Mérőóra átírása,adásvétel esetén


MajorDomus # 2017.04.25. 19:37

Ez itt nem nyerő mert nem évült el!
Mint árverési vevő semmi köze az előhő tulaj tartozásához!

Kérhd a vizmű állésfoglalását irásban,majd levélben jelezzd hogy pert indit,az elég lesz! A jogászok majd helyreteszik az ügyfélszolgálatost!

alfateam # 2017.04.25. 10:48
timejacska # 2017.04.25. 10:21

Üdvözletem!

Árverésen vásároltam egy ingatlant, mely rég óta lakatlan, de a közművek nem voltak kikötve. A volt tulaj vagy 10 éve külföldön él, alapdíjakat fizetett. Minden közművet zökkenőmentesen át tudtam íratni a már bejegyzett tulajdoni lappal. A volt tulaj meghatalmazta a testvérét, akivel az óraállások átadás-átvételét is meg tudtuk oldani. Sajnos a vízmű kitalálta, hogy neki ez így nem jó. Ő nem írja át a szolgáltatást az én nevemre, mivel a volt tulaj csak alapdíjat fizetett és közben (gondolom még jó régen) volt vízfogyasztása, mely csak most derült ki az átadásból. Addig nem akarják átírni, amíg nem rendezi. Szerintem Nekem ehhez semmi közöm, ezt oldják meg vele. Azt mondja az ügyfél szolgálatos, hogy nem tehetek semmit, így ők nem írják át, ha sokáig nem lesz kifizetve a tartozás, akkor majd jönnek és lekötnek. Na ezt én nem szeretném, sőt fizetni szeretnék és most már 2 hónapja bent lakunk, fogyasztásunk is van és nem szeretném majd azt is egyben kifizetni, ki tudja, hogy mikor, ha végre a nevemre kerül. Segítséget kérek, hogy mit tudok tenni, mert nem szeretném hogy más tartozása miatt kikössék a vizet. Köszönöm!

MajorDomus # 2017.02.14. 22:42

Hogy jön ez ide?

Bea1 # 2017.02.14. 01:10

ghostcell

"egy lakásban 50:50 tulajdoni hányad esetén a férj nem fizette be a áramszámlát /az ő nevén van az óra/ és az E.on elvitte. Jelenleg válik a két fél, a nő szeretne áramot, fizetné is de az e.on elhajtja,mondván a férfivel van szerződésük.
A ház most lakhatatlan, a férfi már korábban elvitette a gáz órát, most pedig a villany is minusz lett. Van megoldás erre?"

Igen, mint mindenre.Javaslom, mesélje el az ellenkező e-on-osnak, hogy idén és tavaly is milyen rossz volt a levegő minősége, és hogy egy olyan embernek, aki alapból gondjai vannak a tüdejével, annak folyamatosan légtisztítót kellene működtatnie az otthonában, hogy elkerülje az életveszélyt, igaz, kedves e-onos ügyintéző?

Márpedig Ön 50%.ban tulajdonos, minimum egy előre fizetős órát fel kell, hogy szereltessenek az Ön közbenjárására, ezt még a notorius számlatartozók is megkapják, ezt KÖTELESSÉGE biztosítania az e-onnak.

Ha mégsem reagálnak erre, jó ha tudjuk, hogy ez esetben a gazdasági versenyhivatalhoz fog fordulni, aki már ismeri az e-on ilyen jellegű ügyeit, és rövid úton helyrerakja a gondolkodásukat.

Megjegyzem, nemrég belefutottam magába az atyaúristenbe az egyik szolgáltatónál, aki kimozdíthatatlan volt érvekkel abból a hitéből, hogy ő jobban tud mindent az összes ügyfélnél, és nem tette meg, amit kértünk tölle.

A megoldás az lett, hogy szépen elköszöntünk, átmentünk a szomszéd városba, és a szolgáltató ottani irodájában MOSOLYOGVA, ZÖKKENŐMENTESEN, RÖGTÖN megcsinálták azt, amit az előző ügyintéző szentségtörésnek tartott.

Ha van olyan lehetősége, hogy másik irodát is felkereshet, azt is javasolnám.

MajorDomus # 2017.02.13. 19:45

Sajnos ez van,a szolgáltató diktál.
Aki a pénzt kapja,oldja meg!

drbjozsef # 2017.02.12. 19:46

Hat ha az nem jo, amit irtam, akkor en se tennek mast, mint hogy oldja meg az elado, aztan johet a szerzodes. Ha egyszer belemaszol ilyenbe bizonytalan kimenetellel, azzal rossz esetben nagyon porul jarhatsz...

