Lopott autót vásároltam!!!!!!!!!!!!!!!


pepita07 # 2016.12.19. 16:45

Most kapaszkodjon a karosszékébe. A katonaság kivételével mindegyiket.Jogi szakvizsgát ugyan nem tettem , de polgári jog Áe,Közig államvizsgám van. Ha nagyon érdekli a diplomamunkám címe: Az ingatlan nyilvántartás mint az Áe szubszidiárius változata címet viselte.
Jogásznak lehet hogy alkalmassá minősítették embernek kevésbé(főleg szerénynek). Több szerénységet alázatot embertársai és a hivatása felé. Így csak egy az interneten ügyfelekre vadászó önmagát reklámozó jogászkodó marad.
Üdv fiatal barátom

Dr.Attika # 2016.12.19. 16:23

Megfontoljam az Ön minősítését?
Minősítettek már a nyolc általános elvégzését követően általánosan érettnek. Gimnázium elvégzését követően tett érettségi vizsgát követően teljesen érettnek. Főiskolát elvégezve katonatiszti hivatás végzésére alkalmasnak.Állam-és jogtudományi egyetem elvégzése után jogászi tevékenységre alkalmasnak. Jogi szakvizsga letétét követően minden jogászi hivatás betöltésére alkalmasnak.

Ön ezekből milyen minősítést tud felmutatni?

pepita07 # 2016.12.19. 14:56

Tudja??? " A jót akarni kell"

Alap jogi ismeret? Melyik cinikus válaszára gondol?
További sok sikert az élethez. Maga annyira nem alkalmas erre a pályára mint néhány orvos.Azoknak is volt biológiából , kémiából jeles bizonyítványuk csak kommunikálni képtelenek a beteggel. Ön is csak azért van itt hogy a nagyképű fellengzős szövegét nyomja. Olvasson már vissza kérem. Semmire nem válaszolt kvázi a segítőkészség leghalványabb szikráját sem mutatta. Sem szakmailag sem emberként nem tudom Önt minősíteni. Nézzen bele a tükörbe és kérdezze meg önmagától? milyen ember vagyok én?

Dr.Attika # 2016.12.19. 14:15

Konkrét az a válasz, de tényleg kell annak megértéséhez alap jogi ismeret.
Ha eddig meg voltam az Ön ügyvédi megbízása nélkül, remélem meg leszek ezután is.
Igaz a mondás: Jó tett helyébe,jót ne várj.

pepita07 # 2016.12.19. 11:01

Ilyenkor soha nem tudom hogy az okos hülyéskedik vagy a hülye okoskodik. Köszönöm a kérdésemre adott egzakt
választ.Azt hiszem nem leszek az ügyfele, és senkinek sem ajánlom.

Dr.Attika # 2016.12.19. 10:34

A büntető törvénykönyv (Btk) úgy rendelkezik:Aki...ezt és azt elköveti az ..így és így büntetendő. Nem a követendő szabályt írja le, hanem annak megsértését rendeli büntetni.
A "Tíz parancsolat" leírja, hogy ne ölj."Aki ennek ellenére emberi életet olt ki az büntetésre számíthat."
Sehol nem olvashatja azt a törvényi tiltást,hogy "Ne csalj, ne lopj, ne sikkasszál,ne legyél orgazda."
Viszont a büntetőjog ezt a cselekményt- ha egyéb feltételei fennállnak - szankcionálja szabadságelvonással, pénz büntetéssel és egyéb szankciókkal.

pepita07 # 2016.12.19. 07:28

Nos akkor elnézést mert valószínűleg ezt a mondatot értettem félre: "Nem véletlen, hogy a büntetőjogot egyetemi szinten tanítják. Egy átlag polgárnak nem megérteni kell,hanem tartózkodni bűncselekmény elkövetésétől."

