Lopott autót vásároltam!!!!!!!!!!!!!!!


jvagany # 2016.03.04. 19:01

Kedves Heni illetve forumozok.Kivancsi lennék hogy mi történt az ügyetekben mert én is hasonlo cipoben jarok.a mi autonkrol is kiderült hogy ausztriabol lopott és lefoglalták majd a szakertoi vizsgalat utan kiadtak az "eredeti tulajdonosának". az auto atment 3 eredetisegvizsgalaton illetve tobb kezen mire hozzank kerult.most a biro elsö fokon megallapitotta hogy az auto a mi tulajdonunk mert a vasarlassal tulajdonjogot szereztünk es ezert nem perelhetjük az eladot es az eredetisegvizsgat vegzo ceget sem.
Tisztelettel Vágány Jozsef

Heni0627 # 2014.07.09. 17:55

Köszönöm:( úgy érzem kár volt elindítani ezt a fórumot, mert amit itt leírtak, az kicsit, vagy akár mondhatom nagyon sértő....az ember tanácsot kér, mégha néha kicsit "vagdalkozva" is, mert két év hosszú idő és a türelem kezd elveszni a jogi útvesztőkben. igen, ezek a dolgokat amit angelicasol leírt sajnos mind tudom, és képzelje ismerem az önálló jogi személy fogalmát. És elég szomorú, hogy ebben az esetben még nekem kell bizonyítanom, amit persze szintén tudok, mert az ügyvédem tájékoztatott és folyamatos meg is tesszük. amúgy ennyire nem lehet leegyszerűsíteni ügyünket, amit a szintén Önökhöz hasonló jogvégzett bírónk mondott, a negyedig tárgyalás után, amikor is még mindig nem tudott dönteni, a jogszavatosság, a kinek kellett volna kiadni az autót, ki okozott kárt, ok-okozati összefüggések tekintetében ismerve a tényeket. kívánok Önöknek további jó fórumozást és bocsássanak meg, hogy nem jogász kérdez jogásztól stílusban írtam hozzászólásaimat...hanem néha keményebben és magánszemélyként. további szép napot és sok sikert kívánok mindenkinek aki így vagy úgy próbált segíteni.

Angelicasol # 2014.07.09. 06:26

Elolvastam az egész sztorit már tegnap is, de talán magának is meg kellene érteni azt, amit itt páran már elmondtak, mert addig csak vagdalkozik:

  1. szavatossági jogokat kellene érvényesítenie az eladóval szemben, mert arra onnan van jogalapja és esélye, hogy kifizessék az autó árát.
  2. ha tudja bizonyítani, hogy a rendőrség kártérítési felelőssége megáll, akkor perelje őket...kit zavar?! Csak fogja fel, hogy ez esetben azért a BRFKnál kötnek ki a levelei, mert önálló jogi személy és lényegtelen, hogy vannak felettes szervei vagy nincsenek...ha nem tudja mi az az önálló jogi személy, javaslom érdeklődje meg ezt is az ügyvédjénél!
  3. Azt kell bizonyítania, hogy a Rendőrség jogellenes és felróható magatartásával, egyértelműen kimutatható ok-okozati összefüggésben Önnek kárt okozott. Gondolkodjon el rajta, hogy mi okozta a kárát! Az, hogy nem adták ki a körözést az autóra, vagy az, hogy gonosz autótolvajok ellopták azt az eredeti tulajdonostól, és hamis adásvétellel eladták? Vagy egyáltalán, hogy milyen kár érte? Az autó vételára, amit kifizetett vagy pl. nem vagyoni károk, amik az ügy elhúzódása miatt érték (pl. hogy a beteg gyermekének a szállítását meg kellett oldani) Aztán szépen bizonyítsa be, hogy a körözés kiadásának elmulasztása olyan mulasztás volt, ami jogellenes is és felróható nekik és ez az, ami miatt a kárért ők felelnek.
  4. Az, hogy a lopáskori tulajdonosnak adják ki az autót törvényi előírás, nem gyereknap kérdése, hogy el akarja ezt fogadni vagy sem. Így van és kész!
  5. Tudja, hogy működik a kereskedés de nem vesz át hivatalos levelet tértivevénnyel?! De nagyon meglepő. Azt írja van ügyvédje, na akkor kérdezzen már rá, hogy mi a teendő, ha meg nem tud rá válaszolni, akkor azért tanácsolták itt, hogy keressen másikat...
  6. A birtokvédelmi kérdésben pedig nem nyilatkoznék csak annyit, hogy majd akkor lehet rábélyegezni, hogy tiszta hülyeség, ha valaki elolvasta amit leírtak és nem csak a sértett olvasatán keresztül van bemutatva. Ennyiből nem lehet azt sem tudni, hogy mire írták, mit akartak vele vagy egyáltalán ezt írták-e.
Agent Cooper # 2014.07.08. 22:22

Inkább már nem mondok semmit.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Heni0627 # 2014.07.08. 16:34

Tudjuk, hogy van, hogy létezik, hogy működik a kereskedés, de se ügyvédem leveleit, se a bíróság leveleit nem veszi át....én meg szerintem nem kopoghatok be hozzá, hogy hé, figyelj már...!!!!!

