Mérőóra átírása,adásvétel esetén


monalisa1 # 2013.05.12. 10:38

birka1,
Megtaláltam: Polgári jog, "adásvételi szerződés" c. topic, eredetileg ott tetted fel a kérdést, amire két jogásztól is kaptál választ.

monalisa1 # 2013.05.12. 10:27

birka1

Ezt a beírást tedd át abba a topicba ahol a problémádat előszőr felvetetted mert itt több hónapra is visszaolvasva nincs semmi, vagy menetközt ne változtass ninch nevet - ezen utóbbi csak mint esetleges észrevétel.

Előleget, főleg a kis faház okán, a bíróság valószínűleg nem fog megitélni.

birka1 # 2013.05.12. 05:16

T. Hozzáértők keddre van kitüzve a kisemmizésem ügyében a tárgyalás,elsőn egyik alperes nem jött el,időhúzásra játtszanak.Biró Úr ismeri az ügyet,remélem most eljönnek,mert nyomatékosan kérte öket.Ház eladás csere volt,de amit kaptam cserébe lakhatatlan,illetve életvitelszerű állandóan nem lakhatom ott,jegyzőtől kaptam erről egy jogerős határozatot,akié az ingatlan nevezzük zártkertnek a lánya intézte az oda bejelentkezésem,neki ehhez nincs joga,hiába a lánya.Kérdésem,ök is tudják,hogy átvertek,de időhuzásra játtszanak.Tehát az a kérdésem a Biróság hozhat e ú.n megelölegezett intézkedést,mivel hajléktalanná tettek,valamint a házért kapott kis pénzt beleöltem a faház téliesitésébe...anyagilag is padlon vagyok,köszönöm

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.05.11. 10:24

Lejjebb olvastam. :)

Miért jó, ha megszüntetik a vízszolgáltatást?

Birtokva vételkor valóban elkövetted azt a hibát, hogy az óraállások nem lettek leolvasva és rögzítve, valamint új tulajdonosként nem jelentetted be magad a szolgáltatókhoz.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.05.11. 10:19

Mivel a tulajdonostársak egyetemlegesen kötelesek a fizetésre, így mindegy, hogy kitől kérik. A 90 éves is éppen úgy jogképes személy, mint a 40 éves.

monalisa1 # 2013.05.11. 10:10

Zöldövezeti11

Mármint a 4 tulajdonos közül az eltelt 6 év alatt egyik sem?, vagy az idős tulajdonos a magáét nem? Vagy értsük úgy, h az önkormányzat mostanáig elfelejtett számlát küldeni?
Ha ezen utóbbi akkor vizsgálandó az elévülés...

Ha csak az idős tulajdonos nem fizetett - és valószínűleg már nem is fog -, a fizetnivalót ráterhelik az ingatlan tulajdoni lapjára, fizet majd az örökös...

Zöldövezeti11 # 2013.05.11. 00:42

T. MrWatson # e-mail 2013.05.10. 19:34 !!
Érdekes az eset.
Nálunk egy majd hasonló alakult ki.
Egy csatorna beruházás - konkrétan a korábban az utcában vezetett csatorna bekötése az ingatlanba.
Ez történt 6 éve. Most bukott ki, hogy senki sem fizette ki ennek a bekötésnek a díját.
4 tulaj különféle tulajdoni hányaddal. Az ingatlan egyébként lakatlan.
Pont egy 90 éves résztulajra akarják ráverni a majd 200 eft -os tartozást.

MrWatson # 2013.05.10. 17:55

Fővárosi Vízművek kiszámláz 10.000Ft-ot ha 365 napon túl írod át az órát a 58/2013 (II.27.) Kormányrendelet 60. § (1)-re hivatkozva

Zöldövezeti11 # 2013.05.10. 17:34

Buxa99 ! !
Egy szolgáltató hogy a francban büntetne ?

MrWatson # 2013.05.10. 17:34

Kérdés, mit tennétek a következő esetben? (semmit megvárnátok hogy bepereljen és elbukja, felszólítás után büntető feljelentés, ombudsman bejelentés, egyéb...)

Megvettem egy 1/4-ed ingatlanrészt 1,5 éve. Követeléssel támadott be a Díjbeszedő Holding. 10 éve meghalt bácsi nevén van a víz akinek 7 örököse közül az egyik tulajdonrészét vettem meg. Tehát van több örökös is és több tulajdonos akik nem örökösök. A Ptk. szerint a vízszerződés az örökösökkel továbbélő jogviszony. 6 éve egy 1/16-od részt is megvettem és a probléma már 3-4 éve is felvetődött. Akkor nyilatkoztam a Főv Vízműnek hogyha velem mint résztulajdonossal szemben úgy gondolják hogy jogviszonyuk állna fenn és követelést támasztanának, akkor ezt a jogviszonyt/szerződést felmondom és kérem a szolgáltatás megszüntetését. Akkor nem tették meg mert nem volt jogom csak ha az összes örökös nyilatkozik vagy az összes tulajdonos.