Egy törvénynek mindenki által közérthetőnek kell(lene) lenni.Amit nem értek és ezt szeretném ha valaki közérthetően elmagyarázná? A csalás : 1, szándékosan haszonszerzés céljábó
  • ha valaki azért lop, hogy ezt eladja (akkor sztem ez megvalósult)
2,tévedésbe ejt vagy tévedésben tart___ miután azt állította hogy a saját tulajdona, rendelkezik eredeti adásvételi szerződéssel de azt nem találja de pótolni fogja .. szerintem ez is megtörtént, 3,kárt okoz. --
  • a vételár kifizetésével a károkozás megtörtént

Hol téves ez az okfejtés. Nem kötözködni akarok szeretném megérteni. Ha valakinek van türelme elmagyarázni köszönöm

Dr.Attika # 2016.12.19. 06:27

"Úgyhogy tán nem kéne segítségkérőt sem hülyének sem bűnözőnek sem kapzsinak hívni. köszönöm"

Senki nemillette Önt ezekkel a jelzőkkel.

Dr.Attika # 2016.12.19. 06:18

A feljelentés a csalásra vonatkozott. A cselekmény nem csalás, tehát jogszerűen utasította el a nyomozó hatóság a feljelentést.
Viszont az orgazdaság a magyar "segítők esetében fennáll, az ügyben bizonyosan nyomoznak is, de arról már a kérdező nem fog értesítést kapni. Esetleg tanúként meg fogják hallgatni. Az is valószínű, hogy a magyar szál kérdésében még adatgyűjtés folyik.

Öreg Tölgy # 2016.12.18. 18:33

Hát igen, Attika doki tényleg egy kicsit keményen fogalmazott, de pont ez a hozzászólás bizonyította, hogy igaza van.

"Ha valaki azért lop hogy haszonszerzési céllal azokat a saját tulajdonaként eladja több mint 20 esetben , ezek szerint dícséretet érdemel".

Büntetőeljárás folyik ellene Németországban. Ha ez dicséret, vállalja át.

"Nem bonyolódtam az összes eset ismertetésébe de volt olyan is amit kétszer adott el.... ha valaki valamit kétszer ad el azt hogyan minősítia a BTK?"

Na, az bizony csalás. Azonban a kétszeres eladás ismertetésébe annyira nem bonyolódott bele, hogy még csak meg sem említette. Akkor viszont talán csak nem mi vagyunk a hibásak, hogy nem tértünk ki rá.

"A BTK-án kívül szerintem van PTK is."

Oly annyira, hogy az első válaszomban írtam, hogy polgári úton máris követelheti a kárát kamatostul, de attól az még nem lesz bűncselekmény (egyébként attól, ha az illetőt Magyarországon is megbüntetnék, maga még nem jutna a pénzéhez sem gyorsabban, sem könnyebben).

"Álláspontom szerint a lopás az értékesítés utáni haszonszerzés célja volt ami miután nyilvánvalóan(miután nem a saját tulajdonát képezte ) és ezt sorozatban követte el kimeríti a csalás fogalmát".

Csak sajnos a jog nem az Ön álláspontja alapján működik, hanem a jogszabályok, és a mögöttük lévő általános jogtudományi elvek, törvényszerűségek alapján, amit a joghallgatók 10 féléven keresztül tanulnak alapszinten. Keressen rá a büntetlen utócselekmény fogalmára, nem mi találtuk ki, a Gugli csak magyar nyelven 230 találatot ad ki. Attól, hogy valamiről nem tud, még létezik. Attól még nem hülye egyetlen atomfizikus sem, hogy én nem értek egy kukkot sem hozzá.

"Úgyhogy tán nem kéne segítségkérőt sem hülyének sem bűnözőnek sem kapzsinak hívni".

Én ilyet nem olvastam sehol. Viszont önnek abszolút nincs szüksége tanácsra, hiszen mindent sokkal jobban tud még a törvénynél is. Magyarországon vannak így pár millióan, igaz, kevés sikerrel.

