végrehajtás alatt álló ingóság


Stage # 2017.12.08. 12:41

Ma jött értesítés helyszíni eljárásról, pont karácsony előtt megyünk. Jó mókának ígérkezik. Ezek szerint mégis csak lesz belőle valami :)

gerbera317 # 2017.12.10. 18:32

Ha már kisírtad a végrehajtónál, hogy legyen ilyen "móka", ott aztán nem "mókázz", hanem ami tetszik, arra mutass rá, hogy kéred lefoglalni!

Stage # 2017.12.10. 21:16

Köszi a segítséget. Természetesen pontosan tudom mit szeretnék lefoglaltatni. Szeretném azt is, ha zár alá kerülne a motyó és ne maradjon az adó őrzésébe mert tudom hogy el fogja tüntetni.

Stage # 2017.12.18. 10:32

Voltunk foglalni, két rendőr, két végrehajtó. Rákérdeztem a számlaszámra érdeklődésképp. Mondtam, hogy megváltozott munkaképességűként kapja a pénzét a számlára és azt nem lehet terhelni. Egyből mondták hogy lehet, ha a bank kiadja max utána ugrálhat ha akar. Nem nagyon foglalkoznak vele milyen jogcímen kapja az ember a pénzét, leveszik így is úgy is. Foglaltunk műszaki cikkeket, volt beszólogatás ide-oda de semmi komolyabb nem történt. Viszont zár alá nem vettek semmit nála maradtak a cuccok.

gerbera317 # 2017.12.18. 11:45

Fiókhúzogatás nem volt? Ekkora felhajtásnál már azt is szokás. Meglepő dolgok (készpénz, ékszer) tudnak ilyenkor előkerülni.

Stage # 2017.12.18. 17:15

Nem igazán. Nem úgy zajlott mint egy házkutatás amikor célzottan keresnek valamit, nem kotortak fiókban, inkább nekem kellett mondani mit nézzenek át, mert maguktól erre nem voltak hajlandók, azzal kezdte a végrehajtó hogy ágy, ágynemű, bútor, mikor kiverte a szemét a sok hangfal, erősítő, műszaki cucc.

Ríviai_Geralt # 2017.12.18. 21:07

Tisztelt Stage !

Magán személy és magán személy közötti végrehajtási eljárást szokták a végrehajtók legkevésbé szeretni. Legtöbbször a tartozás behajtásán felül személyes elégtételt is szeretnének.

A végrehajtó helyszíni eljárás során elsősorban az őn követelésének megtérülését tartja szem előtt, magyarán mondva ahogy gerbera317 is írta végrehajtó elsősorban készpénzt és könnyen értékesíthető vagyontárgyat kutat fel.
A műszaki cikkek lefoglalását ha nem képviselnek számottevő értéket (tehát nem milliós árú tvről beszélünk) nem foglal, mert azok elszállítási és tárolási költsége az értékesítésének költségét nem szokta legtöbbször elérni (már ha el lehet adni).Azért a végrehajtók rutinosak abban mit érdemes és mit nem.
Azt hogy a végrehajtó milyen sorrendben kezdi a foglalást a vht nem írja elő. Először a mentes vagyontárgyakat ellenőrzi.
A végrehajtótól teljesen normális hozzáállás , hogy önt kérdezte meg , hogy mit foglaljon le, mivel ha nem sikerül értékesítenie árverésen azokat önnek van lehetősége átvenni a tartozás beszámítására.
Egy valamit érdemes azért ilyenkor észben tartani , ha nem sikerült eladnia a végrehajtónak az ingóságokat és ön sem veszi át, önnel(végrehajtást kérővel) is kifizetteti a végrehajtó a munkadíját amennyiben a követelés behajtatatlan.