Ne gyere a tartásdíjtrükkel! Nem veszik be a bíróságok.
És nem lenne baj, ha észrevennéd, hogy épp bűncselekmény elkövetéséhez ajánlottál segítséget. Egy picit szégyellhetnéd magad.
Jelzálogosított ingatlanra haszonélvezet bejegyzés
italy7
ahhoz hasonlót - mint amit szeretnél - talán tudnék ajánlani...
Pláne. Köszi, gerbera, megjegyeztem.
„Ez fedezetelvonó szerződés lesz”
A dolog még ennél is egyszerűbb:
Vht. 137. § (2) Nem terheli az ingatlant megszerző tulajdonos tulajdonjogát a haszonélvezeti jog - függetlenül attól, hogy az ingatlan-nyilvántartásba be van-e jegyezve -, (...) ha azt a jelzálogjog keletkezése után szerződéssel létesítették.
Köszönöm mindkettőtöknek.
- Ez fedezetelvonó szerződés lesz, ha családtaggal kötöd (azaz a hitelező irányában semmis), vagy ha ingyenesen (ha meg nem ingyenesen, végrehajtják az érte kapott pénzt).
- Ha a haszonélvező szintén kötelezettje a hitelnek, ami miatt árvereznek, akkor nem maradt fenn a haszonélvezet.
De a haszonélvezőt nem lehet kiköltöztetni árverezés után, ugye? Tulajdonképpen ha valaki egy ilyen lakást vásárol meg, lakottan veszi meg (a haszonélvezővel)?
Nem tudod vele elkerülni az árverezést. Még azt se, hogy haszonélvezettel terhelten árverezzék.
Tisztelt Ügyvédek.
2006. évben fészekrakó hitellel vásároltam ingatlant (én adós, élettársam adóstárs). Több, mint 20 bejegyzés van a tulajdoni lapon, de még kettőnk nevén van az ingatlan (Földhivatalban lekérettem). Árverezésről eddig nem értesítettek. Van-e lehetőség ebben az esetben haszonélvezet bejegyzésére? (az árverezés elkerülése miatt, mert lakunk a lakásban)
Köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02