Végrehajtás

Grave7 # 2016.03.05. 19:52

@papeerkind34:
A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény 79/A. § alapján van mentes összeg, természetes szemly adós esetén.
Ennek mértéke:

1. öregségei nyugdíj legalacsonyabb összege (röviden: önylö) (jelenleg 28.500 Ft) teljes mértékben;
  2. a számlaegyenleg önylö 1-szerese és önylö 4-szeres közötti részének fele (tehát jelenleg 28.500 Ft és 114.000 Ft közötti rész fele), ami maximum 42.750 Ft.

Ami önylö 4-szerese (jelenleg 114.000 Ft) felett van, az még részben sem mentes.
Tehát jelenleg maximum 71.250 Ft lehet mentes a számlaegyenlegből a hatósági átutalási megbízás ideje alatt.
Ezt bankfiókban, a banki ügyintézőnél lehet készpénzben felvenni (legalábbis a legtöbb bankban).

papeerkind34 # 2016.03.05. 18:32

Sziasztok!

Nem tudom,hogy a megfelelo helyre irok-e,de elegge rossz a helyzet,es remelem itt kapok megfelelo valaszt.

Ha maganszemely vagyok es vegrehajtas van lakas miatt ellenunk,akkor ha inkasszoznak egy bankszamlat, a teljes osszrget inkasszozhatja vagy van torvenyben eloirt min osszeg,amit rajta kell hagyni?

Ill sajat neven levo kulfoldi bankszamlahoz is hozzanyulhat,ha apum kulfoldon dolgozik?

Koszonom a valaszokat!

P.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.05. 16:21

Az a baj, hogy amit leírsz, az úgy egyszerűen nem lehet igaz. Méghozzá nem is egy okból.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.05. 16:20

:D

gerbera317 # 2016.03.05. 16:05

Fordulj ügyvédhez. De egy szót se szólj neki, csak annyit, hogy megbízod, és tessék, itt vannak az iratok. De tényleg ne szólalj meg!

meszi70 # 2016.03.05. 15:50

Eszem ágában sem volt se vetíteni,sem nagyzolni. Csak megpróbáltam rövidre fogni,mert nem egyszerű.Tehát: Volt egy tartozásom a Raiffaisen bank felé.Ezt megvásárolta a Central Workout Zrt követeléskezelő cég.Tőluk pedig mint jogutód,az Intrum Justitia vette át. Első kérdésem,mert egyáltalán nem értek hozzá:lehet-e jogutódja egy működő cégnek?
Szóval az Intrum Justitia végrehajtási lapot kért ki,de mielőtt a végrehajtás megindult volna,én a bírósághoz fordultam,és végül is hoztak egy végzést,hogy az ügyben követelt 970 ezer forint nem jogos,és adtak egy fizetési meghagyást 190 ezer forintról.Ez idén januárban történt,én éltem az ellentmondás lehetőségével.
Ugyanakkor az Intrum meginditotta januárban a végrehajtást,inkasszó,és letiltás.Én a jogerős végzéssel bementem a végrehajtói irodába,ahol valóban mosolyogva közölte a hölgy,hogy adminisztrációs hiba lehet,mert ők nem kaptak erről értesítést,forduljak a bírósághoz.Megtettem,még választ nem kaptam,és már ebból a fizetésemből is levontak nem keveset.
Tehát a kérdésem annyi lett volna,hogy az eddig levont,letiltott összeget visszakaphatom-e,hiszen egyedül nevelem a két fiamat,és meglehetősen hiányzik.
Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.03. 20:47

Majd ha nagyzolás és vetítés helyett adsz egy valós tényállást, akkor talán választ is kapsz.

meszi70 # 2016.03.03. 15:57

Üdvözletem. Az alábbi helyzetben kérnék segítséget.Az exemnek köszönhetően a nyakamba szakadt egy rég elmaradt hitel,végrehajtás,inkasszo,stb..Bementem a végrehatóhoz,ahol tájékoztattak,hogy sorban áll még egy ügy,ami bármikor végrehajtásra kerülhet. Ezt nem hagytam annyiban,volt egy két kifogásolni valóm,a lényeg,hogy kaptam egy bírósági végzést,ami hatályon kívül helyezte az első döntést,és a követelt 970 ezer forint helyett,már
csak 390 ezer forintról küldött meghagyást,de ez ellen is kifogással éltem.Miközben kaptam egy sms-t a bankomtól,hogy megjött a fizetésem,az egyenlegem -925 ezer forint.Végrehajtóhoz be a végzéssel,ahol egy kedves hölgy mosolyogva közölte,hát igen,lehet adminisztrációs probléma....Írjak a bíróságnak.Meg is tettem. Cirka egy hónapja.Válasz nincs egyenlőre,de megint levonták a fizetésem 50%-át. Kérdésem: Mit tegyek,illetve visszakaphatom-e a jogtalanul levont összegeket,és milyen módon? Szintén ehhez az ügyhöz tartozik,hogy az eredeti követelő a central Workout Zrt volt,ami megszünt,és az Intrum Justitia lett a jogutódja,ő követeli ezt az összeget rajtam.A mókás az,hogy a bíróság velük levelezett,létező cég,lehet e így jogutódja az Intrum? Köszönöm.

pazs # 2016.03.03. 10:52

Nem a nyelvvel volt baj, hanem kevés volt az információ (mikor hoztak határozatot, ki mikor vette át, mikor "utalt magának" a végrehajtó stb.).
Ne sértődj meg.

szk0271 # 2016.03.03. 09:52

Értettem, gerbera317, köszönöm.
A laikus mindig rosszul kérdez, mert nem a ti nyelveteket használja, hanem a sajátját.

gerbera317 # 2016.02.19. 14:55

A jogorvoslati határidő esemény nélküli elteltéig, vagy jogorvoslati kérelem esetén a jogerős elbírálásig kifejezetten tilos kiutalnia a pénzt.
Rosszul kérdeztél, amiből csak ennyi válaszra futotta.

szk0271 # 2016.02.19. 14:44

Fiamnak jár bírósági ítélettel pénz és a végrehajtó már elvette az összeget (elutalta magának) a vesztes felperestől.Mégsem utalja a fiam számlájára. Meddig tarthatja magának és miért?

Köszi a választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.01.12. 18:06

Ők is csak emberek...

tekintettel # 2016.01.12. 17:45

Köszönöm, de miért kamuzik egy végrehajtó?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.01.12. 17:29

Nem látok olyan változást a Vht.-ben, ami erről szólna. Egyébként is ésszerűtlen lenne, hogy a törvény egy kedvezmény igénybe vételét kötelezővé tegye.

tekintettel # 2016.01.12. 17:10

A bírösagi végrehajtó ma azt mondta nem tudom kifizetni, mert jan 1-öta megvaltozott a törvény

Kovács_Béla_Sándor # 2016.01.12. 16:26

Nyilván nem tilos.

tekintettel # 2016.01.12. 16:10

Kérdésem lenne.... Alanyi jogon jár a munkaügyi peremben a költségmentesség. Jan 1-től tényleg nem lehet a végrehajtónak megelőlegezni a díját, hogy ne az államra várjak? Ugyanis menti ki a kft a vagyont . Ingatlant, mindent. Új kft -t csinált