Mérőóra átírása,adásvétel esetén


Toto002 # 2018.08.03. 19:10

Bocsánat a telefonom nem töltötte be egyszerre, ezért tette ki ennyiszer.

Toto002 # 2018.08.03. 19:05

Vásároltam árverésen 1/2 tulajdonú üzlet helyiséget.Az előző tulaj nevén vannak még a közművek,mit tudok tenni hogy az órák minél előbb a nevemre kerülhessenek(nem írja alá a tulajdonosváltás átírási papírt).

didu # 2018.08.01. 10:08

Igen, a tulaj majd méltóztatik "megkeresni" a halotti anyakönyvi kivonatot.
A szerződésben benne van, hogy minden közművet tartozás mentesen ad át. Órákat lefényképezi, na meg én is leolvasom :) Az ő ügyvédje még nem reagált a tervezetre, már rég kifizettük volna amúgy.

lajcsó # 2018.07.31. 21:46

"Mi van ha nem íratja a nevére -amiről már átírathatnám- hiszen már el is adta ?"
Semmi, de akkor legalább adjon neked egy halotti anyakönyvi kivonatot annak érdekében, hogy tudjál boldogulni a szolgáltatónál.

matthiasi # 2018.07.31. 13:05

mert az ügyvédem telefonon azt válaszolta, hogy "nem véletlenül nem írta bele" a végleges szerződésbe a tulaj átírási kötelezettségét, amit nem értek.
diudu már itt elkövette az első hibát. Mi az hogy nem íratta bé ? A szerződést a két fél együttesen íratja.

pénzt adott egy nem végleges szerződésre
Adásvételi szerződés előtt állunk -már lefoglalózva előszerződésben- egy telekre.
Ami amúgy nem telek, hanem ingatlan, lehet előszerződés , de azt illett volna kiegészíteni azzal, hogy még hiányos.
de a kérdése :
Kérdésem az lenne, hogy bele kell-e írni ezt a szerződésbe vagy záradékba, nehogy ne tudjam átíratni a közműveket amit 30 napon belül meg kellene tennem.” nem kell már átíratni, csak azt kell beleírni, hogy az eladó rendezi az addig felmerült közműtartozásokat.
Szerintem egyébként az sem szentírás, hogy egy hónapon belül át kell íratni.

didu # 2018.07.30. 11:30

Köszönöm szépen a tanácsokat Mindenkinek !

Kovács_Béla_Sándor # 2018.07.30. 10:04

Ha nem íratja át a szerződéseket, akkor tőle fogja követelni minden szolgáltató a te fogayasztásodat. Szerintem ki fogod bírni valahogy.

didu # 2018.07.30. 09:07

Nem tudom...Talán a szerződés záradékába vagy az átadás átvételi jegyzőkönyvbe írunk határidőt amire át kell hogy írassa. Ha nem teszi akkor is elmegyek a szolgáltatókhoz és majd ők megmondják mi legyen. A halotti anyakönyvi kivonatot majd elkérem. Ha mégsem íratja át marad a nevükön akkor a számla is oda fog menni, visszafelé pedig nem dátumoznak.
Végső esetben a szerződésbe is beleíratom még fizetés előtt -ha addig nem tenne semmit.

nonolet # 2018.07.29. 20:31

Vállalni valamit egy dolog...

Gondoskodni róla egy feltétellel, hogy teljesítse is.
Az szokott elmaradni.

Mi lesz ha mégse teszi meg amit vállalt?
Akkor mit lépsz... így utólag?

didu # 2018.07.29. 13:41

Ezek vannak a tervezetben:
" Az eladó az ingatlan birtokának átruházásáig keletkezett, ingatlant terhelő bármilyen közmű vagy egyéb hátralék megfizetésére kötelezettséget vállal.

Az eladó kijelenti, hogy az ingatlan művelési ága hétvégi ház, udvar, emiatt az ingatlanban sem állandó lakóhellyel rendelkező magánszemély sem székhellyel rendelkező gazdasági társaság, vállalkozás nem volt bejelentve."

