Két év pandémia miatti kényszerszünet után 2022. április 22. napján a szegedi ATSK asztalitenisz bázisa adott otthont az évente, az ország öt ítélőtáblájának bírái részvételével megrendezésre kerülő Táblabíró Asztalitenisz Kupának. A Szegedi Ítélőtáblát – már hagyományosan – a jól összeszokott Bálind Attila, Benedek Tibor, Hegedűs István trió képviselte.

Az öt felsőbb bíróság (Debreceni Ítélőtábla, Fővárosi Ítélőtábla, Győri Ítélőtábla, Szegedi Ítélőtábla és Pécsi Ítélőtábla) mindegyike 3-3 fős csapattal vágott neki a küzdelmeknek. A három öt fős csoport körmérkőzéses küzdelmeit követően alakult ki a három veretlen csoportgyőztes (Benedek SzabolcsFővárosi Ítélőtábla, Benedek TiborSzegedi Ítélőtábla, Bálind AttilaSzegedi Ítélőtábla) alkotta szuperdöntő mezőnye, akik szintén egy hármas körmérkőzés alapján döntöttek a végső helyezésekről.

A képen balról jobbra: Gergely Gábor, Dr. Hegedűs István, Dr. Benedek Tibor és Dr. Bálind Attila – Kép forrása: Dr. Lukács Lilla (Szegedi Ítélőtábla)

A látványos és végletekig kiélezett összecsapásokat követően Bálind Attila emelhette magasba a díszes serleget, mögötte a szintén szegedi Benedek Tibor végzett, megelőzve a fővárosi Benedek Szabolcsot, aki a dobogó harmadik fokára léphetett fel.

Az egyéni döntő két szegedi részvevője alkotta páros magabiztosan – minden mérkőzését megnyerve – győzedelmeskedett a párosok küzdelmeiben is. Így az idei évben ezt a kupát is itthon tartotta a Szegedi Ítélőtábla.

Fenti eredmények ismeretében nem lehetett kérdéses az sem, hogy az összesített (egyéni és páros eredmények alapján) csapatbajnoki vándorserleg is a Szegedi Ítélőtábla vitrinjébe került.

A győzteseknek járó díjakat az ünnepélyes díjátadón a verseny fővédnöke – az egyéni győztesnek járó serleg névadója – a kétszeres Világ- és négyszeres Európa-bajnok magyar asztalitenisz klasszis, Gergely Gábor adta át a torna legeredményesebb versenyzőinek.

Jövőre – a tervek szerint – a Fővárosi Ítélőtábla látja majd vendégül a sportos táblabírákat, hiszen ők rendezik majd a következő évi megmérettetést, ahol a szegedi csapatnak nem titkolt célja a címvédés.