kis segítség egy kezdőnek


Impossible # 2010.08.29. 15:13

Leg,

"Impi: Most miért kell az útkeresőkkel így bánni? Ne tegyünk már úgy, mintha az Erasmus több lenne, mint egy kontinens méretű bulizás. Ne misztifikáljuk azt, amit nem kell."

Értettem főnök. :D
Én is megkérdeztem a már említett rokonomtól, miért kell velem így bánni, ő azt mondta, hogy pedagógiai célzattal. Egyébként szerintem nem az a fontos, hogy erasmus vagy nem erasmus, meg hogy bulizik vagy nem bulizik, hanem hogy több lesz ettől az életrajza egy sorral, plussz szert tesz olyan tapasztalatokra, amik segítik a 72-es betűméretű életben. Nyelvtanuláshoz, személyiségfejlődéshez egyaránt hasznosnak tartom, ezeket bulizás közben is lehet csinálni. :D

Impossible # 2010.08.29. 14:30

Barabell,

te jössz a találkozóra?
Ott aztán lesz kitől érdeklődni, ez most rekord-létszám lesz, ha minden igaz.

Barabell # 2010.08.29. 12:21

Igen, nem érdeklődés kérdése, éppen ezért tanultam több mint 10 évig németül, és tanultam egy kevéskét angolul,valamint tervezem ennek a magasabb szintre emelését.
De az idegnyelvvel való hosszas foglalkozás,olyan munkakörben elhelyezkedés nekem már érdeklődés kérdése.=D
De amúgy teljesen jó,amiket itt olvasok, szeretek feljönni a fórumra,sok okos dolgot tanulhatok.=)

Kacsa1111 # 2010.08.29. 10:36

Kedves kbs,

most is csak azt mondtam, hogy nagyobb eséllyel indul, ha több nyelven tud krumplit sütni.:)

Kedves Barabell,

szvsz a nyelvtudás nem érdeklődés kérdése...


Kacsa11

Barabell # 2010.08.29. 09:20

reagáltam * bocsánat

Barabell # 2010.08.29. 09:19

Kedves Kacsa!

Nincs az én hozzáállásommal semmi baj.=) Csak annyit mondtam, h nem érdekel az idegennyelv. Ez számomra olyan, mintha azt mondanám(vagy bárki más),hogy nem érdekel mélyebben az agrárjog. =D Tehát, hogy nem érdekelhet minden terület egyformán.És Leg az idegennyelvek fontosságát hangsúlyozta, arra regáltam, hogy nem szeretnék ilyen irányba menni.=)Csak lehet a "nem érdekel" kicsit erős kifejezés volt.=)

Leg!

És ha saját irodát működtetnék?Ha szó szerint értelmezzük, munkahelyem lenne.=D Az meg már más kérdés,hogy ügyfeleim lennének e...=D

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.29. 09:05

Ahhoz elég 50 szó. És az eseteket is lehet hanyagolni. Ládd, nem véletlenül lettél megszólítva; utólag is igazolod a jogosságát.

Kacsa1111 # 2010.08.29. 08:32

Kedves Barabell,

krumplit sütni is csak a külvárosba fognak felvenni ilyen hozzáállással...a belvárosban sok a turista.:)


Kacsa11

Sherlock # 2010.08.29. 08:19

jó, reggel van, de azért érthető szerintem XD

Sherlock # 2010.08.29. 08:01

Kedves Leg,

én osztom mindkettőtök véleményét az erasmussal kapcsolatban; abban mindenki egyet ért, hogy nem kell feltétlen megszakadni a kinti tárgyakkal(sőt...), de kénytelen angolul beszélni fél vagy egy évig, ami azért nem ugyan az, mintha eljárni tanárhoz heti 1,5 órában és napi 20 percet nézné a cnn-t.

Váltóbíráskodás...a régi szép idők mikor még válópereket is tárgyaltak...:D

Barabell # 2010.08.29. 07:55

Imp!

