Ha kifizetem, hogy költözni tudjak akkor elismerem?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.03.09. 10:42

Végrehajtás alatt lévő fizetési meghagyásnak már olyan mindegy, hogy elismered-e vagy nem.

LErzsike # 2015.03.08. 07:16

Tisztelt Jogi Fórum!
Két jogszabály ellenesen kiállított fizetési meghagyásom van, ami végrehajtásra került és az ingatlanomat be is terhelték vele.
Az egyik 128.000 Ft-ról szól, a másik 192.000 Ft-ról szól. Egyiknek sincs időpontja, hogy a követelés mettől, meddig szól, csak annyi „közös költséget nem fizette meg”
Még az előző közös képviselő által kiadott meghagyás.
Régi mind a kettő. 1992-és 1994-es a végrehajtó szerint. Pontos időpont itt sincs!
A 128.000 Ft követelést már levonták a nyugdíjamból. Összesen 386.000 Ft-ot.
Több ízben írtam ajánlott levelet a társasháznak és a számviteli bizottságnak, számolják el,
az milyen időszakról szól, de soha nem válaszoltak. Egy ízben a számviteli ellenőr értesített, hogy kitűzték a határidőt, hogy mikor beszélik meg ezt az ügyet, de a kitűzött határidő után sem válaszoltak.
Most vevő lenne a lakásomra, és a jogtalanul kitöltött követelés (összes kamatával együtt) benne van a követelésükbe. Horribilis összeget követelve.
Egyik Bírósági tárgyaláson a társasházi ügyvéd (jelen volt a közös képviselő is) elismerték, hogy ezzel az összeggel nem tudnak elszámolni.
Ha kifizetem a követelést, akkor elismerem? NEM AKAROM ELISMERNI, az összeg sem lehet jó, mert még a régi közös képviselő részletes elszámolásban elismerte, hogy nagy részét a követelésnek kifizettem. A csekkeket be is mutattam ezért ismerték el.
Sem a dátum, sem az összeg, sem pedig az elszámolás nem megfelelő.
Mit tegyek? Követelik az összeget, hogy fizessem ki, akkor megkapom a 0-s tulajdon lapot. Egyezkedni akartam, ők szavazásra bocsájtották a társasháznak (most fognak írásban szavazni) de a társasházzal nem közölték a szavazati lapon, hogy ők ezzel az összeggel nem tudnak elszámolni.
Két éve várok szívműtétre, és ha megműtenek, akkor nem tudok a 4-ik emeletre feljárni, ezért költöznöm kell!
Ha a dokumentumokról kellenek képek, akkor tudok küldeni.

Várom válaszukat. S.O.S segítséget kérek, mert most szavaz a társasház.

Köszönettel

Tisztelettel
Varga Gyuláné