pepita07 # 2016.12.18. 13:09

Hát nagyon köszönöm Igazán baráti segítő szándékkal írt válaszát.A bűncselekményt nem én követtem el tehát nincs mitől tartózkodnom.Ha valaki azért lop hogy haszonszerzési céllal azokat a saját tulajdonaként eladja több mint 20 esetben , ezek szerint dícséretet érdemel. Nem bonyolódtam az összes eset ismertetésébe de volt olyan is amit kétszer adott el.Nyomozást kezdeményezni valóban nem lehet , de nyomozati cselekményeket a jogsegély szolgálat keretében miután részben a lopásban, részben az értékesítésben itthon bizonyíthatóan többen követték el tehettek volna.Azt talán a lefoglalás tényéről is kellett volna határozatot kapnom. Azt hiszem jogom lenne az eljárásban keletkezett iratokat megtekinteni.Álláspontom szerint a lopás az értékesítés utáni haszonszerzés célja volt ami miután nyilvánvalóan(miután nem a saját tulajdonát képezte ) és ezt sorozatban követte el kimeríti a csalás fogalmát. De ha nem akkor ez mi???? ha valaki valamit kétszer ad el azt hogyan minősítia a BTK? Folyamatosan cégként hirdeti az eladó lakókocsikat. Ez nem tévedésben tartás? Mi az hogy a lakókocsi a rendelkezésére Állt? Ez a tulajdonjognak milyen definíciója? A BTK-án kívül szerintem van PTK is. Végezetül: (és nem kötözködéséppen) 25 éve van lakókocsim, rengeteg idős németet ismerek akik koruknál fogva úgy érzik az utolsó évük volt amikor 1000 km távolságra elhúzzák a lakókocsijukat és úgy döntenek elég vol. Több eladóval találkoztam már. Nem télen történ hanem október elején ami az öszi szezon végének eleje. A tények amikből következtetve mevásároltam Ki a fene hiszi hogy valaki a nagy büdös Únióban 26 db lakókocsit rendszám papírok nélkül (heti 1-2) nürnbergből Magyarországig elhúz elszállít anélkül hogy bárhol ellenőriznék. Folyamatosan Júniustól Októberig Több internete oldalon hirdeti Őket. Végül hogy megnyugtassam A fel lelhető internete Kőrözési listákban nem szerepelt, alváz száma nem volt hamis (azt takarta ( tíus gyártási év stb) ami korrekt volt. Ára korának állapotának évjáratának megfelelő volt. Úgyhogy tán nem kéne segítségkérőt sem hülyének sem bűnözőnek sem kapzsinak hívni. köszönöm

Dr.Attika # 2016.12.18. 09:51

Nem véletlen, hogy a büntetőjogot egyetemi szinten tanítják. Egy átlag polgárnak nem megérteni kell,hanem tartózkodni bűncselekmény elkövetésétől.

Ügyére visszatérve. Valóban nem valósult meg a csalás bűncselekménye. A lopás igen, de az ügyben a német hatóságok büntetőeljárást folytatnak, tehát itthon már nem lehet nyomozást kezdeményezni.

Tanulság. Németek a lakóautók rendszámát ősszel leadják és tavasszal visszaveszik, tehát ezen időszakban nem kell fizetniük sem biztosítást sem egyéb adót. Lakóautót tavasszal szoktak eladni, amikor közeleg a turista szezon.Minek is venne valaki télen lakóautót,hogy ott álljon az udvarán. Ebből a tényből következtetnie kellett volna arra, hogy amit "megvásárolt" lopott.

pepita07 # 2016.12.17. 16:17

Másik amit nem rtek: az indoklásban az szerepel hogy a lakókocsi z elkövető RENDFELKEZÉSÉRE állt. ez a kifejezés a tulajdon jognak milyen formája? Az övé volt??? akkor adjáki nekem most. Egyébbként a lefoglalásról sem kaptam határozatot

pepita07 # 2016.12.17. 16:12

épp ezért nem értem az büntetlen utó cselekmény fogalmát. Kint lefolytatják ellene az eljárást lopás vagy orgazdaság miatt. Az itthon eladott kb 20 25 lakókocsi (amiben volt olyan is amit két személynek is eladott)az miért nem másik műfaj? Csak mert így határozta meg a jog? Nem kötekedni akarok csak érteni szeretném. Mert Németországban miután minden lakókocsi megkerült ezzel nem fognak foglalkozni,És ezek szerint itthon sem. tehát két elkövetett cselekményért csak az egyikben büntetik.

Öreg Tölgy # 2016.12.17. 15:55

Bizony, sőt a külföldi eljárás kizárja, hogy itt is eljárás folyjon vele szemben amiatt.

pepita07 # 2016.12.17. 14:50

Akkor i s h
a ez két egymástól független eljárás. mert itthon a lopás ügyben nem folyik eljárás?

