Segítséget kérek!!!!!


adam91 # 2010.04.19. 21:50

Naah azért uraim kikérem magamnak a "lealacsonyító" jelzőt... ÉRtem hogy miről van szó, talán mostmár 90%ban tisztán látom a dolgot, így a hozzászólásokból ihletet merítve úgy tudom magamban összerakni a képet, hogy mivel a hirdetésben leirtak alapján és a levelezésben közlöm hogy garancia nincs... így ugy gondolom hogy szavatosság alól mentesülök, az eddig leirtak és általam értékeltek alapján ! Nagyon remélem hogy az ürge csak fenyegetözik, azota nem jelentkezett... péntekig adott nekem határidőt hogy kárpótoljam vagy feljelent.... Hát kivárom türelmesen a pénteket, de én nem érzem magam hibásnak, sem csalónak!

Eggyik ismerösöm adott nekem egy ilyen paragrafust :

    • "A Btk. 318. §-ba ütköző csalás vétségét az követi el, aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz !!!

Ehez nekem közöm lehetne valamilyen formában mert kb 20.000ft értékű áruról van szó...

Impossible # 2010.04.19. 20:44

Jó, de ezt ő nem fogja felfogni, mert a garancia a mániája. :D

guba # 2010.04.19. 19:31

Az a válasz nem sokat ér, hogy majd a bíróság eldönti. Végső soron minden ügyet eldönthet a bíróság...
A kérdező arra volt kíváncsi, hogy tartozik e szavatossággal, vagy sem. A hirdetése alapján, azt gondolom nem tartozik. Abban igazad van, hogy szavatossági kötelezettsége a használt dolog eladójának is van, de csak akkor, ha érvényesen nem zárta ki.

Impossible # 2010.04.19. 19:20

Hát ezt majd a bíróság eldönti, ha oda kerül az ügy, de úgysem kerül oda, csak fenyegetőzik az ürge, mert az ingyé van. :)

guba # 2010.04.19. 19:03

A szavatosságot szerződésben lehet korlátozni, illetve ki is lehet zárni. Az ajánlatban azt gondolom, hogy kellően egyértelműen benne van, hogy eladó hibás dolgot kínál, nem tudja biztosan a hiba okát, és nem vállal garanciát, ami egyébként a köznapi szóhasználatban a szavatosságot is felöleli. Véleményem szerint ezek után a vevő saját kockázatára vette meg a tudottan hibás dolgot.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.19. 12:19

Ahogy Impossible mondta: a vevőt használt dologra is szavatosság illeti meg.

adam91 # 2010.04.19. 11:51

Köszönöm Sándor de még annyit hogy ha per is indulna vagy akármi, akkor mit várhatok én az ügytől???

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.19. 10:39

Feljelenthet, de büntetőügyben marasztalni nem fognak.
Valószínű, hogy a "feljelenteni" itt a 'pert indítani, bírósági eljárást kezdemémyezni' jelentésben használtatott.

adam91 # 2010.04.18. 19:21

Köszönöm szépen, tehát amit ő állított hogy beszélt a jogász meg bíró meg rendör ismerösével és azok mind azt mondták hogy fel jelenthet engem... akkor ez kamu lenne ????

Impossible # 2010.04.18. 16:25

Kedves Ádám,

már írtam, hogy fel nem jelenthet, ez nem büntetőügy; beperelhet, de úgysem fog, csak jár a szája. Azt is leírtam, hogy attól még, hogy nem vállaltál garanciát, a szavatosság alapján felelhetsz. A Ptk.-ban le van írva, hogy mikor mentesülsz a felelősség alól, és ki mit kell bizonyítson. Beidéztem neked a Ptk.-ból, olvasd el bővebben is, ha érdekel. www.magyaroszag.hu itt a jogszabálykeresőbe beírod, hogy 1959. IV. tv. (törvény), majd rákeresel a hibás teljesítésre a szövegben (ctrl+f billentyűkombináció lenyomását követően), és elolvashatod az idevonatkozó részt.

adam91 # 2010.04.18. 14:34

de a telefonnak hardveres hibáját nem tudtam, ugy adtam tovább hogy valószínű szoftveres de garanciát nem vállalok rá, ez nem mentesít engem semmi alól? Közöltem a vevővel is hogy hibás cuccra nem vállalok garanciát és a levelezésben ő ezt megértette ! ha esetlegesen feljelentene akkor mi várható ebből az egészből?????

Utoljára zaklattalak benneteket !

köszönöm mégegyszer !

monalisa1 # 2010.04.17. 19:11

Minek okán lenne az árverezés: hiteltartozás vagy közműtartozás, netán egyéb ok.

Egy árverezéskor az ingatlan becsült értékének 70%-áért vevő jelentkezhet rá, ha a befolyó vételár nem elég a tartozás kiegyenlítésére akkor a tartozásból még marad vissza mint további adósság.

Tudni kell hogy aki megveszi az ingatlant "megörökli" a bentlakó személyt, innentől kezdve a kiköltözés kettőjük megállapodása szerint...

Annyit külön, hogy a leendő uj kormány igérete szerint nem fogja engedni a szociálisan elszegényedettek esetében az árverezést.

Tehát reménysugár az van, de egyenlőre semmi konkrétum nem tudható.