Most az 1/4-ről szóló szerződést az eladó elküldte a Díjbeszedőnek, a Díjbeszedő kezdeményezte a nevemre az adott (ingatlan és nem a valódi) címmel a Főv. Vízműveknél az átírást a nevemre (több tulajdonos és több örökösből pont rám), és most a Főv. Vízmű számláját akarja rajtam a Díjbeszedő behajtani (általam aláírt szerződés nélkül) és fenyegetőzik az összes régi követeléssel együtt. Tulajdonos és örökösök egyetemlegességéről kamuzik, miközben Ptk szerint élő szerződés van az örökösök által, én pedig nem vagyok örökös. Nos mit tennétek? :)

MrWatson # 2013.05.10. 17:25

Kedves Buxa99!
A helyedben a másik 1/2 tulajdonos hozzájáruló nyilatkozatával bemennék és adott nappal amikor leolvasnám az óraállást, mint tulajdonos (lehet tulajdoni lap is kell) az átírást megtenném és rendezném a régi néven az adott óraállásig. Azt nem mondanám meg hogy meghalt és hogy mikor ;)

Kedves Gabesz30!
Ha a cég azaz a szerződő jogalany jogutód nélkül megszűnt akkor elméletileg a szerződése is.
A megszűnésről megfelelő közzétételi helyeken kell tájékozódjon a másik szerződő fél ;)
Tehát szerintem nincs rá mód hogy téged ezzel előszedhessenek ebben az esetben, hiszen szerződés nélkül valaki másnak szolgáltatnak ;)

Gabesz30 # 2013.03.22. 21:33

Sziasztok!

Cégként béreltünk egy ingatlant csak egy évig mert tönkre ment a cég. A gázóra át volt írva a cég nevére. Amikor elhagytuk a bérleményt, akkor nem írattuk vissza a bérbeadónak a nevére, ez kb már vagy 4 éve volt.
A cég már megszűnt. Én voltam a cégvezető, ha most van valami tartozás és még a cég nevén van az óra, mint magánszemély (rajtam mint volt cégvezető) betudják hajtani a tartozást?

Buxa99 # 2013.03.15. 10:49

Üdvözlet!

A nagyapám kb 10 éve meghalt. Az összes közmű az ő nevére jön azóta is. Most szeretném átírni a nevemre. A lakás fele az enyém. Mi ennek a menete? Mi kell hozzá?
Ilyen esettben várható büntetés? Eddig mindig minden időben be lett fizetve.

Köszi a választ

Mufurc_nagyon # 2012.11.30. 20:38

Kedves Sanyi012!

Javaslom egy jegyzőkönyv felvételét az óra állásról két tanúval.
Esetleg felkérni a szolgáltatót egy rendkívüli óra leolvasásra, hivatkozva arra, hogy az ingatlant megvásárolták és így az előző szerződő féllel kötött szerződés érdekmúlás miatt megszűnt.
A tulajdonos váltás a tulajdoni lap másolattal igazolható;-)

sok sikert


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

Sanyi012 # 2012.11.26. 19:25

Tisztelt Fórum!

Sajnos, kezdő lakásvásárlóként nem tudtuk, hogy birtokbaadási jegyzőkönyvet kellene készíteni. A régi tulaj már külföldön van. Ilyen esetben mit tudunk tenni, hogy tudjuk a nevünkre íratni a közműveket?

Gabicsek # 2012.06.25. 07:29

Bocsi, ezt egy régebbihez írtam.

Gabicsek # 2012.06.25. 07:28

De ez így működik. Te állsz szerződésben az eonnal, tehát neked kell fizetni.
Más kérdés, ha kifizetted, akkor behajthatod az új tulajdonoson, kiadsz ellene egy fizetési meghagyást. Az egy külön peren kívüli eljárás lesz, vagy, ha nem ismeri el a tartozást, akkor perré alakul.
Amikor az ingatlant eladtad, neked lett volna kötelességed bemenni az eonhoz, és megszüntetni a velük a szerződést. Azután pedig az új tulajdonos kénytelen lett volna megkötni a saját nevére a saját szerződését.

Mufurc_nagyon # 2012.06.24. 20:22

Kedves csuli!

Tudom a testvéri szeretet és bizalom.

