Végrehajtási per

Marianna1970 # 2015.06.13. 18:57

Apám 2012 decemberében egy lakástűz következtében elhunyt. Hamarosan a Díjbeszedő Társaságtól magas összegű tartozásról kaptam követelő leveleket. Azt hamarosan belátta a Díjbeszedő Társaság, hogy mivel apám örökséget nem hagyott maga után, így az általa felhalmozott különböző közüzemi tartozásokért örökösként nem vonhatnak felelősségre, de mint tulajdonos, mögöttes tulajdonosi felelőséggel tartozom szerintük a tartozásokáert. A történet teljességéhez tartozik, hogy apám alkoholfüggőségben szenvedett és, annak megelőzésére, hogy egy liter borért aláírjon egy ingatlan adásvételi szerződést, megvásároltam tőle 2003-ban -az akkor 13 éves öcsémmel együtt- az ingatlant. Apukámnak élete végéig tartó haszonélvezeti joga volt az ingatlanon. Sok hajléktalant és alkoholistát befogadott, ami ellen az ő haszonélvezeti joga miatt nem tudtam semmit tenni.A közüzemi számlákat nem rendezte. Valóban köteles vagyok ebben az esetben vadidegen emberek fogyasztásait fizetni???? Hozzáteszem még, hogy én a szolgáltatóval semmilyen szerződést nem írtam alá, a közüzemi szolgáltatási szerződések az adásvétel után változatlanul apukám nevén futottak tovább.