Segítséget kérek!!!!!


monalisa1 # 2010.06.20. 12:46

Bocs elolvastam, vagyis NEM magántulajdonú lakásról van szó. Ebben az esetben a vagyonkezelőt kell "megkenni" hogy a lakhatás jogát vonják vissza tőlül., M.o-ág az egyik legkorruptabb ország...

Vagyis a társasház lakóinak kell beálldozniuk egy kis pénzt saját nyugalmuk érkedében.

monalisa1 # 2010.06.20. 12:39

A társasház próbálja kivásárolni tőlük a lakást, vagyis adják össze a lakásra valót némi többlettel - akár esetleges hitelfelvétel árán is. Aztán ha megszabadultak tőlük, a társasház tulajdonába került lakást már ők adhatják bérbe annak akivel hasonló probléma nem várható. (A lakbérből fizetni lehet részben-egészében a havi törlesztőt.)

Maguktól, vagyis csupán pusziért nem fognak elköltözni...

Az önkormányzat gyakorlatilag tehetetlen, tehát más megoldást kell találni!...

"Mona"
laikus hozzászóló

Terminator_ # 2010.06.19. 20:27

Jó estét!

Szeretnék egyfajta segítséget kérni,a probléma a következő,30 éve nyugodt körülmények között élhettünk,mígnem egy új lakó érkezett a társasházunkba,gondolom mondanom sem kell hogy milyen.
Nos a helyzet a következő,hangosak,verekednek,ordítanak legtöbbször 2-3-4 kor hajnalban,a rendörség hetente naponta jár de mégsem történik semmi.Mivel kiutalt lakás gondoltuk hogy a vagyonkezelő tud segíteni hát azok nem mert pénz beszél kutya ugat módon voltak.Most a kerületi jegyzővel próbálkozunk,de ha az sem segít akkor mit lehet tenni?Hova lehet fordulni?

Köszönöm előre is üdv

mohito # 2010.06.19. 20:04

Üdv!

16 éves vagyok, azaz kiskorú, és átvertek.
Gondolom már többen láttatok az interneten olyan hirdetéseket, amely azt hirdeti, hogy gyorsan, és könnyen interneten pénzt lehet keresni.
Nos, voltam olyan naív, és jelentkeztem egy ilyenre.
Mint hamar kiderült "belépési díjas", ami 600 ft-ot jelentett, erről csak akkor szereztem tudomást mikor küldött az illető egy úgynevezett "tájékoztatást" bankszámlaszámmal, és egyebekkel. Goondoltam nem nagy pénz, ki lehet próbálni.
Amint ezt megtettem a "beszervezőm" küldött még 3 dokumentumot amelyben le volt írva a munka lényege, amiben én annyit láttam, hogy valamiféle szolgáltatást kell hirdetni, de erről a szolgáltatásról konkrét dolgot sehol sem írtak. Így mint minden más ember elkezdtem hirdetni én is, hátha lesz valami.
Jelentkezők voltak is, 1-2 ember, akiknek elküldtem a tájékoztató dokumentumot a lényeges átszerkesztésekkel egy-két változtatással, amit előírt az "útmutató".
A nap végén, mikor már visszajelzéseket kaptam, hogy kérik a csomagot, akkor komolyabban is átolvastam azt a 3 dokumentumot, felkerestem pár hozzá értő embert, akik felvilágosítottak a szomorú tényről: ez egy piramisjáték.
Amint erre rájöttem egy email is érkezett, amiben tájékoztattak róla, hogy eljárás indult ellenem.

Egyébként a bankszámlaszám hibás amit átírtam, mert még a bankszámla nyitásra is egy csalás vett rá, de ez egy másik történet, ez csupán annyiban tartozik ide, hogy én egy fityinget nem látok ebből.

hunfrakk # 2010.06.18. 13:28

esetleg Kengyel Miklós-féle Polgári Eljárásjog könyvet nézted már?
abban benne van felszámolási-, csőd-, végelszámolás

az + tv. elég jó

TimesRock # 2010.06.18. 12:09

Sziasztok!

