Segítséget kérek!!!!!


Fishbone # 2010.05.25. 10:24

Köszönöm!
A fegyvertartási elintézésnek a folyamatát tudom csak hát azt nem tudtam hogy kaphatok e vagy sem.
Most voltam megbeszélésen és azt mondják ha a tulajdonosnak vissza adom a készüléket(ami már megtörtént) és kifizetem a kárát akkor az ügyész megszünteti az egész ügyet.
Ez által ha ez sikerül akkor nem lesz nyoma és akkor kaphatok fegyvertartásit.....
Igaz-e ez?
Köszönöm elöre is...

csülök # 2010.05.25. 09:13

Kislányomnak meghalt az édesanya nálam mint édesapa lett elhelyezve .Mi elváltunk édesanyával de rendszeresen tartotuk akapcsolatot vele és a kislányomal is.És most a kislányom féltestvére feljelentet veszélyeztetés miatt és pszichológiai vizsgálatot kér Elveheti tőlem a kislányom.

websas # 2010.05.24. 19:03

Kedves Fishbone!

Szerintem lehet, a "fegyveresdinél" az számít,hogy szerepelsz e a bűntettesek nyilvántartásában.

1, fegyverkezelési vizsga
2, adat lekérés, a nyilvántartásból Te intézed, postán kapható "sárga" boríték jelenleg 3500 Ft.+ posta klts.
3, orvosi alkalmasság (pszihológia)
4, ezekkel "felfegyverkezve" rendőrség, fegyvervásárlási engedély kérése.
5, megveszed a fegyvert, de kell lennie neki érvényes müszaki vizsgájának, (ha új a bolt adja, ha használt a tulaj, de nézd meg az érvényességét).
6, ha megvan beviszed a rendőrségre és adnak TARTÁSI engedélyt.

Minden fegyverhez külön tartási eng. kell.

websas

Dr.Attika # 2010.05.24. 18:43

Nagy baj nem lehet. Legfeljebb se pénz, se motor. Tulajdonjog fenntartással kell eladni.

gyurika89 # 2010.05.24. 18:19

Üdv.
Segítséget szeretnék kérni a következő dologgal kapcsolatban.
Van egy motorom és elvitte egy szerelő megcsinálni és mondtam neki, hogy kérdezzen rá az ismerőseire, hogy kell- e valakinek a motorom. Hívott, hogy van vevő és kérdeztem, hogy utalni tud-e. Tud. Kért, hogy írjam alá az adásvételit mert küldeni fog egyet. Kérdésem a következő: ha aláírom és a pénzt nem fogják utalni mit tehetek, vagy mi egyéb más bajom lehet az ügyből?
Köszönöm.

monalisa1 # 2010.05.24. 12:40

password

Születési anyakönyvi kivonat és az érvényes lakcímkártya - ha az ideiglenes személyi igazolványt netán nem fogadnák el.

Fishbone

Az ügyész közli majd veled a megrovás tényét. A megrovás a felmentést, illetve az eljárás megszüntetését kivéve mindennél jobb, a legenyhébb intézkedés.

Az elitéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alatt nem állók alnyílvántartásába azonban bekerülsz és három évig leszel nyílvántartva.

Más. Az igaz hogy az átkosban már 18. éveseket is besoroztak katonának és fegyvert adtak a kezükbe, de a polgári életben a fegyvertartási vizsgát ennyi éves korúnál én még idejekorainak tartom - mint a te példád is mutatja: éretlen kölök még a gyerek.

"Mona"
laikus hozzászóló

marcika # 2010.05.24. 11:59

el kell fogadják, hiszen a rendőrség is elfogadja isgazoltatásnál. Legalábbis nekem elfogadta egy közúti ellenőrzés során. A diákodat viszont ne felejtsd otthon!

