értesités levonás szüneteltetéséről.

gerbera317 # 2015.03.24. 14:13

A Nyufig nem valami himi-humi cégecske könyvelője, akinek lövése sincs ahhoz, hogyan kell szabályosan foganatosítani egy letiltást. A Nyufig érti a dolgoát, ezért, ha azt közli, hogy sorrendben megelőző tartozás érkezett, akkor az úgy is van.

a tájékoztatás megfelelő-e?

Nem. A munkáltató vagy folyósító, aki a letiltást foganatosítja, semmilyen kapcsolattartásra nem jogosult a végrehajtást kérővel, kivéve a levonások teljesítését és átutalását. Minden egyéb közlendőjét a végrehajtóval köteles közölni, illetve kérdést-kérést-felhívást is csak a végrehajtó jogosult hozzá intézni.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.03.24. 13:22

Egy ilyen tájékoztatás esetleges szabálytalansága nem változtat azon a tényen, hogy a követelési sorrendben Téged beelőztek.

Szerintem amúgy megfelelő. Több infót a végrehajtótól tudsz kérni.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.03.24. 12:56

Neked kell tudnod, hogy miért fogadtad el a részletfizetést, valamint azt is, ki a végrehajtó.
Meg kell keresni, hogyan tovább.

foltoska # 2015.03.24. 12:49

T.Szakértők!
Segitséget szeretnék kérni az alábbiakhoz.
Nagyobb összegű tartozás fejében évek óta az adós nyugdiját 33%-kal megterhelve vonják felém a tartozását.
A Nyugdijfoly.Igazg.a következő levelet kaptam,

• értesitjük,hogy nevezett nyugdijából a T.Cim...sz.számlájára eszközölt levonásokat 2015.03. hó végétől szüneteltetjük,mivel igazgatóságunkhoz a követelési sorrendben megelőző tartozás érkezett.A mennyiben a fenti hiv.számú letiltásra ismételt levonást teljesitünk,igazgatóságunk a levonás folytatásáról értesitést fog küldeni.Ennyi a levél.

Valamennyire tisztában vagyok a sorrendiséggel és a vonható %-kal.
Kérdésem a levonás megszüntetése/szüneteltetése/a leirtak alapján jogszerű-e,illetve a tájékoztatás megfelelő-e?
Köszönettel várom a segitő sorokat.