De miért is kell megvárni amig az inkasszoig jut az ügy?? nem értem azt is ki lett itt tárgyalva hogyan kell menteni ami még menhetö a számlárol.
Igényper és vh kifogás kérdések
- 1
- 2
Vh. kifogást a végrehajtóval szemben lehet benyújtani, ha ő hibázik. A bankkal szemben nem.
„A vh kifogást a hitelező ellen kell indítani, ugye? Vagy a bank ellen?”
Se.
„jogsértő, ha vh alól mentes jövedelmből származó, számlára érkező összeget is elvesznek?”
Hogy honnan származik, érdektelen, úgyhogy nem jogsértő. A kérdés helyesen: "jogsértő a bank intézkedése, ha a számlaegyenleg végrehajtás alól mentes részét is levonja?" A válasz: Igen, jogsértő. Mint ahogy az is jogsértő, ha a végrehajtás alól nem mentes részt nem vonja le. Már többszörösen kitárgyaltuk itt, mit kell végrehajtás alól mentes számlaegyenlegnek tekinteni. Ez azért visszatérő kérdés, mert legtöbben azt hiszik, ehhez legendő a Vht. 79/A. § ismerete. Hát nem elég. Ezért írom, hogy "az sem biztos, hogy jogsértő".
És nem kifogás, hanem kártérítés iránti igény, és természetesen a saját bankodat kell megtámadnod. Ügyvéd nélkül ne próbálkozz, de szerintem ügyvéddel sem.
OFF Nehéz elhinni, hogy itt vannak hozzáértők is? ON
„ugye? Vagy a bank ellen?”
"Ugyéval" akkor kérdezünk, ha ismerjük az egyetlen helyes választ, és ellentmondás nélküli megerősítést várunk. Ha mi magunk szállítjuk az ellenkérdést is, akkor nincs "ugye". Ugye?
A vh kifogást a hitelező ellen kell indítani, ugye? Vagy a bank ellen?
gerbera317: az azért csak jogsértő, ha vh alól mentes jövedelmből származó, számlára érkező összeget is elvesznek?
És a 6 % alapja a követelés összege, ha azonban a lefoglalt vagyontárgy értéke kisebb, ezt az utóbbi érték.
"Úgy mondom, ha kanca vóna..."
És még csak az sem biztos, hogy jogsértő.
Igen, 6%.
Amúgy se tudott volna, mert az nem a végrehajtó jogsértő cselekménye, hanem a banké.
Sziasztok!
A végrehajtási igényper illetéke mennyi? A kifogás 15.000,- Ft, de igénypernél az általános 6%-ot kell megfizetni?
Másik kérdésem: ha már lejárt a 15 napos határidő, az akitől többet vontak le mint amit a jogszabály megenged (= vh. alól mentes összeget inkasszóztak), milyen jogorvoslattal élhet? Ha jól értem vh kifogást már nem tud előterjeszteni, mert lejárt a határidő.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02