Tehát ezek rendben vannak, csak az átírásról nincs szó.
Attól nem félek, hogy az eladó bármit is elvisz a házból, mert ő akarta, hogy minden maradjon - ezzel se kelljen foglalkoznia.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.07.29. 13:13

Ha az adásvételi szerződésben egy ügyvéd jár el, akkor az a felek közös ügyvédje, mindkettőjük érdekeit egyformán szem előtt kell tartania. A szerződés szövege viszont az lesz, amit a felek egyező akarattal előadnak. (Vagy legalább elfogadnak.)

nonolet # 2018.07.29. 13:03

Nade!

Te vagy a vevő, tehát te viszed az ügyvédet.

Azaz az ügyvéd a TE ügyvéded, te fizeted...
Azt teszi amit mondasz.

didu # 2018.07.29. 12:57

Köszönöm szépen ! Azért kérdeztem rá, mert az ügyvédem telefonon azt válaszolta, hogy "nem véletlenül nem írta bele" a végleges szerződésbe a tulaj átírási kötelezettségét, amit nem értek. Igaz a fizetési határidő augusztus 20 ami hamar itt lesz és ezek miatt nem szeretnénk semmiképp "lemaradni" az ingatlanról.
Persze rákérdezek még, de most épp szabadságon van külföldön.

nonolet # 2018.07.29. 12:06

Ja és HA MINDENKIT kirakott és KIJELENTETT a címről!!!!
(igazolás a címre bejelentettekről a kormányablaktól)

nonolet # 2018.07.29. 12:01

Nem kérdés, hogy ...

RENDELKEZZEN a szerződés a témáról!!!

Ésszerűen úgy, hogy akkor fizetsz, ha a nevén vannak az órák TARTOZÁS mentesen.

Plusz beleveszed, hogy

  • birtokba vételkor jegyzőkönyv az óraállásokról

és

  • 3 munkanapon belül megy veled és átíratjátok.

- -

Ne feledkezz meg az "elvihető" tartozékokról sem!

Konyhabútor, bojler, szivattyú, antenna, postaláda, díszkút, polc, mosdó, stb. szokott eltűnni a megtekintés+szerződéskötés és birtokba vétel között.

Amiről a vevő azt hiszi marad, az eladó meg úgy tervezi, hogy elviszi...

Érdemes végig fotózni mindent és tisztázni egy aláírt listán, hogy: mi MARAD ott és mit visz el.

Aztán a lomok, szemét sorsa! azaz, hogy milyen állapotban kell átadni.
Nem öröm 50-100 eFt-os hulladék-lom lerakási számlával indulni...

didu # 2018.07.29. 10:53

Üdv! Adásvételi szerződés előtt állunk -már lefoglalózva előszerződésben- egy telekre. Kiderült, hogy az órák nincsenek átíratva az örökösre aki a tulajdonos/eladó. Kérdésem az lenne, hogy bele kell-e írni ezt a szerződésbe vagy záradékba, nehogy ne tudjam átíratni a közműveket amit 30 napon belül meg kellene tennem. A tulaj (2 éve örökölte)egy lusta unoka, szerinte ő nélküle is át tudom íratni ami nem igaz, mert az örökhagyó nem él, én pedig nem akarok ezzel bajlódni, nem az én dolgom. A szerződésben az áll, hogy adásvétel után a vevő fizeti a költségeket. Mi van ha nem íratja a nevére -amiről már átírathatnám- hiszen már el is adta ?
Köszönöm a választ!

Szomorú örökös # 2017.11.08. 18:52

bermuda háromszög

Helyesbítek, úgy fest, hogy a kérdező a vevő és szeretné, ha az eladó köttetné ki a gázt az ingatlanról. Bár a kérdező ezen mondatát nem igazán értem:

A vevő pedig már így is többet fizetett az először meghatározott vételárnál és nem szeretne még több költséget

Vajon miért is fizetett többet, mint az először meghatározott vételár? Kicsit olyan balek-szaga van ennek a történetnek számomra.

