Mérőóra átírása,adásvétel esetén


nonolet # 2017.11.08. 12:15

Hülyeség... bolond lukból, bolond szél.

Ilyet nyilván senki nem vállal.

- -

De az sima ügy, hogy:
Vállalja az adásvételi szerződésben, hogy az átadásig kikötteti.
Miért ne?! vállalhatná.

Hisz a megkötött szerződés okán már nincs kockázata.

Szomorú örökös # 2017.11.08. 12:05

nonolet

Hisz megegyezés kérdése... Tehát nem lehet etikátlan semmiképpen.

Jó, akkor hogy értsd, írok egy gyakorlati példát! Az eladó árul teljes közművel egy házat 10 millió forintért. Jön egy érdeklődő, aki megvenné és közli, hogy előtte köttesd ki róla a gázt, mert az neki nem kell. Majd utána közli, hogy így viszont csak 9 milliót fizet érte, mert gáz nélkül az kevesebbet ér. Nem elég, hogy szegény eladó egy millával kevesebbet kap, de még őt terheli a gázszolgáltatás megszüntetésének közben felmerülő költsége is. Ha pedig a vevő mégis visszalép, akkor ott marad egy gázszolgáltatás nélküli házzal a nyakán, amiért utána már nem is kérhet annyit, mint korábban. Te szeretnél ilyen szerződéses feltételeket? Én bevallom neked, egyáltalán nem írnék alá ilyen szerződést.

nonolet # 2017.11.08. 08:16

Hogy jön ide az etika?!

Hisz megegyezés kérdése...
Tehát nem lehet etikátlan semmiképpen.

- -

Az, hogy te mit tennél csak a te dolgod.
Más meg másként teszi, ha neki úgy is jó.
Ennyi.

Szomorú örökös # 2017.11.08. 07:14

nonolet

Szerződés kérdése... mivel nem tilos.

De nem etikus. Nálam ilyen tuti nem kerülne szerződésbe...

nonolet # 2017.11.08. 07:06

Szerződés kérdése... mivel nem tilos.

Szomorú örökös # 2017.11.08. 05:19

drbjozsef

Bocsi, de ha jól emlékszem, én új autóról írtam egy szalonban. És ami nem ugyanaz, mint egy ingatlan, ahol adott minden és én tuti nem adnám el úgy, hogy majd a vevő szabja meg, milyen opciók legyen az ingatlanon. Jóhogy nem már azt kéri, hogy pl. bontsam vissza az egyharmadát, mert neki nincs szüksége akkora házra. Vagy esetleg közli, hogy túl nagy telek van hozzá, én osszam meg és neki mondjuk csak abból a fele kell neki. Szóval az ingatlan vásárlása szerintem egyáltalán nem ilyen, hogy az ügyfél kénye kedvére átalakítjuk az eladandó házat-telket.

bigdady # 2017.11.08. 04:45

Ja és cég veszi meg az ingatlant. De lehet semmi jelentősége

bigdady # 2017.11.08. 04:44

Vidék

bigdady # 2017.11.07. 20:37

Vagyis pontositok mert örököltem az ingatlant és most került a nevemre a hagyatéki után így egyből atiratni is szeretném a felmenőm nevéről immáron az ingatlan vevőjére közvetlenül. Köszi

bigdady # 2017.11.07. 20:34

Sziasztok.
Eladom az ingatlanon napokon belül és birtokbaadáskor szeretnék a víz gáz villanyról átadás átvételi jegyzőkönyvet aláírni a vevővel. Van ilyen ajánlott minta valahol illetve van amire figyelni kell? Köszi

drbjozsef # 2017.11.07. 08:41

Miért ne adhatnám el az autómat úgy, hogy szerződésben vállalom, hogy leszereltetem a szpojlert (napfénytetőt, kifordított felnit, bármit) a saját költségemen egy későbbi időpontban? Mert mondjuk a vevőnek kell az autó rögtön, mert használná, de egy hónap múlva épp nem fog kelleni, és el tudom intézni?

Persze, ezt érdemes rögzíteni a szerződésben. Mert ha nem teszem meg, akkor megteheti a vevő az én költségemre. De ha nincs beleírva, akkor így járt.

Szomorú örökös # 2017.11.07. 06:58

Én ebben a történetben valahogy azt érzem, hogy egy lakásvásárlás nem egy új autó vásárlásával hasonlítandó össze, ahol én szabom meg, milyen opciókkal adják el a járművet. Ez egy olyan ingatlan, ami rendelkezik gázórával, gázközmű szolgáltatással. A vevő vagy megveszi így, vagy keres másikat magának és nem kötözködik az eladóval, hogy ő szereltesse le, mielőtt eladja. Nem hülye az eladó sem, hogy esetleg egy meghiúsult adásvétel esetén újraterveztethesse-szereltethesse a gázórát, mert nyilván neki ez egy értéknövelő szolgáltatás az ingatlanon.

Tefortun # 2017.11.07. 06:49

Köszönöm szépen a kedves segítségeket - és a nem kedveseket is, bár ez utóbbinak nem volt haszna!