És mi a helyzet akkor, ha én ki nem állhatom az idegennyelveket?=DNah jó, ez egy kicsit túlzás, de tényleg nem hoz lázba annak tanulása. Ellentétben mással.
Természetesen én is tanulok(jobban mondva tanultam,mert egy ideje nem foglalkozok vele)nyelvet, német felsőfok. De én nem szeretnék pl. nemzetközi irodánál dolgozni, vagy más olyan helyen, ahol az idegennyelven van a hangsúly. Ennek ellenére tervben van az angol tanulása, de nem kifejezetten azért, h aztán angolul és németül felváltva "hablatyoljak".
Ajajjj,lehet így már semmi esélyem, és mehetek krumplit sütni?=D De ha egyszer nem vonz ez a téma.=(

Legislator # 2010.08.29. 07:50

"Ha a bíró 3 napon belül elolvasná, akkor boldog országban élnénk. :D"

Nem megbántásból, de váltóperekben ponrt három nap áll a bíróság rendelkezésére. Mondjuk az aztán nagyon fontos. A többi akta meg rohadjon meg ott, ahol van!

Impi: Most miért kell az útkeresőkkel így bánni? Ne tegyünk már úgy, mintha az Erasmus több lenne, mint egy kontinens méretű bulizás. Ne misztifikáljuk azt, amit nem kell.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.08.28. 21:31

kbs,

nem azt írtam, hogy nincs jelentkező, hanem hogy nem találnak normális jelöltet. Nem találnak, többen is panaszkodnak erről. Ha egy olyan szintet belő a hallgató magának, amit a nk. irodák várnak el, már nem járhat rosszul, ha meg megmarad a magyaréknál, akkor ugyanoda jut jó eséllyel, ahol vagyok.

Kacsa1111 # 2010.08.28. 20:42

Kedves kbs,

Jaja. Mert magyar jogász többnyire angoul és németül dolgozik, anélkül egyszerűen alkalmatlan.
Elmész te is a Kacsa picsájába, kisbarátom!

miért is lettem én itt most megszólítva?:)))
én ilyet egyébként sosem mondtam.
csak azt, hogy ha több nyelven beszél, több esélye van, hogy munkahelyet találjon.

Az meg egyszerűen nem igaz, hogy a nemzetközi irodákba nincs jelentkező.

na ja, jelentkező van...de hiába kiváló szakember valaki, ha csak egy nyelven az.
a másik verzió, hogy tud rendesen angolul és németül, de pár perc után kiderül, hogy mondolidióta.:)


Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.28. 19:28

Zoli, minden egyes jelöltet felvett valaki, különben nem lenne jelölt. Az meg egyszerűen nem igaz, hogy a nemzetközi irodákba nincs jelentkező. Majd pont azért a pénzért ne lenne.

Impossible # 2010.08.28. 17:21

Ha a bíró 3 napon belül elolvasná, akkor boldog országban élnénk. :D

guba # 2010.08.28. 17:20

Az egészet én találtam ki, én fogalmaztam meg, és a bíró azt olvasta. Hozzáteszem még, hogy nulla, azaz nulla tapasztalattal írtam meg így. Aztán kis időre rá kirúgtak, valami rejtélyes okból, amire máig nem derült fény.

Valószínűleg a bíró addigra olvasta el amit "kitaláltál".

Impossible # 2010.08.28. 17:10

kbs,

szerinted én mér nem találok munkát? Nemzetközi irodák nem találnak normális jelöltet, a magyarokba meg harmincasával özönlenek.

Ez szerinted miért van?

És akkor ennek ellenére is ajánljam a hallgatónak, hogy ne tanuljon nyelveket, ne menjen külföldre, jó lesz ő a magyaroknál is? Igen, jó lesz, 31. jelentkezőnek, akit nem fognak felvenni.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.28. 16:46

Jaja. Mert magyar jogász többnyire angoul és németül dolgozik, anélkül egyszerűen alkalmatlan.
Elmész te is a Kacsa picsájába, kisbarátom!