Szomorú örökös # 2017.11.08. 18:48

bermuda háromszög

Egy meglehetősen bizonytalan és pongyola szöveget idézel.

...amit a kérdező írt le. Te elolvastad? Ő az, aki a vevő unszolására belemehetett ebbe, aztán mikor rájött, hogy ezért nem is keveset fizetni is kell, így úgy gondolta, hogy megteheti mindezt mostmár a vevő is, hiszen már övé az ingatlan.

MajorDomus # 2017.11.08. 18:35

,,verba volant.......
(Scripta manent)

Szomorú örökös # 2017.11.08. 14:36

nonolet

Olvasd el az első hozzászólást a kérdezőtől:

Az eladott - régóta nem lakott, nyaralási célra vásárolt - ingatlan rendelkezik gázórával. A vevő többször jelezte szóban az eladó felé, hogy nincs szüksége a gázórára, így az eladó beleegyezett, hogy azt visszaadja.

Szó nincs arról, hogy ez benne lenne a szerződésben, a vevő egyszerűen szóban kérte, az eladó pedig szóban belement. De ez elég nehezen bizonyítható, sőt az eladó ezt bármikor le is tagadhatja, belement. Itt reszelitek megint a fingot tök feleslegesen, és mindenféle szerződéses kötelezettségre hivatkoztok, holott szó nincs róla. De ahogy ismerlek, úgysem fogsz elnézést kérni a sok-sok sérgetetésért most sem. ;-)

nonolet # 2017.11.08. 13:47

zomorú örökös

Ne légy már szűkagyú ... annyiszor mondom.

"egy vevő-jelölt "

Mi vevő!!!-ről beszélünk, vazze!

Azaz akinek már van szerződése!!!! ami köti őt is.

Fogod?

Szomorú örökös # 2017.11.08. 13:41

drbjozsef

Én azt próbáltam ecsetelni, hogy milyen butaság, ha egy eladó ilyet vállal szerződésben, de gondolom, ebben az egyben legalább egyetértünk, mert kockázatos dolog. ;-)

drbjozsef # 2017.11.08. 13:25

Már megbocsás, de egy vevő-jelölt kérésére kiköttetett gáz visszakötésének a költségét vajon mikor fogja szerinted vállalni a vevő-jelölt?

Amikor a bíróság kötelezi rá, ha ez állt a szerződésben. Amit, újra megpróbálunk a diónyiba bevésni, mindenki szabadon, tetszése szerint köthet a jogszabályok adta kereteken belül. Vagy nem köthet, ha nem akar.

Szomorú örökös # 2017.11.08. 12:28

nonolet

De az sima ügy, hogy: Vállalja az adásvételi szerződésben, hogy az átadásig kikötteti. Miért ne?! vállalhatná. Hisz a megkötött szerződés okán már nincs kockázata.

Logikusan! Akkor nyilván állja a visszalépése miatti költségeket is...

És még te mersz engem szűklátókörűnek nevezni? Már megbocsás, de egy vevő-jelölt kérésére kiköttetett gáz visszakötésének a költségét vajon mikor fogja szerinted vállalni a vevő-jelölt? Az nem két fillér. Újra terveztetés, engedélyeztetés, ha esetleg kéményes konvektoros a fűtés és nyílt égésterű bojler szolgáltatja a melegvizet, akkor azokat szinte biztos már nem engedik ismét üzembe helyezni. Mi az, hogy megkötött szerződés okán nincs már kockázata? A nagy büdös francokat nincs kockázata! Egészen addig van neki, amíg a vevő ki nem fizeti. Szóval gondolkodj, mielőtt hülyeségeket írsz! :-)

nonolet # 2017.11.08. 12:17

"Ha pedig a vevő mégis visszalép"

Logikusan!

Akkor nyilván állja a visszalépése miatti költségeket is...