkor letiltják a fizetésem felét és zárolják az összes számlánkat gyámhatósággal is fenyegetőztek,betöréssel és még egyéb ilyesmivel. Holnap 10 óráig van a határidőm mitévő legyek?Fizessek nekik?

valevi

valevi # 2013.01.10. 14:57

Ma megint kaptam egy smst a dunacorp tól hogy meg indították ellenem a jogi eljárást.Valaki tud olyan személyről aki ilyet kapott mi történt?Én pedig fizettem is nekik 70 000Ft-ot.

valevi

maresz75 # 2013.01.12. 18:35

Tisztelt valevi!

Sokan vagyunk akiket fenyeget ez a cég, hasonló módszerekkel. Olvasd el a régebbi bejegyzéseket és sok jó tanácsot kaphatsz.
Én is fizettem nekik eleinte de annál inkább fenyegettek. A jogi eljárásról annyit én is kaptam tőlük levelet is róla min. 8-at. De én annyit válaszoltam nekik, hogy csak abban az esetben vagyok hajlandó fizetni ha a bíróság megítéli nekik és csak abban az összegben amennyit megítél. Közöltem velük, ha nem hagynak fel a zaklatással feljelentést teszek ellenük (PSZÁF, rendőrség). Ne riadj meg a hangnemüktől te is legyél határozott és kérd a jogi utat. Semmiféle papírt ne írj alá nekik semmi féle képen és ne fizess addig. Ez a cég csak behajtó cég aki a követeléseket próbálja beszedni, ilyen kedves módszerekkel. Az általuk emlegetett Hatalmi szerveket csak a Bírósági VÉGREHAJTÓ vehet igénybe. Kapsz még olyan üzenetet is majd, hogy tartózkodj otthon mert mennek kipakolni de bárki is megjelenik első dolog hívni a rendőrséget.
Én személy szerint letiltottam a telefonomon őket, kerestek egy párszor (kiírta a telefon), de SMS-t hónapok óta már nem küldenek.

Csillagszem63 # 2013.01.23. 10:33

Sziasztok!

A mai napon engem is ismét nekiálltak zaklatni munkahelyemen keresztül. Én már korábban tettem feljelentést a rendőrségen, elég sok bejelentés van ellenük. Segítsetek abban, hogy megadtok telefonszámokat, de természetesen nem itt, hanem az e-mail címemre, ami a következő: angyalka630308@gmail.com. (Sajnos a csillagszem63@.....e-mail címemet feltörték, és abban nem tudom megnézni a leveleket.)Segítsetek, mert én a végére szeretnék járni az állandó telefonos zaklatásuknak!

Köszönöm!

Moncsy80 # 2013.02.26. 07:24

Sziasztok!

Édesanyámat is zaklatják , már hónapok óta. Tegnap azzal hívtak fel hogy 15 napon belül kiküldik a végrehajtókat! Mivel én állapotos vagyok, anyukámtól pedig most vették el a rokkantnyugdíjas nem tudunk nekik fizetni.Viszont egy kedves barátunk segít rajtunk és a mai nap befizeti a 20 ezer ft-ot . Így nem marad mit ennünk de legalább a szégyen nem jön ami a végrehajtással jár.Na de most hogy itt olvasgattam kétségeim támadtak...én olyat nem merek tenni hogy kihívom a rendőrséget ha itt a végrehajtó...sajnos társasházban élünk annyira buta szomszédokkal ha azok meg neszelik hogy végrehajtó jön hozzánk egyből rohannak a családvédelmisekhez.....viszont ha segítenétek nekem információkkal elmennék az ingyenes család ügyvédhez és meg próbálnék segítséget kérni....vagy valamit tenni