MajorDomus # 2017.02.12. 18:40

Ajánlatos,de ez az eladó gondja! Addig tartsátok vissza a vételér egy rlszét,amig meg nem oldja!

78zsolesz # 2017.02.12. 16:11

Igen pont az a baj hogy nem fogja tudni lezárni a szerződést az Eonnál. Esetleg van valamilyen más út, vagy mindenképpen elő kell keriteni a tulaj előtti tulajt?

MajorDomus # 2017.02.10. 23:42

Ez mosg is igy van,ha 2 normális ember köt szerződést!

szafika # 2017.02.10. 00:47

Amikor nálunk eladásra került 1 ingatlan , a lányom , a volt tulaj bement a vevővel a szolgáltatóhoz és közösen elrendezték az átíratást , elég gyorsan ment / akkoriba , de ez nem tegnap volt :) /

MajorDomus # 2017.02.09. 22:52

Nem úgy tűnik!
Azért kér az előző tulaj előttk tulajtól aláirást,mert veke van szerződésben,amit valahogy le kell zárnia.

Bea1 # 2017.02.09. 02:13

Az e-onnál egyenlőre ilyen egyszerű.

MajorDomus # 2017.02.08. 20:35

Ha ez ilyen egyszerű lenne.
Egyébként teljesen igazad van. Elméletben.

drbjozsef # 2017.02.08. 18:27

Milyen aláírást akar az EOn??

Ha már megvetted a házat, menj be az EOnhoz a szerződéssel (és lehetőleg már bejegyzett tulajdoni lappal), és kérd, hogy egyetemes szolgáltatásukra a törvény szerint kössék meg veled a szolgáltatási szerződést, neked az előző meg az az előtti, meg a többi korábbi tulajdonoshoz, és az ő esetleges tartozásaikhoz semmi közöd, keressék őket ők.

Ha még nem vetted meg, akkor tisztázd, hogy mit akarnak, és értesd meg velük, hogy a fentiek alapján, ha megvetted a házat, szolgáltatniuk kell. Nem csak akkor, ha akarnak.

78zsolesz # 2017.02.08. 18:08

Köszönöm a válaszokat! Tartozás nincs az ingatlanon, viszont az Eon aláirást kér az előző tulaj előtti tulajtól mert még az ő nevén van a villany ami kb 10 éve ki van kapcsolva.

Egyjogász # 2017.02.08. 08:52

Szerintem nem neked kell nyomozgatnod és fizetned sem (kivéve, ha így állapodtok meg, de akkor meg levonhatod az ingatlan vételárából).

Manapság már az ügyvédek az eladótól un. "nullás igazolást" kérnek minden közműre vonatkozóan (tőlem legalábbis kértek), azt meg csak akkor tudja megszerezni az eladó a szolgáltatótól, ha a tartozást kifizeti és az ingatlant tartozásmentesen adja át.

Ha nem tud vagy akar nullás igazolást hozni, akkor a tartozásigazolásban szereplő összeget vond le a vételárból.

Furcsa, hogy ezekről az ügyvéded nem tájékoztatott, jobb ügyvédeknél a "full service"-ben benne van ezen kérdések rendezése is.....

De érdekesek az itteni tanácsok is, szerintem nem arra kellene hergelni a kérdezőt, hogyan szopathatja a szolgáltatót - amelyik egyébként nem tehet arról, hogy nem fizettek neki.

Különösen tetszett a "fizess te, aztán pereskedj évekig a szolgáltatóval a pénzedért" "tanács".

Bea1 # 2017.02.08. 07:27

Utaltam rá, hogy blöffölhetnek. Sajnos alig igaz valami a szolgáltatók általi tájékoztatásokból, és a félrevezetett ügyfeleket komoly károk érhetik ezek miatt. Rögzíteni kellene a tájékoztatásokat, és 5 évig megőrízni és hozzáférhetővé tenni panasz esetén.

Szomorú örökös # 2017.02.08. 07:12

Mi anno a mostani házunkat anyukámmal úgy vettük, hogy a szolgáltató által lekapcsolt villanyóra volt, rajta tartozással. Bementem a szolgáltatóhoz, aki némi alkudozás után jelezte, hogy amennyiben kifizetem a tartozást - szerencsére nem volt sok - akkor a lekapcsolás-visszakapcsolás költségét elengedik és újra lesz áram. Azóta is így van, visszakapcsolták és mivel kértem, hogy 16 amperre cseréljék a kisautomatát, meg is tették.