Negyedéves joghallgató vagyok, és jövő héten vizsgázom kereskedelmi jog II.ből.

Az lenne a kérdésem/kérésem, hogy nem tudnátok-e javasolni egy olyan oldalt, ahol hatályos kerjog anyagok vannak. Csődjoghoz és versenyjoghoz nincs olyan anyagom sajnos, ami jelenleg is hatályos, a törvényből tanulni meg nem a legkönnyebb csődjognál.

Esetleg államvizsga tételek??

Ha tudnátok segíteni, akkor írhatnátok ide, vagy az e-mail címemre: timesrock@citromail.hu

Minden segítséget előre is köszönök!
További szép napot!
Timi

adam91 # 2010.06.18. 09:37

Tisztelt fórumtársak ! Még egyszer szeretném megköszönni az eddig nyujtott segítségeketek !

Viszont újjab problémával rukkolnék elő,adtam fel egy hirdetést számítástechnikai alkatrészt

itt a hirdetés linkje : http://www.vatera.hu/…1375681.html

Postára is adtam, ma meg is kapta a tisztelt vásárló ! Majkd késő du 17:45kor csörög a telefon, és egy eléggé uninteligens fenyegetöző időssebb ember veszi fel velem a kominikációt hogy szervizben van és hogy "1000% " ig megggyőződve van hogy a VGA hibásként kerül hozzá és hogy ez az egész átverés ! Fenyegetőzött mindenféle feljelentéssel stb… Én pedig csak sajnos azt tudtam mondani, hogy a hirdetésben leirtakat elfogadta mivel megvásárolta a terméket, A VGA nem csak nálam működött helyesen hanem eggyik ismerösömnél is, tehát tanum van arra hogy jo volt ! Direkt ezért irtam ki hogy csak akkor vállalok rá garanciát, ha én szerelem be, pont az ien esetek elkerülése végedt, mivel a kártya már több mint 2 éves. garancia nincs rá, én pedig nem vállalok, plána ha szakszerütlen kezekbe kerül !

Tehát kérdezem én, micsináljak a vakony fenyegetőző 56éves magát idejét multnak valló úriemberrel, akinek tudomásom szerint jogász a felesége ??

Segitségeteket előre is köszönöm !

Ádám

adam91 # 2010.06.15. 19:05

Tisztelt fórumtársak ! Még egyszer szeretném megköszönni az eddig nyujtott segítségeketek !

Viszont újjab problémával rukkolnék elő,adtam fel egy hirdetést számítástechnikai alkatrészt

itt a hirdetés linkje : http://www.vatera.hu/…1375681.html

Postára is adtam, ma meg is kapta a tisztelt vásárló ! Majkd késő du 17:45kor csörög a telefon, és egy eléggé uninteligens fenyegetöző időssebb ember veszi fel velem a kominikációt hogy szervizben van és hogy "1000% " ig megggyőződve van hogy a VGA hibásként kerül hozzá és hogy ez az egész átverés ! Fenyegetőzött mindenféle feljelentéssel stb... Én pedig csak sajnos azt tudtam mondani, hogy a hirdetésben leirtakat elfogadta mivel megvásárolta a terméket, A VGA nem csak nálam működött helyesen hanem eggyik ismerösömnél is, tehát tanum van arra hogy jo volt ! Direkt ezért irtam ki hogy csak akkor vállalok rá garanciát, ha én szerelem be, pont az ien esetek elkerülése végedt, mivel a kártya már több mint 2 éves. garancia nincs rá, én pedig nem vállalok, plána ha szakszerütlen kezekbe kerül !

Tehát kérdezem én, micsináljak a vakony fenyegetőző 56éves magát idejét multnak valló úriemberrel, akinek tudomásom szerint jogász a felesége ??

Segitségeteket előre is köszönöm !

