186. § (2) A biztosítási intézkedést az a bíróság rendeli el, amely a határozat alapján - a megfelelő feltételek esetén - a végrehajtási lap kiállítására jogosult lenne.
Ugye, kicsit sem zavar, hogy kettővel lejjebb megnevezem a jogszabályi helyet?
186. § (2) A biztosítási intézkedést az a bíróság rendeli el, amely a határozat alapján - a megfelelő feltételek esetén - a végrehajtási lap kiállítására jogosult lenne.
Ugye, kicsit sem zavar, hogy kettővel lejjebb megnevezem a jogszabályi helyet?
Gerbera!
Köszönöm! Megmondanád kérlek, hogy hol kell kérnem?
Köszönöm!
Biztostási intézkedést kellett volna kérni (Vht. 185-186. §§). Éppenséggel, még mindig lehet kérni.
Igazad van, ha tudom, hogy ez lesz az ítélet kértem volna.
Eszembe sem jutott, hogy ahol több ingatlan és ingóságok is vannak, ennyire "egyoldalú" lesz az ítélet.
Viszont szeretném valahogy ezt normális módon rendezni.
Remélem még van rá lehetőség a törvények segítségével.
„A pénz kifizetésére biztosítékot nem kaptam a bíróság részéről ”
Kérni kellett volna.
Ekkora összegű vita esetén, akinek nincs ügyvédje, az százszorosan fizeti meg az árát.
Tisztelt Szakértők!
Vagyonmegosztás során nagyobb összegű kp-t ítélt a bíróság részemre. Az alperesnek egy nagy értékű ingatlant és egyéb ingóságokat.
Ha egyikünk sem viszi tovább az ügyet, akkor a jogerőssé válás után az ingatlan 15 nap múlva az ingatlan az alperes nevére kerül és törlik a perfeljegyzést. A kp. kifizetésre viszont 90 napja van az alperesnek.
A pénz kifizetésére biztosítékot nem kaptam a bíróság részéről és sajnos az alperes elmondása szerint ezt nem is fogja kifizetni nekem.
Szeretnék valamilyen biztosítékot, hogy az alperes ne tudja a 15 nap után és a 90 nap közti időszakban a nevéről az ingatlant átíratni/elajándékozni. Kellene valamilyen biztosíték míg a pénzem behajtása miatt nem tudom elindítani a végrehajtást, ami ugye csak a 91. naptól lehetséges.
Kérdéseim:
Előre is köszönök minden segítséget! kispál
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02