Tisztelet Szakértők!
Végrehajtás lezárása témakörben szeretném a segítségüket kérni.
2014.-ben elárverezték az ingatlanomat, és ezzel együtt más végre hajtási ügyeim között a befolyó összegből megtörtént a felosztás.
A többi ügyemet rendere elintéztem, de a lakáshitel miatti végrehajtás csak most kerülne lezárásra.
Anno amikor bent voltam a végrehajtói irodában azt mondták, semmilyen végrehajtási díj nem maradt az ügyön az árverés miatt, úgyhogy majd csak egyszerűen le kell zárni az ügyet. Most mikor felhívtam őket hogy kell e mégiscsak valamit fizetnem, mert egy kollégájuk szerint már nem, az volt a válaszuk hogy ki mondott ekkora marhaságot.
A végrehajtási ügyérték 23.000.000 forint volt, és a lakást 6.300.000 forintért árverezték el. Én úgy tudom, de lehetséges hogy tévedek, sikeres árverés esetén minden esetben a végrehajtó felé lévő költségek kerülnek kiegyenlítésre, a maradék befolyt összeg pedig a végrehajtás kérőé.
Ezek után már csak a tranzakciónkénti százalékukat kérik, abban az esetben ha nem történt azóta semmilyen befizetés, akkor a végrehajtást kérő felszólítására csak egyszerűen lezárják az ügyet. Maradhatott még bármilyen összeg a végrehalytó felé?
Segítségüket, válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Gyula