Enteki # 2010.05.24. 11:54

Új tipusú (kártyás, fényképes) jogosítványod nincs?

password # 2010.05.24. 11:12

Sziasztok!

peches helyzetbe kerültem, ugyanis későn vettem észre, hogy most 30-án lejár a személyim és az útlevelem is. időpontot csak 31-ére kaptam, viszont júni 3-án emelt szintű szóbeli érettségi vizsgám lesz, ahol igazolnom kell magam. ugye az ideiglenes személyit ott is el fogják fogadni??
köszi a segítséget!

Fishbone # 2010.05.24. 10:19

Tisztelt Fórum!
Azzal a kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni,mivel a fegyvertartási részen nem valaszoltak, hogy én mikor még nem mullotam el 18 akkor találtam egy telefont ez viszont nem adtam le a rendörségen ezek után gondolom bemérték és eljöttek hozzám bevallotam mindent és egy közvetitői eljárást indítottak ellenem ezek után ugy néz ki csak egy ügyészi megrovót kapok,nem lesz birósági ügy belöle.Idén nyáron pedig szeretném megcsiálni a fegyvertartási vizsgát…azt szeretném megtudni h meg fogom e kapni egyátalán de ha nem is akkor menyi ideig leszek eltiltva..
elöre is köszönöm a választ

websas # 2010.05.23. 19:44

Te lisa69!

Tudok segíteni! VAN EGY DIÓFÁM a kötelet Te hozod? Vagy adjak?

Puszi websas

Kovács Kálmánné Ózd # 2010.05.22. 17:04

Szép napot kívánok!

Nálunk pedig a 2008 évben fogyasztott előző bérlő vízdíját kéri.

A Főbérlő ÁFÁ-s szlával bérleti szerződéssel és jegyzőkönyvvel is rendelkezik.Segítene nekem.
A vízművek tudja a volt bérlő adatait, mégis engem zaklat.

Na, ilyenkor mi a helyzet? Ki tud segíteni? Előre is köszönöm a válaszokat.

Kovács Kálmánné Ózd # 2010.05.20. 18:46

Sziasztok!

Nálunk pedig a 2008 évben fogyasztott előző bérlő vízdíját kéri.

A Főbérlő ÁFÁ-s szlával bérleti szerződéssel és jegyzőkönyvvel is rendelkezik.Segítene nekem.
A vízművek tudja a volt bérlő adatait, mégis engem zaklat.

Na, ilyenkor mi a helyzet? Ki tud segíteni? Előre is köszönöm a válaszokat.

Grád András # 2010.05.20. 13:21

Kedves Jinjang!

Mókusélettel ellentétben én ugyan jogász vagyok, de sok jóval én sem bíztathatom. Emberileg teljesen egyetértek Mókusélettel, jogászként meg azt tudom mondani, hogy a bizonyítási kötelezettség mindig azt terheli, aki állít. Ha azt állítja, hogy a gyermek ott szenvedte el a sérülést, kellene hozzá egy ottani orvosi látlelet, meg persze a költségekről szóló igazolás. Azzal, hogy "megspórolra" az orvost, saját magát is megfosztotta egyúttal a sikeres perlés lehetőségétől. Így ugyanis nem látom, mivel bizonyítaná, hogy az ITTHON kezelt gyermek OTT szenvedte el a sérülését. Üdvözlettel:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Mókusélet # 2010.05.20. 13:05

Nem vagyok jogász, de nem bír bennem maradni!!! Nem hívtál mentőt, sem orvost a SAJÁT gyerekedhez, mert az pénzedbe került volna, de pénzt akarsz a hoteltől, mert a gyerek megégette a kezét?!? Nem szeretnék a gyereked lenni bármilyen jól beszélsz angolul! És mit akarsz ?Fájdalom díjat a gyerekednek? Még egy számlát sem tudsz felmutatni, hogy ennyibe került a mentő, ennyi az ellátása stb. mert azt nem kértél, mert ugye PÉNZBE KERÜLT VOLNA. Annyira nem volt fontos!

jakab1 # 2010.05.19. 06:50

Üdv a következőben kérném as segítséget.
Ahhoz hogy érthető legyen leírom a kálváriánkat szoc pol ügyben :
Magyar Államkincstár Dél-Alföldi
Regionális Igazgatósága

6000 Kecskemét, Szabadság tér .1
Tárgy: Fellebbezési kérelem

LT-3779-9/2010
Határozat ellen .
Tisztelt Cím!

