Szerintem kérje a végrehajtás megszüntetését.
Végrehalytás lezárása
- 1
- 2
Egyesség tuján a követelő a fennmaradó részt elengedi, kifizetését nem kéri.
A követelés tulajdonosának egy kérése van neki fizetnie ne keljen a lezárásért, és ez esetben most nagyon megijedtem, hiszen eddig abban a hitben voltam, hogy minden költséget letudtunk.
Ha még maradt több, mint 16 millió a tartozásból, akkor hogyan lehetne befejezni?
Szeretném kiegészíteni az előző hozzászólásomat.
Az elszámolásnál kaptam egy papírt arról, hogy eddig mekkora összeget fizettem be, és mekkora összeg van még hátra. 4.229.737 forint befizetésnél a behajtási jutalékra be lett fizetve 191.504 forint.
Viszont a fennmaradó mezőben azt írják, hogy 16.329.567 ft a hátralévő tartozás, és 1.232.461 Ft a behajtási jutalék.
Ha azt a fennmaradó 16.329.567 forintot nem fizettem be, és így kerül lezárásra a végrehajtás, akkor az 1.232.461 Ft behajtási jutalékot sem kell megfizetnem, vagy ugyanúgy követelni fogják tőlem?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Tisztelet Szakértők!
Végrehajtás lezárása témakörben szeretném a segítségüket kérni.
2014.-ben elárverezték az ingatlanomat, és ezzel együtt más végre hajtási ügyeim között a befolyó összegből megtörtént a felosztás.
A többi ügyemet rendere elintéztem, de a lakáshitel miatti végrehajtás csak most kerülne lezárásra.
Anno amikor bent voltam a végrehajtói irodában azt mondták, semmilyen végrehajtási díj nem maradt az ügyön az árverés miatt, úgyhogy majd csak egyszerűen le kell zárni az ügyet. Most mikor felhívtam őket hogy kell e mégiscsak valamit fizetnem, mert egy kollégájuk szerint már nem, az volt a válaszuk hogy ki mondott ekkora marhaságot.
A végrehajtási ügyérték 23.000.000 forint volt, és a lakást 6.300.000 forintért árverezték el. Én úgy tudom, de lehetséges hogy tévedek, sikeres árverés esetén minden esetben a végrehajtó felé lévő költségek kerülnek kiegyenlítésre, a maradék befolyt összeg pedig a végrehajtás kérőé.
Ezek után már csak a tranzakciónkénti százalékukat kérik, abban az esetben ha nem történt azóta semmilyen befizetés, akkor a végrehajtást kérő felszólítására csak egyszerűen lezárják az ügyet. Maradhatott még bármilyen összeg a végrehalytó felé?
Segítségüket, válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Gyula
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02