Ádám

csaba1972 # 2010.06.09. 16:16

Na az rendben, csak a lehetosegeket probalom felmerni, mire van lehetosegem, erdemes- e egyaltalan elinditanom a vegrehajtast.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.09. 16:13

No, az inkasszó azért még meglehetősen távoli lehetőség. Hiszen végrehajtható okiratod sincs.

csaba1972 # 2010.06.09. 16:09

Hunfrakk koszonom a valaszt...arra van valami otleted milyen modon hajthatom be az adossagot?
Ha ibnkasszoztatom a szamlajat, akkor atkerheti az osszes jovedelmet egy masik szamlara, vagy a ferje szamlajara, ami persze nem is az o neven van?

monalisa1 # 2010.06.09. 14:13

dibaggio

Kell venni egy szívattyút és slagon kijuttatni az utcára a fölös vizet - a katasztrófavédelem is ezt csínálja. (A szívattyú hasznos lehet még a későbbiekben is, tehát a belekerülési költség megtérül.)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.09. 12:41

Na, azért félsiker. Ami a Volgát, Dont, Dnyepert illeti, össszejött. :)

guba # 2010.06.09. 10:32

Erről az jutott eszembe, hogy az egykori Szovjetunióban létezett olyan terv, hogy valamelyik nagy folyójuk ne dél-északi irányban, hanem fordítva folyjon. (ez nem vicc) Nem jött össze nekik.

dibaggio # 2010.06.09. 08:16

MajorDomus!

A probléma nem ott van, hogy én feltöltöttem az árkot ( nem mellesleg utolsóként, alig 4 évvel ezelőtt), hanem ott, hogy mindenki, így én hiába is ásnám ki, a "víznek" nincs hová mennie. Természetesen belterület, természetesen emésztője is van, benne a szivattyúval és a slaggal, illetve a házból közvetlen kimenettel a többi. Nagyon egyszerű az oka annak, hogy mindenki betöltötte az árkot, gondolom Te sem szeretnél úgy élni, hogy a kerted kellős közepén valakinek a szennyvize hömpölyög keresztül, miközben éppen a bográcsban főznéd az ebéded. A szomszéddal képtelenség beszélni, próbáltuk nem egyszer. A 4 évvel ezelőtti bejelentésünk, ahol egyértelműen elismerte, hogy mi a helyzet szintén el lett tusolva, holott a rendelet bírságot említ az emésztő szivárgására.

monalisa1!

Ez csak természetes, hogy mind belvíz, mind esővíz is volt a kertünkön, de mi a 10 centis saját belvizünkhöz kaptunk még sok-sok hektoliternyit, aminek nincs hová elfolynia, mivel senki az utcában nem szeretne újra árkot létesíteni a fentebb leírtak miatt (ez úgy érzem teljesen érthető is). A kerítés mentén végig fogunk betonozni a hét végén, sok értelme nem lesz, mert egészen egyszerűen szétver mindent, nem érdekli az sem, hogy nem az ő földjén van. Itt vagyunk 5. napja, 30 fokos melegben, és az esővíz! még mindig ömlik, miközben ő békésen kapálja a kertjét.

A szennyvízhálózat most épült ki, egyelőre nem lehet ráfordulni.

MajorDomus # 2010.06.08. 21:24

Dibaggio

Mint irtad,korábban megvolt a természetes vizlefolyás. Amit a szomszéd nem változtatott meg, te viszont igen. Most ennek a szabálytalanságnak iszod a levét, esetünkben szó szerint.

Biztos vagyok benne, hogy zártkertben, gazdasági épületed van ami köré ,kialakitottál egy kis pihenő kertet. Emberileg megértelek, mert nekem is ilyen van, de a szomszédod ma is ugy használja a kertjét,mint 40 évvel ezelőtt. Feltételezem, hogy a terűlet jellegét nem változtatta meg az önkormányzat, nem lett belterület, nem lett 'lakó-pihenő övezet, akkor nincs joga fellépni a földjét az eredeti viszonyok szerint müvelő szomszéd ellen. Ezért nem lép a jegyző !

