„Freud... :D”
Nem egészen. Huawei Swipe. És az nem valaki, hanem valami.
„Freud... :D”
Nem egészen. Huawei Swipe. És az nem valaki, hanem valami.
:) Olyan izék vagytok.
A "himbi-limbi" is elképzelhető.
Freud... :D
Az a "gumi-gumi" az "himi-humi" akart lenni.
Mondjuk, az alapkérdésben csúnyán átugrottál legalább 2 nem lényegtelen dolgot: a fizetési meghagyást és a végrehajtást. Az inkasszó valószínűleg a végrehajtás során történt. Ezesetben ne reménykedj visszatérítésben.
Ha telefonon tárgyalsz valakivel, nem árt tudni, ki ő: osztályvezető, vagy zöldfülű pultos ügyintéző. Utóbbi simán félretájékoztathat, és arról lehet felismerni, hogy érdemi megoldás helyet valami gumi-gumi látszatmegoldásra akar rávenni.
Ez a visszatérítés is csak parasztvakítás, túl nagy reményeket ne fűz hozzá.
Köszönöm a válaszokat! Eddig se hőbörögtem, tudom, hogy tartozok.
Kérelemben azt adtam be amit telefonon diktált a hölgy, lehet hogy üres , de ezt kérték. Sajnos a családipótlékot és a gyerektartásdíjat is 1-3 hónap mire eldől, hogy vissza kapom-e. A kocsit megpróbálom elintézni , hogy használhassam.
Bersi
Mondjuk azért csak ő jelentkezett 2 év után, hogy újra tudna fizetni.
„Erre ma inkasszálták a számlám”
Jópofa, még szép hogy inkasszóztak. Beadtál egy üres kérelmet, most várod, hogy elbírálják? LOL! Fizettél volna be 36 ezret, és utána kérdezted volna meg, hogy hasonló részletekben megfizetheted-e a tartozásodat, egészen más lenne a helyzet: már rég megkaptad volna a pozitív választ, és nem is inkasszóztak volna.
Úgy érted, lefoglalhatják-e? Naná! Kérheted a végrehajtótól, hogy a foglalást a forgalomból kivonás nélkül eszközölje. De szépen kérd, a hőbörgést mellőzve.
Tisztelt Fórumozók!
Van egy hitelem amit nem bírtam fizetni. Jeleztem a banknak , hogy nincs munkám nem tudok fizetni. Nem kerestek 2 éven át.Most szeptember 1 - től lett újra munkám, ételfutárként. Jelentkeztem a banknál , hogy újra tudnék fizetni. Telefonon egyeztettünk, azt mondták havi 36 ezer Ft, de kérjem írásban. Most be van adva a kérelmem, várom a választ. Erre ma inkasszálták a számlám, a gyerektartásdíjat és a családi pótlékot rövidítették meg, fizetésem csak októberben lesz. A kérdés az elviszik- e a kocsit, ami egy kb. 150 ezer Ft értékű swift? Ha elviszik megint nem lesz munkám.
Üdvözlettel Bersi
Ilyen történt velem is. 2002-ben vagy 2003-ban egy munkám törlesztéseként kaptam egy ócska traktort. Rendesen átírattam, minden. Nem tudtam hasznosítani, rossz helyen állt, cigányok loptak belőle alkatrészeket. Odaadtam egy autószerelő volt osztálytársamnak, hogy javítsa meg a kocsim, ha lesz pénzem fizetem, ha nem lesz akkor cserébe megkapja a traktort. Az anyja hülye volt, kért róla egy papírt, hogy a traktor kézizálogként az oszt.társamnál marad ha nem fizetek mert neki nem kell a traktor, nem hagyja, hogy a fia ilyen hülyeségekért (ócska, működésképtelen traktor) gürizzen. Elhúzódott a dolog, pénzem se lett, az önkormányzat meg lefoglalta a traktort közlekedési bírságok miatt. Mondtam nekik, hogy kézizálogként van az osztálytársamnál aki autószerelő. Ekkor volt 2004 nyara, a srác kiment Angliába dolgozni, önkormányzat nem találta meg.
Mit ad Isten, vagy két hónapja megkeresett a gyerek, kint farmon dolgozott, hazajött, faluban portát, földet vett, megcsinálta a traktort, ment az okmányirodába: forgalomból kivonva, rajta az önkormányzati lefoglalás. Az én adósságom elévült közben, az osztálytársam meg kéri, hogy legyek oly szíves és tegyek valamit, hogy használhassa a traktorját...