Öreg Tölgy # 2016.12.17. 14:44

Nyilván benne van a megszüntető határozatban, hogy az ügyészséghez lehet 8 napon belül panasszal fordulni. Egy próbát megér, mert ingyen van, de különösebb értelmét nem látom. Nem azért, amivel a rendőrség indokolt, hanem azért, mert ezek szerint az eladó a tolvaj, vagy minimum orgazda, a lopott dolog utólagos értékesítése pedig ún. büntetlen utócselekmény. Tényleg polgári úton lehet a kárt és kamatait követelni.

pepita07 # 2016.12.17. 14:00

dv mindenkinek:
a
Az alábbi ügyben szeretnék segítséget kérni. Megpróbálom röviden. lakókocsit vásároltam internetes hirdető oldalon keresztül.
személyes megtekintés foglaló majd végleges kifizetés 3 nap alatt történt a vételár tartalmazta a 20km en belúli szállítást,A lakókocsi német papírokkal volt hirdetve telepítési célra . Ára állapota korának megfelelő volt. Az eredeti német nyelvű adásvételit eladó nem találta költözés közben történt az adásvétel (ami igaz volt jártam a házában)Egy telepen kb 20 és a háza előtt 4 lakókocsi volt. MÁSNAPI SZÁLLÍTÁSBAN EGYEZTÜNK MEG AKKORRA ÍGÉRTE AZ EREDETI ADÁSVÉTELIT IS. A nap folyamán a szállítást elhalasztottuk a következő hét közepére kisebb hiányosságok pótlása valamint eladó Németországi útja miatt (lakókocsiért ment) a következő hét első két napjában telefonon nem lehetett elérni ezért a telepre mentem hogy autómentővel a lakókocsit elszállíttassam. Addigra a kerületi rendőrség az összes lakókocsit lefoglalta tájékoztatásuk szerint eladót lakókocsi lopás közben tetten érték Németországban és ott őrizetbe vették.A kerületi rendőrségen a feljelentést megtettem. Két hétig semmi majd gy 12 nappal visszadátumozott levél hogy az ügyet a gyanusított lakhelye szerint illetékes rendőrségre helyezték (vidéki kisváros). Naponta érdeklődtem 1 hét múlva lett ügyintézője. Közben megunva feljelentés kiegészítést küldtem a vidéki kapitányságra hiszen a ház előtt parkló lakókocsik addigra eltüntek (nem a rendőrség foglalta le ) az internetes hirdetéseit valaki törölte. szóval volt tettestársa. (TUDOM KI DE NEM GYANÚSÍTHATOM MEG) Ujabb 3 hétig nem történt semmi. A Bp-i rendőrség nem nyomoz a lopások ügyében mert az az eljárás Németországba zajlik a lefoglalásokat német megkeresésre foganatosították. Tegnap ez eljárást csalás tekintetében bűncselekmény hiányában megszüntették. Az indokló rész röviden ez volt:

Az eljárás során megállapítást nyert hogy XY-t a német hatóságok őrizetbe vették igy nem tudta korábbi ígéretét betartani hiszen abban akadályoztatva volt
A csalás bűncselekményt az követi el..... blablabla (BTK) 371
A csalás bűncselekmények megítélése során a gyakorlatban sokszor problémát jelent a a késedelmes teljesítés vagy
nem teljesítés kérdése melyet a sértettek általában csalási magatartásként értékelnek ezzel kapcsolatban ,
szükséges azt tisztázni hogy nem kizárólag és nem is elsősorban a kár bekövetkezése minősíti a cselekményt
csalássá (bár károkozás hiányábannincs befelyezett csalás, hanem a haszonszerzési célzattal történő megtévesztés.
A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítást nyert hogy a lakókocsi XY (elkövetö)rendelkezésére állt,
azt a feljelentő eredetben megtekintette. XY-nak éppen az állt érdekében hogy a lakókocsit a vevő részére a kért
felszereléssel,
beszerelve szállítsa le,azonban a teljesítésben akadályozva volt Németországi örizetbe vétele által így a csalás
bűncselekmény megállapításának nincs helye.
Értesítem hogy érdekeit polgári peres eljárásban érvényesítheti.
Meghallgatás nem vot, a nyomozási eljárás iratait nem láttam. Mit tehetek??? van e értelme fellebbezni? Hová Kinek,??Minden tanácsot szívesen meghallgatok minden segítséget elfogadok