Alulírott, Bartus Éva, (szül. név: Ábrahám Éva, sz.: Szabadka, 1966.11.14, an.: Paska Katalin) 6500 Baja, Vajk u. 15 sz. alatti lakos, középiskolai tanár, az alábbi méltányossági kérelemmel fordulok önökhöz.
Tisztelt Államkincstár fellebbezési kérelemmel fordulok önökhöz , hogy a családomat ért szerintem igazságtalan helyzetben fellebbezéssel tudjak élni a LT-3779-9/2010 ügyiratszámú határozatban elutasított lakásépítési kedvezményről.,
Azért, hogy az egész érthető legyen tényfeltárásomat elkezdem az elejéről , amikor megvásároltam az ingatlant.
2007.február 23-án létrejött az adásvételi szerződés a megvásárolt bajai 11002/27 hrsz alatt feltüntet társasház jellegű ingatlan megvásárolásakor.
Mivel saját tőkével nem rendelkeztem , lakáshitelt igényeltem a Raiffeisen Bank Zrt –nél.
A hitel, amelyet igényeltem az 13.000.000 Ft, a ház teljes vételára, de az adásvételi szerződésben a férjem nem szerepel tulajdonosként. A hitelt 2007.06.20-án a bank kifizette, a Raiffaizen Bank Zrt zálogjog bejegyzést tett a szóban forgó ingatlanra és bejegyeztette a bajai földhivatalban.
De a gyermekek után járó szoc. pol-t később kellett igényelni, a már tulajdonomban lévő ház bővítésére, mivel a megvásárolt ingatlan csak részben volt kész, az alsó szint, amely 85 m2 és nappaliból, konyhából ,egy szoba ,egy félszobából áll már elkészült, de a három gyereknek a tetőteret szerettem volna kialakítani.
Mivel három gyermeket nevelek , tudtommal, amit baja város jegyzője is megerősített , van lehetőségem szoc pol-t felvenni a fenti rész kialakítására ,amelyben a gyermekeim lakhatnának.
Most sajnos a három gyermek egy szobában lakik.
Így 2008.január 15 –én felkerestem a bajai polgármesteri hivatalt, hogy megkérdezzem milyen módon tudok én a tetőtér beépítésre szocpol igényelni.
Jegyző úr 2008.január 31 –én kiadta a V.7585-2/2008 számú Hatósági engedélyt, amely
igazolja , hogy a három gyermekem jogosult a lakásépítési kedvezményre ,vagyis fél szoc. polra.
Mivel a Raiffaizen bank nem vállalta, hogy intézi a szoc pol ügyeinket, így az Erste Bank Nyrt

  • hez fordultunk, ahol elvállalták az ügy lebonyolítását. A kérelmet saját nevemben nyújtottam be, méghozzá arra tekintettel, hogy az ingatlan teljes egészében különvagyonom Az első lépés az a tervek elkészítése volt a tetőtér beépítéséhez, ez is, továbbra is kizárólag az én nevemre szól.

