Üdv!
Röviden az lenne a problémám,hogy a volt férjem nem fizet gyerektartást 2 éve, kb ennyi ideje van végrehajtónál az ügy.Van bírósági végzés, van letiltó végzés a fizetésére, jártak a bejelentett lakcímén foglalni, mind sikertelen volt.A lakcímen nem nyitott ajtót,ezzel el is volt intézve a dolog..a munkahelyéről sem jött pénz,pedig közös ismerősök állítják,hogy még ott dolgozik.(Taxizik,lehet,hogy egyéni vállalkozó esetleg és ebben az esetben a taxis cég mossa kezeit?)
Lényeg a lényeg,hogy a végrehajtó nem adja ki nekem a papírt,hogy behajthatatlan a tartozás, mert állítása szerint a volt férjem nevén van autó és lakás.Mindkettő hitelre van és egyik sincs fizetve évek óta.Az autóval nem tudom mi lehet,de nincs nála kb 4 éve, a lakás árverezésre fog kerülni szintén 4 éve nincs fizetve.Ráadásul fele részben az én nevemen van.Ha a bank elárverezi a lakást,exemnek és nekem nem jár semmi,hiszen tartozunk a banknak jó pár millióval.Tehát a kérdésem az,hogy mégis hogy várhat erre a végrehajtó,hiszen egyértelmű,hogy ebből pénzt a volt férjem nem kapna,így elmaradt gyerektartást sem tud belőle kifizetni se önszántából,se máshogy.Nekem viszont kellene a papír az állam általi megelőlegezéshez. Ügyvédet fogok felkeresni,de szeretnék addig is információt kapni..
köszönöm!