„Jól értelmezem akkor,hogy igen is van keresnivalóm az ügyben?
Lehet,hogy akkor elévült már ez az ügy?”
Lehetni lehet, de ennek az eldöntéséhez több adat kellene.
„Jól értelmezem akkor,hogy igen is van keresnivalóm az ügyben?
Lehet,hogy akkor elévült már ez az ügy?”
Lehetni lehet, de ennek az eldöntéséhez több adat kellene.
Lehet. De eddig nem mondta, hogy jelzálog lenne a házon. (Azt meg, hogy a tulajdonos adós vagy kezes lenne, kifejezetten tagadja: „hitelek az Én nevemen vannak,a végrehajtás is az Én nevemen szerepel a banki tartozások” Márpedig anélkül nem foglalhatják le az ingatlant a haszonélvező tartozása miatt.
Szerintem nem ezt kérdezi, hanem a Vht. 137. § (2)-től tart, nem is alaptalanul: Nem terheli az ingatlant megszerző tulajdonos tulajdonjogát a haszonélvezeti jog - függetlenül attól, hogy az ingatlan-nyilvántartásba be van-e jegyezve -, ha annak jogosultja a végrehajtást kérő követelésének kielégítéséért felelős, vagy ha azt a jelzálogjog keletkezése után szerződéssel létesítették.
A haszonélvezet nem foglalható jog.
Még azt is megszeretném kérdezni,hogy ha Én a házunk haszonélvezője vagyok és ugye a hitelek az Én nevemen vannak,a végrehajtás is az Én nevemen szerepel a banki tartozások miatt akkor a házat is elvihetik egy haszonélvező -től?
Most,hogy zárolta a számlám a végrehajtó 3 napja így nem tudom utalni a másik végrehajtónak azt az összeget,amiben pár hónapja megegyeztünk!Eddig rendesen utaltam nekik az összeget még nem volt zárolva a számlám.
Nos,ilyenkor mi a teendőm?
Írtam nekik az előbb egy e-mailt bemásoltam a net bankomon a zárolást,hogy ezért nem tudok utalni.
Ön mit tanácsol?
Jól értelmezem akkor,hogy igen is van keresnivalóm az ügyben?
Lehet,hogy akkor elévült már ez az ügy?
Ha a végrehajtható határozat után csak a végrehajtást kérő szólítja fel, az nem szakítja meg az elévülést. Az engedményezés akkor, ha a végrehajtási eljráásban bejelentik a jogutódlást.
Köszönöm szépen!
Előtte azért azt megkérdezném,hogy a felszólító levelek és az,hogy átadtak egy külső cégnek az sem számít végrehajtás cselekménynek?
Cessio Zrt-nek adtak át.
„a végrehajtást kérőt hívja fel, hogy az nyilatkozzon,”
„Ha az nem nyilatkozik, vagy nem ismeri el, akkor el lehet indítani a végrehajtás megszüntetése iránti pert a végrehajtást foganatosító bíróságon”
Olvas is, nem csak ír.
Azt szeretném még megkérdezni,hogy ha a végrehajtó nem nyilatkozik akkor tovább hova fordulhatok,egy címet vagy e-mailt kérhetek,ahova írhatok majd?
5 évig biztos nem volt a Bankkal végrehajtási cselekmény!
Azt szeretném még megkérdezni,hogy ha a végrehajtó nem nyilatkozik akkor tovább hova fordulhatok,egy címet vagy e-mailt kérhetek,ahova írhatok majd?
5 évig biztos nem volt a Bankkal végrehajtási cselekmény!
Ha biztos abban, hogy több, mint 5 évig nem történt végrehajtási cselekmény, akkor kérheti először a végrehajtót, hogy a végrehajtást kérőt hívja fel, hogy az nyilatkozzon, hogy elismeri-e az elévülést. Ha az nem nyilatkozik, vagy nem ismeri el, akkor el lehet indítani a végrehajtás megszüntetése iránti pert a végrehajtást foganatosító bíróságon. A keresetlevélben érdemes kérni a végrehajtás felfüggesztését.
Nem indítottam meg,mert ez három napja történt,hogy zárolta a végrehajtó a számlaszámomat.
Megindította a végrehajtás megszüntetése iránti pert?
Ezt a mondatot olvasva itt a fórumban:
Végrehajtás megszüntetési pert kell indítani, abban hivatkozni kell az elévülésre. Ha 5 év alatt nem történt végrehajtási cselekmény, akkor a bíróság meg is fogja szüntetni a végrehajtási eljárást. Menjen be a helyi bíróságra panasznapon- általában ez péntek- és mondja jegyzőkönyvbe a keresetet. Kérjen költségmentességet és akkor ha megkapja még illetéket sem kell fizetni
Nálam tuti,hogy nem történt ez ügyben végrehajtás és mégis zárolták most a számlámat.
Ezt a bizonyos hitelt kb.8-9 éve vettem fel.Vagy ez ebben az esetben nem befolyásol semmit?
Azóta,ahogy bírtam mindig utaltam rá valamennyit,természetese a teljes összeget azt nem tudtam.
Egymillió kettőszáz ezret vettem fel és most négymillió háromszázezret követel a Bank!(Budapest Bank)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02