A tervek elkészülte után megcsináltattam a pontos költségvetést és ezután igényeltem az építési engedélyt, ami szintén az én nevemre szól.
Ezen dokumentumok elkészítése nekem 85.000 Ft ba került.
A bankhoz az összes dokumentumot 2009.04.29 –én adtam be ( volt hiánypótlás ,amelyeket időben teljesítettem)
Várva a bank döntését , az ügyintéző felhívott bennünket , hogy szerződést köthetünk, csak az utolsó kikötése a banknak, hogy mivel csak én vagyok a ház egyedüli tulajdonosa , és a férjem Bartus Pál is mint házastárs tulajdonjogot kell szerezzen , neki 1/10 részben tulajdont kell szerezni az ingatlan beépítésre kerülő részében.
Elmentünk az ügyvédhez és 2009.06.19-én megkötöttünk egy kölcsönös megállapodási szerződést, amelyben a férjemnek ajándékoztam 1/10 részt az ingatlanból.
A szerződés elkészítése után a dokumentumot beadtuk a bankba , az ügyintéző rendben találta, de a földhivatalban nem tudták bejegyezni az ingatlanról szerzett tulajdonjogot, mivel a Raiffaizen banknak zálogjoga volt. Engedélyt kellett volna adnia a férjemnek, és mint új tulajdonost bejegyeznie, aminek anyagi vonzata a szerződésmódosítás díja , az ingatlan értékének 2% + értékbecslést kell végezni .
Ez a szerződés módosítás nekünk kb: 250.000 Ft ba került volna, közjegyzői díj kb 50.000 Ft lett volna, amit sajnos ebben a nehéz időben nem állt módunkban előteremteni.
2009.szeptember.01 én az Erste Bank Nyrt-vel megkötöttük a lakásépítési kedvezmény nyújtására szóló szerződést ,amelyben jogosultak vagyunk a fél szoc polra, amely
1.900.000 Ft . ( szerződés szám : 2409493), de csak abban az esetben teljesítenek, ha férjem tulajdonossá válik. . A szerződésben foglaltatott, hogy férjem Bartus Pál tulajdoni hányadát be kell jegyeztetni a Bajai földhivatalban , erre 2009 .szep .09-én sor került , de miután a bankkal beszéltünk azonnal visszavontuk, mert nem volt rá pénzünk.

Álláspontom szerint egyébként is jogsértő volt, hogy a tulajdoni részarányok megváltoztatását kívánták rám erőltetni. A jogszabályi követelményeknek mindenben megfeleltem, a jogszabály célja pedig a nagycsaládosok lakhatási körülményeinek támogatása, amit a tervezett beruházás teljes egészében megvalósít, hiszen 3 gyermek lakhatása válna megoldhatóvá általa.

Ezt közöltük a szoc polt folyósító bankkal is és időközben egy méltányossági kérelmet és a férjem lemondó nyilatkozatát adtunk be az ügyvédünk javaslatára a banknak, amelyben férjem önként lemond tulajdonszerzési jogosultságáról a gyermekek javára.
Ezt a méltányosági kérelmet a bank elutasította azzal az indokkal ,hogy méltányosságot csak a kincstár tud eszközölni számunkra.
Így az Erste bank 2010 január 28 án Lakásépítési kérelem elutasításáról adott értesítést.
A bank azzal indokolta , Házastársnak nincs tulajdoni hányada az ingatlanban, és a ráépítést követően sem lesz.
Mi nem visszavontuk csak méltányosságból kérjük ,hogy férjemnek ne kelljen bejegyeztetni magát az ingatlanon mint tulajdonost, mert ez olyan költségekkel jár, amit nem tudunk kifizetni.Férjemet egyébként a családjogi törvény is védi, ami kimondja, hogy akkor is tulajdonjoga van 20 évi közösen szerzett vagyonból, ha nincs bejegyezve a földhivatalban, valamint jogában áll ezen jogáról önként lemondani.
Kérem a tisztelt Államkincstárt , hogy értékelje a helyzetünket vegye tekintetbe a gazdasági válság által okozott pénzügyi nehézségeket és segítsenek három gyermekünknek jobb körülményt teremteni, amire tulajdonképpen a szoc. pol létrejött.
Kérném a tisztelt határozat hozókat , látogassanak el hozzánk ,hogy megtekintsék a mi lakhatási
helyzetünket , három gyermek egy szobában él , különböző neműek és korúak, ezért fejlődésük
szempontjából megfelelőbb lenne a külön szoba biztosítása , amit csak a szoc pol segítségével
tudnánk megvalósítani.

