Lopott autót vásároltam!!!!!!!!!!!!!!!


Heni0627 # 2012.08.15. 11:56

Pedig a lefoglalási határozatban benne van, hogy a lefoglalt tárgy értékéért felelősek. Akkor én a rendőrség mulasztásai ellen mit tehetek? Azt tudom, hogy a magyar szleng szerint "széllel szemben nem lehet", de úgy gondolom, ha ilyen lesz az eset megtalálom azt az embert, aki tud nekem segíteni.
További szép napot.

wers # 2012.08.15. 11:53

Dr.Attika, ez komoly? És ezt szabad nekik?

Dr.Attika # 2012.08.15. 11:43

Nagyon szívesen. Arra azért számítsanak, hogy ha ki is adják Önöknek, annyira le lesz pusztítva az autó, hogy ha meglátják sirva fakadnak. Légzsák minimum ki lesz lopva.

Heni0627 # 2012.08.15. 11:27

Dr.Attika!
Köszönöm segítségét.

Dr.Attika # 2012.08.15. 10:28

Heni0627!
Konkrétumot kért. Amíg a gk. le van foglalva, addig teljesen mindegy, hogy ki a polgári jog szerint a tulajdonos. A tulajdonosnak akkor van jelentősége, ha a nyomozó hatóság a lefoglalást megszünteti és a gk-t kiadni rendeli. Nos ezt főszabályként a tulajdonos részére kell megtennie. Jelentsék be a tulajdon jogot a hatóságnak, okmányokkal bizonyítva és ha mégsem Önöknek rendelnék kiadni, akkor panaszolják meg a határozatot.

Heni0627 # 2012.08.15. 09:04

Az autó gazdája mi vagyunk, akik jóhiszeműen, rendezett papírokkal megvásároltuk ÉS AZÓTA IS FIZETJÜK A RÁ FELVETT SZEMÉLYI KÖLCSÖNT, MEG RETTEGÜNK,HOGY NE LEGYEN AZ AUTÓRA SZÜKSÉG A GYERMEKÜNK MIATT.

Gabicsek # 2012.08.15. 08:55

Abban az esetben, ha az autó a kereskedelmi cég nevén volt, akkor megszerzed a tulajdonjogot.
Ha magánszemély nevén volt, abban az esetben nem szerzel tulajdonjogot lopott autón.

Atis77 # 2012.08.15. 08:30

Az eredet vizsgálat csak pénzlehúzás. 3x át is volt íratva a kocsi? Akkor lehet a gazdi már nem kapja vissza.

Heni0627 # 2012.08.14. 16:15

Ne haragudjatok, de nem találgatásokra van szükségem. Hanem jó ötletekre és tanácsokra. Az autót tényleg rendezett papírokkal vettem, mert a rendőrség ezt igazolta, tehát jóhiszemű vásárló voltam. Az autókereskedő a lopás után a harmadik tulajdonosa volt az autónak, ami azt jelenti, hogy egy folyamatban lévő rendőrségi ügyben (autólopás) 3-szor cserélt előttünk gazdát az autó, tehát NEM VOLT KÖRÖZÉS ALATT, amit a mi eredetiség vizsgálati papírunk is leír feketén-fehéren. Pont ez a baj ezzel az üggyel, hogy nem ilyen egyszerű, mint ahogy azt gondolnánk. Az első adás-vételi volt hamis, az azt követőek már nem. Ha az autó eltűnése be van jelentve a rendőrségen, akkor azt hogyan veheti meg több ember is úgy, hogy minden oké az eredetiség vizsgálaton. Tudtommal azt pont az ilyen esetek kiszűrésére vezették be. Mi is tovább adhattuk volna az autót úgy bárkinek, hogy nem tudunk erről a dologról és akkor az utánunk következő lenne most a mi helyzetünkben. Ja és az autót nem az úton foglalták le, holott napi szinten használtuk,két hete még autópálya matricát is vásároltunk rá. Ha az autó akkor körözés alatt lett volna akkor ott a pályán már megfognak vele. Az autót itthon a lakásunkon foglalták le. Kérdem én, KI MER AUTÓT VENNI EZEK UTÁN? MIRE JÓ AZ EREDETISÉG VIZSGÁLAT? Szóval sok a kérdés, de a legnagyobb az, hogy KI LESZ A FELELŐS, HA BÁRMILYEN PROBLÉMA ADÓDIK ABBÓL, HOGY A GYERMEKEMET NEM TUDOM ORVOSHOZ VINNI AZONNAL, AMIKOR KELL????? VAGY HOGYAN HORDJAM GONDOZÁSRA? Azt megértem, hogy egy akta bárhol elfeküdhet, még a rendőrségen is, de akkor ezt be kell vállalni és felelni érte.

Véleményem # 2012.08.14. 14:55

polgári peren, perelheted az autó kereskedőt. ott volt simli, ha rendezett papírokkal el tudta adni, illetve kérdés ő hogyan jutott hozzá stb. Egy kereskedésben álló autó ami nem mozog nem bukik le, csak ha kiviszik közútra ezért bukott be a dolog gondolom. Meg hát az sem mindegy hogy miért körözték az autót...

Lyonee # 2012.08.14. 13:37

Ha "rendezett papírokkal" vetted volna az autót, akkor nem kerülsz ilyen helyzetbe. A autókereskedőnél kellene kereskedned.

Heni0627 # 2012.08.14. 10:39

2012. februárjában vásároltunk egy szgk-t,autókereskedésből, rendezett papírokkal, melyről a múlt héten kiderült, hogy lopott. Az autót lefoglalták.A rendőrségi ügy 2011-től folyik ebben az esetben, az autót mégsem köröztették. Az autó tartósan beteg gyermekünk gondozásra hordása miatt elengedhetetlen számunkra. Kérdem én ki hibázott? Mi a teendő? A rendőrség mossa kezeit:( Pedig ha körözik az autót akkor már meg sem vásárolhattuk volna, hiszen büntető ügy volt benne.
TUDNA NEKEM VALAKI VALAMI OKOSAT MONDANI, HOGY HOGYAN TOVÁBB? Akár a rendőrséggel szemben is, mert én azt hiszem, hogy ott csúszott el az ügy.