Agent Cooper # 2014.07.08. 14:21

Kedves Heni0627!

Ugye azért nem csodálkozik rajta? Talán fel kellene kutatni, mert ebből így pénze nem lesz.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Heni0627 # 2014.07.08. 14:00

Köszönöm Agent Cooper! amúgy a kereskedő a másik alperes, de még nem jelent meg egyik tárgyaláson sem. a levelei nemkereste jelzéssel jönnek vissza

Agent Cooper # 2014.07.08. 13:55

Kedves Heni0627!

Itt csupán arra világítanak rá néhányan, hogy nem lesz könnyű egyrészt a rendőrség felróható magatartását sem bizonyítani, másrészt azt sem, hogy ok-okozati összefüggés van a kár bekövetkezte és a rendőrség cselekményei között. Hiába van igaza, ha annak nem tud érvényt szerezni.
Egyébként szerintem az autó kereskedő is megérne egy misét...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Heni0627 # 2014.07.08. 12:59

Kedves Angelicasol! nem vagdalkozom és szerintem értelme sincs itt ennek a vitának, mert ha elejétől elolvassa valaki amit írtam, akkor nem mindig az utolsó kommentemhez szól hozzá. Ha Te vásároltál volna egy autót 2012.februárjában, amit már 2011.novemberében elloptak és azt be is jelentették a rendőrségnek, de azt akta elfeküdt és így 2012.augusztusában elővéve tőled lofoglalják az autót szerintem te sem lennél nyudodt hangulatodba. Egyébként amit leírtam,azt a budapesti rendőrfőkapitánytól kaptam állásfoglalásként, hogy mit kell tenniük ilyen esetben, vagy a körözést elrendelni, vagy ha nyilvántartás szerint tudható a gk.holléte, akkor azonnal lefoglalni. Ez az autó egy napig sem volt gazda nélkül, mert a lopás másnapján hamis adás-vételivel eladták, majd azt ez a vevő eladta az én autókereskedőmnek, aki eladta nekem. Itt fél év telt el. Tehát, ha az ügy nem fekszik el, vagy legalább bejegyzik a köröztetés tényét, akkor már sem az autókereskedő, sem én nem vehettem volna meg. Az országos rendőrfőkapitány kb. 1,5hónapja vizsgáltatta ki, ahol megállapították a mulasztásokat, de mivel én a brfk-t perelem, annak utasítást nem adhatnak a kár kifizetésére, csak elküldték nekik állásfoglalásukat, amire még nem kaptam választ. Szóval igen, bizonyított, hogy elcseszték és nem vagdalkozom, csak neked is el kellene olvasni az egészet és nem is olyan egyszerű az ügy, mert voltunk már olyan helyzetben, hogy nem hitték el a sztorit....

Kedves Guba! hát ez az, hogy az elején azt kértem, hogy nekem adják ki az autót, mivel tulajdonjogot szeretem. kit kellett volna akkor perelnem? itt a birtokvédelem miatt kezdtem el igazán írni, hogy hátha tud nekem ebben valaki okosat mondani, de úgy látom, hogy arra nem kapok választ.
Én azt is elfogadtam amit a kommented elején írtál, ezért mentünk bele a perbe két alperessel, az autókereskedővel és az brfk-val

guba" # 2014.07.08. 12:20

Heni0627, a rendőrség nem hibázott, a lefoglalás megszüntetésekor a lefoglalt dolgot annak kell kiadni, aki a bűncselekmény elkövetésekor a dolog tulajdonosa volt, és ezt kétséget kizáró módon igazolni tudja.

Ettől függetlenül az autónak lehettél te a kiadáskori tulajdonosa, mert kereskedelmi forgalomban szerezted. Ez alapján, a bíróság meg is ítélte volna valószínűleg az igényedet, ha azt perelted volna, akit érdemes.

Angelicasol # 2014.07.08. 11:41

Már csak az nem világos, hogy ha "az autó holléte mindvégig tudvalévő volt....tehát az autó egy percig sem volt tulajdonos nélkül" akkor, hogy lehet lopott?

Egyébként meg már a legelején is azt mondtad, hogy a rendőrök a hibásak, hiába mond itt neked bárki bármit.

Angelicasol # 2014.07.08. 11:32

Ez természetes, soha senki nem hibás, mindig csak a rendőrség...végül is mindenki úgy vásárolt, hogy hitelesen igazolt volt az elődje tulajdonjoga...nyilván...