Impossible # 2010.08.28. 12:40

Barabelnek is saját magán kellene segítenie, én már a másik topic-ban leírtam neki, hogy húzzon bele. Esetleg azt még ki lehetne fejteni, hogy ez mit jelent. Kifejtem: angol felső/tárgyalási szint, külföldi gyakorlat/tanulmányok pl. erasmus fél év, egy év, egyetem mellett dolgozzon egy irodának egy darabig, lehetőleg több helyen is, és lehetőleg egy szakterület az átlagnál behatóbb ismerete, esetleg ebből írt szakdolgozat, TDK. Ha més ezen felül is van ideje, akkor egy másik nyelv (leginkább német) felső/tárgyalási szintű ismerete. Na, így már lenne esélye elhelyezkedni egyetem végén.

Legislator # 2010.08.28. 08:11

Segítsünk Barabelnek!


Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.07.07. 17:07

cat,

"mindenképpen ezen a területen akarsz munkát vállalni?"

Dehogyis! Ami adódik, azt csinálom. Van ötleted? Ha tudsz valami állást, szólj! Egyébként jogászként jól ki tudtam bontakozni; egy 40 éves szakmai tapasztalattal rendelkező ügyvéd néni teljesen odavolt attól, hogy az évek óta húzódó ügyük megoldásához olyan ötletet tudtam adni, amire az egész irodában senki sem gondolt. Megírtam a fellebbezést, a főnököm még átállította Tahoma betűtípusra a Times New Roman-t, mert ő arra gerjedt, meg fél centivel beljebb állította a bekezdéseket, miközben nagy ordítás közepette lebarmított, hogy nem elég, ha tartalmilag jó, jól is kell kinéznie, majd kinyomtattuk, betettük egy borítékba, és feladtam a bíróságnak. Az egészet én találtam ki, én fogalmaztam meg, és a bíró azt olvasta. Hozzáteszem még, hogy nulla, azaz nulla tapasztalattal írtam meg így. Aztán kis időre rá kirúgtak, valami rejtélyes okból, amire máig nem derült fény.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.07.07. 04:57

Azóta szerzett tapasztalatokat.

cat981 # 2010.07.06. 20:38

beleolvastam már ebbe a topicba is, aranyos kis érdekességeket találtam :). Pl. impinek ez a hozzászólása: impossible#e-mail 2008.10.16. 02:08

impi,
ahhoz képest hogy a hozzászólásod utolsó felében igazán szépeket írkáltál, elvégezted a jogi egyetemet, de a jogot unlamasnak, felesleges időpocsékolásnak stb. tartod. NEm úgy tűnik mintha ebben tudtál volna leginkább kibontakozni :).
Belőled szerintem (mivel erős az igazságérzeted) jó jogász lenne egy igazságos, hiteles és az emberekért való jogrendszer esetében, de úgy nem lehet jól dolgozni valamiben hogy utálom azt amit csinálok. PErsze tudom, hogy sok energiád, fáradtságod, időd, és pénzed ment el erre a diplomára, de mindenképpen ezen a területen akarsz munkát vállalni? A jogi diploma már önmagában ad egy jó qualitást, minőséget egy embernek ezért nem muszáj jogásznak is lennie, bármilyen magasrangú poziciót betölthet egyáltalán nem jogi területen is.

SzedresSzendí # 2010.07.06. 20:06

Szóval nem ajánljátok a nemzetközi igazgatási szakot?
Én is ezen gondolkozom jelenleg. Megnéztem a Pázmányos mintatantervet, szinte csak jogi kurzusokat találni benne.
Valamiért úgy érzem, hogy amit ezzel a végzettséggel el lehet végezni,azt jogi végzettséggel is. Sőt joggal több a lehetőség, mint ezzel.
Szerintetek?