SolnesM # 2017.11.06. 16:52

Mennyi zödség amit ez a

Tefortun
generált !!

nonolet # 2017.11.06. 14:44

Tefortun

Amúgy meg az ingatlan már vevőé!!!
Mégis milyen alapon intézkedhetne ott MÉG az eladó?!

Gondolkozz ezen... naugye!

nonolet # 2017.11.06. 14:41

Tefortun

"A vevő többször jelezte szóban az eladó felé, hogy nincs szüksége a gázórára, így az eladó beleegyezett, hogy azt visszaadja.

A teljes vételár kifizetése után az eladó mégsem szeretné leszereltetni a gázórát, "

- -

A szó elszáll az írás megmarad.

Belekerült a szerződésbe ez a pont?
Ha nem, akkor a vevő így járt.

Vadsuhanc # 2017.11.06. 13:16

Nem írtam, hogy át kell íratni és szerződést kell kötni. egyszer megjelennek maguktól és leszerelik, de az addig felgyülemlett díjat és a leszerelés költségeit az eladó által bejelentett időponttól az ingatlan tulajdonosán fogják követelni.

Egyébként nem értem miért kell leszereltetni én egy ilyen ingatlan után havi 2222 forintot fizetek úgy, hogy ebben 12 köbméter fogyasztás azért el van számolva. Nem egy nagy összeg.

Tefortun # 2017.11.06. 12:59

Biztos, hogy a vevőt terheli az átírás? Nekem az a logikus, hogy mivel az eladó úgyis lejelenti a szolgáltatónál a változást, ő mondja fel a szerződést. A vevőnek miért kell megkötnie egy olyan szerződést, amelyet utána rögtön felmond? Ha nem szeretné az adott szolgáltatást igénybe venni, elvileg az eladónál le is zárul a folyamat, nem?

Vadsuhanc # 2017.11.06. 12:00

Kötelezni éppen nem kötelezi, de a leszerelés költségei így is Őt fogják terhelni, ha az adás-vételi szerződésben nem szerepel kitételként a gázóra eladó által történő leszereltetése és annak költségeinek viselése.

Tefortun # 2017.11.06. 11:48

Az eladóban időközben tudatosult, hogy a leszereltetésnek költségei vannak a gázszolgáltatónál, ezért ezt a költséget is a vevőre akarja terhelni. A vevő pedig már így is többet fizetett az először meghatározott vételárnál és nem szeretne még több költséget, hiszen teljesen feleslegesen írná át a nevére a szolgáltatást, mert azonnal meg is szüntetné. Viszont ez az anyagiakon túlmenően többszöri vidéki lejárást is igényelne.

A vevő kénytelen volt a teljes vételárat kifizetni, hiszen az átírás csak utána történhet meg a szolgáltatónál.

A kérdés az, hogy az eladó/a törvény kötelezheti-e a vevőt az átírásra?

Vadsuhanc # 2017.11.06. 11:40

És mi a valódi történet?
Sok a tartozás?
Miért fizette ki addig a vételárat a vevő?
Nekem sántít....

drbjozsef # 2017.11.06. 11:30

Esetleg a megszüntetés időráfordítása és utánajárása? Simán lusta.

lajcsó # 2017.11.06. 10:46

"A teljes vételár kifizetése után az eladó mégsem szeretné leszereltetni a gázórát,"
Ugyan milyen érdeke fűződik a gázóra megtartásához, immár más tulajdonát képező ingatlanon?

Tefortun # 2017.11.06. 09:29

Kedves Fórumtagok!

Szeretném megkérdezni, hogy ingatlan adás-vétel esetén a vevő kötelezhető-e a gáz közmű átírására az alábbi esetben.
Az eladott - régóta nem lakott, nyaralási célra vásárolt - ingatlan rendelkezik gázórával. A vevő többször jelezte szóban az eladó felé, hogy nincs szüksége a gázórára, így az eladó beleegyezett, hogy azt visszaadja. A teljes vételár kifizetése után az eladó mégsem szeretné leszereltetni a gázórát, de a vevő továbbra sem tart igényt a szolgáltatásra.
A többi közmű átírása megtörtént.

Köszönöm a segítséget!

Attila2012 # 2017.10.31. 16:10

Jó estét!

Érdeklődnék, hogy beköltöztem egy ingatlanba albérlőként!
Nos a baj az lenne hogy a víz korlátozva van de mivel albérlő vagyok én megszüntethetem a korlátozást?

Leírom a részleteket , hogy mindenki értse!

1. A Közmű ( Vízdíj ) Kivan fizetve teljes egészében!
2. Sajnos Végrehajtói díj nincs kifizetve!
3. Mivel én albérlő vagyok és mivel új felhasználó lennék nekem feloldanák az ivóvíz korlátozást?

Mert a Tulajdonosnak hiába van kifizetve a vízdíj de a végrehajtónak nincs kifizetve és állítólag addig a Vizesek nem szüntetik meg az ivóvíz korlátozást amíg nincs kifizetve a végrehajtói díj !

Nos ez lenne a kérdésem, hogy mivel ÚJ FELHASZNÁLÓ vagyok,nekem tartozásom a vizesek felé egyáltalán nincs és úgy mondd az ivóvíz szolgáltatás kivan fizetve,nekem mint albérlő az ivóvíz szolgáltatást helyreállítanák vagy nem?

Előre is köszönöm!