2 megoldás- van ! A kerités amit hunfrakk javasolt, vagy kiépited a szomszédnak a vizelvezetést ! Ez jogos is,mert az ő vize elfolyt, amig te - gondolom engedély nélkül - fel nem töltötted a területet, s kialkitottál egy üdülőt, ezzel megszüntetve a 100 éve fennálló status Quo-t ! Egyezz meg a szomszéddal, mert neki van igaza !

monalisa1 # 2010.06.08. 19:47

Jut eszembe: az önkormányzat nem írta elő mindenki számára kötelezően a szennyvízcsatornára rácsatlakozást?!

Illetve ha még nincs az utcában közműcsatorna, attól az egyes házaknál "a" lé elvezetésére vonatkozóan csak van előírás?!

monalisa1 # 2010.06.08. 19:44

Az önkormányzanál elő kellene kerestetni a szomszéd házának építészeti tervrajzát és azon a szennyvízelvezetés miként is, illetve miként a valóságban?!

Véleményem szerint nem épített ülepítőt, ergo nem szippantat., számára mindkettő költségmegtakarítós eljárás...

Ennek kellene utánajárni.

Külön csak annyit hogy 4000 m2 területen belvíz is összejöhetett, vagyis az esőzés után beállt a maszek tó...

A szomszéddal határos kerítésnél 40 cm magasságban betonozz föl végig -megfelelően szigetelt alappal-, a továbbiakban ki-ki a saját esetleges vizes problémájával foglalkozik csak.

"Mona"
laikus hozzászóló

dibaggio # 2010.06.08. 17:54

Megnéztem ezt amit mondtál, ha a Birtokvédelmi jogokat egyértelműen több pontban is megszegte, számíthatunk arra, hogy a most már több százezer forintos kárunkat is megtérítse? És egyáltalán, hogy valamit tesznek is ez ügyben? Sajnos már nagyon pesszimista vagyok, 1 hónapja csak várunk, és hitegetést hallgatunk.

dibaggio # 2010.06.08. 17:43

(Ha ez nekem szólt hunfrakk..) A jegyző finoman szólva is sz@rik rá. Ez a cirkusz 20 éve tart, most azt hogy az ántsznél feljelentettük, valahonnét megtudta a szomszéd, pedig senki nem tudott róla a jegyzőn és rajtunk kívül. És most közölte, hogy hozzá ne is menjünk ilyen feljelentgetésekkel, mert úgysincsen rá ideje.

hunfrakk # 2010.06.08. 17:29

A jegyzőnek írott levélre jött válasz?
Önkormányzat köteles a közigazgatási hatósági eljárásról szóló törvény szerinti ügyintézési időt betartani.

Törvényességi felügyeleti joga a területileg illetékes közigazgatási (jelenleg: államigazgatási) hivatalnak.
Ha nekik írsz, biztosan válaszolnak.
Közig.hivatalok régiónként vannak szervezve (még).
(sajnos a törvényességi felügyeleti jog jelenleg szintén nem nagyon működik, jogszabályváltozás várható - de ettől függetlenül, őket javaslom megkeresni, hátha...)

dibaggio # 2010.06.08. 17:23

Szebb napot Mindenkinek!

Szeretnék segítséget kérni, megpróbálom rövidre fogni a dolgot, de az elejéről elmondani, hogy világos legyen.