Heni0627 azt remélem a saját érdekedben, hogy bizonyítani is tudsz, és nem csak vagdalkozol. Mert az, hogy valaki nem ért veled egyet, az nem azt jelenti, hogy fél a rendőrségtől (hanem - de ez csak egy kósza tipp - előfordulhat, hogy neked nincs igazad...)

Személy szerint nekem tele a pipőkém azokkal, akik kinyilatkoznak, hogy velük szemben mindenki mulasztott, de persze ezt igazolni nem tudják, meg nem is akarják, hisz magától értetődő, hogy nekik van igazuk és nekik ez JÁR.

Heni0627 # 2014.07.08. 09:57

miért volt felesleges, ha az adás-vételek az ő eljárási hibájuk miatt jöhettek létre? ezt durva, hogy mindenki így fél a rendőrségtől? az nem gond, hogy ők elcseszik és én szívok? miért nem köröztették az autót 1 éven keresztül, vagy miért nem foglalták le hamarabb, ha tudták,hogy hol van?
nagyon nagy a gáz ebben az országban, ha a rendőrség egy ilyen szarvashiba miatt sem vonható felelősségre

ObudaFan # 2014.07.08. 09:41

A rendőrség helyesen járt el, mert neki az elkövetéskori tulajdonos felé kell kiadni a lefoglalt dolgot. Viszont ha kereskedelmi forgalomban vetted, akkor te pedig perben követelheted, hogy a sértett adja ki az autót. Szerintem a rendőrséget felesleges volt perelni.

Heni0627 # 2014.07.08. 09:16

Azért köszönöm eddigi hozzászólásait. Jogi képviselőmmel hosszú ideig a peren kívüli megegyezéssel próbálkoztunk, de mint Ön is írta a rendőrség nem igazán, sőt egyáltalán nem ismeri el hibáját és mindenképpen ki akar véreztetni.
Itt konkrétan csak a birtokvédelem érdekelt volna, hogy ebben az esetben, ha a lefoglalt autót én kereskedelmi forgalomban szereztem, tehát tulajdonjogot szereztem rajta, de a rendőrség, ügyészségi döntés alapján a be.szerint a lopás pillanatában lévő jogos tulajdonosnak adta vissza az autót, akkor én élhetek egyáltalán birtokvédelemmel ebben az esetben, hiszen én úgy érzem, hogy az eredeti tulajdonos nem hibás abban, hogy neki adták vissza az autót.
na mindegy, elég faramuci dolog ez a jog és nagyon úgy érzem, hogy ma Magyarországon tényleg sok mindent meg lehet tenni egyes szerveknek (lásd.rendőrség)és nincs ember, aki felülvizsgálhatná amit elrontottak. nevetséges. további szép napot Heni

Agent Cooper # 2014.07.08. 08:34

Kedves Heni0627!

Az ügyének részletesebb ismerete nélkül ennél többet nem lehet segíteni. Egyébként ha egyértelmű a rendőrség károkozása, abban az esetben akár megegyezéssel is lezárható az ügye, azaz per nélkül is kifizethetik az igényét.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Heni0627 # 2014.07.08. 07:39

A rendőrségről ne beszéljünk:( náluk még az emberélet sem fontos és ezt két év után, és a tőlük kapott levelek alapján ki merem jelenteni bárhol. nagyon durva, hogy ma ez megtörténhet és hogy így lehet játszani az emberrel és ezt nem naivságból mondom. én már eljutottam az országos rendőrfőkapitánytól kezdve a belügyminiszterig, de mindig a brfk-nál kötnek ki a leveleim, mintha nekik nem lennének feletteseik. a durva még ez a birtokvédelmi eljárás, amin most gondolkodom, hogy érdemes lenne e meglépni az illetékes jegyző felé, akár csak "poénból" is, hátha az le is írná, hogy ez egy nagy butaság ebben az esetben. Vagy még azon gondolkodom, hogy kitől lehetne az ügyben állásfoglalást kérni, amit a bíróságon majd be tudnák nyujtani.

Agent Cooper # 2014.07.08. 07:20

Kedves Heni0627!

Igen, így már azért sokkal jobb a helyzet. Ettől függetlenül azért érdemes perelni a kereskedőt, hiszen a polgári bíróság előtt mindent, amit állít, Önnek kell bizonyítania, és Önnek a legfőbb érdeke az, hogy a kárát valaki megtérítse. És arra ne nagyon számítson, hogy a rendőrség majd alá fogja támasztani a saját felróható magatartását. Mindenesetre így legalább látom az esélyt.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Heni0627 # 2014.07.08. 07:13

Értem én, kedves Agent Cooper, amit ír. csak arra leszek kíváncsi, hogy mivel indokolja a bíróság a döntését. Itt ugyanis az adás-vételek azért jöhettek létre, mivel a rendőrség elfelejtette köröztetni, a lopás után 1 nappal bejelentett autót, vagy ha nem is körözteti, akkor időben lefoglalni (2011.nov-2012.aug), mert az autó holléte mindvégig tudvalévő volt.....tehát az autó egy percig sem volt tulajdonos nélkül. Itt egyértelmű a mulasztás a rendőrség részéről.Nem?