"Lisa"
laikus hozzászóló

herbert # 2010.04.17. 06:12

segicséget kérnék mozgásérült vagyok sajnos elakarják árverezni a házamat kérem ha valakitud segicsenek rajtam mert rokat járadékos vagyok nagyon nehéz .kérem segicsenek.bármiben nekéne az utcára kerülni.gyermek bénulásom van kétbottal járok 53évs. Tarnazsadány ban lakok. kérem segicsenek bármiben előre is kősző nőm telcsi 0670-267-59-70. szabó julika

Impossible # 2010.04.16. 20:07

Ádám, b+, maradj már a garanciáddal. :D Mondtam már, hogy attól független a szavatosság. Beidéztem a Ptk.-t, olvasd el. A kellékszavatosság alapján felelsz a telefon hibájáért (szavatolsz az állapotáért), kivéve, ha a vevő tudta, vagy tudnia kellett volna, hogy sz@r a telefon. De majd valaki türelmesebb egyén kifejti neked. :D

Optika # 2010.04.16. 18:56

Kedves fórumtársak.Segitséget szeretnék kérni,problémám a következő lenne.5évvel ezelőtt,épitettünk egy családi házat.Rákötötték a vizet,szennyvizet stbÉs itt lenne a gond!5év után kijöttek,hogy rá van-e kötve a szennyviz a csatornára.Természetesen igen.Egy hétre rá jött egy 500ezer forintos csekk hogy fizessük be,mert jogosulatlanul lett használva a szennyviz csatorna.Minden papir megvan,ki csinálta mikor köttöték rá,és le is lett jelentve.Részlet fizetési kérelmet nem kaptuk meg.5évere visszamenőleg kérik a szennyviz dijat,de nem értem hogy fordulhat ilyen elő.Mára ott tartunk hogy lekorlátozták a vizet igy ali alig jön.Én szeretném kifizetni az 500ezer forintos tartozást,de egy összegben nem tudom.Az lenne a kérdésem kihez lehetne ilyenkor fordulni,esetleg valami tanácsot valaki tudna adni.Eléggé elszomoritó a helyzet! Köszönöm!

végrehajtó1 # 2010.04.16. 18:31

adam91!

Én az ilyen problémát a következő helyen beszélném át .Itt profik vannak(nem mint ha itt nem:)

http://www.panaszfal.hu/

ez egy fogyasztóvédelmi oldal.Sok sikert...

adam91 # 2010.04.16. 14:58

Köszönöm szépen a segítségeteket, Nagyon jol esik eztt udni a magyar államban hogy valahol mgé van segítő közösség, dícséret a hozzászólóknak, és ezer köszönet !

Szeretném ha megnéznétek a hirdetés szövegét is és erre kérnék még tanácsot nektem, mert az ur tovább fenyegetőzik hogy bíró barátja látta meg ügyvéd is a levelezést és hogy a törvény mellette ál stb... !

íme a link :

http://hardverapro.hu/…sz_1-50.html

Válaszotokat előre is köszönöm !

ui.: mi az a kellékszavatosság? a telefont hibáként vásároltam és hibásként árultam számomra alap dolog hogy semmiféle garancia nincs rá !

Impossible # 2010.04.15. 22:13

Majd jön egy nálam (is) okosabb, aztán kiderül, hogy hülye vagyok, figyeld meg. :DD

monalisa1 # 2010.04.15. 22:09

Köszi. Mindent még én sem tudhatok...

Impossible # 2010.04.15. 21:58

Lisa,

kellékszavatosság alapján zajonghat. :)

monalisa1 # 2010.04.15. 21:55

Ha a levelezéstekből bizonyítani tudod hogy semmiféle garanciát nem vállaltál a készülékért, akkor nincs miért zajongania.

Neked nem volt tudomásod hogy más baja is van a készüléknek - meg különben is, vagyis zsákbamacskát vett.

Ha netán hozzájutna az adataidhoz: név, cím, akkor mi van?! Megy és megver - ugyan már.

A telefonszámát mint "rosszindulatú hívó" iktasd ki a készülékedből.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Impossible # 2010.04.15. 21:49

Fel nem jelenthet.

Szerintem max. az jöhet szóba, hogy a szavatosság alapján tartozhatsz helytállni (ez a garanciától független). ld. Ptk. 305. §

[Ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett, a kötelezett mentesül a szavatossági felelősség alól. (Ptk. 305/A. (1) bek. )]

adam91 # 2010.04.15. 21:25

Tisztelt fórumtársak ! Azzal a kérdéseel fordulok hozzátok hogy internetes oldalon hirdetettem 1 szoftverhibás telefont, hibájára nem vállaltam garanciát és a másik féllel levelezésünk közben közöltem is hogy nem váűllalok telefonra semmiféle garanciát ! A csere megtörtént, majd az úriember jött a problémáival hogy a telefonnak más baja van ! Elkezdett elősször fenyegetözni hogy majd megkeres meg minden féle kártérítést követelt, majd ma elált 1 olyan fenyegetözéssel hogy feljelent ! Hangsulyozom olyan telefont adtam ami hibás volt és garanciát nem vállaltam rá sem hibájára sem készülékre ! Esetlegesen mit várhatók ettől a dologtól ? Azt mondta hogy majd a tmobilnél lévő ismerösétől kideríti az adataim és feljelent ! Nah most a Tmobilnál titkosítva van az adatom... tehát nem adhatják ki....

Szóval ezzel a témával kapcsolatban kérnék segítséget , Válaszotokat és hozzászólásotokat előre is köszönöm !