Végrehajtás

gerbera317 # 2016.04.05. 13:37

Nem bármikor, és nem bármennyi. Miért nem kérdezed meg a végrehajtót, mit tud ezekről a levonásokról? Valószínűleg nem tud róluk, de a Vht. 40. § szerint tudnia kellene. Na nem azért, mert köteles utánajárni, hanem mert a bank köteles bejelenteni.

gerbera317 # 2016.04.05. 12:45

egyébként erröl a biroságtol nem, csak a banktol kaptam tájékoztatást

Persze.

van ennek valami szokásos dijja, vagy ez akármekkora lehet és akárhányszor

Az illeték mértékét az illetéktörvény határozza meg, a költséget pedig a költség jogosultja, de az egészet a bíróság állapítja meg végzésben, ami ellen jogorvoslatnak volt helye. És te hogyan is élhettél volna jogorvoslattal, ha nem vagy a végzésnek címzettje? Hát nyilván úgy, hogy címzettje voltál. Ezen nincs mit tovább ragozni.
Azt pedig, hogy a bank miért kapcsolódott be a végrehajtási eljárásba, a Vht. 140. § (6) bekezdése magyarázza: A végrehajtó a becsérték közlésével egyidejűleg tájékoztatja a zálogjogosultat arról, hogy a zálogjogból fakadó igényét - ha az alapügyben nem végrehajtást kérő - végrehajtási eljárás során érvényesítheti, és az erre vonatkozó kérelmét az értesítés kézhezvételét követő 15 munkanapon belül kell bejelentenie a végrehajtónál. A végrehajtó a kérelmet haladéktalanul, de legkésőbb annak kézhezvételét követő munkanapon továbbítja a végrehajtást foganatosító bíróságnak.
Ezen nincs mit megérteni, egyszerűen tudomásul kell venni, hogy ez van.

gerbera317 # 2016.04.05. 11:16

Ha ez a jelzálogjogosult 114/A. § szerinti bekapcsolódásával felmerült illeték és költség, akkor arról eleve tudomással kell bírnod, mivel a becsapcsolódást és költségeit a bíróság végzésben állíptja meg, ami ellen jogorvoslatnak van helye. Tehát ezekről tudsz, és nem számít, mit válaszolsz erre, vagy mit gondolsz erről.

Ami nincs rendben, hogy a bank ezeket az összegeket saját belső eljárásában, kvázi önbíráskodva levonta. Ugyanis a jelzálogjogosult kielégítéshez való jogának megnyíltát a bíróság kizárólag az ingatlan vonatkozásában állapította meg, tehát egyéb módon nincs helye végrehajtásnak, így magánvégrehajtásnak sem. Kivéve, ha az eredeti szerződés - amit te ugyebár aláírtál - ezt megengedi. De ezt a részét megintcsak neked kell tudnod, nem nekünk.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.05. 09:46

de azt mondták hogy ez rendben van
Szigorúan véve nem volt rendben. Nyilván az új levonás sincs.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.22. 09:50

Szabad.

kilagi # 2016.03.22. 07:56

Tisztelt Fórumozók!

Ami az árverési hirdetményeket illeti, nekem is lenne kérdésem. Szabad-e az MBVK oldalán lévő hirdetményeket a közösségi oldalakon megosztani?

gerbera317 # 2016.03.21. 14:13

az árverési hirdetmények kifüggesztésének is van szabálya...Vagy nem?

De igen. Csakhogy a kifüggesztésről szóló szabály a végrehajtóra vonatkozik, az ismeretlen "elkövetőt" nem köti semmi.

végrehajtó1 # 2016.03.21. 07:53

Attilio

A jövedelmi anyagi helyzeted miatt kérhetsz illeték mentességet.

Ha megfelel a kormány határozatban leírtaknak...

karpattis # 2016.03.21. 07:16

Tisztelt Szakértő! Én értem, de nincs valami jogszabály, ami meghatározza, hogy a közterületeken lévő hirdetőtáblákra mit lehet kifüggeszteni és mit nem? És úgy tudom, hogy az árverési hirdetmények kifüggesztésének is van szabálya...Vagy nem?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.20. 18:51

15K a kifogás illetéke.

gerbera317 # 2016.03.20. 18:48

Aztán mi honnan tudjuk, mi a konkrét panaszod, ha te magad sem tudod megfogalmazni? Ha ennyire biztos vagy a végrehajtó mulasztásában, támadd meg általános indokkal, aztán majd rádöbbensz, mennyire nem játék ez.

Attilio # 2016.03.20. 10:04

1 éve húzódik már munkabérem önálló bírósági végrehajtó általi behajtása.Úgy veszem észre, mivel nem nagy összegről lévén szó, (100 EFt) hogy szándékosan húzza az időt a végrehajtó. Papírokat küldözget vissza a bíróságra, hogy nem egyértelmű, stb.
Kinél tegyek panaszt, és kell-e azért fizetnem?

Azért gyanítom az időhúzást, mert a cégvezető kijelentette a per előtt, hogy úgysem látunk egy fillért sem!