Agent Cooper # 2014.07.07. 20:15

Kedves Heni0627!

A szavatossági jogait (jelen esetben a jogszavatosságot) az eladójával szemben (jelen esetben az autókereskedő) tudja érvényesíteni polgári jogi úton. Aztán majd a jóhiszemű kereskedő is perelheti az eladóját, de Önnek erre nem kell, hogy gondja legyen. Természetesen követelhet kártérítést a rendőrségtől, amit nagy valószínűséggel nem fog megítélni Önnek a bíróság, és az illetéket és a perköltséget is bukni fogja. Értem én, hogy Ön arra hivatkozik, hogy kereskedelmi forgalomban jóhiszeműen vásárolt, de ettől még az eredeti tulajdonos tulajdonjoga nem szűnik meg. (Ebben az esetben tulajdonképpen két „jogszerű” tulajdonosa van a dolognak.) És ha a rendőrség a Be. és a hatályos jogszabályok szerint járt el, akkor cselekményük semmiképp nem lehet jogellenes.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Heni0627 # 2014.07.07. 17:04

Kedves Agent Cooper!
Nálunk muszáj volt a rendőrséget perelni, vagyis hogy azért kellett az autókereskedőt, hogy perelhessük a rendőrséget.A mi esetünkben a kereskedő is jóhiszemű vásárlónak számít az ügyben, tehát itt egyértelmű a rendőrségi mulasztás, tehát ha szeretnénk valaha új autót, akkor igenis kell a rendőrséget perelni, de ilyen bandával ritkán találkozik az ember :( a szó legrosszabb értelmében

Agent Cooper # 2014.07.07. 16:11

Kedves Heni0627!

Sajnos nehéz erre bármi okosat is mondani. Ha autókereskedőtől vették, akkor a kereskedő perelhető.
A rendőrség eredményes perlésére kevés esélyt látok, nekem is van ilyen ügyem, de precedens hiányában valószínűleg nem fogunk perelni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Heni0627 # 2014.07.07. 15:40

Sziasztok! én kezdtem ezt a topikot 2012.08.14-én, de aztán más "lopott autó gazdák " is bekapcsolódtak, kissé más irányba terelve az ügyemet.
Na hogy hol tartunk: 2éve pereskedünk a rendőrséggel, aki most egy olyan labdát dobott, hogy miért nem éltem birtokvédelmi igényemmel a tőlem lefoglalt autó miatt. Dr.Attika is írta, hogy annak kell visszaadni, aki a jogos tulajdonos és én a ptk szerint az lettem, igen ám, de a be.apróbetűsében van egy olyan, hogy annak aki a lopás pillanatában a jogos tulajdonos volt. ez el is fogadtam mégha nehezen is.
erre most ezt dobja a rendőrség. amikor az elején az autót kértem tőlük azt mondták, hogy semmi közöm hozzá, most meg hogy miért nem éltem birtokvédelemmel. beszéltem egy jegyzővel, aki ezt mondta, hogy ez egy nagy hülyeség, ebben az esetben nincs birtokvédelem, mégha az illetékes jegyző meg is ítéli a birtokvédelmet, az eredeti tulaj, akinek visszaadták úgysem adja nekem az autót, bolond lenne. Erre majd a karhatalom, hát persze hogy a rendőrség kimegy és lefoglalja nekem azt az autót, amit visszaadott az eredeti tulajnak, majd most tőle lefoglalja és visszaadja nekem. ez már vicc kategória. itt a be. van a ptk.-val szemben, a rendőrség meg saját magával

Ferenc77 # 2014.02.19. 13:45

A topic-beli ügyben pertársaságot szervezünk!
Aki hasonló cipőben jár, kérem vegye fel velem a kapcsolatot privát üzenetben!

Véleményem # 2013.03.22. 11:03

Pinta

Rendőrségi ügyet kell belőle csinálni vagy legalábbis egy hivatalos utat választani és ott majd remélhetőleg kirendelnek egy független szakértőt. Az majd meg mondja, hogy lett e manipulálva vagy sem az alvázszám, a nyomozó meg kideríti, hogy hol lett valami elcsalva vagy esetleg meghamisítva...
Ha te "tiszta" vagy akkor nyugodtan belemehetsz a hivatalos utat választva a hosszadalmas procedúrába.

Egyenlőre ne foglalkozz vele, a vevőnek a dolga utána járni az ő érdeke. Hivatalos úton keressenek majd ez ügyben, idézés stb...