FATER1951 # 2010.05.13. 07:47

SÜRGÖS segítséget kérek.
Első fokon elvesztettem az AEGON felé benyújtott kártérítési ügyem, Felperes voltam.A Villámcsapás bízonyítva volt.Másodfokon szintén fizettettik velem a perköltségét az AEGO-nak,de kötelezik a szakértői díjak felének megfizetését és Nekem 24000 Ft megfizetését 2008. óta. Semmit soha nem fizetett, kértem a rám eső rész részletfizetési lehetőségét.
A Végzés mely jogerőre emelkedett, a "Felperest kötelezi a FELPERESNEK való Teljes összeg megfizetésére." Vagyis fizessek magamnak.
Kérdésem: Mi van ha magamnak fizetek a Végzés szerint, és nem az AEGON-nak, aki semmit soha nem fizetett felém, de VÉGREHAJTÁS-al fenyeget.

DonDon # 2010.05.12. 12:33

Nem irattamát , mert ha esetleg nem fizeti akkor ne rám terheljék az ő sarát. Meg minek vívódjak vele, remélem a legfelsőbb bíróság helybenhagyja a másodfokú ítéletet és mehet amerre lát. Csak egy kérdés van.... Meddig ülnek rajta a magyar királyi bíróság bírái, és miért nem történik semmi tavaly október óta. Ja annyi történt januárban hogy felfüggesztették a vh-t. Azon kívül semmi.


Ahojtye

monalisa1 # 2010.05.11. 14:00

Ha az adásvételkor mint tulajdonos a nevedre kerültek átírásra a közműórák, akkor víz vagy villany - egyiket-másikat ideiglenesen kapcsoltasd ki.

Vagyis a lakásbérlet rég lejárt, a jogcímnélküli lakónak a közművet nem vagy köteles tovább biztosítani.

Meglásd kiköltöznek...

"Lisa"
laikus hozzászóló

DonDon # 2010.05.11. 09:08

T. Fórumozók!

2007 ben vásároltam egy lakást lakottan. A bérlő nem költözött ki, felmondásom ellenére, ezért byíróságra mentem. 2009 ben első fokon elutasították a keresetemet. Fellebbezet, amit másodfokon megnyertem. Kértem végrehajtást, ami el is kezdődött, de a bérlő felülvizsgálatot kért, emiatt felfüggesztették a Vh-t.
A felfüggesztés 2010 januárban történt. A felülvizsgálatot 2009 októerében adták be. Most május van és még semmilyen döntést nem hozott a LB. Meddig kell erre várni? Hetenet hívom őket hogy mi a helyzet de ülnek az egészen. Van valakinek erről tapasztalata? Meg lehet gyorsítani valahogy, pl szívhez szóló levéllel? Három éve várok hogy beköltözhessek a lakásomba, és kezd már nagyon elegem lenni. válaszotokat előre is köszönöm


Ahojtye

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.11. 08:34

Javítás: nem kölcsön lesz az, hanem vételár. (Vagy szolgáltatási díj. Üzlete válogatja.) Megtévesztett a "hitel".

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.11. 08:33

Miért lenne "kamu"?

Amúgy nem fogod elhinni: "Kedves Adós! x összegű kölcsöntartozását jelen levelem kézhezvételétől számított x napon belül szíveskedjék megfizetni.
Maradok tisztelettel, kelt, aláírás, pecsét, bélyeg, tértivevény...."

melinda80 # 2010.05.10. 19:25

Sziasztok!

Egy furcsa kérdéssel fordulok hozzátok:van egy üzletem ahol hülye fejemmel adtam valakinek hitelt és ezt próbálja elfelejteni.Úgy gondoltam egy kamu jogi levéllel figyelmeztetném hogy hozza meg a tartozást.Mit írjak a levélbe?

Köszönöm előre is válaszotokat:)

hajnalka1980 # 2010.05.10. 15:05

Köszönöm szépen a gyors választ, már egy részletet sikerült befizetni és így remélem nem lesz gond, már csak 4 részlet van. Bízom benne, hogy a Credit-esek kicsit megértőek lesznek. Mégegyszer köszönöm.
Hajni

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.10. 12:50

Megpróbálhatsz részletfizetést kérni. Első sorban a jogosulttól kellene, de lehet a bíróságtól, sőt a végrehajtótól is kérni.

(Nagy zajban nem kap figyelmet a halk kérdés.)