Ilyen esetben, mennyi időre számíthatok?

Bori Bori # 2015.06.08. 10:29

Sokan szívnak, akik nem tudják megkezdeni a jogos lakáshasználatukat. A jogalkotók nyíltan hirdetik a "maradj és ne fizess" mozgalmat, például a devizahiteles moratóriummal. Gyakorlatilag nincs jogkövetkezménye a jogtalan magatartásnak.

Azzal viszont egyetértek, hogy csak hatósági személy foglalhat, az magas nekem, hogy miért kell csigaháton vánszorogtatni a kilakoltatást, amikor minden szükséges adat rendelkezésre áll.

krisz18 # 2015.06.08. 04:39

Köszönöm, azonban az a baj, hogy ez az ember, akkor se megy ki ha 10 milliós büntetést küldenek neki. Sz*rik a világra..(már bocsánat).
Tárgyaláson sem jelent meg, egyszer sem. Nem értem minek a végrehajtó ilyen esetekben, elvégre én is kitum rakni. Ha meg megvan a bírói döntés, miért ne raknám ki? (így lenne logikis, azonban..
"Érdekes a magyar jog rendszer. Amióta ezt az ügyet viszem, csak értelmetlen, logikátlan dolgokkal találkoztam. Aki kitalálta ezt a sok baromságot, annak kéne egyszer ilyen helyzetbe kerülnie.")

Köszönöm, akkor ezek szerint megint egy gyötrelemmel teli min. fél év vár rám.
Amikor én fizetek mindent, eltűröm a vitákat, a lopást....
Egyszerűen nem hiszem el... -.- ez az én szerencsém..

Bori Bori # 2015.06.07. 19:26

Nem. Nem vagy végrehajtó, megbírságolnak.

Én azért egy zárcserével megpróbálkoznék. Csináltam már ilyet, a száműzött birtokvédelmi eljárást kért ellenem, 3 napon belül visszakerült a lakásomba. Viszont annyi értelme volt a próbálkozásnak, hogy megértette, mennyire nem kívánatos személy, feladta.

krisz18 # 2015.06.07. 14:31

Köszönöm, nagyon hasznos volt. Már sokkal többet látok, azonban akkor ez a mód teljesen kizárt? "Esetleg én nem zárhatom ki, ha ott a kezemben a végzés miszerint ő neki semmi keresni valója nincs ebben a házban?"

gerbera317 # 2015.06.07. 09:33

Ha már határozat van róla, jobban teszi, ha megy önként. Ha nem megy, és letelik a határidő, kérheted a kiköltöztetést.
- Ezután megérkezik a végrehajtási lap a végrehajtóhoz, aki
- fel fog hívni a költségek előlegezésére.
- Ezután ő újabb határidővel felhívja a kötelezettet, hogy távozzon, és felhív téged, hogy jelentsd be, ennek eleget tett-e.
- Ha nem ment ki, akkor a végrehajtó beterjeszti az ügyet a bíróságra a további cselekmény meghatározása végett.
- Első körben pénzbírsággal szokták sújtani a kötelezettet.
- Ezután a végrehajtó újabb határidővel felhívja a kötelezettet, hogy távozzon, és felhív téged, hogy jelentsd be, ennek eleget tett-e.
- Ha továbbra sem ment ki, akkor akkor a végrehajtó újra beterjeszti az ügyet a további cselekmény meghatározása végett.
- Ilyenkor már többnyire a kényszerkiköltöztetést rendeli el a bíróság.
- Erre a végrehajtó kitűz egy meghatározott időpontot, amikor is megjelenik a helyszínen rendőri erővel megerősítve, és elzavarja a kötelezettet, ha pedig nem megy, a rendőrök vezetik ki az utcára. A szatyrait csak utána kell hajítani.

A végrehajtón igazán nem múlik semmi, de a bíróság képes fél-egy évet is kotlani a folytatás meghatározásán, márpedig ilyen beterjesztés általában van kettő is.

krisz18 # 2015.06.07. 06:44

A volt élettársammal megszűnt az élettársi kapcsolatom. Az önkormányzati bérlakásból, amit én kaptam nem volt hajlandó elmenni. Sok vitát követően, a bírósághoz fordultam ahol kimondták az ítéletet. El kell hagynia a házat.
A bíró azt mondta, hogy a végrehajtót kell felkeresnem. (Még 15 munkanap haladéka van a volt élettársamnak)
Egy ilyen kilakoltatási ügy mennyi időt vesz igénybe? Mert egy ismerőstől hallottam, hogy hónapok. Azonban én már nem bírok ki annyit vele egy fedél alatt.
Kb. 3-4 reklámszatyor cucca van. Én azt hittem, és tartom reálisnak, hogy ha megszületett a bírósági végzés, akkor pár napon belül kiteszik.
Esetleg én nem zárhatom ki, ha ott a kezemben a végzés miszerint ő neki semmi keresni valója nincs ebben a házban?
Előre is köszönöm a hasznos tanácsokat!