végrehajtás megszüntetése

Konrad19 # 2015.10.21. 12:29

Még egy kérdésem lenne, itt van vajon elévülési idő? Mert ez az eset 2013.februárban kezdődött és 2014.júliusban kaptam az első felszólító levelet Baltás ügyvédi irodától, majd az instrum justitiától. De ezek simán jöttek szerintem.

Konrad19 # 2015.10.21. 06:35

Már 3 szor írtam tegnap, de nem jelenik meg.Még egyszer megpróbálom. Tehát köszönöm a válaszokat! Nem nincs kipipálva a 6. pont. Ez egyébként egy hosszabb ügy, csak próbáltam röviden fogalmazni. Azóta már tudom, hogy a fizetési meghagyásra reagálnom kellett volna, de azt hittem az egy sima felszólító.Vegyük alapul, hogy én egy falusi jogi ügyekhez mit sem értó ember vagyok. Most akarok feljelentést tenni. Akkor nem tudok már semmit tenni. Ki kell fizetnem? Ott a t-mobilnál a vezetö beszélt azzal akinél a telefon van, és az azt mondta, hogy kifizeti és arra vártam, de jól bepaliztak.

Konrad19 # 2015.10.20. 13:33

A másik kérdésre válaszolva most teszek feljelentést, mert akkor és ott elismerték amit tettek a vezető előtt és azt hittem ezzel le van tudva. Itt egyébként röviden írtam ez egy hosszabb történet.

Konrad19 # 2015.10.20. 13:30

Először is köszönöm a segítségeteket! 16- án kaptam múlt hét pénteken. Nincs kipipálva a hatos pont.Bocsánat, de én nem értek ezekhez a jogi dolgokhoz, annyit már tudok, hogy ellent kellett volna mondanom a fizetési meghagyásnál, de mikor megkaptam azt se tudtam mi az.

gerbera317 # 2015.10.20. 12:35

19-én kaptad meg a vh-lapot? Talán még lehet vele valamit kezdeni: Nézd meg a végrehajtási lap 6. pontját! Van ott egy jelölőnégyzet. Ha be van pipálva, akkor térj vissza ide, elmondom, mit tegyél.
Ha nincs pipa, akkor ezt a követelést már nem tudod vitatottá tenni.
Ja, és KBS szerintem komolyan kérdezte, amit kérdezett...

ius latratus # 2015.10.20. 11:28

De a cinizmus helyett:

Pp. 368. §-a értelmében a végrehajtási lappal és a vele egy tekintet alá eső végrehajtható okirattal elrendelt végrehajtás megszüntetése és korlátozása iránt pert akkor lehet indítani, ha a perben közölni kívánt tény

1. akkor történt, amikor az már nem volt közölhető a végrehajtható okirat kiállításának alapjául szolgáló határozat meghozatalát megelőző eljárásban,

...

ius latratus # 2015.10.20. 11:21

Áh, minek? Bement a boltba, ott elismerték "mindketten".
Nem elég?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.10.20. 11:06

Nem kellett volna feljelentést tenni?

ius latratus # 2015.10.20. 10:50

És a végrehajtói lap előtt a Bahamákon nyaraltál?

Konrad19 # 2015.10.20. 09:56

Tisztelt Segítség nyújtó'

Olyan ügyben kérnék tanácsot, hogy 2013 ban kötöttem egy t-mobile elöfizetést és az eladó egy mobiltelefont is aláíratott velem, amiről nem tájékoztatott és titokban a barátjának adott. Lényeg, hogy bementem elismerték mindketten. De mégis én kaptam a felszólításokat. És tegnap egy végrehajtöi lapot kaptam.Tudok valamit tenni még? Kérhetem a bíröságon a végrehajtás megszüntetését, mert engem becsaptak? 3 gyereket nevelek én nem tudom kifizetni más telefonját. Elöre is köszönöm a válaszokat!!!