Nem így az udvarszomszédom, mert neki előbb lekapcsolták, majd később el is vitték a mérőóráját. Ő már csakis terveztetve, új rákötéssel és vágási szekrénnyel tudná megoldani. De ahogy elnézem, nagyon nem is szorgalmazza az áram visszakötését, megvan nélküle. :-)

Bea1 # 2017.02.08. 03:50

Az e-on az egyetlen szolgáltató, amelyik elviszi a tertozásos mérőórát, és új, nullás órát rak fel a tulaj nevére.

Én egy céggel jártam így, és hát a megszünt céget sem könnyebb előkeríteni, mint a külföldi tulajt, ráadásul többszázezres tartozás volt.

Simán leszerelte az e-on a régit, és felrakott a nevemre egy újat, a tartozást pedig azon fogják behajtani, akivel szerződtek.

Ha mégis ragaszkodnak ahhoz, hogy te fizesd be, kérni kell töllük egy Gazdasági Versenyhivatali állásfoglalást, egyből közreműködőbbek lesznek.

A többi szolgáltató nem ilyen, nálluk végülis mindegy, ki fizeti ki a tartozást, de ki kell.

Megoldás lehet, hogy kifizeti a volt tulaj, és majd behajtja azon, akinek a nevén volt.

MajorDomus # 2017.02.07. 20:28

Nagyon egyszerű!

Leteszed a foglalót,szigoruan ügyvéd előtt.

Aztán közlöd,hogy további pénz akkor lesz,ha a házban lesznek közművek. Ezt az ügyvéd előzőleg irja be a szerződésbe !

Ha megoldja,semmi gond,ha nem,elálsz a vételtől,és kéred a foglaló dupláját vissza!

78zsolesz # 2017.02.07. 20:12

Üdvözletem!

Most veszek egy házat, amelyben minden közmü le van kapcsolva (régi felujitandó ház). A tulaj azt mondta hogy minden az ő nevén van nem kell aggódnom hogy esetleg nem kerül nevemre a villany, viz, gáz. De bementem ma az Eon ügyfélszolgálatára és megkérdeztem hogy mi a teendő az adott ingatlannal kapcsolatban (esetlges villanyóra csere stb). Az ügyfélszolgálatos közölte velem hogy nincs a villany az eldó nevén hanem az előző tulajdonos nevén van aki valahol külföldön él. Mit tegyek hogy ne nekem kelljen kideriteni hogy kié a villany? Valamint mit tegyek hogy ne maradjak villany, viz és gáz nélkül?

Válaszaikat előre is köszönöm!

G62494 # 2013.09.04. 04:55

MD :D Nem vagyok naiva, pont hogy óvatos vagyok. Nem verhetem meg, ha egyszer nem hoz nullás igazolást :D Tegnap a neten bogarászva a témában csodás tippet olvastam: lerakom letétbe az ügyvédnek utolsó vételárrészt, és amíg nem írattuk át az összes órát, addig nem veszi át tőle. Ez majdnem ugyanaz, mint amit te írtál, köszi.

MajorDomus # 2013.09.03. 21:53

Naiva

Tartsd vissza vételár 10 %-át 90 napra.addig kíderül.

Vagy követeld meg az eladótol a szolgáltató igazolását a tartozásmentességről .ennyi

G62494 # 2013.09.03. 18:22

Tisztelt Fórum!

Foglalót fizettem egy általam megtekintett lakásra, egyidejűleg az adásvételi szerződés megkötésekor. Olyan lakást veszek meg, amiben folyamatosan albérlők jöttek-mentek. Erre való tekintettel különösen fontos lenne, hogy tudjam, nincs-e a közüzemi tartozás a lakáson, de már kétszer is hiába kértem az utolsó havi számlákat az eladótól ("jaj elfelejtettem, de esküszöm nincs elmaradásunk" és hasonló kifogások). Kezd a dolog aggasztani. A közös költség rendben van, mert felkerestem a közös képviselőt. Felhívtam a gázszolgáltatót, ahol azt mondták, nem adnak nekem ki információt. Védik az eladó adatait, de engem ki véd meg attól, hogy esetleg évekig pereskedjek? A szolgáltató is jobban járna, ha már az utolsó vételárrészből levonnánk a tartozást (már ha van) és a pénzéhez jutna. De amíg nincs kifizetve a lakás, addig nem tudok meg információt. Mik a lehetőségeim, tud valaki egy jó ötletet?