Ilyenkor mi van? Munkákat elvégezte swarcban, nekem is volt ezer dolgom, de záros határidőn belül kéne neki jogtisztán a traktor. Kihez menjek először? Önkormányzat, hogy vegye le a foglalást? Ha nem veszi akkor bíróság, hogy szüntesse meg a végrehajtást? /Ez utóbbi talán többe lenne mint amit a traktor ér/
11 évvel a bukta után jöjjön elő ilyen, nem semmi.
Igen, értem. A végrehajtóval már felvettük a kapcsolatot. De továbbra is aggaszt, hogy a nevemen van az autó és semmit nem tudok felmutatni ami alátámasztaná, hogy már nem az enyém. Hogy bizonyítsam be a hatóságnak? 16 év után már semmi dokumentum nincs meg erről...
@mimama
A közös költség elmaradására részletfizetést kell kérni a végrehajtótól (max. 12 részlet), és közvetlenül a végrehajtónak(!) kell fizetni. Ne felejtsd el az első részletet a kérelemmel egyidejűleg (de inkább előtte) megfizetni.
Az aktuális közös költséget pedig a közös képviselőnél kell megfizetni.
@wers
Ez - kivételesen - hétköznapi történet. Végrehajtás folyik ellene (bájos, ahogy a számba rágja, mit miért), és lefoglalták az autót, amit az opciós már 16 éve magához váltott, de még mindig a nevén van. Az okmányiroda most a rendszám és az okmányok leadására szólította fel. Erre kérdezett rá, mit tegyen.
Amit közvetlenül előttem írsz, tényleg elgondolkodtató. Én minden esetre hiszek a kérdezőnek.
„Hanem az okmányiroda nem véletlenül szólít fel arra, hogy add le a rendszámot és az okmányokat.”
Na, erre én is kíváncsi lennék, hova tűnt el a kocsi a rendszerből. Ugyanis, ha nem fizettek rá kötelezőt, és gépjármű adót, már rég ki kellett volna vonni a forgalomból.
bár elég bizarr a történet
Bocs, nem olvastam vissza, mit mond az okmányiroda? Szerintem nyilatkozol erről, és hogy miattad nyugodtan vonják ki a forgalomból.
Szia!
Az autó már 16 éve nincs a tulajdonomba. Épp ez a baj. Csak a nevemen maradt és ezért akarják a rendszámot és a forgalmit. Nincs mit vissza adnom.
Ezért kérdeztem, hogy ilyenkor mi a teendő!!!
Igen, rendben, mi a kérdés? Be kell vinned a rendszámot és a forgalmit, mert kivonják (talán már meg is történt) a forgalomból.
Esetleg ha meg tudsz egyezni a végrehajtóval pl. részletfizetésben, akkor ír az okmányirodának, hogy foglalás fenntartása mellett helyezzék újra forgalomba. Tehát használhatod, de nem adhatod el.
Szia!
Azért szólított fel az okmányiroda a rendszám és a forgalmi leadására, mert közös költség elmaradásunk van a lakáson amit nem tudtunk időben rendezni, így a közös képviselő kiadta végrehajtásra az ügyünket. A végrehajtó pedig valószínű, hogy látja a rendszerben, hogy van egy autó a nevemen amit el akar venni. Ő küldte az okmányirodának a kérést, hogy vonassa be a rendszámot és a forgalmit.
Ennyi dióhéjban...
„közhely a lízing szó” - Igen. Olyan ez, mint a szörpöt málnának hívni, akkor is, ha eperből készült.
Írásban nyilatkozz az okmányirodának, hogy az autó és okmányai nincsenek a birtokodban, mert azt az opciós jogosult pénzintézet 1999-ben magához váltotta, azóta az autó sorsa előtted ismeretlen.
Hanem az okmányiroda nem véletlenül szólít fel arra, hogy add le a rendszámot és az okmányokat. Erről nem akarsz beszélni?
Értem!
Ebben az esetben csak "közhely" a lízing szó. Bár nem lett a teljes összeg kifizetve a banknak, még is a nevemen maradt a nyilvántartásban az autó. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy most mit tegyek.
Ha lízing lett volna, akkor soha nem lett volna a te tulajdonod az autó, így nem is foglalhatnák le a te tartozásod miatt.
Ezt most, hogy érted?
20% önrész és aztán a havi díjjak.
Vagy nem erre gondoltál?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02