jelzáloghitel

ius latratus # 2013.03.14. 10:22

Még egy öntudatra ébredt Hpt. 213-as! Az utolsó három mondatom szinte felesleges volt, éreztem, hogy itt mire megy ki a játék. Éééééés, BINGÓ!
Küzdj!

Ilona 61 # 2013.03.14. 10:15

Hát például a Hpt.213.§. (1). a,c,b,d,e pontok alapján

Ha valaki ennyire tudatlan és tájékozatlan az minek mer egyáltalán egy betűt is ideírni a fórumba?

Hol élt eddig egy ilyen buta ember?

(és még a ius szót meri a nickjében használni)

Neked nem csak a mondataid hülyeségek hanem hanem te magad is egy tévedés vagy.

ius latratus # 2013.03.14. 09:59

Ilona61

"Az lenne a kérdésem,hogy ha egy OTP-s CHF alapú jelzáloghitel felmondásra kerül azért mert az adóstárs az elidegenítési tilalom ellenére hitelt vett fel és nem fizette ezért a végrehajtó az OTP után rátette a végrehajtást az ingatlanra."

Az elidegenítési tilalom nem az adóstárs hitelfelvevő képességét hivatott megakadályozni, ez a mondatod hülyeség.

"Ha semmisnek nyilvánítják az OTP -vel kötött szerződést akkor a felmondás miatti új hitelfelvétel és kamatai miatt lehet az OTP ellen kártérítést érvényesíteni?"

Már miért nyilvánítanák semmisnek? Azért, mert teljesen jogosan felmondta a szerződést? Ne viccelj már!

ilona0021 # 2013.03.14. 09:15

Akkor már semmit sem tudok csinálni?

Ilona 61 # 2013.03.14. 08:45

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy ha egy OTP-s CHF alapú jelzáloghitel felmondásra kerül azért mert az adóstárs az elidegenítési tilalom ellenére hitelt vett fel és nem fizette ezért a végrehajtó az OTP után rátette a végrehajtást az ingatlanra.

Emiatt a személyes adós hitelt vett fel egy másik banktól és ebből kifizette az OTP tartozást teljesen.

A szerződés lezárult a jelzálog törölve lett.

Ha semmisnek nyilvánítják az OTP -vel kötött szerződést akkor a felmondás miatti új hitelfelvétel és kamatai miatt lehet az OTP ellen kártérítést érvényesíteni?

Köszönöm a választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.14. 07:44

Kicsit megkéstél ezekkel a kérdésekkel. A kezesség és a jelzálog vállalása előtt kellett volna.

ilona0021 # 2013.03.14. 07:38

Jó napot!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy a menyem a lakásunkra vett fel jelzáloghitelt még jó pár éve.Olyan kérdéseim lennének hogy az hogyan lehet hogy a menyemnek se munkája nem volt világ életébe(vagyis a volt menyem) gyesen volt amikor felvette a hitelt.ez hogy lehetséges? a második kérdésem hogy én vagyok a kezes meg a volt férjem,ő nem dolgozik ezért tőle nemtudják vonni de tőleg elkezdték vonni.Ezt miért nem a Menyemtől vonják?ha már feltudta gyes alatt venni a pénzt akkor miért nem tőle vonják?előre is köszönöm válaszukat.