Dr.Attika # 2016.12.02. 18:55

Azt nem tudhatjuk, hogy lopott-e a gki. Annak viszont nagy a valószínűsége, hogy áfát akar csalni az édesapját mint bűnsegédet felhasználva.

muczus # 2016.12.02. 18:30

Sajnos azóta kiderült, hogy az autó lopott, a rendőrség lefoglalta. Teljesen ellehetetlenített ez az állapot, hiszen már kb. 35 éve autótulajdonosok vagyunk.

_ANDAXIN_ # 2016.11.22. 17:10

Üdvözletem!

Segítséget szeretnék kérni. e hónap 15.én láttam meg egy hírdetést: http://www.hasznaltauto.hu/…oru-10798477
...mely azóta már törlésre került, mivel meg szeretném - pontosabban édesapám szeretné - venni az autót. Ma úgy volt, hogy át is vehetik, csakhogy az történt, hogy a kereskedőnek jelzett a Vámhivatal, hogy be kéne bizonyítani, hogy ezt az autót tréleren hozták be az országba, és már akkor is több km volt benne mint 6000.
A dolog szépség hibája, hogy a hírdetésben úgy szerepelt, hogy"Érvényes magyar okmányokkal!" Emellett nem 6100 km, csak 6040 km van az autóban, és a kereskedő arra szeretné rávenni apukámat, hogy ő mondja azt, hogy ezt az autót ő látta egy külföldi oldalon és ő kérte meg a tisztelt kereskedő urat, hogy hozza be TRÉLEREN az autót, vagyis Ő bizonyítsa, hogy ez már akkor 6000 km-en túli autó volt. Amúgy idősebb mit fél éves a jármű.
Kérdésem, hogy mi lehet a kereskedő célja? Netán lopott gjműről lehet szó?...vagy csak simá ÁFA-t szeretne csalni az illető?
A választ előre is köszönöm! Zsolt


Tisztelettel: Andaxin

muczus # 2016.11.20. 08:05

Dr. Attika köszönöm szépen! Megvárom a gk. háttéranyagát és ha lopott, mindenképpen ügyvédhez fordulok. Márkaszervíz szerint - (alvázszámát adtam meg) adatbázisában létezik az autó és a jellemzői is azonosak (telj. üzemanyag stb.)- 2013 nyár közepéig szervizelt volt, én szept.-ben vásároltam meg, náluk nem szerepel a körözött autók között, valamint a közúti felügyeletnél (idáig)sem.

Dr.Attika # 2016.11.19. 17:05

Muczus! Vélhetően lopott,klónozott a gépjármű. Forduljon ügyvédhez.

bibika # 2016.11.19. 13:18

Hm, miből gondolod, hogy lopott?

muczus # 2016.11.19. 12:16

2013. október 23-án vásároltam a személygépkocsit, 3 évre szóló, érvényes műszaki vizsgával. 2016. szeptember 19-én szerettem volna műszaki vizsgáztatni, mivel azszeptember 23-án lejár.
A vizsgaállomáson közölték velem, hogy a személygépkocsi nem vizsgáztatható le, mivel az előző műszaki vizsga nem szerepel a közlekedési felügyelet nyilvántartási rendszerében. Lakóhelyemen lévő Kormányablaknál érdeklődtem - gépkocsi - a hivatal által kezelt nyilvántartás szerint teljes egészében rendben van.
Azóta megtudtam (közlekedési Felügyelet), hogy Magyarországon az első forgalamba helyezés, illetve műszaki vizsgalapok nem valós iktató számon vannak. A gk. külföldi papírjainak bekérése folyamatban. Legrosszabb eset, ha megállapítják, hogy az autó lopott. Ekkor mi a teendőm? Elvehetik-e tőlem az autót, forgalomba tudom-e helyeztetni? Köszönöm