Várom a mielőbbi választ, mert most már szeretnék panasszal élni a végrehajtó miatt.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.19. 18:52

Azt, hogy tartozol? Az nem becsület csorbítására alkalmas tény.

karpattis # 2016.03.19. 16:40

Szóval akkor jobb ha belenyugszok, hogy kiteregetik városszerte a "szennyesemet"?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.19. 16:06

Híresztelésnek. :)

karpattis # 2016.03.19. 13:46

Nem bűncselekményre gondoltam, hanem esetleg szabálysértésre... De nem tudom mit lehet ilyenkor tenni. Mivel nyilvános az árverési hirdetmény egyébként is, nem tudom van-e értelme ilyenkor valamit is tenni. Ebben szeretném tanácsotokat kérni. Az egyáltalán minek minősül, ha valaki kifüggeszti a városi hirdetőtáblákra az árverést?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.19. 12:59

Milyen bűncselekmény gyanújával tennél feljelentést?

karpattis # 2016.03.19. 12:50

Tisztelt Szakértők!

Lehet nem egészen idevaló a téma, de a tanácsotokat szeretném kérni.
A házunkat évek óta folyamatosan árverezik, tetemes tartozásunk miatt. Banknak is és magánszemélyeknek is tartozunk. Tudjuk, hogy előbb-utóbb viszik a házunkat, de úgy gondoljuk, hogy várunk a végsőkig, épp ezért nem is vertük nagy dobra az árverést. Igyekeztünk eltitkolni, már amennyire lehetséges, hiszen a neten nyilvánosan megtekinthető és a hivatalokban is, ha aktiv az árverés, ki van függesztve.
Egyik nap viszont egy ismerősöm figyelmeztetett, hogy a környékünkön lévő nyilvános hirdetőtáblákra is ki van függesztve a hirdetmény. Valószínűleg egy "jóakarónk" tette ki, akinek szintén tartozunk.Kérdésem az lenne, hogy érdemes -e ebben a helyzetben ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni vagy hagyjuk az egészet a francba?

balmis # 2016.03.17. 19:49

T. Szakértő!

Sajnos II-fokon is elvesztettem egy ház használati pert, pedig engem zártak ki! Az ügyvéd azonnali kilakoltatást kért már I-fokon. Kérdésem az lenne mennyi időm lesz, felűlvízsgálati kérelmet beadni az ítélőtáblához? A bírósági határozat átvétele után a végrehajtó, azonnal kilakoltathat? Az ügyvéd ezt kérte velem szemben?
Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.08. 14:20

Nem mondtad, nem mondtad... Akkor vedd úgy, hogy én mondtam: folyamatban lévő végrehajtást a végrehajtást kérő és a végrehajtó akarat ellenére csak perrel tudsz megszüntetni. Ha.

Kitti74 # 2016.03.08. 10:11

Én nem mondtam, hogy perelni szeretnék. Én annyit írtam, hogy amit kaptam papírt azt kifizettem, ennyi erővel akkor bármikor kaphatok újabb és újabb papírt, hogy még ennyivel és ennyivel tartozom. Ezek szerint ha valaki rosszul számolta vagy állította ki a papírt és én az alapján kifizettem amit kiróttak rám, akkor az is az én felelősségem.
Azért köszönöm a választ

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.08. 08:44

14300,- Ft-ért akarsz pert indítani? Háromszor számolj utána, hogy tényleg neked van-e igazad, mert ha vesztesz, aránytalanul drága mulatság lesz. (Sőt sajátos módon még akkor is az lehet, ha nyersz.)

Kitti74 # 2016.03.08. 07:58

T.Szakértők!

Segítséget szeretnék kérni.2015-ben munkahelyt váltottam, állami cégtől mentem el, egy vállalkozóhoz. A munkahelyem akkor kiadta a fizetésemhez kapcsolódó letiltásaimra vonatkozó papírjaim. A fizetésemet egy évig tiltották 50%-ban, idén februárban jelezte a munkáltatóm, hogy a tiltás " kifutott", amit jelzett a végrehajtó felé. A végrehajtást kérő viszont letétbe kért egy újabb összeget mer szerinte még 14.300.-Ft-tal tartozom. A munkáltatóm átküldte a papírokat, hogy mindent levont, amit az előző munkahelyem adott neki. A végrehajtó azt küldte nekem levélbe, hogy megkeresik az előző munkahelyem , de ha nem ismeri el, akkor levonják ezt az összeget tőlem. Én azt gondolom amit kaptam papírt annak eleget tettem, mivel levonták a fizetésem, ilyenkor mi a teendő?
Köszönettel

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.06. 10:29

Tehát van egy meghagyásom,390 ezerről
Nincs. És ez csak az egyik tévedésed. Fogadd meg gerbera tanácsát!

meszi70 # 2016.03.06. 09:29

"Végzés
Central Workout Pénzügyi Zrt jogosultnak,
...... kötelezett elleni fizetési meghagyásos ügyében a bíróság a kötelezett által 3.sorszám alatt előterjesztett beadványát kérelemnek tekinti,és annak helyt ad.
Egyben megállapítja,hogy a fizetési meghagyás kézbesítéséhez fűződő jogkövetkezmények,egyben a bíróság 2010.01.26. napján kelt jogerősító záradéka hatálytalan.
Továbbá elrendeli a bíróság a fizetési meghagyás kötelezett részére ...... történő kézbesítését."
Tehát van egy meghagyásom,390 ezerről,illetve egy végrehajtásom,egymillióról.Van egy Central Workout Zrt jogosult,illetve egy Intrum Justitia Zrt jogosult,mint jogutód.Egy és ugyanazon ügyben.