2004-ben vettük meg a házunkat vidéken. valamikor nagyon régen 30-40 évvel ezelőtt a kerteket, amik cirka 1500-2000 négyzetméteresek középen egy árokkal szelték ketté, hogy a talajvíz illetve akkor még talán legális szennyvíz el tudjon folyni. Azóta megszülettek a kerítések, az új házak, az új lakók. Az árkok szépen betöltődtek (szándékosan persze) mert manapság mindenki élvezi a kertje szabadságát, és úgymond "parkosít", illetve elege lett a nemnormális emberek szennyéből. Mi is így tettünk, gyönyörűen befüvesítettük a kertet, bokrokat, fákat, növényeket telepítettünk. A szomszéd és az apja mellette műveli a kertjét, és természetesen az árkot sem szüntette meg. 4 évvel ezelőtt feljelentést tettünk az önkormányzatnál, hogy a szennyvíz folyik a kertünkre, lezárták azzal, hogy azt mondta a szomszéd, hogy az eső kimossa neki. Az önkormányzati rendelet természetesen ezt nem engedi, az ügy mégis el lett tusolva. Ekkor költözött ide a fia közvetlenül mellénk. Közvetlen kifolyást biztosít a fürdőnek, mosógépnek, mosogatónak, és erősen gyanítjuk a wc-nek is. Mi 4 évvel ezelőtt bebetonoztuk az árok nyílását is, hogy nehogy átszivárogjon a szenny. Idén a nagy esőknél a közvetlen szomszéd szétverte a kerítést ezáltal 20 centis szennyvíz és 4000 négyzetméternyi felületről lezúdult a víz a kertünkre. Többször elgátoltuk a vizet, minden alkalommal szétveri, most hogy 4 napja 30 fok van még mindig azt fújja, hogy esővíz folyik. A jegyző egyszerűen hallani sem akar feljelentésről, mondván neki nincs erre ideje, az ántsz két hete ígérget, hogy jön, a rendőrség szintén egy hete hiteget. Segítsetek kérlek, hová forduljunk ez ügyben, hogy végre valaki tegyen is valamit.

hunfrakk # 2010.06.08. 17:14

A hazastars felelossegre vonhato a keletkezett adossagert?

nem

csaba1972 # 2010.06.08. 15:28

Udv mindenkinek, kerem adjanak tanacsot. Egy maganszemely tartozik nekem 3,6 millio forinttal. Nincs ingatlana, gepkocsija. Gyesen van jelenleg es az osszes jovedelme a gyerektartas, a yges es a csaladi potlek. Egyebkent ferjnel van.
Milyen modon van eselyem arra, hogy behajtsam rajta az adoassagat?
A hazastars felelossegre vonhato a keletkezett adossagert? Esetlg a jovedelmebol vegrehajthato-e a keletkezett adossag?
A szamlajuk zarolhato-e a ha vegrehajtasi eljarast inditok ellenuk?
Kerem aki tajekozott ezugyben valaszoljon.
Elore is koszonom.

gyoreneildi # 2010.06.08. 15:01

Tisztelt fórumozok!

Segítséget szeretnék kérni, egy ismerősöm nevében, mert Én hiába próbálok segíteni neki(k) sajnos mindenhonnan más más választ kapunk. Megpróbálom a történetet röviden leírni.
Szóval egyik ismerősöm idén februárban vált el a férjétől, de időközben terhes lett egy férfitől, aki viszont házas, de a gyereket a nevére szeretné venni. A baba várhatóan augusztusban fog megszületni. Mivel a magyar jogszabályok szerint a válás és a baba megszületése között el kell telni 300 napnak, így nem megy olyan egyszerűen. Kaptuk már azt a választ is, hogy ha megszületik a baba akkor bíróság útján bizonyíthatja a férfi, hogy ténylegesen Ő az apa, de addig a volt férj nevét kapja gyerkőc. Viszont kaptunk már olyan választ is, hogy közjegyzőhöz elmennek és mind a ketten lenyilatkozzák, hogy az a férfi az apja a gyereknek és akkor születésekor az Ő nevét kapja majd a baba. Volt olyan közjegyző is aki azt mondta felesleges a közjegyzői apasági nyilatkozat, mert így is úgy is a volt férj nevére kerül a baba, de volt olyan is aki az ellenkezőjét mondta. Szeretném kérdezni, hogy akkor most mi is az igazság? Tudna Nekünk valaki ebben segíteni, mert sürget egy kicsit az idő és mindenféleképpen szeretnénk ha a baba megszületése előtt pont lenne a dolog végén. Remélem valamelyes érthetően írtam le a dolgokat. Válaszukat előre is köszönöm!
Egy aggódó barátnő