Viszont a közművek új játéka, hogy tartozás esetén nem hajlandók egy új szerződést kötni mással.
Magyarán a tulajdonosok t...t markolják meg.


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

csuli # 2012.06.24. 14:12

Tisztelt Fórum!

Mérő átírással kapcsolatban kérnék segítséget.

Testvéremmel 1/2-1/2-ed arányban vásároltunk egy kis lakást, amit szívességi lakáshasználati szerződéssel idősebb testvérünknek adtunk át határozatlan idejű használatra. A szerződés tartalmazza, hogy a mérőket saját nevére átíratja és ő fogja fizetni a számlákat.

Az árammérő átírás simán ment. A gáz és a mellékvízmérő
átírás húzódik. Azt kérik hogy mi tulajdonosok mondjunk le egymás között mert csak egy néven lehet a mérő.

Kérdésem az, hogy a lakáshasználati szerződés miért nem elég az AV.szerződéssel.Nem mi leszünk a felhasználók és a fizetők.Illetve a gázszolgáltatónak van egy olyan kitétele hogy, csak akkor írja át a mérőt ha a tulajdonos átvállalja a lakáshasználó esetleges tartozását. Pont azért akarjuk átíratni,hogy a testvérünk legyen presszionálva a számlák fizetésére.

A másik gond az, hogy az előző tulaj időközben elhunyt
Az ő testvére az egyetlen hozzátartozója, Ő intézheti e az átírást?

ius latratus # 2012.05.25. 05:24

napsugár79

"Az eladónk együttműködőnek bizonyult, bementek az előző tulajdonossal a vízműhöz, ahol ő részletfizetést kért és hogy átvihesse a tartozást a mostani lakcímére, de ezt megtagadták tőle. "

Nem csodálom. Miért, tényleg azt hitte, hogy ilyen lehetséges?
Ha lehetséges lenne, akkor tőled joggal tagadnák meg az óra átírását.
:)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.24. 22:03

Már ketten is válaszoltunk erre alább.

napsugar79 # 2012.05.24. 21:23

Tisztelt Hozzáértők!

Lassan 2 hónapja vásároltuk meg házunkat, az adásvételi szerződésben rögzítettük az óraállásokat. Gyorsan történt a vétel, nem volt lehetőségünk végigjárni a szolgáltatókat, az ügyvédnő is azt mondta, hogy a szerződésben rögzített állások szerint kell majd fizetnünk. A gáz és az áram esetében nem volt problémánk, de a vízműnél azt mondta az ügyintéző, hogy addig nem kötnek velünk szerződést, amíg a tartozás nincs kifizetve. Ők 3.000Ft hátralékról tudnak, de mivel majd' 1 éve nem volt mérőállás lejelentve: 107.000Ft a hátralék. És még az is kiderült, hogy a vízóra nem a mi eladónk nevén van, hanem még az előző tulajdonosén. Az eladónk együttműködőnek bizonyult, bementek az előző tulajdonossal a vízműhöz, ahol ő részletfizetést kért és hogy átvihesse a tartozást a mostani lakcímére, de ezt megtagadták tőle. Azóta nincs hírünk róluk. Voltunk bent a vízműnél, ott sem jelentkeztek. Mit lehet ilyenkor tenni? Hova kell fordulni? Van rá lehetőség, hogy ne nekünk kelljen ezt az összeget rendezni? Előre is köszönöm a segítséget, üdv: Adrienn

ius latratus # 2012.05.22. 11:41

zsuuka

Mivel új felhasználó leszel, s az ingatlan tulajdonosa sem voltál eddig, ezért a szolgáltató kötelessége, hogy új mérőt szereljen fel. A hátralék kifizetésének teljesítéséhez csak akkor köthetné a szolgáltató az ellátás biztosítását, ha a volt adós (tulajdonos, bérlő stb.) közeli hozzátartozója lennél. Hülyén hangzik, de így van. Abban az esetben joggal tagadja meg az óra felszerelését (átírását), amúgy nem. (igaz, ez is csak a saját, idióta belső szabályzata szerint van így, hogy ez mennyire állna meg egy esetleges perben, azt nem tudom)

wers # 2012.05.22. 08:32

Én kifizetném a hátralékot és visszakötési díjat, és ezt levonnám a vételárból. Hogy ez mennyibe fog kerülni, azt a szolgáltatótól kérdezd, változók a költségek

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.22. 07:41

Jó kérdés. Szerintem köteles lenne veled szerződést kötni a szolgáltató; a gyakorlatban azonban aligha fog anélkül, hogy kifizetnéd a hátralékot. Persze, be is perelheted őket - de addig sem lesz villanyod.