Végrehajtás alatt lévő fizetési meghagyásnak már olyan mindegy, hogy elismered-e vagy nem.
Ha kifizetem, hogy költözni tudjak akkor elismerem?
Tisztelt Jogi Fórum!
Két jogszabály ellenesen kiállított fizetési meghagyásom van, ami végrehajtásra került és az ingatlanomat be is terhelték vele.
Az egyik 128.000 Ft-ról szól, a másik 192.000 Ft-ról szól. Egyiknek sincs időpontja, hogy a követelés mettől, meddig szól, csak annyi „közös költséget nem fizette meg”
Még az előző közös képviselő által kiadott meghagyás.
Régi mind a kettő. 1992-és 1994-es a végrehajtó szerint. Pontos időpont itt sincs!
A 128.000 Ft követelést már levonták a nyugdíjamból. Összesen 386.000 Ft-ot.
Több ízben írtam ajánlott levelet a társasháznak és a számviteli bizottságnak, számolják el,
az milyen időszakról szól, de soha nem válaszoltak. Egy ízben a számviteli ellenőr értesített, hogy kitűzték a határidőt, hogy mikor beszélik meg ezt az ügyet, de a kitűzött határidő után sem válaszoltak.
Most vevő lenne a lakásomra, és a jogtalanul kitöltött követelés (összes kamatával együtt) benne van a követelésükbe. Horribilis összeget követelve.
Egyik Bírósági tárgyaláson a társasházi ügyvéd (jelen volt a közös képviselő is) elismerték, hogy ezzel az összeggel nem tudnak elszámolni.
Ha kifizetem a követelést, akkor elismerem? NEM AKAROM ELISMERNI, az összeg sem lehet jó, mert még a régi közös képviselő részletes elszámolásban elismerte, hogy nagy részét a követelésnek kifizettem. A csekkeket be is mutattam ezért ismerték el.
Sem a dátum, sem az összeg, sem pedig az elszámolás nem megfelelő.
Mit tegyek? Követelik az összeget, hogy fizessem ki, akkor megkapom a 0-s tulajdon lapot. Egyezkedni akartam, ők szavazásra bocsájtották a társasháznak (most fognak írásban szavazni) de a társasházzal nem közölték a szavazati lapon, hogy ők ezzel az összeggel nem tudnak elszámolni.
Két éve várok szívműtétre, és ha megműtenek, akkor nem tudok a 4-ik emeletre feljárni, ezért költöznöm kell!
Ha a dokumentumokról kellenek képek, akkor tudok küldeni.
Várom válaszukat. S.O.S segítséget kérek, mert most szavaz a társasház.
Köszönettel
Tisztelettel
Varga Gyuláné
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02